Romerske ruiner og strande: 14 drømmeagtige ting at lave i Pula

Hvis du planlægger en backpacking-rejse til Kroatien, er Pula måske ikke på alle rejsendes radar. Men det burde det være! Denne charmerende destination har de krystalklare strande, som Kroatien er berømt for, plus en rig romersk historie, der gør det til en fornøjelse at udforske den gamle by. Tiden går lidt langsommere her, hvilket er perfekt for rejsende, der har brug for en pause under deres hvirvlende tur rundt i Europa. Det bedste af det hele er, at Pula er et af de bedste steder at besøge i Kroatien, hvor man kan nyde skønheden uden at skulle kæmpe med andre opdagelsesrejsende. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal lave i Pula, så frygt ej! Vi har dækket det hele i vores liste over de 13 bedste ting at lave i Pula, Kroatien.

1. Udforsk Pula Arena

things to do in pula, woman standing in pula arena

@kesitoandfo

Pulas største attraktion er deres helt eget romerske amfiteater. Ja, du læste rigtigt! Selvfølgelig er Roms berømte teater sejt, men det er dette også, bare uden menneskemængderne, så det er en vigtig ting at gøre i Pula. Pulas amfiteater blev bygget af kalksten i det 1. århundrede e.Kr. under kejser Vespasian. Det var vært for gladiatorer og dyrekampe tilbage i tiden, da Pula engang var den romerske by Pietas Julia. Den er stadig i brug, og du kan jævnligt opleve begivenheder som Pula Film Festival og Spectacvla Antiqva (symbolske gladiatorkampe), koncerter, operaer og balletter. engang kunne der sidde 20.000 mennesker i arenaen, nu er der kun plads til 5.000!

Billetter koster 50 Kuna (£6) for voksne og 25 Kuna (£3) for børn og studerende.

Åbningstider:

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

November – marts: 9.00-17.00, april: 8.00-20.00, maj: 8.00-21.00, juni: kl. 8-22, juli – august: 8.00-11.00, september: 8.00-21.00, oktober: 8.00-8.00.

2. Se Augustus’ tempel og Forum Pula

things to do in pula, temple of augustus and pula forum

Når man ser dette gamle tempel i virkeligheden, er det svært at tro, at det stadig står. Seks tårnhøje korintiske søjler ser ud til at holde denne struktur på plads, som blev bygget mellem 2 f.Kr. og 14 e.Kr. Templet stod engang sammen med et andet tvillingetempel på pladsen og var dedikeret til Roms første kejser Augustus. På trods af dets udseende blev det faktisk ødelagt af et bombeangreb i 1944 og genopbygget bagefter. Indenfor kan man se et lille arkæologisk museum, og udefra kan man også udforske ruinerne af det romerske forum, der engang stod der. Det er fascinerende at se, hvordan det romerske imperium har påvirket hele Kroatien!

Det koster ikke noget at komme ind, og der er ingen åbningstider.

Sådan kommer du derhen: Du finder dette antikke monument på hovedtorvet i det middelalderlige Pula. Der er også livlige restauranter og hostels i dette område.

3. Solbade, svømme eller klippeudspring ved Kap Kamenjak

things to do in pula, Cape Kamenjak

Tog du virkelig til Kroatien, hvis du ikke fik taget en selfie, mens du svømmede i det klare blå vand? Det er et must at besøge en kroatisk strand, så en tur til Cape Kamenjak Nature Park (på Premantura-halvøen) bør helt sikkert stå øverst på din liste over ting, du skal lave i Pula. Brug dagen på at solbade, svømme og få et par drinks på Safari Bar i den sydlige del af parken, mens du nyder de smukke kulisser. Hold øje med sæler og delfiner! Hvis du er en ivrig cykelrytter, er der også mange cykelture, du kan deltage i. Se, en dag i solen behøver ikke at være doven!

Det koster 35 Kuna (£4) at komme ind med bil, men det er gratis for fodgængere.

Sådan kommer du derhen: Tjek, om dit hostel i Pula tilbyder dagsture derhen, ellers kan du komme dertil i bil eller tage en bus direkte fra Pula.

4. Gå op til Kaštel og få en charmerende udsigt over byen

things to do in pula, View from the hill at Kaštel

Udsigt fra bakken ved Kaštel

På denne bakketop finder du ikke kun en fantastisk udsigt over Pula, men også en stor barok fæstning! Du finder også Istriens historiske og maritime museum heroppe. Bakken blev brugt af det histriske folk som et fælles opholdssted, før romerne overhovedet slog sig ned i Pula. Under det venetianske imperium var Pula en vigtig havn for skibe, der sejlede til og fra Venedig, og opførelsen af denne fæstning i det 17. århundrede var endnu et bevis på venetianernes dedikation til at forsvare deres land. Det er noget af en gåtur op fra byens centrum, så tag solide sko på!

Hvis du vil ind på museet og have en bedre udsigt over Pula, koster den almindelige entré 20 kuna (2,50 pund), eller 10 kuna (1,50 pund) for studerende.

Åbningstider:

Vinter (1. oktober – 31. marts): 9.00 – 17.00

Sommer (1. april – 30. september): 8.00 – 21.00

5. Beundre skønheden i Pulas katedral (Cathedral of the Assumption of the Blessed Virgin Mary)

things to do in pula, Cathedral of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

Pulas katedral blev grundlagt helt tilbage i det4. århundrede og er stadig åben for besøgende den dag i dag. Du finder denne beskedne katedral på hovedtorvet i den gamle bydel, tæt på Augustus-templet og Forum Romanum. Katedralen er mest berømt for de fem sarkofager, der blev fundet under hovedalteret i 1600-tallet, og som man mente var kristne helgener. Resterne af Salomo, Ungarns konge, siges også at være blevet fundet der. Gulvet har fantastiske mosaikker fra det5. og6. århundrede, som er værd at tjekke ud, hvis du er fan af kunsthistorie. Det er en god ting at gøre i Pula, hvis du er på opdagelse i den gamle bydel, og der er gratis adgang.

Åbningstider: 10.00-18.00 dagligt

6. Prøv istrisk vin

things to do in pula, vineyards in Istria

Når du er i Istrien, må du ikke glemme at prøve noget af deres lækre vin! Regionen har et unikt klima og en jordbund, der er skabt af Middelhavets og Alpernes vejr, hvilket giver vinene en sødlig smag. Malvasia-hvidvin er deres mest populære blanding – den har aromaer af akacieblomster, så det er den perfekte sommerforfriskning, mens du ser ud over Pulas kystlinje. Hvis du har lyst til at være lidt finere, er der masser af vingårde og vinture at opleve i Pula og de omkringliggende byer. Benazic Winery lige uden for Pula er et praktisk stop for dem med lidt tid og et lidt større budget.

7. Snup en drink med James Joyce på Caffe Bar Uliks

things to do in pula, Entry to the old town and close to Caffe Bar Uliks

Indgang til den gamle bydel og tæt på Caffe Bar Uliks

For litteraturfans er der en overraskelse i vente i Pula! Denne berømte café og bar er opkaldt efter James Joyces roman Ulysses, som en hyldest til forfatterens tidligere hjem i bygningen fra 1904. På caféens terrasse er der en statue af den legendariske forfatter, så du kan bogstaveligt talt tage en drink med ham! Snup en forfriskende G & T (eller en istrisk vin 😉), og nyd skønheden i Pulas gamle bydel på dette historiske sted. Baren er åben fra morgen til ud på de små timer, så der er ikke noget hastværk med at komme af sted … morgenmad og bar i ét!

Åbningstider: 6.00 – 2.00 om natten

8. Gå rundt i Zerostrasse

Zerostrasse er en række underjordiske tunneler, der dækker næsten hele byen. De blev bygget under 1. Verdenskrig for at beskytte lokalbefolkningen mod luftangreb, men bruges nu til kulturelle arrangementer, udstillinger og endda fester. Tunnellerne kan rumme omkring 50.000 mennesker, næsten hele Pulas befolkning.

Hvert år i august er tunnellerne vært for den årlige Dimension Festival, som garanterer den ultimative undergrundsravefest (der er også Outlook Festival i sensommeren i Pula). Festivalen finder sted i slutningen af august, og man kan opleve eksperimenterende elektronisk musik ekko gennem hulernes vægge.

Generelle adgangsbilletter koster 15 Kuna (£1,70), eller 10 Kuna (£1,50) for studerende. Se, hvad der sker på Zerostrasse, når du er på besøg i Pula.

Åbningstider:

Juni: 10.00 – 20.00

Juli – august: 10.00 – 22.00

September: kl. 10.00-20.00

9. Gåtur gennem Sergii-buen

things to do in pula, the Arch of the Sergii

@nickkane

Vi synes, at Sergii-buen er meget mindeværdig! Denne bue går tilbage til Romerriget (27 f.Kr.) og blev bestilt af Salvia Postuma fra den adelige Sergii-familie til minde om hendes tre brødre, der kæmpede i slaget ved Actium (hvor Augustus besejrede Marc Antony og Cleopatra). Den ligger ved indgangen til den gamle romerske by og omfattede oprindeligt en port og mure, som blev ødelagt i det 18. århundrede. Når du går gennem denne bue på den vestlige side, kan du beundre de indviklede dekorationer. Dette monument er stadig meget beundret i Pula som et fremragende eksempel på senhellensk-romersk arkitektur.

Det koster ikke noget at komme ind, og der er ingen åbningstider. Du kan finde dette monument midt på Portarata-pladsen.

10. Overnat på Riva Hostel Pula

things to do in pula, Riva Hostel Pula outdoor terrace area

Når du er færdig med at vandre rundt i den gamle bydel, er det tid til at slappe af på dette afslappede og stemningsfulde hostel i byens centrum! Riva Hostel har en gårdhave og en bar med udsigt over Pulas havnefront, og byens største attraktioner ligger lige uden for døren. Tidligere gæster har elsket den superpraktiske beliggenhed og det meget hjælpsomme personale. Hvis du har brug for et sted, hvor du kan få en social drink med andre solorejsende, så er dette dit valg!

Vandrerhjemmets højdepunkter:

  • Café, bar og restaurant
  • HÆVEAUTOMAT
  • Fællesrum
  • Opbevaring af rygsække

Adresse: Riva 2A

Naboskab: Pula bymidte

Book dit ophold på Riva Hostel Pula nu!

11. Fest natten lang i Uljanik

Kroaterne ved, hvordan man fester, og det er ikke mindre sandt i Pula. Deres kærlighed til dansemusik og raves er perfekt for de festglade, der også vil have et stænk kultur. Den legendariske klub Uljanik har været åben siden 1960’erne og er populær blandt unge og studerende. Den var traditionelt en rockklub, men spiller nu alt fra RnB til 2000’er-pop. Tag derhen og få en sjov aften, og afslut din tid i Pula med stil… (også kendt som tømmermænd).

Åbningstider: Mandag til søndag kl. 20.00 – 06.00

Dagsture fra Pula

1. Vandretur i Brijuni Nationalpark

things to do in pula, column ruins at Brijuni National Park

@nickkane

Tror du, at du er løbet tør for ting at lave i Pula? Tag en dagstur til Brijuni National Park, hvor du kan udforske 14 øer i Adriaterhavet ud for Kroatiens kystlinje. Gennem historien har disse øer været under mange forskellige herskere, bl.a. romerne, byzantinerne, ostrogoterne og venetianerne. Den største ø Veliki Brijun er faktisk hjemsted for Kroatiens præsident og forsvarsministerium. Der er så meget at udforske her, f.eks. det byzantinske Castrum, hvor man kan vandre rundt i ruiner fra det romerske og byzantinske rige for at nævne nogle få, og fodspor fra omkring 200 dinosaurer, der er mindet i sten. Ved Verige Bay kan man også se resterne af en romersk villa ved vandet. Billetter til nationalparken inkluderer en rundtur med tog og adgang til de største attraktioner. De koster 230 Kuna (26 pund) pr. person (indgangsprisen er den samme, hvis man ikke vil med på turen).

Sådan kommer du derhen: Tag en bus til Fazana fra Pulas hovedbusstation. Derfra kan du tage en bådtur til nationalparken.

2. Cykeltur rundt i Zlatni rt Forest Park i Rovinj

things to do in pula, Rovinj city by the sea

@annamariechurch

Byen Rovinj består af omkring 20 øer, og denne fantastiske naturpark ligger på den største af dem. Zlatni rt (Golden Gape) parken er det ældste fredede område i Istrien og ligger kun 15 minutters gang fra byens centrum. Parken har en rig flora og fauna, og mange aktiviteter er åbne for besøgende, herunder bjergbestigning. Cykling er en populær aktivitet her, og du kan leje en cykel mange steder i byen. Tag dig også tid til at vandre rundt i den smukke fiskerby, og hey, måske stopper du også for at spise fisk og skaldyr om eftermiddagen?

Sådan kommer du dertil: Rovinj ligger ca. 40-50 minutters kørsel fra Pula. Du kan også tage en direkte bus fra Pula, som kører ca. hvert 30. minut i højsæsonen. Billetter koster omkring 38 Kuna (£4,50).

3. Udforsk Hum – verdens mindste by

things to do in pula, Hum the world's smallest town from above

Getty Images

Hvis du elsker finurlige småbyer, er der intet bedre end Hum – den mindste by i verden! Den består af en buet gade omgivet af en gammel murstensmur og har kun 17 indbyggere. Køreturen til denne by tager omkring halvanden time fra Pula, så det er en nem køretur til en dagstur. Tag et kig på byens attraktioner som Kotli (en forladt landsby), St Jerome’s Chapel og Glagolitic Alley. Hvis du har lidt ekstra tid og vil undgå de typiske steder, så tjek det ud!

Når du er i Pula, så gør som romerne! Som du kan se, har Romerriget stadig en varig indflydelse på byen og fortsætter med at tiltrække rejsende til dens fascinerende gamle vartegn. Pula har også nogle fantastiske naturområder, der er værd at bruge tid og energi på, herunder drømmestrande og nationalparker. BRB, vi tager ud og slapper af på den kroatiske kyst, vil du med?

Har du været i Pula, og synes du, vi har glemt noget på listen? Lad os vide det i kommentarerne!

Sammenlign alle vandrerhjem i Pula

Fortsæt med at læse:

🌟 Backpacking-guide til Kroatien

🌟 De 10 bedste steder at besøge i Kroatien

🌟 14 vidunderlige ting at lave i Slovenien, som får dig til at føle dig i ét med naturen

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top