Ik hou van je, maar reizen is mijn soulmate – Een open brief

Language Specific Image

Dierbare geliefden: een open brief aan degenen die we achterlaten..

Toen ik jullie vertelde dat ik wegging, wist ik niet waarheen. Ik wist alleen dat ik moest gaan.

Je keek me aan met een geamuseerde glimlach en verdriet in je ogen. Mijn opgewonden gebazel over dat ik uit mijn comfortzone moest ontsnappen en mijn leven moest leiden, verwarde je. Was het leven hier niet al goed?

Ik gaf een miljoen redenen om die knoop in mijn maag te rechtvaardigen. Mijn hart verlangde naar nieuwigheid, landen die ik nog nooit had gezien en mensen die ik nog nooit had ontmoet. Het was niet makkelijk uit te leggen. Ik voelde me egoïstisch. Misschien ben ik wel egoïstisch.

Ik praatte zo goed als ik kon over de Thaise eilanden waar ik zou leren duiken, de bergen die ik zou beklimmen. Maar ik had geen idee. Dat kon je zien en ik weet dat het je zorgen baarde. Je vroeg me of dit was wat ik echt wilde. Ik wist het niet, maar ik zei toch ja.

We praatten, maar mijn besluit stond al vast. Je vroeg me hoe ik het ging doen en je liet me maar doorratelen over bussen, treinen en budgetten. Eerlijk gezegd had ik geen idee hoe ik het zou gaan overleven. Ik was zo bang dat ik nooit meer met iemand zou praten, dat ik ziek en alleen zou zijn, dat ik het gewoon niet zou kunnen. Misschien zou ik me een jaar lang verschansen in een hostel en inspirerende foto’s delen die ik op Google had gevonden.

Ondanks al jullie angsten steunden jullie me toch. Jouw woorden van aanmoediging en liefde gaven me het groene licht om het avontuur na te jagen. Mijn reis zou nooit hebben plaatsgevonden zonder jullie, ik ben jullie dankbaar.

We huilden, we knuffelden, we deelden brieven en beloften om contact te houden. Zelfs toen, diep van binnen, wisten we dat dingen nooit meer hetzelfde zouden zijn.

Maar ik ging toch weg.

Ik heb geleerd dat ik het kan. Reizen is een voorrecht waar ik eeuwig dankbaar voor ben. Al die angsten zijn verdwenen en de pure verwondering en vrijheid die ik elke dag voel, is waar ik naartoe rende.

Ik weet dat ik veranderd ben en ik kon er niets aan doen. Ik ben nog steeds mezelf, maar ik ben ook anders. Ik hou van mijn reizende leven en ik heb geleerd tevreden en vredig te zijn. Ik ben jaloers op jouw intrinsieke sereniteit, maar begrijp alsjeblieft dat ik weg moest om de mijne te vinden.

Ik hou van jou, maar ik hou ook van reizen.

Xxx

Lees meer over de reizen en avonturen van gastauteur Johanna Whitaker op: visionsofjohanna.org en haar Instagram!

📷: @ic.theworld

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven