Hoe vind je duurzame accommodatie op reis

Het kiezen van de juiste accommodatie is zoveel meer dan het vinden van een plek om te slapen, vooral als het gaat om duurzame verblijven. De juiste keuze maken betekent kijken naar het grotere geheel, breder dan jij en jereizen. Accommodatie kan een positieve of negatieve invloed hebben op gemeenschappen – van het genereren van inkomsten voor lokale bedrijven tot het schaden vande huizenmarkt. En dan hebben we het nogniet eens over het effect op het klimaat. De truc is om het juiste hostel tevinden; een plek die past bij jouw behoeften in combinatie met eenpositieve impact op de planeet. Maar hoe vind jedeze pareltjes? En hoe weet je of ze echt duurzaamzijn? Hier leggenwe het uit voor reizigers en leggen we uit hoe Hostelworld kan helpen!

Eerst en vooral, wat bedoelen we met duurzame verblijven?

Als we het hebben over duurzame verblijven of accommodaties, dan hebben we het over aanbieders van accommodaties, zoals hostels, die zich inspannen om de impact op het klimaat te verminderen of laag te houden – denk aan het overstappen op LED-verlichting, het gebruik van zonnepanelen en het verminderen van watergebruik. Maar dit omvat ook de impact van de accommodatie op de lokale omgeving; wordt het gerund door lokale mensen? Geven ze iets terug aan hun gemeenschap? Respecteren en beschermen ze cultureel erfgoed?

Sommige hostels richten zich bijvoorbeeld op het teruggeven aan de gemeenschap, zoals Rio Hostel Buritaca, terwijl andere hostels een veilige plek bieden aan gemarginaliseerde groepen, zoals Modal Hostel, of prioriteit geven aan recycling, zoals St Christopher’s Inn

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

.

Hoe vind je een duurzaam verblijf

1. Verblijf in een hostel

In een recent onderzoek van Hostelworld zei 52% van de hostelreizigers dat ze nadenken over hoe milieuvriendelijk een verblijf is voordat ze boeken, en 88% gelooft dat hostels duurzamer zijn dan hotels of huuraccommodaties. En ze hebben gelijk! Uiteen rapport van Bureau Veritas, een toonaangevende specialist op het gebied van duurzaamheid en compliance, in samenwerking met Hostelworld, blijkt dat hostels 82% minder CO2 uitstoten dan hotels! Dus zelfs door in een hostel te verblijven, ben je een duurzame en slimme reiziger. Geef jezelf een schouderklopje.

Hostels… helpen je om levenslange vrienden te maken, check. Helpen je de planeet te steunen, check. Wat wil je nog meer?

2. Zoek en filter voor duurzame hostels opHostelworld!

Maak kennis met het nieuwe duurzaamheidskader van Hostelworld, Staircase to Sustainability. Milieuvriendelijke hostels vinden is nu nog eenvoudiger!

Wanneer je nu hostels zoekt, kun je filteren en boeken op basis van hun duurzaamheidsbeoordeling. Hostels moeten voldoen aan onze duurzaamheidscriteria en worden op basis van de informatie die ze verstrekken ingedeeld in vier niveaus: niveau 1, 2, 3 en 3 . Na de lancering op29 januari 2024 zullen de hostels beginnen met het inchecken en zich een weg door de niveaus banen, zodat ze snel kunnen laten zien hoe duurzaam ze zijn. Om een lang verhaal kort te maken, we werken samen met onze hostelpartners om het werk voor je te doen, zodat je ‘s avonds in je bed kunt slapen in de wetenschap dat je het grotere goed steunt!

Dit raamwerk helpt je bij het vinden van klimaatbewuste accommodatie waar je ook rondreist en geeft hostels een plek om uit te leggen welke planeetvriendelijke praktijken ze hebben ingevoerd. Kijk uit naar het bladsymbool wanneer je je volgende reis boekt om het zelf uit te proberen.

3. Bekijk de beoordelingen

Nadat je hebt gezocht met behulp van onze duurzame badges, kun jeluisteren naar de mensen die er al zijn geweest. Zijn reizigers enthousiast over het lokale eten en het gratis bijvullen van water, of lijkt duurzaamheid een ondergeschoven kindje? Bekijk de beoordelingen om je te helpen kiezen.

4. Bekijk hun evenementen

Een snelle blik opde Linkups en socialemediapaginasvaneen hostel kan je alles vertellen wat je moet weten. Organiseren ze wandellinkups en moedigen ze fietsen aan, ofvliegen de gasten de hele dag rond op jetski’s? Voor hostels die actief zijn op sociale media geldt dat als hun eco-inspanningen top of mind zijn, ze bovenaan de lijst staan.

5. Wil je meer doen voor het milieu wanneer je reist? Compenseer je verblijf

Je hebt je perfecte duurzame hostel gevonden, maar je wilt meer doen. Compenseer de impact van je Hostelworld verblijf nadat je het hebt geboekt. Door bij te dragen aan milieuprojecten die een positieve impact hebben op de planeet, kun je de uitstoot compenseren die je niet kunt controleren vanuit je accommodatie.

Duurzaamheid is belangrijk voor ons bij Hostelworld omdat we streven naar een betere wereld, en we zijn altijd bezig met manieren om reizigers te helpen ook hun steentje bij te dragen. Ga voormeer informatie over klimaatengagement naar onze pagina over duurzaamheid.

Download de Hostelworld app om mensen te ontmoeten vanaf het moment dat je boekt


Misschien vind je dit ook leuk… 🤩

een reizigersgids voor CO2-compensatie

eco-vriendelijke hostels, perfect voor de duurzame reiziger

beste duurzame activiteiten om je volgende reis leuker te maken

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven