Hoe duurzaam reizen… Verblijf in een hostel!

Language Specific Image

Reizen met een schoon, groen geweten. Kan dat echt? Het is geen geheim dat ontdekkingsreizigers zich steeds meer bewust worden van de impact die reizen heeft op de planeet, en iedereen, van gap year-ers tot silver surfers, wil weten hoe ze duurzaam kunnen reizen. Met bijna 70% van de hostelreizigers die beweren dat klimaatverandering hen na aan het hart ligt*, staat planeetvriendelijk toerisme hoog op de agenda!

Na een paar gekke jaren weten we dat je staat te popelen om er weer op uit te trekken. Maar de vraag die iedereen zich stelt is: hoe kan ik de wereld verkennen en ook beschermen?

Palmar Beach Lodge, Bocas del Toro, Panama

Langzaam, gestaag en duurzaam

In een recent onderzoek zei 53% van de hostelreizigers dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt bij de beslissing waar ze heen willen en hoe ze daar willen komen. Waar vliegen ooit de beste manier was om van het ene land naar het andere te reizen, zijn bus- en treinreizen in opkomst. 58% van onze klanten verkiest dit jaar om over de grond te reizen in plaats van per vliegtuig. Ja, het duurt misschien wat langer (het wordt ook wel langzaam reizen genoemd) maar denk eens aan de verhalen die je zult vertellen! Kippen kunnen fatsoenlijke medepassagiers zijn en, geloof ons, Roti Canai van een Maleisisch benzinestation is de BESTE snack voor halverwege de middag.

Dus je bent op de bus gestapt, hebt de trein genomen en bent op de boot gestapt. Waar vind je een milieuvriendelijke plek om je vermoeide reizigersbenen te laten rusten? Je raadt het al… in een hostel!

Meer dan 80% van onze klanten is van mening dat hostels duurzamer zijn dan huuraccommodaties en hotels, en ze hebben geen ongelijk. Een hostel boeken op reis is niet alleen een geweldige manier om andere wereldreizigers te ontmoeten en een paar centen uit te sparen, het beschermt ook de planeet! En wij zijn hier om je te vertellen hoe…

Palmar Beach Lodge, Bocas Del Toro, Panama

Onze hostelhelden

We weten allemaal dat hostels meer doen voor hun gemeenschap en het milieu. Of het nu gaat om het recyclen van water, afvalbeheer of het gebruik van ingrediënten en materialen van lokale oorsprong, hostels zetten keer op keer hun beste beentje voor als het gaat om milieuvriendelijke initiatieven.

Onze hostelpartners over de hele wereld maken van de planeet een prioriteit, met 56% van de onderzochte hostels die al werken aan duurzaamheidsinitiatieven en nog eens 37% die geïnteresseerd is om mee te doen. We werken samen met onze partners om hen te laten deelnemen aan het Global Tourism Plastics Initiative (GTPI) en om hun plasticverbruik de komende jaren te verminderen. Ze doen geweldige dingen en voeren nu al de vlag voor duurzaamheid in de toeristische sector.

Madama Hostel en Bistrot, Milaan, Italië

Koplopers met een lage uitstoot

Bijna 30% van onze klanten verkiest om slaapzalen boven privékamers te boeken omdat ze geloven dat ze duurzamer zijn, en we zijn ZO blij om officieel te kunnen zeggen dat ze gelijk hebben. Een nieuw rapport, uitgebracht door de toonaangevende duurzaamheid en compliance specialist Bureau Veritas, heeft aangetoond dat hostels 75% minder CO2-uitstoot produceren dan hotels! Het onderzoek ‘Understanding the Carbon Impact of Hostels vs Hotels’, uitgevoerd in samenwerking met Hostelworld, is het eerste onderzoek van deze aard dat ooit is uitgevoerd. Pioniers? Wij? Nou, als de rugzak past..

Hostels zijn niet alleen een manier om nieuwe vrienden te ontmoeten en geweldige ervaringen te delen, we weten nu ook zeker dat ze een duurzamere accommodatiekeuze zijn als het gaat om de uitstoot van broeikasgassen. Het is een win, win, win!

Whale Tail Hostel, Uvita, Costa Rica

Wil je enkele milieuvriendelijke hostelaanbevelingen?

We werken aan een gloednieuw kader om je te helpen geweldige duurzame accommodatie te vinden, waar je ook rondreist, en we kunnen niet wachten om dit binnenkort met je te delen! Bekijk tot die tijd de geweldige hostels die dit jaar op de shortlist van onze HOSCAR-prijzen ‘Eco-Warrior ‘ en ‘Community Champion ‘ stonden Zij zijn een geweldige plek om te beginnen!

Als je meer informatie wilt over onze klimaatverbintenis, neem dan een kijkje op onze duurzaamheidspagina. We werken deze regelmatig bij met informatie over de projecten waaraan we werken en de vooruitgang die we boeken om een betere wereld op te bouwen.

Lees ook:

* Inzichten uit de enquête Duurzaamheid en reisplanning van Hostelworld, waarbij in maart 2022 7.000 mensen werden ondervraagd in 10 landen, waaronder het VK, de VS, Canada, Ierland, Duitsland en Australië.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven