Pas og pageturner: de bedste rejsemål for bogelskere

Bøger er backpackerens bedste ven. Hvordan skulle vi klare os på de 30 timer lange busture og de kedelige lufthavnsstopovers uden dem? Jo, vi ser jeres smartphones, men hvad med flade batterier, elendige forbindelser og roamingafgifter – ville vores elskede bøger nogensinde gøre det mod os? Desuden ved enhver rejsende bogorm, at de er den bedste måde at flygte på, når man ikke har et eventyr i kortene! For at tage vores besættelse til det næste niveau har vi samlet de bedste destinationer for bogelskere, hvor vi kan udforske vores yndlingshistorier i virkeligheden.

best destinations for book lovers, man reading next to book shelf in a park in santiago, chile

📍 Santiago, Chile 📷 @leti389

1. London, England – Sherlock Holmes’ eventyr af Arthur Conan Doyle

Der er ingen tvivl om, at London er et af de bedste rejsemål for bogelskere, da det har været hjemsted for folk som Virginia Woolf, Charles Dickens og George Orwell. Men ingen adresse er så berømt som Baker Street 221B, den lejlighed, som verdens mest elskede detektiv og hans trofaste makker Watson delte. Sherlock Holmes blev skabt helt tilbage i 1880’erne, og hans popularitet har overlevet tidens tand med internationale fans, der tager til London for at følge den legendariske detektiv.

best destinations for book lovers, red phone box london

📍 London 📷 @diariodeunapseudoviajera

Det første sted, du skal lede efter spor, er Sherlocks virkelige adresse, som nu er blevet omdannet til et museum med interiør, der nøjagtigt matcher Doyles beskrivelse. Tag en tur forbi det nærliggende Langham Hotel, et sted, hvor Doyle og Oscar Wilde holdt middage, som resulterede i skabelsen af Dorian Gray. Tag derefter over til The Sherlock Holmes Pub i Charing Cross, en traditionel britisk boozer, der har en genskabelse af Holmes’ og Watsons arbejdsværelse ovenpå, fyldt med genstande og fotografier, som værten har samlet på siden 50’erne. British Library er en bibliofils drøm, og det var også her, Holmes udførte sin detektivforskning, så du kan følge i hans fodspor, mens du falder i svime over en smukt organiseret bogsamling. Hvis du er ude efter en mere afdæmpet boghandel, er Word on the Water en sød lille butik på en flodpram med en hund. Og selvom de ikke er Sherlock-relaterede, bør ingen ægte bognørd tage til London uden at besøge Charles Dickens Museum eller King’s Cross’ Platform 9¾!

best destinations for book lovers, girl stroking a dog by barge of books

📍 O rd på vandet 📷 @astaclivo

Tjek alle vores hostels i London

2. Transsylvanien, Rumænien – Dracula af Bram Stoker

Sig ordet Transsylvanien, og de fleste tænker straks på vampyrer, takket være en af de mest ikoniske skurke nogensinde: Bram Stokers Dracula. Det skyldes, at denne mystiske region i Rumænien danner rammen om romanens begyndelse, hvor grev Dracula lokker den stakkels beskedne Jonathan Harker til sit slot og begynder at holde ham fanget, mæske sig i hans blod og bare være direkte uhyggelig, før han sejler over havet for at skabe kaos i England.

best destinations for book lovers,Transylvania, Romania

📍 Bran Castle 📷 @nomadicjulien

Det er selvfølgelig alt sammen bare en historie – ikke? Men hvad fik så den irske forfatter til at vælge det fredelige rumænske landskab som ramme for en af de mest skræmmende historier, der nogensinde er fortalt? Jo, greven var løst baseret på den blodtørstige rumænske hersker Vlad Spidderen fra det 15. århundrede, opkaldt efter det faktum, at spidning var hans foretrukne henrettelsesmetode (*gys*). Han blev født i byen Sighișoara, som er alt andet end skræmmende med sine regnbuefarvede bygninger, gammeldags bymur og brostensbelagte gader. Du kan besøge det lysegule hus, hvor den rigtige Vlad blev født, og som nu fungerer som museum og kitschet vampyrrestaurant. I den nærliggende by Brașov finder du Bran Castle, det tårnhøje monument, som nogle mener er inspirationen til Dracs slot, da det er det eneste i Rumænien, der passer til Stokers beskrivelse. Uanset om du er troende eller ej, er det et must i Transsylvanien at besøge Bran Castle, blive skræmt af de mørke gange og forestille dig, at du er Jonathan fanget i tårnene.

best destinations for book lovers, mugs with faces on them

📷 @caveheart65

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Tjek alle vores hostels i Rumænien

3. Pyramiderne i Giza, Egypten – Alkymisten af Paulo Coelho

Alkymisten er en brasiliansk roman, der er blevet en international klassiker, som følger en spansk hyrde ved navn Santiago på en spirituel rejse. Han rejser fra sit hjem i Andalusien over Marokko via byen Tanger, gennem Sahara-ørkenen ind i Egypten og videre til sin endelige destination, pyramiderne i Giza. Øh, goddag til vores drømme backpacking-rute! Ligesom os på vores første jordomrejse opdager Santiago sandheder om sig selv, lærer af de mennesker, han møder, og vender hjem med et beriget sind og en beriget sjæl. Hænderne op, hvem der kan relatere!

best destinations for book lovers, man in luxor Egypt

📍 Luxor, Egypten 📷 @micaellcgorge

Pyramiderne i Giza er ikke bare en af de bedste destinationer for bogelskere, disse gamle vidundere er et must for enhver rejsende. Du kan endda følge selveste Santiagos spor! Hvis du vil starte i Andalusien, er Sevilla en typisk spansk by, der handler om tradition, med flisebelagte gader, arkitektur som taget ud af Game of Thrones (bogstaveligt talt) og en hel masse tapas og sangria på menuen. Tanger er porten til Afrika, en kystby med hvide bygninger, surferspots og fede hostels, som hippieparadiset The Melting Pot Rooftop Hostel, der har en fantastisk udsigt over medinaen og bugten. Så er det videre til Sahara-ørkenen, og seriøst, hvis camping herude under stjernerne ikke er på din ønskeliste, så skal den opdateres med det samme! Verdens sidste tilbageværende gamle vidunder er en passende finale på et så episk eventyr. Det er storslået og mystisk at se disse ikoner for første gang, og det er et øjeblik, du aldrig vil glemme.

best destinations for book lovers, camels by the pyramids of giza

📍 Pyramiderne i Giza 📷 @protonomous

Tjek alle vores hostels i Egypten

4. Paris, Frankrig – Les Misérables af Victor Hugo

Les Misérables er en af de største historier, der nogensinde er fortalt, et 1200 siders bæst af en bog, der følger den heroiske Jean Valjeans liv og en række andre karakterer i 1800-tallets Frankrig på en baggrund af fattigdom, oprør og revolution – kan du høre folket synge? Forbered dig på at fælde nogle tårer og træne dine biceps ved at løfte denne kæmpe (vi siger det ikke til nogen, hvis du tager en genvej og ser filmen…)

best destinations for book lovers, girls standing on column in paris

📍 Paris 📷 @anafcastro

Paris har ændret sig meget siden Hugos dage – det er mere mode og macarons end barrikader og kanonild – men heldigvis er der nogle dele af byen, hvor du stadig kan kanalisere din indre revolutionære. Bistroerne i Latinerkvarteret har altid været et yndet tilholdssted for studerende, og det er ikke svært at forestille sig Marius og co. planlægge at vælte overklassen her. Le Marais er et cool kvarter, som i dag er fyldt med vintagebutikker og kaffebarer, og som havde en særlig plads i forfatterens hjerte. Du finder kirken Saint-Paul-Saint-Louis, som ikke kun er stedet, hvor Marius og Cosette blev gift, men hvor Hugos egen datter også blev gift – nuttethed overload! Lige rundt om hjørnet ligger Maison de Victor Hugo, forfatterens gamle hjem, som nu er et museum, der fremviser hans livsværker og passioner. Musée des Égouts (kloakmuseet) lyder måske ikke så glamourøst, men det byder på en fascinerende vandretur gennem det underjordiske tunnelsystem. Kender du scenen, hvor Valjean slæber Marius gennem kloakkerne i sikkerhed? Det er det, men med mindre klamhed.

best destinations for book lovers, girl looking at books by shakespeare and company bookshop

📍 Shakespeare and Company boghandel, Paris 📷 @suitcaseonmysleeve

Tjek alle vores hostels i Paris

5. Las Vegas, USA – Fear and Loathing in Las Vegas af Hunter S. Thompson

Hvis du har været i Vegas, husker du sikkert mere af det, end Raoul og Gonzo gjorde i Fear and Loathing … eller måske ikke! Denne bizarre roman samler de tågede minder fra et narkopåvirket eventyr, der involverer bilulykker, ødelagte hotelværelser og vanvittige hallucinationer i ingen særlig rækkefølge. Som de fleste ture til syndens by er det en vild tur, der ikke giver så meget mening. Hvad der sker i Vegas, bliver i Vegas – især hvis du ikke kan huske det!

best destinations for book lovers, view of las vegas at night

📍 Las Vegas 📷 @daniilvnoutchkov

Du har helt sikkert set en million billeder af Las Vegas, men der er ingen sammenligning med den ægte vare. LSD er ikke nødvendigt for at føle sig psykedelisk under de blændende lys på striben eller midt i neonjunglen, der er Fremont Street. Du tror måske endda, at du er på et andet kontinent, når du ser Vegas’ helt eget Eiffeltårn eller gondolerne, der sejler langs “kanalerne” ved Venetian-hotellet (super turistet, ja, men til 16 dollars pr. tur er de meget billigere end den ægte vare) Hvis du vil udforske de lokales yndlingsside af Vegas væk fra de glitrende kasinoer, skal du tage til Arts District og opdage pop-up gallerier, søde uafhængige butikker og en eklektisk blanding af barer. Apropos kunst, så sørg for at tjekke de syv magiske bjerge ud. Nej, du er ikke ved at snuble, det er virkelig syv fluorescerende kampestenstårne midt i ørkenen!

best destinations for book lovers, girl by seven magic mountains, las vegas

📍 De syv magiske bjer ge 📷 @jannaonajaunt

Tjek alle vores hostels i Las Vegas

6. Kerala, Indien – De små tings gud af Arundhati Roy

Mange kalder Kerala for Indiens smukkeste stat, og det springer lige ud af siderne i denne fortryllende historie. Arundhati Roys beskrivende skrivning kan transportere dig over hele kloden – de lyse farver på sarier, der suser forbi, duften af kokosnødder og bananer, der steger, smagen af rødglødende karryretter og lyden af bølger, der slår mod flodens bredder. The God of Small Things er fantastisk og tragisk på samme tid, fordi den tager fat på svære emner som fattigdom og det indiske kastesystem. Vi vil ikke afsløre noget, men hvis du planlægger en rejse til Indien, er dette anbefalet læsning!

📍 Allepey backwaters 📷 @kyranlow

Selvom den foregår i en fiktiv version af en landsby, hvor forfatteren voksede op, er der nogle virkelige steder, du kan besøge fra bogen. Karakteren Kari Saipus rigtige hjem bliver bevogtet af papegøjer, isfugle og skarver i Kumarakom Bird Sanctuary, og det vigtige History House er en bungalow fra kolonitiden, som nu er gemt væk i et fornemt sted, der ikke ligefrem er budgetvenligt – for pokker! Men der er så mange andre fantastiske ting, man kan lave i Kerala, som er billige som chips. At sejle på en risbåd langs Alleppey Backwaters eller at vandre i bakkerne i Munnar er vores topvalg, hvis man vil se vilde dyr og have en fantastisk udsigt. Kovalam er en lille by med en hippiestemning, der er fuld af surfere og har den bedste strand i hele staten, hvilket ikke siger så lidt. Tag ikke af sted uden at besøge en krydderifarm, ellers vil du aldrig kunne genskabe den fiskecurry, du spiste, mens solen gik ned over havet…

best destinations for book lovers, group of people on rock at Munnar

📍 Munnar 📷 @thelosthostels

Tjek alle vores hostels i Indien

7. Teheran, Iran – Persepolis af Marjane Satrapi

Persepolis er en række grafiske romaner, der fortæller historien om skaberen Marjane Satrapis barndom i Iran under den islamiske revolution i 1980’erne. Hun og hendes familie lider under den stigende ekstremisme og er knuste over at se deres by og land blive ødelagt af krig. Som teenager opdager Marjane filosofi og feminisme, gør oprør ved at pjække fra skole og besøge det sorte marked, før hun flytter til Wien og til sidst vender tilbage til Iran i seriens anden roman.

best destinations for book lovers,Tehran Public Library

📍 Teherans offentlige bibliotek 📷 @omidarmin

Nutidens Teheran er blomstrende og ligner den pulserende, spændende by, som Marjanes forældre husker. Det er den mest progressive og sekulære del af landet, der er hjemsted for universiteter, museer og kultursteder i verdensklasse. Den unge Marji ville have været begejstret for at se Irans første kvindeejede hostel, HI Tehran Hostel, åbne i hendes by! Efterhånden som Teheran er blevet mere liberal, er cafékulturen blomstret op, og byen er fuld af hyggelige kaffebarer, der er perfekte til en eftermiddagslæsning. Bogorme skal besøge Tehran Book Garden, en af verdens største boghandlere, der har tekster i alle genrer, sprog og epoker. Den har endda en grøn læsehave på taget og en foodtruck-zone! Hvis du vil lære om det Teheran, som Persepolis skildrer, giver Islamic Revolution and Holy Defense Museum en fordybende og kreativ lektion i iransk historie. Naturligvis er intet besøg i Teheran komplet uden at fare vild i Den Store Basar, en labyrint af markedsboder, der sælger alt fra persiske tæpper til lammekebab. Selv hvis du ikke har planer om at købe noget, er det et must bare at tjekke de farverige fliser og se på folk fra et tehus.

best destinations for book lovers, Tehran Grand Bazaar

📍 Teheran Grand Bazaar 📷 @omidarmin

Tjek alle vores hostels i Teheran

8. Moskva, Rusland – Anna Karenina af Leo Tolstoy

En liste over de bedste destinationer for bogelskere, som ikke indeholder Rusland, ville være skandaløs. Det er de litterære storheders hjemland: Dostojevskij, Pusjkin, Gorkij og selvfølgelig Tolstoj, forfatteren til Krig og fred (vi lover, at vi læser den en dag!) og mesterværket Anna Karenina. Anna Karenina er en enorm roman, der følger sin hovedperson mellem Moskva og Sankt Petersborg, mens hun navigerer i det russiske aristokrati i 1870’erne.

best destinations for book lovers, St. Basil's Cathedral

📍 Basilius-katedralen 📷 @nikolayv

150 år senere er Moskva ikke en smule mindre majestætisk, end Tolstoj beskrev den. I hjertet af byen føles Den Røde Plads som frosset fast i tiden, og det er ikke svært at forestille sig Anna svæve forbi Basilius-katedralens magiske kupler. For at møde Tolstoj bør bogorme besøge Tolstoj Estate-Museum, forfatterens hjem, hvor han skrev flere romaner, samt Tolstoj Literary Museum, som har en hel udstilling dedikeret til Anna Karenina samt manuskripter, breve og familiefotografier fra Tolstojs liv. Hvis du vil følge i Annas fodspor, er der flere steder fra romanen, som du kan besøge i nutidens Moskva. Der er skøjtebanen uden for Moskvas Planetarium, hvor Lenin og Kitty skøjter sammen, toget mellem Moskva og Sankt Petersborg, hvor Anna ofte rejser i dybe tanker, og selvfølgelig Moskvas togstation, hvor historien får sin hjerteskærende slutning (bare rolig, ingen spoilers). Der er endda en balletudgave af romanen, som du kan se på Moskvas verdensberømte Bolsjoj-teater – life made.

best destinations for book lovers,woman by Moscow Izmailovo Market

📍 Izmailovo-markedet i Moskva 📷 @okhairani

Tjek alle vores hostels i Moskva

9. Cartagena, Colombia – Kærlighed i koleraens tid af Gabriel García Márquez

Paris er måske kendt som den mest romantiske by i verden, men Cartagena giver den kamp til stregen. Farverige kolonihuse med blomsterdraperede balkoner fylder den befæstede by, hvor hestetrukne vogne traver ned ad smalle stræder. Lyden af salsamusik og klokkespil driver gennem luften, og hvis du er i byen på en lørdag, kan du måske se et hvidt bryllup, der vælter ud af en af kirkerne. Seriøst, det er umuligt ikke at blive forelsket i denne by. Det er ikke underligt, at Cartagena inspirerede den colombianske forfatter Gabriel García Márquez til at skrive sit romantiske epos!

best destinations for book lovers, Walled City cartegena

📍Den murede by 📷 @luisvidal_18

Cartagenas historiske bymur er utrolig smuk, men du skal forvente store menneskemængder og høje priser. Hvis du vil udforske det rigtige Cartagena, skal du hænge ud i García Márquez’ elskede Getsemani-kvarter, den del af byen, hvor han boede som ung forfatter. Det har en bohemeagtig stemning med gadekunst overalt, musikere, der spiller, og lokale, der drikker udenfor på pladsen, og byens sejeste hostels. Tjek Café Havana, et legendarisk nattelivssted med cubanske beats og nogle af de bedste mojitos, du nogensinde vil smage. Den nærliggende Plaza Bolívar er et sted, hvor García Márquez brugte meget tid på at tænke og skrive, da den venezuelanske revolutionær Simón Bolívar var en af hans helte. Det er her, du kan finde romanens “Arcade of Scribes”, det sted, hvor Florentina skrev kærlighedsbreve til folk, der ikke kunne skrive! Og hvis du tager til Plaza Fernández de Madrid, også kendt som Evangels Park, kan du se Ferminas hjem – det hvide hus med vinranker, en balkon med blade og en papegøje som dørhammer.

best destinations for book lovers, street art in Getsemani cartegena

📍 Getsemani 📷 @gardnerjorge

Tjek alle vores hostels i Cartagena

Har vores oversigt over de bedste destinationer for bogelskere fået dig til at gå på biblioteket eller søge efter flybilletter? Hvis du har brug for os, gør vi begge dele. Hvis du nogensinde har været på et litterært inspireret eventyr, vil vi gerne høre om det i kommentarerne!

For at finde de bedste hostels i alle disse byer, så glem ikke at downloade Hostelworld-appen ⬇️

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 25 af de bedste rejsebøger til når du sidder fast derhjemme

🌟 10 af de bedste rejsepodcasts

🌟 Drager, bøger og roser: Sådan fejrer du Sant Jordi-dagen

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top