Alt hvad du behøver at vide om at rejse med rygsæk i Indien

Language Specific Image

Fra de hektiske storbyer til de betagende templer byder Indien på nogle af de mest forskelligartede rejseoplevelser på planeten. Dovne backwaters og strande og det barske Himalaya-terræn giver også rejselyst til storøjede backpackere.

Men Indien er et stort og til tider forvirrende sted, mere beslægtet med et kontinent end et land – og rejser hertil kan være fortryllende og overvældende på samme tid.

For at hjælpe dig på rette vej har vi samlet en komplet guide til at rejse i Indien. Her er alt, hvad du har brug for at vide:

Indhold

 1. Bedste tidspunkt at besøge Indien
 2. Indisk visum
 3. Indisk transport
 4. Indkvartering i Indien
 5. Rejseomkostninger i Indien
 6. Steder at besøge i Indien
 7. Indisk mad
 8. Indisk kultur og skikke
 9. Er Indien sikkert?
 10. Rejseråd til Indien

Bedste tidspunkt at besøge Indien

Bedste tidspunkt at besøge Indien

Steder at besøge i Indien

Januar Tamil Nadu, Kerala, Goa
Juli – september De indiske Himalaya-bjerge
November – marts Delhi

Indiens klima varierer betydeligt fra den nordlige til den sydlige del af landet, og også fra årstid til årstid.

Generelt er november til marts det bedste tidspunkt at besøge store dele af Indien. I de nordlige dele er klimaet køligt og tørt – perfekte betingelser for at besøge travle Delhi eller tage på sightseeing i den fortryllende delstat Rajasthan. Temperaturerne i Delhi når stadig op på 28/9°C i november og falder til omkring 25°C i februar.

Den sydlige del af landet, såsom Tamil Nadu og Kerala, er brændende varm året rundt, men selv disse områder er mere udholdelige i januar. De centrale dele af landet, såsom Goa med sine strande og koloniale arkitektur, er også mere udholdelige om vinteren. Temperaturmæssigt holder det solbeskinnede Goa sig i begyndelsen af trediverne i løbet af vinteren.

Hvis det er de indiske Himalaya-bjerge, du har udset dig, skal du planlægge din rejse med omhu. Denne bjergrige region er iskold hele vinteren med bidende temperaturer og masser af sne. Juli til september er det bedste tidspunkt for et trek i disse egne, hvor temperaturerne i højtliggende områder som Ladakh normalt ligger mellem 15°C og 25°C. Hvis du planlægger din rejse til september, kan du opleve Ladakh-festivalen, en ugelang fest i hovedstaden Leh og de omkringliggende landsbyer med livlig traditionel musik og dansere i farverige lokale dragter.

Sommeren – fra maj til september – er den våde tid eller monsuntiden. Det betyder kraftig regn, kvælende luftfugtighed og, især i syd, en øget risiko for oversvømmelser. Stater som Kerala er bedst at undgå på denne tid af året. Nedbøren vil være aftaget i den nordlige del af landet i begyndelsen af oktober, men den vil fortsætte med at gennemvæde de sydlige stater i et par måneder endnu. I midten af december vil de fleste dele af landet være tørre.

Indiens mange festivaler er et andet trækplaster for rejsende – hvis du planlægger din rejse til en af landets mange fester, får du en virkelig mindeværdig oplevelse.

Diwali (Deepavali), eller lysfesten, finder sted i slutningen af oktober eller begyndelsen af november og er berømt over hele verden. Forvent at se lerlamper tændt uden for hjem over hele landet, farverig Rangoli-kunst pryde vægge og fyrværkeri, der glitrer på himlen. Lysene repræsenterer det godes triumf over det onde, og festivalen betragtes som en tid til personlig fordybelse. Mange af festlighederne finder sted i familiens hjem, men de blinkende lysshows er for alle at nyde, og Varanasi i Uttar Pradesh er et af de bedste steder at se fyrværkeri.

backpacking India - water lily light

📷: @S Pakhrin

Holi, i marts, er en anden indisk festival, der har vundet international anerkendelse. Den er også kendt som Indiens “Festival of Colours” og symboliserer vinterens afslutning og dæmonen Holikas død. Kæmpe bål tændes, og regnbuepulver eksploderer i luften. De livligste festligheder finder sted i Delhi med gademad og pumpende musik. Den hellige by Mathura afholder i mellemtiden en af de mest traditionelle Holi-festivaler.

backpacking India - holi

📷:@Steven Gerner

Tempelfestivalerne i den sydlige delstat Kerala er også et kulturelt højdepunkt. De involverer enorme psykedeliske vogne og farverige festligheder. Thrissur Pooram i midten af maj er den mest berømte af dem alle og finder sted i Keralas Vadakkunnathan-tempel.

I september er Ganesh-festivalen, der fejrer Lord Ganesha, den berømte og ærede guddom med et elefanthoved, en fryd for øjet. Tårnhøje statuer af det guddommelige væsen vises frem over hele landet, og der ofres gaver og bønner til guden. Mumbai er vært for den mest imponerende af alle festivalerne, centreret omkring Siddhivinayak-templet og med omkring 150.000 idoler hvert år.

Indisk visum

Du skal have et visum for at rejse til Indien. e-Tourist visa, som varer op til 60 dage og tillader dobbelt indrejse i landet, er tilgængelige for borgere i Storbritannien (og de fleste andre europæiske statsborgere), USA og Australien. Du kan tjekke listen over berettigede lande på Indiens hjemmeside for e-turistvisum.

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder fra datoen for din ankomst til Indien, og det skal have blanke sider til brug for immigrationsofficerer ved grænsen. Du bør sikre dig, at du ansøger om et e-turistvisum mindst fire dage før din rejsedato, men tidligere (maks. 120 dage før) anbefales.

Visummet kan ikke forlænges og giver adgang til 25 udpegede lufthavne, herunder Delhi, Goa, Mumbai, Jaipur og flere. Du kan tjekke den fulde liste her.

Et turistvisum er tilstrækkeligt for dem, der kun planlægger at rejse rundt – hvis du planlægger at arbejde, bør du ansøge om et e-Business-visum i stedet.

Du skal ansøge om og betale for dit e-Visa online – trin-for-trin-processen er enkel. Du skal have dine personlige oplysninger og pasoplysninger klar til at udfylde de relevante formularer og uploade et nyligt pasfoto (i farver). Hvis online-processen er tilgængelig for dig, vil en håndskrevet ansøgning ikke længere blive accepteret.

Gebyret afhænger af, hvilken type visum du har søgt om. Bemærk, at du skal betale gebyret, selv om du trækker din ansøgning tilbage, den bliver afvist, eller du vælger ikke at rejse. Et grundlæggende e-turistvisum koster $60 (ca. £46) plus et behandlingsgebyr på $1-2, hvis det organiseres via regeringens hjemmeside – du betaler betydeligt mere, hvis du bruger en tredjeparts hjemmeside.

Indisk transport

At rejse på tværs af landet i Indien er et eventyr, uanset hvordan du vælger at gøre det – og landets enorme størrelse betyder, at du kommer til at bruge masser af tid i transit. Her er nogle råd til den første backpacker:

backpacking india - cars in street

Hyderabad

Med tog:

Toget er en af de mest økonomiske og praktiske måder at komme rundt i landet på. Bortset fra nogle af de mest afsidesliggende og bjergrige områder er store dele af landet dækket af jernbanenettet – og det er en fantastisk måde at opleve det fantastiske indiske landskab på, fra teplantager til skovklædte bjergtoppe. Det bedste råd er at være fleksibel: Togene kører ikke altid efter planen, og hvis du tager det i stiv arm, får du en meget mere afslappet rejse.

I betragtning af Indiens størrelse er rejserne ofte lange – det betyder, at langdistancetog (normalt kaldet “ekspres”- eller “post”-tog) er dem, du mest sandsynligt vil komme til at køre med.

At vælge sovekabine er en god måde at spare værdifuld sightseeingtid på i din rejseplan. Du bliver nødt til at booke på forhånd for at sikre dig en køje, da togene på tværs af landet kan være ekstremt fyldte. Vognene med sovepladser er fyldt med køjer af acceptabel komfort, og du kan trække dem ned, så du er klar til en nats søvn – husk at medbringe et tæppe og nogle ørepropper, hvis du kan (og hold øje med chai wallahs, der går rundt i vognen og sælger dampende sød te).

En endnu mere budgetvenlig (men markant mindre komfortabel) mulighed er den almindelige, ikke-reserverede anden klasse. Disse er fine til lidt kortere rejser – men de stive sæder (hvis det lykkes dig at finde et), trængslen og manglen på plads kan ikke anbefales til længere rejser. I den anden ende af skalaen er AC-klassen den bedste klasse med aircondition, komfortable køjer og private kupeer.

Der findes også dyrere hurtigtog mellem nogle destinationer – som regel mellem større metropoler. Hold øje med Shatabdi Express-togene, der forbinder nogle af Indiens største byer, fra New Delhi til Mumbai – eller Rajdhani Express, der forbinder Delhi med byer som Bangalore.

Priserne varierer fra klasse til klasse, togtype og vigtigst af alt rejsens varighed – men de er altid meget rimelige. Den officielle Indian Rail-hjemmeside kan være lidt uoverskuelig, så den bedste måde at beregne prisen præcist på er ved at bruge sider som ClearTrip – ClearTrip giver dig mulighed for at planlægge din rejse, tjekke forskellige ruter, tilgængelige klasser og priser og booke din rejse. Du kan også booke via Indian Railway Catering and Tourism Corporations hjemmeside, som er gearet til udenlandske rejsende.

Endelig kan du reservere på togstationen, men forvent lange ventetider.

Desværre blev det populære IndRail-pas, som tillod turister at rejse ubegrænset i en bestemt periode, afskaffet i slutningen af 2017. Det er endnu uvist, om det vil blive erstattet af en anden mulighed.

Med bus:

Generelt er togrejser mere komfortable og bekvemme end bustransit – men det er ikke altid en mulighed, især ikke i fjerntliggende områder i Himalaya.

Ligesom med tog er der en række forskellige busruter og -klasser til rådighed. De mest basale og overkommelige er de regeringsdrevne ruter, men de er ofte ekstremt travle, og busserne er som regel lidt vakkelvorne og slidte.

De private ruter har tendens til at tilbyde lidt mere komfort, og de dækker generelt det samme antal ruter. Man skal dog være opmærksom på, at nogle af de private busser måske ikke er dækket ved nedbrud.

Klasserne går fra “almindelig” til “semi-deluxe”, “deluxe” eller “super deluxe”. Klassificeringerne er lidt uldne og kan ikke altid bruges til noget – men de “almindelige” muligheder er de billigste, som regel med hårdere sæder og meget lidt plads. De højere niveauer burde have mere komfortable sæder og mere plads (selvom det ikke er garanteret). Nogle “super deluxe”-tjenester kan også have aircondition.

Bookingen afhænger af, hvilken service du vælger. Hvis du vælger en “deluxe”-løsning, hvad enten det er en privat eller statsdrevet service, bør du kunne booke på forhånd (enten på busstationen eller online via hjemmesider som redBus). Hvis du beslutter dig for at rejse med en “almindelig” bus, kan du ikke booke, og du bliver nødt til at presse dig på, så godt du kan, når bussen ankommer.

I bil:

Indiske veje er notorisk kaotiske – forvent mennesker og kvæg midt i trafikken, og rickshaws, der væver sig ind mellem de hurtigtkørende biler. Hvis du er oppe i bjergene, kan vejenes stejle fald og sving være endnu mere farlige.

Det anbefales derfor ikke, at udenlandske rejsende kører bil i Indien. Hvis du er desperat efter vejens frihed og ønsker at nå de mest afsidesliggende steder, er det bedst at hyre en chauffør sammen med din bil (det er meget almindeligt i Indien).

Omkostningerne varierer afhængigt af den biltype, du vælger, og længden af din rejse – biler kan normalt arrangeres gennem dit overnatningssted eller på turistkontoret. Anerkendte firmaer omfatter Car Rental Delhi i det nordlige Indien og Swagatam Tours, som kører over hele landet.

Med rickshaw:

En auto-rickshaw eller “tuk tuk” er et af de mest ikoniske transportmidler i Indien. Du vil se dem zig-zagge mellem trafikken, fyldt med både turister og lokale. Aftal altid en pris, før du hopper ind, da de fleste chauffører ikke bruger deres taxameter. Normalt skal du ikke forvente at betale mere end omkring Rs25 for at køre et par kilometer. Der vil normalt være et ekstra gebyr for at transportere bagage.

Indkvartering i Indien

Indien har ingen mangel på hostels, lige fra steder i den indre by med livlige hangout-områder til fredelige tilflugtssteder væk fra stress og jag. Vi har udvalgt vores favoritter i Indiens hotspots for backpackere:

De bedste hostels i Delhi:

For solorejsende: Madpacker’s Hostel er en allround vinder med et hyggeligt fællesrum og en smuk taghave, der er perfekt til at lære andre rejsende at kende. De arrangerer også foodie- og sightseeingture, og de kan hjælpe dig med at leje motorcykler og meget mere.

backpacking india - madpackers hostel rooftop

Madpackers Hostel på taget

Til socialt samvær: An After Story har masser af plads til at få nye venner, fra en café og spilleområder til en stor terrasse og fælles lounge. Sovesalene varierer fra basis til superior, og der er private værelser, hvis du foretrækker lidt ro efter at have hængt ud med dine nyfundne venner.

Til afslapning: Roots Hostel er stedet for en virkelig fredfyldt ferie. Vandrerhjemmet ligger i den sydlige del af byen, væk fra dens pulserende hjerte, og har en dyb pool (meget velkommen i Delhis klæbrige varme) og rolige haver. Fra tagterrassen har man en fantastisk udsigt over byens eftertragtede Sainik Farms-område

For privatlivets fred: Letsbunk Poshtel har stilfulde, skandi-chikke private værelser med eget badeværelse, som er ideelle for par. Det føles næsten som et boutique-hotel, men der er et summende lobbyområde og komfortable sovesale, hvis man har lyst til vandrerhjemsstemning.

backpacking India - letsbunk hostel

Letsbunk Poshtel

De bedste vandrerhjem i Mumbai:

Til solorejsende: The Social Space er et lyst og venligt sted med farverige fællesområder med masser af bøger og brætspil samt sovesale for både mænd og kvinder med plads til op til 12 personer. Der er også personale med masser af lokalkendskab.

Til socialt samvær: Hvis det er en fællesskabsfølelse, du er ude efter, så skal du ikke lede længere end til Horn OK please Hostel. Det summende køkken og opholdsrum giver rejsende masser af steder at mingle, mens vandrerhjemmets personale er dedikeret til at vise backpackere det bedste af Mumbai, fra de bedste nattesteder til skæve lokale favoritter. Der er mulighed for private værelser og sovesale.

backpacking india - horn ok please hotel

Horn OK Please Hostel

Til afslapning: Basti – A Backpacker’s Hostel ligger langt væk fra larmen i det centrale Mumbai og er stolt af sin afslappede stemning. Du kan hygge dig i en lys sovesal eller et privat værelse med tema fra forskellige indiske landsbyer og få en traditionel morgenmad om morgenen.

For privatlivets fred: Relaxed Hostel Mantra er ideelt for par og dem, der har brug for lidt ro efter en travl dag på opdagelse. Chillzonen på taget er et godt sted at lade rejsestress sive væk, mens generøse private værelser tilbyder tilflugt for trætte rejsende. Men hvis du har lyst til at være social, er der et fællesrum både inde og ude, og du kan hygge dig over den hjemmelavede morgenmad, der er inkluderet i prisen for dit ophold.

De bedste hostels i Agra, Uttar Pradesh

Til socialt samvær: Du får ingen problemer med at finde nye rejsekammerater på Bedweiser Backpackers Hostel, et hyggeligt sted i den sydøstlige del af Agra. Hangout-området er trendy med vægmalerier og bunker af farverige puder, mens stedets café er urban og graffiti-farvet. Et spillelokale og en storskærm bidrager til morskaben, og der er mulighed for private værelser, sovesale med kun et køn og blandede sovesale.

For solorejsende: Hvis du er en ensom backpacker, der leder efter lidt ekstra støtte og komfort, skal du vælge Pyrenees Hostel by Indian Culture. Det er mere et homestay end et hostel, og den familieejede indkvartering er rolig og komfortabel med lokale, der er klar til at give dig rejsetips. Du vil også kunne mæske dig i Agran-delikatesser, og stedet ligger mindre end en halv time fra Taj Mahal.

Til afslapning: Gostops Agra er et virkelig stilfuldt sted med sine blokfarvede møbler og vægmaleripyntede vægge. Det er også en oase af ro med et bibliotek i lommeformat og afslappende chai-sessioner. Når du har ladet op, er der 15 minutters gang til Taj Mahal.

backpacking india - go stops hostel

Go Stops Hostel

For privatlivets fred: Par og folk, der søger ensomhed, bør tjekke ind på Moustache Hostel Agra. Det er et elegant “poshtel” med farvet glas, luftige værelser og en rummelig terrasse med udsigt over Taj Mahal. Der er superior dobbeltværelser til rådighed.

De bedste hostels i Jaipur, Rajasthan

For solorejsende: Quirky Bunkstop er en drøm for solorejsende. Det er en del af en lille kæde, og Jaipur ligger midt i byen, og du får gratis transport fra tog- eller busstationen til hostellet. Der er også ikke bare et, men to fællesområder fyldt med spil, tre terrasser og private værelser og sovesale, både deluxe og standard.

Til socialt samvær: Hvis det er en fest, du er ude efter, er Doodle Rack stedet at være. Vandrerhjemmet tilbyder rabatter på nærliggende natklubber og arrangerer karaokeaftener og andre sjove events for sine gæster. Der er også grillfaciliteter og områder, hvor man kan spille squash og dart, så der er masser af muligheder for at bryde isen med de andre rejsende.

Til afslapning: Det familiedrevne Vinayak Guesthouse vil få dig til at føle dig hjemme på ingen tid. Det charmerende hostel ligger et roligt sted lidt væk fra Jaipurs travle centrum og har en tagrestaurant, der serverer indiske delikatesser, og både delte og private værelser – nogle af sidstnævnte har endda balkon.

For privatlivets fred: Chic Hoztel Jaipur er et godt valg for par med private superior-værelser og privatlivsgardiner i sovesalene. Hjælpsomt personale og nærhed til offentlige transportforbindelser betyder, at du kan komme af sted på dagens eventyr uden besvær.

De bedste hostels i Goa

For solorejsende: Gypsys Hotel er et sandt hippieparadis med en tagterrasse fyldt med lyskæder og musikinstrumenter til de rejsende i fællesrummet. Den hjemmelavede indiske mad vil mætte både sjæl og mave, og du vil være et stenkast fra Anjuna-stranden, som er berømt for sine legendariske trance-fester.

Til socialt samvær: Det sjove Pappi Chulo har psykedeliske vægge, sin egen bar, en have-natklub og kæledyr. Efter festen kan du hvile hovedet i et privat værelse eller en sovesal med filmplakater.

Til afslapning: Funky Monkey Hostel er afslapning i centrum. Deltag i en morgenyoga, eller slap af i den grønne have, og tænk tilbage på dagens eventyr. Dette hostel ligger også tæt på Anjuna-stranden og byens loppemarked ved havet.

backpacking India - The Funky Monkey Hostel

The Funky Monkey Hostel

For privatlivets fred: En portugisisk villa fra det 19. århundrede, men her er der fart over feltet. The Nest by Hostelology er gemt væk i landbrugsjord og skov, men stadig i nærheden af Goas backpacker-højdepunkter. Sænk dig ned i sengen i et privat deluxe-værelse eller en komfortabel sovesal, og vågn op til yoga om morgenen.

De bedste hostels i Kochi (Cochin), Kerala

Til solorejser og socialt samvær: Sowparnika Hermitageslyse opholdsstue, komplet med bløde stole og yogamåtter, gør dette til en vinder for den solorejsende. Knyt bånd med dine jævnaldrende over en hjemmelavet morgenmad om morgenen, og spørg de venlige familieejere om rejsetips under hele dit ophold.

the best hostels in India - Sowparnika Hermitage Hostel

Sowparnika Hermitage Hostel

Til afslapning: Det bliver ikke meget mere fredfyldt end dette. Fra yoga på taget til gratis afhentning fra bus- eller togstationen – de lokale, der driver Tantraa Homestay, sørger for, at din rejse bliver stressfri. Andre højdepunkter inkluderer guidede ture i byen og skaldyrsmiddage, hvis du sørger for frisk fisk.

For privatlivets fred: Sithara Homestay er et fredeligt gemmested tæt på nogle af Kochis største seværdigheder. Par vil sætte pris på de store dobbeltværelser, og der er også en familielejlighed til rådighed, hvis du rejser med hele klanen.

Rejseomkostninger i Indien

Valutaen:

Indiens valuta er rupee, hvor Rs100 svarer til £1,09 eller $1,41. Rupien er en lukket valuta, hvilket betyder, at du ikke må tage mere end Rs25.000 (knap £300) ud af landet.

backpacking india - scales and fruit

Budgetlægning:

Indien er et yderst overkommeligt sted at rejse, og – afhængigt af dit valg af restauranter og indkvartering – kan du nemt klare dig med meget få penge. Husk, at turiststeder som Goa vil kræve flere penge end mere afsidesliggende eller landlige dele af landet.

Vandrerhjem: En sovesal på et hostel kan koste så lidt som Rs400 (ca. £4,30/$5,60) pr. nat – private værelser koster selvfølgelig mere, men du kan finde dem for så lidt som Rs550 (£6/$7,70) pr. nat.

Spise ude: Udgifterne til måltider afhænger meget af dine præferencer: Du kan vælge at spise et topmåltid på et hotel i vestlig stil (det vil stadig være mindre, end du ville forvente), men du kan også nyde et lækkert traditionelt festmåltid til en brøkdel af prisen. En thali på en billig restaurant kan koste så lidt som Rs150 (£1,64/$2,10).

Transport: Det er næsten umuligt at lægge et dagligt budget for transportudgifter – en otte timers rejse med overnatning vil naturligvis koste mere end en hurtig tur gennem byen i en rickshaw. Ruten mellem Delhi og Agra er en god prismarkør, da det er en rejse, mange backpackere vil foretage: På denne fire timer lange rute kan du betale så lidt som Rs156 (£1,70/$2,19) for en sovekabine eller Rs750 (£8,20/$10,50) for AC-klasse.

Alkohol/natliv: Du skal regne med at betale omkring Rs100 (£1,09/$1,40) for en halv liter øl. Natklubber og barer er ikke en del af Indiens kultur, og mange er rettet mod udenlandske rejsende eller mere velhavende indere – det betyder, at selvom det stadig er lettere for lommen end en aften i byen i Vesten, er det ikke en af Indiens mest budgetvenlige aktiviteter at drikke.

Dagligvarer: Du kan købe dagligvarer til meget billige priser i Indien. To liter mælk koster i gennemsnit Rs50 (£0,55/$0,70), mens et brød kommer til at koste omkring Rs30 (£0,33/$0,46).

Toiletsager: Toiletsager er også ret overkommelige. En almindelig flaske shampoo koster omkring Rs200 (£2,15/$2,80), mens en tube tandpasta koster mindre end Rs100 (£1,09/$1,40).

Aktiviteter: Hvis du gør alt andet billigt, vil sightseeing sandsynligvis tage den største del af dit daglige budget, da mange af Indiens historiske steder opkræver et højere indgangsgebyr for udenlandske turister. Turister skal betale Rs1.000 (£10.90/$14) for Taj Mahal, mens du skal betale Rs550 (£6.00/$770) for at besøge Agra Fort.

De bedste budgettips:

 • Gå derhen, hvor de lokale går: Som hovedregel er hoteller og restauranter, der henvender sig til udenlandske rejsende, dyrere. Du sparer penge (og får et mere velsmagende måltid), hvis du springer dem helt over.
 • Vælg soveklasse: Det er billigere end AC-klasse, og du sparer værdifuld tid i din rejseplan.
 • Aftal rejseomkostningerne på forhånd: Hvis du rejser i en taxa eller autorickshaw, så aftal prisen med chaufføren på forhånd, eller sørg for, at taxameteret kører. På den måde undgår du at betale for meget, og du undgår en akavet udveksling af penge i slutningen af din rejse.

Steder at besøge i Indien

Rejseplaner:

Det er en lille overdrivelse at sige, at rejsemulighederne i Indien er uendelige. Uanset om du vil se gamle ruiner, sejle i chokoladefarvet vand, spotte tigre i naturen eller dase på stranden, kan du gøre det i dette mangfoldige sydasiatiske land.

Afhængigt af længden på din rejse og dine personlige rejsepræferencer kan du vælge mellem nedenstående rejseplaner, der rammer nogle af Indiens højdepunkter.

2 ugers rejseplan i Indien

2 ugers rejseplan i Indien – trin

Steder at besøge i Indien

Ting at se i Indien

Dag 1-3 Delhi den gamle bydel, Chandni Chowk, Det Røde Fort, Jama Masjid
Dag 4-5 Agra taj Mahal, Agra Fort, Agras basarer
Dag 7 Fatehpur Sikri det kongelige palads
Dag 8-10 Jaipur Bypaladset og Hawa Mahal
Dage 11-12 Jodhpur Mehrangarh Fort, Sardar-markedet
Dag 13-14 Udaipur bypaladset

Dag 1-3

Den glitrende Gyldne Trekant er grundstenen i mange indiske rejser. Denne velkendte rute tager os til den summende hovedstad Delhi, den monumentale by Agra og Jaipur – hovedstaden i Rajasthan, inklusive “Den Lyserøde By”.

Flyv til Delhi og nyd det kulturchok, som de pulserende gader udløser. Tilbring tid i de labyrintiske basarer og gyder i Old Delhi, og tag dig især tid til Chandni Chowk: en pulserende kommerciel åre i hjertet af den gamle bydel, hvor markedsboderne bugner af krydderier, sarier og souvenirs.

Det Røde Fort er byens mest genkendelige vartegn, en imponerende Mughal-residens, bygget af sandsten og dateret tilbage til 1638. Man må heller ikke gå glip af Jama Masjid, en af de mest imponerende moskeer i Indien. Skyskraberne i New Delhi står i strålende kontrast til de ældre kvarterer.

Dag 4-5

Når du har tilbragt to til tre dage i Delhi, kan du tage sydpå til Agra, hvor Taj Mahal ligger – et ikon, der ikke kræver megen introduktion. Tag til Taj tidligt om morgenen for at dele dette ærværdige syn med så få mennesker som muligt.

backpacking india - taj mahal

Taj Mahal 📷: @Julian Yu

Agra Fort bør heller ikke overses. Dette rødglødende sted på UNESCO’s verdensarvsliste ligger kun 25 minutters gang fra Taj Mahal, som også engang var et af Mughal-imperiets sæder. Ud over de store seværdigheder er den bedste måde at få en fornemmelse af byen på at fare vild i Agras virvar af basarer (f.eks. den populære Sadar Bazaar).

Dag 7

Efter yderligere ca. to dage kan du tage den korte tur mod sydvest til Fatehpur Sikri, en gammel by støbt i sandsten, som fortjener en hel dags udforskning. Højdepunktet er det imponerende kongelige palads.

Dag 8-10

Herefter tager vi længere mod vest til byen Jaipur, som er en drøm for arkitekturelskere. Jaipurs hjerte er den lyserøde by”: gemt inden for de formidable laksefarvede mure ligger det smukke bypalads og Hawa Mahal, “Vindenes palads” og det mest genkendelige billede af byen. Når du har indsnuset seværdighederne, kan du gå på jagt efter gademad som golgappa (en slags stegt brød med dampende fyld), der serveres fra vogne.

Cirka 8 km fra byen ligger Amer Fort på bakketoppen, som ikke kun byder på endnu en dosis historie, men også på utrolige panoramaer over denne del af Rajasthan.

Dag 11-12

Da du har brugt 10 dage på at opdage Den Gyldne Trekant, bør du have omkring fire dage til at afslutte dit to uger lange indiske eventyr. Tag en togrejse med overnatning til den farverige by Jodhpur – byen ligger i Thar-ørkenen og er kendt for sine blåfarvede bygninger og det truende Mehrangarh Fort, som vogter over Jodhpur fra en massiv klippeskrænt.

Sørg også for at nyde synet og duftene på Sardar Market, og køb måske en håndlavet gave fra en af byens kunsthåndværkere.

Dag 13-14

En sidste togrejse med overnatning tager dig til Udaipur, en af Indiens mest idylliske byer. Udaipur ligger langs Pichola-søen og er en klynge af indviklede paladser med de grønne Aravalli-bakker i baggrunden.

Sæt tid af til en sejltur rundt om søen: En kyndig guide vil fortælle lidt om de seværdigheder, der spejler sig i vandet, såsom City Palace, der også er et besøg værd.

En måneds rejseplan i Indien

Dag 1-12

Følg den to uger lange rejseplan ovenfor, som følger Den Gyldne Trekant og inddrager nogle af Rajasthans største seværdigheder, indtil du når Jaipur. Med to uger mere at lege med kan du vove dig ud over Indiens mest ærede historiske seværdigheder og også svælge i naturens vidundere.

Så i stedet for at køre til byen Udaipur fra Jaipur, kan du tage til Ranthambore National Park.

Dag 13-14

Den vidtstrakte Ranthambore National Park er en af Indiens mest populære og hjemsted for tigre, leoparder, hyæner og meget mere. Den bedste måde at komme dertil på er ved at rejse til Sawai Madhopur Railway Station fra Jaipur – herfra kan du hoppe på en taxa eller en bus.

Der er safariture morgen og aften, og du kan booke en plads i en jeep eller en større kane online. Man kan tilbringe en enkelt dag i parken, men mange rejsende foretrækker at overnatte her for at få de bedste chancer for at se vilde dyr.

Der er masser af overnatningssteder langs vejen op til parken og nogle inde i selve parken – men overnatning i disse områder har en tendens til at være dyrere end gennemsnittet.

Dag 15-16

Når du har brugt rigelig tid på at spotte tigre, kan du rejse i sovekabine fra Sawai Madhopur til Udaipur og nyde de kongelige paladser og det bølgeløse vand.

Dag 17

Bryd den lange rejse fra Udaipur ned til Mumbai med et stop i den ofte oversete by Ahmedabad i delstaten Gujarat. Her finder du noget af Indiens lækreste street food, især omkring Khas Bazaar.

Dag 18-20

Nu er det Mumbai , der kalder, og en otte timers togrejse fra Ahmedabad vil bringe dig til denne mest berusende af alle byer. Metropolen sprudler af aktivitet, fra sælgere, der falbyder deres varer, til rickshaws, der suser gennem trafikken.

backpacking india - The Gateway of India

Gateway of India 📷: @Annie Spratt

Gateway of India, en mægtig bue ved vandet, der tiltrækker mange rejsende og spirende fotografer, er byens mest ikoniske vartegn. Beundr den, før du sætter kursen mod Kala Ghoda, Mumbais kreative distrikt med vægmalerier, hippe kunsthaller og masser af caféer.

Tag en dagstur ud til Elephanta Island (du kan få en båd fra Mumbais havn) for at se det imponerende huleudhuggede tempel med den enorme skulptur af guddommen Shiva.

Dag 21-24

Fra Mumbai kan du tage til backpackernes hjerteland Goa – togene ankommer til hovedstationerne Thivim og Margoa. På trods af sin relativt lille størrelse er Goa en mangfoldig stat, så den fortjener stadig tre eller fire dage af din rejseplan.

Strandene er det største trækplaster i denne kystregion, og den travle kystby Baga er et af de mest populære steder. Slap af på sandstranden Baga Beach, tag del i vandsport som jetski, og få mest muligt ud af det pulserende natteliv.

Lige syd for Baga Beach ligger Calangute, som er lige så travl og fyldt med feriesteder. Hvis du trænger til noget lidt mere roligt, kan du tage til Kakolem Beach, som ligger vidunderligt afsides.

Sydøst for disse strande ligger Old Goa (eller Velha Goa), som drypper af arkitektur fra kolonitiden, f.eks. den indviklede St Catherine’s Cathedral.

To timers kørsel sydøstpå bør man også have Dudhsagar-vandfaldene på radaren. De tordnende kaskader når op i 600 meters højde og kan nås via en kort, skovklædt vandretur.

Dag 25-26

Nu går turen til Hampi i delstaten Karnataka (der er nemme togforbindelser til nærliggende Kariganuru). Hampi, som ofte springes over af besøgende, der er ivrige efter at nå Indiens sydlige stater, er en malerisk by med smuldrende hellige steder med en fredelig beliggenhed ved flodbredden.

backpacking india - hampi

Hampi

Det tårnhøje Virupaksha-tempel, som stadig fungerer, skuer ud over byen, mens Hampi Bazaar er et af de bedste steder at få en fornemmelse af den moderne by.

Dag 27-30

Afslut din rejse i delstaten Kerala, der ofte kaldes “Guds eget land”.

Begynd i Kochi (eller Cochin), en tilbagelænet havneby i midten af staten. Fort Kochi, et smukt område fyldt med bygninger i portugisisk stil og med traditionelle fiskenet på facaden, er det kvarter, der er mest populært blandt udenlandske rejsende. Enklaven Ernakulam er et af de bedste steder at finde en traditionel bid mad.

Den mest typiske måde at udforske denne frodige stat i det sydlige Indien på er ved at sejle rundt i backwaters. Du kan tage af sted fra Alleppey, en by ved vandet mellem Kochi og Kollam, hvorfra det er nemt at leje en husbåd eller kettuvallam . At sejle gennem Keralas vandrige gyder i en dag eller endnu længere er en af de mest fredfyldte oplevelser, du kan få på din rejse.

2 måneders rejseplan i Indien

Dag 1-20:

Følg en måneds rejseplan (ovenfor) og besøg Den Gyldne Trekant og Ranthambore Nationalpark samt de gujaratanske byer Ahmedabad og Mumbai.

Dag 21:

Tag turen fra Mumbai til de betagende Ajanta- og Ellora-huler. De to grupper af grotter ligger ret afsides og er vanskelige at nå, men de er anstrengelserne værd. Du kan tage toget fra Mumbai til Aurangabad, som tager 6-7 timer, og herfra kan du tage en bil eller bus til grotterne.

De er udskåret i fine mønstre med huleagtige kamre, udsmykkede søjler og imponerende skulpturer af guder og elefanter. Kailash-templet (i Elloras hule 16) er den mest detaljerede og berømte del af strukturerne.

Dag 22:

Du vil være bedst placeret til at fortsætte din rute sydpå ved at vende tilbage til Mumbai og rejse videre herfra.

Dag 23-27

Tag til Goa, hvor du kan mæske dig i fisk og skaldyr, feste på Baga Beach, beundre Old Goas arkitektur og vandre til Dudhsagar-vandfaldene.

Tag dig også tid til Panjim, Goas hovedstad, som vil være et kærkomment afbræk fra delstatens travle feriesteder ved stranden. Fontainhas, det smukke latinerkvarter, er især en gåtur værd.

Dag 26-30

Fra Goa kan du tage ned til det frodige Kerala, hvor du kan sejle på backwaters og udforske byen Kochi ved vandet.

Dag 31-32

Tag derefter til Kerala-byen Munnar, et af Indiens bedste te-dyrkningsområder. Der er stier, man kan følge, og som giver en fantastisk udsigt over de frodige teplantager, og der er et interessant lille museum om te i byen. Du kan også tage på ture til Kolukkumalai, den højest beliggende teplantage i verden, som ligger i over 3.000 meters højde.

Dag 33-34

Efter dage med eventyr kan du sætte kursen mod sydvest til det afslappede Varkala. De idylliske strande er højdepunktet: vandet ved Papanasam Beach betragtes som helligt, og der udføres hellige ritualer her.

backpacking india - Kerala

Kerala

Dag 35-36

Rejs med tog længere sydpå til Thiruvananthapuram, Keralas cool hovedstad. Denne by bliver ofte overset af turisterne, men dens kunstgallerier og historiske paladser fortjener en dag eller to på opdagelse.

Sri Chitra Art Gallery fortæller om indisk kunst og fremviser også værker fra Kina, Japan og andre steder. Der er også masser af steder, hvor man kan sætte tænderne i traditionelle keralanske delikatesser fra dosa til idli.

Dag 37-39

Sæt mindst to dage af til at opleve Madurai i Tamil Nadu. Byen summer af aktivitet, fra basarer til gadecaféer, og det gigantiske, skulpturprydede Meenakshi-tempel dominerer byen.

Dag 40-41

Rejs derefter nordpå til Pondicherry, en tidligere fransk koloniby. Oplev regionens arv i det franske kvarter med dets elegante arkitektur og franske køkken, og besøg derefter den barske Promenade Beach.

Dag 42-43

Næste stop er Chennai, Tamil Nadus buldrende hovedstad. Fort St George, den første britiske forpost nogensinde i landet, er byens største vartegn. Sørg for at få lidt tid til at gå i det hippe kvarter Nungambakkam med sine cool caféer og finurlige butikker.

Dag 44-47

Bryd den lange togrejse til Kolkata op med stop i byerne Tirupati og Visakhapatnam. Førstnævnte er kendt for det glitrende Sri Venkateswara-tempel, mens sidstnævnte har nogle dejlige, uspolerede strande.

Dag 48-49

Endnu en ekspedition nordpå, og du vil være i Kolkata (tidligere Calcutta), en tidligere kolonihovedstad og den nuværende hovedstad i Vestbengalen. I dag kan byen prale af en blomstrende kreativ scene med utallige kunstgallerier, avantgarde-teatre og hipstercaféer.

Den britiske indflydelse er stadig tydelig i meget af byens arkitektur (tænk på den yndefulde facade på St Paul’s Cathedral), og det vidtstrakte India Museum med sine Mughal-malerier og historiske udstillinger er også et kig værd.

Dag 50-51

Fra Kolkata kan du tage en hurtig afstikker sydpå for at opleve Sundarbans: et stort område med mangroveskov og UNESCO-område, der omfatter et tigerreservat. Du skal tage et tog fra Kolkata til Canning, før du hopper på en bus til Namkhana, før du endelig bruger en motorbåd til at nå nationalparken – det er en lang rejse, men den er det hele værd.

Dag 52-53

Tag tilbage til Kolkata, før du sætter kursen mod Darjeeling: en af Indiens førende te-regioner. Beundr de terrasserede teplantager, se op på det mægtige bjerg Kachenjunga, se solnedgangen fra det populære udsigtspunkt Tiger Hill, og gå ikke glip af en tur med den berømte “Toy Train”-jernbane.

Dag 54-60

Fra Kolkata fortsætter vi længere nordpå for at nå Rishikesh. Det er en lang rejse over land (flyvning anbefales, men det kan gøres med tog) – men du kan slappe af, når du først er i den spirituelle by Rishikesh. (Følg “zenning out”-ruten nedenfor for at afslutte din rejse på en afslappende måde).

Tematiserede rejseplaner

 1. 1 uges rejse i Indien for at slappe af
 2. 1 uges rejse i Indien for at komme væk fra alfarvej
 3. 10 dages rejse i Indien for det helt store eventyr

Uanset om du vil slappe af og forynge dig eller skubbe til dine grænser, vil disse kortere, fokuserede rejseplaner hjælpe dig med at få mest muligt ud af din rejse. Byg dem ind i en større rejseplan, eller følg dem, som de er.

Til at slappe af

Dag 1- 4

Hvis du virkelig vil slappe af, skal du tage nordpå til delstaten Uttarakhand. Byen Rishikesh er berømt verden over for sine ashramer, gamle helligdomme og yoga-retreats: Beatles besøgte endda Rishikesh i deres storhedstid på jagt efter et åndeligt fristed og for at møde Maharishi Mahesh Yogi.

Du kan komme til byen ved at flyve til Delhi og tage en bus herfra. Sivananda Ashram og Parmarth Niketan er to af de mest ærværdige steder her. Giv dig selv god tid til at mærke fordelene ved dette foryngende sted.

Dag 5

Tilbring en dag i den hellige by Haridwar, også i Uttarakhand, omkring en time fra Rishikesh. Haridwar, et hinduistisk pilgrimssted, er en af Indiens helligste byer. Det er hjemsted for Har Ki Pauri, en hellig ghat , der fører ud i floden Ganges – dens navn kan oversættes til “Guds fodspor”.

Dag 6-7

Endnu længere mod nord end Rishikesh ligger Gangotri, en by i Himalaya, der ligger mellem snedækkede tinder og er fyldt med ashrams og retreats. Den domineres af det hvidkalkede, forgyldte Gangotri-tempel – et must at besøge på din rejse.

For at komme væk fra alfarvej

Dag 1-2:

Gujarat er en af Indiens mest undervurderede og mindst besøgte stater. Begynd i delstatens største by, Ahmedabad. Byen er berygtet for at være travl og trafikeret, men tag den til dig, og du vil blive belønnet: Den bugner af smukke hellige bygninger, fra udsmykkede moskeer til slående hinduistiske templer.

Dag 3-4:

Herfra skal du så langt mod vest, som du kan komme, for at nå Dwarka, også i delstaten Gujarat. Det er en smuk kystregion langt fra de travle strande i det velbesøgte Goa længere mod syd.

Selve den gamle by er hjemsted for det iøjnefaldende Dwarkadhish-tempel og Dwarka Beach – fyrtårnet giver en fantastisk udsigt over omgivelserne.

Dag 5-6:

Herefter tager du den lange pilgrimsrejse (du skal skifte tog flere gange) til det lige så oversete Orchha i nabostaten Madhya Pradesh.

Navnet på denne middelalderby betyder passende nok “skjult”, og den bevæger sig i et lykkeligt langsomt tempo. Få mest muligt ud af de stille paladser og templer, hvor det dekadente Jahangir Mahal er det mest storslåede af dem alle.

Dag 7

Kør endnu længere mod øst for at nå den spirituelle by Varanasi. Selv om de fleste har hørt om dette fortryllende sted, er der stadig alt for mange, der glemmer det på deres rejseplan til fordel for de pulserende byer længere mod nord og Goa mod vest.

backpacking india - Varanasi

Varanasi

Den ligger smukt ved floden Ganges og er en af de ældste levende byer på jorden. Den er stadig et pilgrimssted for hinduer, især kendt for sine hellige ghats. Manikarnika Ghat er den helligste af dem alle og et af de steder, hvor hinduer praktiserer begravelsesritualer. (Husk at være respektfuld og undlad at tage billeder)

For det helt store eventyr

Dag 1:

Den nordlige del af Indien er også fantastisk til eventyr. Tag til Leh i Ladakh: en fortryllende by i Himalaya omkring 3.500 meter over havets overflade, som er en perfekt base for trekking i bjergene. I selve byen er Leh Palace på bakketoppen et godt sted at starte dine udforskninger og et godt sted at nyde panoramaerne over Ladakh-bjergkæden.

Dag 2-10:

Markha Valley-trekket, der starter fra Spitock nær Leh, er et af de mest populære treks i denne region. Det tager normalt omkring 8 dage at gennemføre den berømte rute, der snor sig gennem sin navnebror, tager høje bjergpas og slår sig vej over barske dale. Du får brug for en god kondition og noget hårdført tøj til koldt vejr.

Bemærk: Uanset dit konditionsniveau kan de svimlende højder forårsage højdesyge. Hvis det sker, skal du hvile så meget som muligt, drikke masser af vand og om nødvendigt afkorte din rejse.

De bedste backpacking-ture i Indien

Hvis du gerne vil rejse i en gruppe, er der masser af operatører, der arrangerer ture i hele landet. Her er en håndfuld af vores favoritter.

 • Kerala Connections: Dette britisk-baserede rejseselskab har specialiseret sig i skræddersyede ruter og tilbyder, trods navnet, ekspeditioner op og ned i landet fra Tamil Nadu til Den Gyldne Trekant.
 • Steppes Travel: Steppes er kendt for sine eventyrlige rejser og tilbyder både små ekspertledede ture og større gruppeekspeditioner. Mulighederne omfatter sne-leopard-trekking i Ladakh og en tigersafari i det centrale Indien.
 • Intrepid Travel: En anden prestigefyldt operatør, Intrepid, giver rejsende mulighed for at opleve den sande essens af Indien, fra forterne og paladserne i Rajasthan til en tur i Den Gyldne Trekant, der strækker sig ud til Varanasi.
 • Village Ways: Village Ways’ Responsible Travel-godkendte ture tilbyder besøg i indiske landsbyer. De giver rejsende mulighed for at lære lokalbefolkningen at kende og opleve traditionelle måder at leve på på en bæredygtig måde. Turene foregår op og ned gennem landet, fra Himalaya til Karnataka.
 • Exodus: “It’s all about adventure” er Exodus’ mantra, og deres adrenalinfyldte indiske ture er tro mod dette etos. Vælg mellem en trekkingekspedition i Himalaya, en cykeltur i Rajasthan og meget mere.

Top 5 ting, du ikke må gå glip af:

Uanset hvor du rejser hen, er der et par steder, du simpelthen ikke kan lade være med at nævne på din liste. Dette er de bedste steder at besøge i Indien:

For strande: Baga, Goa – Denne kystby er berømt for sine sandstrande, strandfester og koloniale arkitektur.

backpacking india - goa

Goa

For historiske seværdigheder: Agra – Agra er hjemsted for Agra Fort og selvfølgelig Taj Mahal, som virkelig er så smuk, som alle siger.

For fred og eventyr i lige mål: Leh, Ladakh – Denne by i Himalaya er fyldt med buddhistiske vartegn og er den perfekte base for trekking.

For dyreliv: Bandhavgarh National Park – Bandhavgarh National Park er et vidtstrakt reservat, der er hjemsted for bengalske tigre, leoparder, hyæner og et rigt fugleliv.

Til rejser i et langsommere tempo: Keralas backwaters – Lej en husbåd, og tag ud på statens fredfyldte, palmeomkransede vand.

backpacking india - Kerala backwaters

Keralas bagvand

Dyreliv i Indien

Fra store katte til et rigt fugleliv – Indien er en drøm for dyreelskere. Som med enhver natur- eller dyresightseeing er det vigtigt ikke at efterlade spor og ikke at forstyrre dyrelivets naturlige miljø. Her er de dyrearter, du skal holde udkig efter:

Bengalsk tiger:

Den mest legendariske af alle Indiens vilde dyr er den bengalske tiger. Et glimt af denne undvigende store kat står højt på ønskelisten hos mange backpackere. Bandhavgarh National Park i Madhya Pradesh er et af de bedste steder at se en tiger, med mere end 50 af dem, der kalder stedet deres hjem.

Hvis du kan klare varmen, er april og maj de bedste tidspunkter for en observation. Ranthambore National Park er et andet godt sted at fange disse fortryllende dyr.

backpacking india - Ranthambore National Park

Ranthambore Nationalpark

Asiatisk løve:

Den lidet turistede delstat Gujurat er nu det eneste sted, hvor man kan se den asiatiske løve, som engang var meget udbredt i Asien. Du finder de sidste af disse majestætiske dyr i Gir Forest National Park, hvor der tidligere var en kongelig jagtmark.

Du kan booke en jeepsafari, og du har de bedste chancer for at få et glimt af en løve mellem december og april.

Indisk elefant:

Den indiske elefant er et fascinerende dyr. Det bedste sted at se en er i et velrenommeret reservat – sørg for at lave din research, før du tager af sted. Undgå alle elefantture, da de skader og stresser dyrene. Hold øje med etiske elefantturismeoplevelser som f.eks. at besøge et redningsreservat.

Elephant Conservation and Care Center i Mathura plejer reddede elefanter, så de bliver raske igen – du kan booke to timer til at tilbringe tid med disse blide kæmper.

backpacking india - elephant

Sneleopard:

Sneleoparden er måske den mest undvigende af alle og lever i Indiens bjergrige nordlige regioner. Den barske Hemis National Park, som man kan nå fra Leh, er berømt for at være hjemsted for disse gådefulde skabninger. Da disse store katte er svære at spore, er det bedst at booke en tur med en ekspertguide.

Det enhornede næsehorn (eller det indiske næsehorn)

Dette er verdens største næsehorn. Arten var engang ved at uddø med kun 200 dyr tilbage, men omhyggelig bevarelse betød, at det enhornede næsehorn blev bragt tilbage fra randen. Omkring 70 procent af artens bestand lever i Kaziranga National Park i Assam, hvor der tilbydes jeepsafari til rejsende.

De vigtigste ting at huske:

 • Planlæg din rejse: Der vil være et bestemt tidspunkt, hvor der er størst sandsynlighed for at se en given dyreart. Hvis du betragter dyrelivet som den vigtigste del af din rejseplan, skal du sørge for at vælge det rigtige tidspunkt. Nationalparkernes hjemmesider vil som regel tilbyde detaljer.
 • Se dyrene i deres naturlige miljø: Undgå steder, hvor dyrene holdes i små bure eller indhegninger, er lænket eller tvunget til at udføre tricks eller andre opgaver. Du får den mest givende oplevelse, hvis du ser et dyr i dets naturlige omgivelser, så reserver din dyrelivsspotting til nationalparker og velrenommerede reservater.
 • Styr dine forventninger: Når du er på safari, kan du køre rundt i timevis uden at få øje på en stor kat – men det er en del af morskaben at kigge ud over græsarealerne i håb om at se et tegn på bevægelse. Hav tålmodighed, nyd turen og vid, at det vil være det hele værd i sidste ende.

Indisk mad

Fra boblende karryretter til fyldte dosas – en rejse gennem Indien er en smagsodysse.

Det traditionelle køkken er forskelligt fra nord til syd: Nordindien er specialiseret i kødfulde karryretter, der er rigt krydrede med godt tilbehør, mens sydindisk mad som regel er vegetarisk med masser af ris og lette smage som kokosnød. Meget mad i Vestindien er også rig på grøntsager – selv om man kan finde fisk og skaldyr af høj kvalitet i Goa.

For at få mundvandet til at løbe, har vi udvalgt nogle delikatesser, du ikke må gå glip af – og nogle af de bedste steder at prøve dem.

backpacking india - spices

Thali: Thalis, et udvalg af små retter serveret på en stålbakke, serveres over hele landet. Du vil blive præsenteret for en række forskellige karryretter, såsom kootu, med bløde grøntsager og linser i syd, eller fiskegryderetter i Goa. De bliver ledsaget af søde chutneys, ris og som regel brød eller dosa, en slags indisk pandekage.

Hvor kan man prøve det? Du kan finde thalis i de fleste stater i Indien. Dal Roti er en afslappet restaurant i Kochi, Kerala, som serverer (overraskende nok for Kerala) varmende thalis i nordindisk stil.

Panupuri: Panipuri er små stykker stegt brød fyldt med indbydende fyld som krydrede kartofler eller andre salte lækkerier

Hvor kan man prøve det? Gadeboder og basarer – som Crawford Market i det sydlige Mumbai – er de bedste steder at finde disse stegte lækkerier.

Masala dosa: Hvis du kun prøver én ret, når du rejser i det sydlige Indien, skal det være en lækker masala dosa. Dosa er en lækker, salt pandekage, som er fyldt med en sund, krydret kartoffelblanding.

Idlis, en slags dampede risboller, ledsager også ofte sydindiske karryretter – selvom de ofte får blandede anmeldelser af udenlandske rejsende..

Hvor skal man prøve det? Populære Sri Sabareesh i den sydlige by Madurai serverer sydindiske vegetariske delikatesser som dosa og idli til priser, der er til at betale.

Kulfi: Du kan ikke forlade landet uden at prøve kulfi, en slags indisk is, ofte med smag af mandel, pistacie eller mango og et pift af kardemomme.

Hvor kan man prøve det? Giani’s, en lille isbutikskæde i Delhi, er et populært sted at købe denne fristende dessert.

Goansk vindaloo: En goansk vindaloo er langt fra enhver vindaloo, du har smagt herhjemme, og er en sparkende karry fyldt med chili, traditionelt serveret med svinekød, men nu også tilberedt med Goas overflod af fisk og skaldyr. Denne mest populære indiske ret stammer fra denne delstat.

Hvor skal man prøve den? Viva Panjim er en beskeden restaurant i Panaji, Goas hovedstad, som serverer vindaloo plus andre specialiteter som sanna, Goas svar på idli.

Chai: Du vil sandsynligvis ende med at nippe til en dampende kop af denne søde, men krydrede te hver dag på dine rejser. Hold øje med chai-wallahs på gader, i tog, i basarer og meget mere.

Hvor kan man prøve det? Stort set alle steder…

De bedste tips til at spise i Indien:

At få ondt i maven på rejsen er backpackerens værste frygt – men helt ærligt, udenlandske rejsende bliver oftere syge af at drikke usikkert vand end af at smage på Indiens lækre delikatesser. Følg vores tips nedenfor, så undgår du den frygtede “Delhi Belly”, mens du fylder dig med nogle af Indiens mest delikate retter:

 • Spørg personalet på dit overnatningssted: De mennesker, der driver dit hostel, har et stort lokalkendskab, herunder hvor man kan smage autentiske delikatesser på de mest fremtrædende spisesteder. Spørg dem til råds og følg deres anbefalinger, så kan du begynde at navigere i Indiens fantastiske madscene.
 • Drik med forsigtighed: At drikke vand fra hanen, som det kommer, selv fra de reneste restauranter, kan efterlade udenlandske rejsende med en sart mave. Invester i nogle vandrensningstabletter, som du kan putte i din drik, så den er sikker at indtage. Alternativt kan du købe tæt forseglet vand på flaske på dine rejser – selvom denne mulighed er den mindst miljøvenlige af de to.
 • Hold øjnene åbne: Hvis du vælger en restaurant eller en gadebod alene, så kig godt efter og brug din sunde fornuft, før du bestiller noget. Hvis der bruges beskidte redskaber, hvis kødet ser mere rosa ud, end det burde, eller hvis der er andre advarselstegn, så gå videre. Vask også dine egne hænder regelmæssigt, og hav håndsprit med på dine rejser.

Indisk kultur og skikke

Skikke

backpacking india - flag

Som alle andre steder, du rejser hen, har Indien sine egne unikke skikke, og hvis du accepterer dem fuldt ud, vil det både berige din rejse og hjælpe den med at forløbe glat. Her er et par ting, du skal huske:

 • Klæd dig passende: Begge køn forventes at klæde sig konservativt i Indien. For kvinder betyder det, at man skal dække skuldre og ben, gå i lange flagrende nederdele, bukser med brede ben og korte eller langærmede t-shirts. Mange kvindelige rejsende har et tørklæde med, som de kan binde om halsen, så det dækker skuldrene og samtidig holder dem kølige. Mænd bør også så vidt muligt afholde sig fra shorts.

De fleste lokale kvinder bærer enten en shalwar kameez, en lang tunika-lignende kjole, lehenga choli, en slags nederdel og bluse, eller den mest berømte sari – en slags slå-om-kjole, som regel i iøjnefaldende farver med smukke, indviklede mønstre.

 • Spis med din højre hånd: Indere bruger sjældent bestik, og det er en sjov skik at vænne sig til at spise på den traditionelle måde. Men at samle mad op med venstre hånd er et stort faux pas. Det skyldes, at venstre hånd ifølge indisk skik er reserveret til aktiviteter på toilettet! Denne regel gælder også, når man giver hånd eller sender genstande videre.
 • Pas på dine fødder: Det er kutyme at tage skoene af, når man går ind i en andens hjem, og selv når man går ind i nogle mindre butikker (læg mærke til, om der står sko i kø ved indgangen). Det anses også for uhøfligt at pege med fodsålerne mod nogen, så vær opmærksom på, hvordan du sidder.
 • Vis respekt for religion: Indien er et sted med dybt forankret religion (overvejende hinduisme og islam), og det er bydende nødvendigt, at udenlandske rejsende respekterer de skikke, der følger med dette. Faktisk kan det at tage sig tid til at lære om disse traditioner, fra bøn til ceremonier, være et af de mest givende aspekter af din rejse. Ikke alle templer og moskeer tillader turister at komme ind. De, der gør, vil forvente særlig konservativ påklædning, og du bør tage dine sko af, før du går ind. Vær opmærksom på reglerne – det er f.eks. ikke sikkert, at du må være i visse bedeområder – og lad være med at tage billeder, især i hinduistiske templer.
 • Undgå offentlige tilkendegivelser af kærlighed: Omfavnelser og kys uden for hjemmets fire vægge er ildeset i Indien.
 • Lær folk at kende: Indere er notorisk varme, venlige og høflige – og mødet med den charmerende lokalbefolkning vil uundgåeligt blive et højdepunkt på din rejse. De fleste indere er også nysgerrige og vil sandsynligvis stille dig spørgsmål om dit liv og dine rejser. Omfavn deres nysgerrighed, og brug det som en chance for at stille dine egne (respektfulde) spørgsmål og få anbefalinger til din næste destination.

Kultur:

Religion: Religion præger den indiske kultur mere end noget andet, og størstedelen af befolkningen følger hindu-religionen. Udenlandske rejsende vil se mange beviser på dette. Farverige festivaler, som de tidligere nævnte Holi og Diwali, er en del af den hinduistiske tradition – skulpturer af guddomme som Vishnu eller Shiva, samt udsmykkede hinduistiske templer og pilgrimssteder, er også allestedsnærværende over hele landet.

Muslimerne udgør den næststørste religiøse sekt, og betagende moskeer og andre islamiske bygninger er et andet af Indiens arkitektoniske højdepunkter.

Musik: Musik er en vigtig del af Indiens kulturelle struktur og spilles til festivaler, religiøse ceremonier, bryllupper og meget mere.

Klassisk hindustani-musik, som er populær i det nordlige Indien, er den genre, som udenlandske rejsende oftest genkender. Den er baseret på melodiske musikalske skalaer kaldet ragaer og domineret af sitar, et indisk strengeinstrument. National Centre for Performing Arts i Mumbai er et af de bedste steder at nyde denne form for musik samt andre genrer af indisk og international musik.

Filmi er en anden af Indiens mest populære musikgenrer – den består af sange fra Bollywood-film. Det er ofte upbeat, tempofyldte numre, som har komplicerede danserutiner, der passer til. Nogle af dem, såsom Awaara Hoon, blev hurtigt internationale hits, og du kan høre dem blive spillet på lokale radiostationer eller nynnet af fremmede på gaden.

Film: Bollywood er berømt verden over for sine farverige kostumer, iørefaldende soundtracks og udførlige danserutiner. Især hvis du er i byen Mumbai, skal du tage dig tid til at se en hindi-film i biografen. Regal Cinema i Mumbai viser ofte film med engelske undertekster.

Sprog: Befolkningen i Indien taler mange forskellige sprog, og hvis du rejser langt, vil du sandsynligvis opleve flere forskellige sprog, når du rejser fra stat til stat.

Hindi, som mest findes i de nordlige dele, er det mest udbredte sprog, efterfulgt af bengali. Længst mod syd dominerer tamil og malayalam (tales i henholdsvis delstaterne Tamil Nadu og Kerala).

Vigtige sætninger

Goddagog farvel – Namaste

Ja Haan

Nej – Nahin

Mitnavn er … – Mera naam… hai

Hvor meget koster det? – yaha kitane ka hai

Jeg har brug for et værelse – Mujhe kamra chai’eeye

Er Indien sikkert?

Hvis man bruger sin sunde fornuft, er Indien i det store hele et sikkert og givende sted at rejse for backpackere.

Husk dog på, at udenlandske rejsende er mere sårbare over for småkriminalitet som tyveri, især ved større seværdigheder. Hold altid dine ejendele tæt på dig, og udvis forsigtighed, især i store menneskemængder eller i turisthotspots som Goa. Vær også opmærksom på særligt påtrængende sælgere – hvis du føler dig utilpas, så gå væk.

Vestlige turister kan nogle gange tiltrække sig opmærksomhed fra de lokale, især hvis du har forvildet dig væk fra turiststien. Du kan blive bedt om at tage et billede – det bliver som regel gjort med godt humør, men igen, tøv ikke med at afslå og gå videre, hvis du føler dig utilpas.

Selvom der har været nogle alvorlige episoder i de senere år, hvoraf flere fandt sted i Goa, er vold mod turister i Indien generelt ret sjælden. Alligevel føler mange sig mere trygge ved at rejse med en ledsager gennem landet. FCO tilbyder detaljerede råd om, hvordan man er sikker, når man rejser i Indien.

Det er bedst at undgå at rejse til det sydlige Indien i monsuntiden. Kraftig regn kan føre til farlige oversvømmelser og mudderskred i områder som Kerala.

backpacking india - is india safe - Chandrashila Peak

Chandrashila-toppen

Rejseråd til Indien

Vaccinationer og sundhedsrådgivning:

Det anbefales, at udenlandske rejsende får vaccinationer mod hepatitis A, tyfus og difteri. Du bør besøge din læge mindst en måned før din rejse for at dobbelttjekke de seneste råd og organisere dine vaccinationer.

Malaria er et alvorligt problem i Indien, og afhængigt af, hvor du skal hen, kan det være nødvendigt at tage medicin mod malaria. Ressourcer fra websteder som Fit for Travel kan hjælpe dig med at informere dig, men du bør altid tjekke med din læge, før du rejser, og følge deres råd nøje. Hvis du tror, du har symptomer på malaria – disse kan omfatte en influenzalignende følelse, feber og hovedpine – skal du straks søge lægehjælp.

Når du er ude at rejse, er det en god idé at have noget creme mod insektbid med – og en stærk insektspray til at afværge de irriterende kryb i første omgang. Plaster/bandager vil heller ikke være af vejen.

Vær også opmærksom på, at selv om vestlige toiletter bliver mere og mere udbredte i Indien, vil mange toiletter ikke have toiletpapir – de fleste backpackere vil have en klar forsyning i deres taske…

Hvad skal jeg have på?

Ud over at klæde dig i overensstemmelse med lokale skikke, bør du også klæde dig for din egen sikkerheds skyld. Brug så vidt muligt løst bomuldstøj, da det holder dig afkølet i den ofte stegende indiske varme – lange ærmer hjælper også med at beskytte mod dette. Bær også en bredskygget hat, hvor det er passende. Behagelige sko er naturligvis et must.

Forsøg ikke at vandre, især ikke i Indiens udfordrende nordlige terræn, uden det rette udstyr. Vejret her er omskifteligt, så det bedste råd er at klæde sig i lag. Du får brug for robuste vandrestøvler og bukser, der er kølige og lette, men også vandtætte for en sikkerheds skyld. Medbring masser af varmt tøj, hvis du skal overnatte i bjergene.

Gode råd til at rejse alene i Indien:

Sikkerheden på dine rejser er aldrig garanteret, uanset hvor i verden du befinder dig – men hvis du rejser alene, bør denne håndfuld tips hjælpe dig på vej.

 • Forberedelse er nøglen: Hvis du planlægger ruter, transportformer og aktiviteter på forhånd, kan det hjælpe din rejse på vej og forhindre, at du farer vild. Det betyder også, at du kan fortælle venner, familie eller folkene på dit hostel, hvor du befinder dig den pågældende dag.
 • Få et lokalt SIM -kort: Hvis du får et SIM-kort, der virker lokalt, kan det hjælpe dig med at holde kontakten med folk, du møder på dine eventyr. Du vil også kunne søge hjælp, hvis du farer vild eller befinder dig i en situation, du er utilpas med.
 • Stol på din mavefornemmelse: Hvis noget føles forkert, er det sandsynligvis også det. Det kan være ubehageligt at gå alene et mørkt sted om natten eller at stå over for en påtrængende fremmed, der tilbyder dig hjælp, du ikke har bedt om. Hold hovedet koldt, stol på dine instinkter, og håndter situationen, så godt du kan.
 • Få venner undervejs: At bo på et hostel er en fantastisk måde at møde folk på – udveksl historier, del tips og måske endda gå sammen om en del af din rejse.

Sammenlign vandrerhjem i Indien

Fortsæt med at læse 👇🏼

⭐️ Rejser til Indien

⭐️ At rejse alene i Indien

⭐️ Drikkevarer fra hele verden

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top