5 viktiga tips för att resa billigt

Language Specific Image

Jag har aldrig varit någon billig resenär. Jag har alltid haft ett stressigt arbetsliv och för mig innebar semestern en belöning för allt hårt arbete jag hade lagt ner under året. Men allt förändrades den dag jag bestämde mig för att resa jorden runt i ett år. I det ögonblicket insåg jag att om jag gjorde det jag gjorde på semestern skulle jag komma hem tidigare.

Jag reste inte bara i ett år, jag reste i två år. Det beror på att jag lärde mig att hantera mina pengar på ett bra sätt under resan, lärde mig att resa billigt och ännu bättre, lärde mig att njuta av att resa billigt. Jag insåg att det här sättet att resa var mycket mer äventyrligt, hade mer av ett mänskligt väsen, gav mig mer kontakt med den lokala kulturen och gjorde allt mer intressant.

Att resa billigt är en konst, men vem som helst kan lära sig det och jag är det bästa beviset på det. Jag hör alltid folk säga att de inte har råd att resa och att det skulle vara omöjligt att resa så länge eftersom de inte är miljonärer. Men det beror på att de ännu inte har lyckats visualisera hur det är möjligt att resa och samtidigt spendera mindre. Och den dag de upptäcker detta kommer de att inse att det inte finns några gränser och att det är möjligt att utforska hela världen, inom allas ekonomiska verklighet.

viajar-barato-conteudo

Men det finns ingen magi i den här formeln. Vad vi behöver är att förstå några grundläggande koncept som gör att vi kan resa så billigt.

? 1 – Minska dina fördomar ?

Det här är den första barriären som kommer att hindra dig från att resa billigt (och jag var tvungen att bryta ner den). Vi tenderar att associera billigt med dålig och dålig kvalitet. Och detta är definitivt inte ett direkt förhållande för allt. Vi dömer utan att ens försöka. Så om du vill börja resa billigt är det första steget att öppna ditt sinne för denna nya resestil med ett öppet hjärta.

? 2 – Optimera din resplan ?

För att kunna resa billigt måste du göra intelligenta val för din resplan. Varje variabel gör skillnad:

Att välja lågprisdestinationer gör resan mer lönsam (och det finns många superintressanta destinationer runt om i världen där du kan spendera mindre än 20 dollar per dag);

Gör en mer koncentrerad resplan. Istället för att besöka 5 länder på samma semester kan du till exempel koncentrera dig på att besöka bara 1, eftersom dina resekostnader kommer att minska och brådska är den största fienden till billiga resor. När vi har bråttom spenderar vi i onödan, betalar mer för bekvämlighet och har inte tillräckligt med tid att tänka på de bästa valen.

✌️ 3 – Var flexibel ✌️

Istället för att tänka på en destination, låt destinationen välja dig. Bestäm vart du ska resa genom att dra nytta av de möjligheter som kommer i din väg. Har du sett ett flygerbjudande som är hälften så dyrt som den plats du ville åka till? Åk dit då. Världen är full av intressanta resmål och det som gör skillnaden när du reser är de upplevelser du får och de människor som korsar din väg. Alla destinationer kan ge minnesvärda upplevelser.

? 4 – Känn till de rätta verktygen ?

Världen är uppkopplad. Det har aldrig varit enklare att hitta information som gör alla drömmar möjliga. Men vet du var du ska leta efter de bästa erbjudandena för att göra din resa mer prisvärd? Hur köper du din flygbiljett, hur hittar du ditt boende, var skaffar du din reseförsäkring? Det finns intelligenta “sökmotorer” som gör våra liv enklare genom att jämföra olika företags produkter och tjänster för att hjälpa dig att hitta det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. På Hostelworld, till exempel, kan du se vandrarhem från hela världen på ett och samma ställe. Jämför priser, läs andra resenärers recensioner, gör din bokning… Men för att berätta om alla webbplatser och tjänster i detalj skulle jag behöva skriva en bok.

? 5 – Dra nytta av samarbete ?

Den kollaborativa ekonomin blomstrar och detta påverkar även resesektorn. Idag finns det plattformar som sammanför människor från hela världen som är intresserade av att utbyta något. Liftningsappar, byte av arbete mot boende, uthyrning av saker som du bara använder när du reser… det är bara några exempel.

Om författaren:

Carol Fernandes är grundare av ViraVolta-projektet och en världsresenär.

Om du gillade det här inlägget kanske du också gillar de här:

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Skrolla till toppen