De 10 bedste solnedgange i verden

Uanset hvor du rejser hen i år, er der altid en overflod af vartegn, du kan krydse af på din rejseplan. Men nogle gange kan man finde de mest spektakulære udsigter ved blot at kigge op på himlen. Du tror måske, at du allerede har set masser af solnedgange, men tro os, når vi siger, at du ikke har set noget som disse. Denne opsamling viser de ti bedste solnedgange i verden, som virkelig er naturens bedrifter..

1. Uluwatu-templet, Bali

Templer er et almindeligt syn på Bali, men Uluwatu-templet, som ligger på en klippe 250 meter over det Indiske Oceans brusende bølger, er unikt. Det er åbent hele dagen, men mange strømmer til området sidst på eftermiddagen for at sikre sig en udsigtsplads på kanten af klippen, hvor man kan tage selfies og kigge på solnedgangen. Der skal betales entré (30.000 IDR – ca. 1,50 pund), men der er masser at lave her ud over at nyde udsigten, f.eks. opføres der en traditionel Kecak-dans hver dag kl. 18 på en særlig scene på toppen af klippen.

Bo på Karma Backpacker House, som ligger midt i Uluwatu og en kort rejse væk fra templet.

best sunsets in the world - ULUWATU TEMPLE, BALI

Billede af bcgoh87 fra Pixabay

2. Isle of Eigg, Skotland

Takket være det lidet pålidelige britiske sommervejr er det ikke så tit, at Storbritannien kan byde på fantastiske solnedgange. Isle of Eigg, der ligger 16 km fra den skotske kyst, er dog en undtagelse. Her spiller en dramatisk, orangefarvet solnedgang en slående kontrast til de truende, forrevne bjergtoppe Askival, Ainshval, Hallival, Trollival og Barkeval. Mange vælger at tage turen fra Fort William (du skal tage bussen til Mallaig, hvorfra du kan tage færgen over til øen), og vi anbefaler, at du slår dig ned på Fort William Backpackers, et hyggeligt hostel i en victoriansk bygning.

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

best sunsets in the world - ISLE OF EIGG, SCOTLAND

3. Oia, Grækenland

Denne traditionelle hvidkalkede landsby er et højdepunkt på den græske ø Santorini. Rejsende valfarter til de brostensbelagte gader for at reservere de bedste udsigtspladser, og der er masser af barer, caféer og restauranter, som lover spisning med udsigt. Solnedgangen er billedskøn: lyserøde nuancer fejer hen over himlen og reflekteres i de fantastiske hvide bygninger, der knejser på toppen af klippen. Vores bedst bedømte hostel på Santorini er Caveland, som byder på smukke terrasser med havudsigt, fælleskøkkener, en stor pool og masser af karakter.

best sunsets in the world - OIA, GREECE

Billede af needoptic fra Flickr

4. Angkor-templerne, Cambodja

Dette verdensarvssted behøver næppe en introduktion. Men hvis Cambodja ikke er på din radar, så lad os lige spole tilbage. Angkor-regionen i Siem Reap er hjemsted for over tusind fantastiske templer, der går tilbage til det 12. århundrede. Det mest berømte af alle templerne er Angkor Wat, som findes på det cambodjanske flag og menes at være en af de største religiøse bygninger i verden. For at fange den fantastiske solnedgang på dette utrolige sted, tager mange nu specifikt til Pre Rup (også kaldet pyramidetårnet), når solen går ned. Det er det ideelle sted at opleve en brændt orange solnedgang, der formørker himlen og oplyser det omkringliggende tårn af mursten og laterit (et rødligt ler). Til orientering er det mest kendte sted at tage et solopgangsfoto ved dammen, som ligger lige foran det storslåede Angkor Wat. Siem Reap vrimler med hostels, men partyhostellet Funky Flashpacker er perfekt, hvis du vil slappe af efter en dag på opdagelse.

best sunsets in the world - ANGKOR TEMPLES, CAMBODIA

5. Sugarloaf Rock, Australien

Denne fantastiske granitklippeformation ligger lidt over en kilometer fra Cape Naturaliste; et kystlandskab i det vestlige Australien. Ganske vist er den smuk om dagen, men om aftenen bliver den til et vidunder. Udsigtsplatformen, der ligger lige over for Sugarloaf Rock, giver dig mulighed for at se landskabet i al sin pragt, mens solen går ned over Det Indiske Ocean bag det. Hvis du er heldig, kan du måske også få et glimt af de hvaler og delfiner, der har deres hjem i dette område. Dunsborough Beachouse ligger få minutter fra Sugarloaf Rock og lige ud til stranden.

best sunsets in the world - SUGARLOAF ROCK, AUSTRALIA

6. Negril, Jamaica

Alle, der er på jagt efter Negrils episke solnedgange, kommer til ét sted: Rick’s Cafe. Rick’s Cafe ligger på kanten af en 35 meter høj klippe og er det bedste sted at se solen gå ned; med et levende reggaeband, der fylder luften, og en omfattende cocktailmenu. Med bølgerne brusende bag dig er det svært at forestille sig et bedre sted at nyde den blanding af rød og lilla, der bombarderer himlen. Bo på The Judy House i et hyggeligt sommerhus midt i en smuk have.

https://www.youtube.com/watch?v=JimzGZMnQNA

7. Yalong-bugten, Kina

Når man tænker på Kina, tænker man ofte på storbyers skylines, der hvirvler rundt med forurening, men man bliver måske overrasket over at høre, at landet også har sin del af lysende solnedgange. Vores bedste bud er Yalong-bugten, som ligger i badebyen Sanya (ja, Kina har også strande!) Med sine palmer, gyldne strande og klare vand er det det perfekte sted at stoppe op og opleve en virkelig fantastisk solnedgang. Bo på Sanya Backpackers, kun 5 minutters gang fra stranden.

best sunsets in the world - YALONG BAY, CHINA

Max Pixel

8. Klong Dao-stranden, Koh Lanta, Thailand

Den fredfyldte thailandske ø Koh Lanta er relativt uberørt, uanset hvornår på året du besøger den, hvilket gør den til en velkommen kontrast til turistfyldte Koh Samui og party-hovedstaden Phuket. Med et væld af uberørte sandstrande vil vi anbefale at bo på Slacklines Hostel, som ligger i nærheden af de fleste af dem. Klong Dao Beach er et højdepunkt, hvor mange vælger at sætte sig ved Indian Bar, når solen går ned, og blive til ildshowet bagefter. Solnedgangene på denne afslappede ø er virkelig nogle af de bedste i Thailand, og himlen gløder i orange og lyserøde nuancer.

best sunsets in the world - KLONG DAO BEACH, KOH LANTA, THAILAND

9. Grotte, Island

En let gåtur eller bustur fra hovedstaden Reykjavik, Grotta er hjemsted for et fyrtårn med en spektakulær udsigt over meget af Reykjavik, herunder den vulkanske bjergkæde Esja Mountain og Snaefellsnes-gletsjeren. Det øde fyrtårn og den omgivende natur giver en smuk baggrund for den orange solnedgang. Pak dig varmt ind, bliv hængende, og hvis du er heldig, får du måske også et glimt af nordlyset. Bo på Loft HI Hostel, som ligger i hjertet af hovedstaden.

10. Srd-bjerget, Kroatien

Over murene i Dubrovniks gamle bydel knejser Srd-bjerget med panoramaudsigt over den historiske by nedenunder. De fleste vælger at hoppe på en svævebane for at nå toppen, men det er også muligt at vandre op, hvis du føler dig energisk. Udsigtsplatformen kan blive overfyldt, så vær forberedt på at stå i kø eller gå uden for stien. Uanset hvad er det en fantastisk oplevelse at se ned på de dramatiske striber af pink og orange, der fylder himlen, sammen med byens blinkende lys. Old Town Hostel er det perfekte sted at udforske alt, hvad Old Town har at byde på.

best sunsets in the world - MT SRD, CROATIA

Billede af Hrvoje Margaretić fra Pixabay

Om forfatteren

Jenna Farmer er freelancejournalist fra Warwickshire. Efter at have arbejdet flere år i Kina og rejst rundt i Sydasien, er hun nu tilbage i Storbritannien. Jenna driver også A Balanced Belly, en blog om at leve, spise og rejse med fødevareintolerance.

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 9 måder at hjælpe dig med at ændre verden på, mens du rejser

🌟 Utrolige steder i verden, der rent faktisk findes

🌟 Hvor de vilde ting er: de bedste destinationer til en europæisk safari

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top