Verhalen over duurzaamheid: Recycling in St Christopher’s Inn, Barcelona

Zorgen voor het klimaat terwijl je reist hoeft niet moeilijk te zijn, vooral niet als je hostel doet wat het kan om onze planeet te beschermen. Als zij het werk voor je doen, kun je achterover leunen en aan je sangria nippen in de wetenschap dat je bijdraagt aan het grotere goed.

In deze reeks, Hostelworld’s Sustainability Stories, zetten we hostels in de kijker die een stapje verder gaan voor het milieu, hun gemeenschap en hun gasten, om ervoor te zorgen dat we allemaal op een meer verantwoorde manier reizen.

In de vorige aflevering deelden we hoe Rio Hostel Buritaca iets teruggeeft aan hun gemeenschap door middel van vrijwilligerswerk. Deze maand gaan we naar Barcelona, naar een hostel dat innovatieve recyclingoplossingen creëert om niet alleen duurzaamheid in hun hostel te stimuleren, maar ook in hun stad.

Maak kennis met St Christopher’s Inn, Barcelona

Barcelona zit boordevol cultuur, gotische architectuur en zowel strand- als stedentripgevoelens en is voor velen het perfecte Europese uitje.

Vanwegehaar populariteit heeft de stad te maken gehad met overtoerisme. De overheid heeft regels ingevoerd om het aantal toeristen te beperken, zoals het beperken van rondleidingen, het beperken van verhuur aan vakantiegangers en het invoeren van belasting voor cruisepassagiers. Dit beleid lijkt te werken en maakt het leven in de stad aangenamer voor de lokale bevolking, maar er is nog veel werk aan de winkel.

Als verantwoordelijke reiziger is het belangrijk om rekening te houden met de impact die je accommodatie heeft op het lokale klimaat en de gemeenschap, en Eco-Warrior HOSCAR winnaar, St Christopher’s Inn, zorgt ervoor dat je precies dat kunt doen.

St Christopher’s Inn Barcelonaligt bovenaan de beroemdevoetgangersstraat Las Ramblas en is de perfecte uitvalsbasis voor je reis naar de mediterrane metropool. Bekend om hun innovatieve recycling initiatieven, spraken we met demanager vanhet hostel , Ferran Esteller, en F&B Manager, Jonny Bower, om alles te horen over hoe ze ervoor zorgen dat gasten genieten vaneen meer duurzame siësta tijdens hun bezoek aan Barcelona.

Meer recyclen dan alleen verpakkingen

Als je recycling hoort, denk je misschien “yeh yeh vertel me eens iets wat ik nog niet weet” Voor velen, vooral degenen die in westerse landen wonen, maakt recycling deel uit van het dagelijks leven; papier, plastic, karton, glas.

Bij St Christopher’s doen ze dat ook, maar bovenop de recyclingbakken die overal in het hostel staan, hebben ze een technologie geïntroduceerd die douchewater opvangt en hergebruikt als toiletwater! Gasten worden aangemoedigd om minder water te gebruiken met eenvoudige veranderingen zoals drukknoppen op douches om onnodig gebruik te stoppen, waardoor waterverbruik wordt verminderd en energie wordt bespaard.

Over energie gesproken, het grootste deel van het hostel wordt van energie voorzien door zonnepanelen op het dak. Dus terwijl jij geniet van de bezienswaardigheden van de Sagrada Familia, geniet je hostel van de zon om je verblijf van energie te voorzien.

Voedselverspilling tegengaan

St. Christopher’s realiseerde zich dat de ogen van veel gasten groter waren dan hun buik na een avond te veel Estrellas, en stapte daarom over van een all-you-can-eat ontbijtbuffet naar het aannemen van vooruitbetalingen om de hoeveelheid voedselafval te verminderen.

In hun bar, Belushi’s, hebben ze 20% van het menu veganistisch gemaakt om de uitstoot van voedsel te verminderen. Te veel tapas gegeten? Neem het mee… in biologisch afbreekbare voedselcontainers die aan gasten worden verstrekt. Patatas Bravo! Als je bij het uitchecken nog wat over hebt, kun je het in de mand doen om eten te delen met andere reizigers.

Bestel een bier dat iets teruggeeft aan de oceaan

Doorde geplaveide stratenzwervenop zoek naar de perfecte paella kan dorstig werk zijn. Ga naar Belushi’s voor een Oceaanbier dat 100% van de winst geeft aan projecten om de oceaan schoon te maken! St Christopher’s werkt samen met de brouwerij om mensen bewust te maken van de stijgende zeespiegel en plasticvervuiling op de drukke strandenvan Barcelona .

Hoe reizigers kunnen meedoen

We weten dat onze reizigers hostels willen helpen die positieve veranderingen teweegbrengen, en St Christopher’s Inn Barcelona doet precies dat. Door er alleen te verblijven neem je een duurzame houding aan, vooral als we weten dat hostels milieuvriendelijker zijn dan hotels!

Tijdens je bezoek kun je deelnemen aan hun gratis wandeltochten, een fiets huren, de lokale bedrijven die ze promoten ondersteunen en deelnemen aan hun Love the Planet-campagne om bewust te zijn van je energieverbruik en afval.

🏠O m je verblijf in St Christopher’s Inn Barcelona te boeken, klik hier.

Download de Hostelworld app om mensen te ontmoeten vanaf het moment dat je boekt


Misschien vind je dit ook leuk… 🤩

💚 Van rif tot redding: de 10 topbestemmingen voor vrijwilligerswerk in de zee

moeten we nog steeds natuurschoon bezoeken?

duurzame verhalen: Vrijwilligerswerk in Rio Hostel Buritaca

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven