Strand, tak! 11 utrolige strande i Indonesien, som du ikke må gå glip af

Language Specific Image

Når man ser på statistikkerne, vil det ikke komme som nogen overraskelse, at Indonesien er et hjemsted for mangfoldighed. Jeg mener 260 millioner mennesker, der tilhører 6 anerkendte religioner, taler 700 sprog og bor på over 17.000 øer! Det er spændende tal for os backpackere, der søger et land, der er rigt på kultur og eventyr.

De æteriske vulkankratere, lokkende landskaber og mystiske tætte jungler vil helt sikkert vække fantasien hos enhver nysgerrig rejsende. Men en af de mest fængslende attraktioner i dette land er de spektakulære strande, der pryder øgruppen af øer.

Indonesien er uden sidestykke i Sydøstasien og kan prale af nogle af de mest ekstraordinære og uberørte strande, vi har set på vores rejser. Og uanset om du vil slappe af i paradis med en øl i hånden, snorkle blandt tropisk havliv eller surfe på nogle af de bedste strande i verden, bliver du ikke skuffet. Her er 11 utrolige strande i Indonesien, som du ikke må gå glip af.

1. Lyserød strand, Flores

Hvilken bedre måde at starte listen på end med den mest unikke strand af dem alle. Denne ekstraordinære Pink Beach ligger i Komodo National Park og er en af kun syv af sin slags, der findes på planeten!

Stranden får sin bløde lyserøde farve på grund af mikroskopiske dyr kaldet Foraminifer, der sætter sig fast på koralrevene. Når de små fragmenter af røde koraller blandes med hvidt sand, opstår der som ved et trylleslag denne lækre candyfloss-farve.

Denne strand er helt sikkert en af de mest unikke, du nogensinde vil støde på, så hvis du kun vælger at besøge én af disse strande, skal det være denne!

TIP: Glem ikke at pakke en snorkel, da nationalparken er hjemsted for nogle dykker- og snorkelsteder i verdensklasse.

Bedste tidspunkt at besøge: Mellem maj og september

Sådan kommer du derhen: Den lyserøde strand er kun tilgængelig via en privat eller organiseret bådtur fra den nærliggende fiskerlandsby Labuan Bajo. Der er daglige flyvninger til LB fra Denpasar lufthavn på Bali.

Hvor skal man bo? Hvorfor ikke prøve det finurlige La Boheme hostel. Her kan man bo privat eller i sovesal, og alle gæster er velkomne til at nyde gratis bananpandekager døgnet rundt! Senge fra £7,03 pr. nat

Indonesia beaches - Pink Beach, Flores

2. Tanjung Aan Strand, Lombok

Den charmerende ø Lombok har nogle betagende strande, som er ukendte for mange. Og Tanjung Aan, som ligger på sydkysten, er helt sikkert den mest maleriske af dem alle. Uberørt hvidt sand, krystalklart vand og blomstrende palmer pryder de 2 separate bugter, der udgør denne paradisstrand.

Lombok er kendt for sine episke surfmuligheder, og Tanjung Aan er et populært sted for begyndere. Selvom vi kun er tilskuere til sporten, var det sjovt at se nogle af nybegynderne kaste sig ud i bølgerne. Der er også et spektakulært udsigtspunkt, som er værd at tjekke ud, når du besøger stedet.

TIP: Vær forberedt på, at kræmmere langs stranden kan være ret ubarmhjertige i deres forsøg på at sælge dig varer.

Bedste tidspunkt at besøge: Mellem maj og september

Sådan kommer du derhen: Fra Kuta er der omkring 20-30 minutters kørsel til Tanjung Aan. Populære transportmuligheder er at leje en scooter eller hyre en chauffør fra byen.

Hvor skal man bo? Et populært sted at bo i Kuta er Pipes Hostel. Her bor man i blandede sovesale, og alle gæster har adgang til en pool og en skaterbane! Senge fra £5,67 pr. nat

Indonesia beaches - Tanjung Aan Beach, Lombok

3. Nyang Nyang-stranden, Bali

Selvom Nyang Nyang ikke er den mest maleriske på denne liste, er det helt sikkert vores yndlingsstrand på Bali. Den tilsyneladende endeløse bugt er ren og stille, hvilket gør den til det perfekte sted til en afslappende gåtur eller en solbadning.

Stranden er blevet lidt insta-berømt i de senere år på grund af de mange forladte skibsvrag, der ligger langs bugten. Ud over at være et hot spot for fotografer, er den også populær blandt lokale graffitikunstnere, der udsmykker skibsvrag med deres kreative kunstværker.

Det er lidt af en tur at komme ned til stranden, men det burde ikke være noget problem for nogen med et rimeligt fitnessniveau – bare sørg for at have fornuftige sko på!

TIP: Bortset fra en håndfuld boder, der sælger forfriskninger, er der ikke meget andet i nærheden, så husk at tage alt det med, du har brug for!

Bedste tidspunkt at besøge: Mellem maj og september

Sådan kommer du derhen: Nyang Nyang Beach ligger i Uluwatu på Balis sydkyst. Den er let tilgængelig med scooter, og man kan parkere for 2000 IDR.

Hvor skal man bo? Hvorfor ikke prøve SR Hostel Uluwatu, som er et sjovt og livligt hostel med gratis middagsbuffet hver aften! Senge fra £6,49 pr. nat

Indonesia beaches - Nyang Nyang Beach, Bali

4. Padar Island, Flores

Selvom strandene på Padar er et slående træk, er det udsigtspunktet på øen, der virkelig stjæler billedet. Det er her, øen afslører sin virkelig bemærkelsesværdige skønhed – en udsigt, der helt sikkert vil fortrylle enhver, der ser den.

Kolossale savannebakker dominerer øen, og skjult mellem dem ligger 3 individuelle bugter, der omfatter hvide, sorte og lyserøde sandstrande. De danner alle en perfekt kontrast til de slående turkise nuancer i det omgivende hav, så det er ingen overraskelse, at øen er et hotspot for fotografer.

Turen til udsigtspunktet er relativt let for dem med en rimelig kondition, men efter en 45 minutters tur-retur i den stegende hede vil du være taknemmelig for en dukkert i det forfriskende, krystalklare vand!

TIP: Sørg for at have fornuftige sko på til vandreturen til udsigtspunktet.

Bedste tidspunkt at besøge: Mellem maj og september

Sådan kommer du derhen: Padar Island er kun tilgængelig via en privat eller organiseret bådtur fra den nærliggende fiskerlandsby Labuan Bajo. Der er daglige flyvninger til LB fra Denpasar lufthavn på Bali.

Hvor skal man bo? Hvorfor ikke prøve Ciao hostel. Betagende udsigt og gratis shuttleservice til og fra lufthavnen. Senge fra £8,65 pr. nat

Indonesia beaches - Padar Island, Flores

5. Karimunjawa-øerne, det centrale Java

Karimunjawa-øerne er en øgruppe, der ligger i Javahavet, og her finder du noget af det hvideste sand og klareste vand i hele Indonesien.

Denne anerkendte nationale marinepark er et populært sted blandt turister til undervandsaktiviteter, hvor vandet omfatter dykker- og snorkelsteder i verdensklasse. Du kan forvente at finde en overflod af tropisk marineliv og blomstrende koralrev kun få meter under overfladen.

Den eneste ulempe ved øerne, som egentlig ikke er negativ efter min mening, er, at de ikke er let tilgængelige fra fastlandet på Java. Men et af mine yndlingsudtryk er, at “intet godt kommer let”, og det er disse øer et glimrende eksempel på.

Bedste tidspunkt at besøge dem på: Tørtiden løber fra april til oktober.

Sådan kommer du dertil: Der er mulighed for charterfly fra Surabaya, eller der sejler regelmæssige færger fra Jepara.

Hvor skal man bo: ‘The Hostel’ ligger i centrum af Surabaya by, et godt pitstop, hvis man planlægger at tage et charterfly til Karimunjawa-øerne fra Surabaya. Senge fra £6.49

Indonesia beaches - Karimunjawa Islands, Central Java

6. Koka Beach, Flores

Med palmer, hvidt sand og krystalklart vand i baggrunden er Koka Beach et skjult stykke paradis på øen Flores. Da den ligger lidt væk fra alfarvej, delte vi kun stranden med en håndfuld lokale, så vi kunne fordybe os helt i de smukke omgivelser.

Store klipper og en sandbar deler stranden op i to separate bugter, som hver især byder på lidt forskellige, men lige betagende udsigter. Vi anbefaler også at tage en kort tur op til udsigtspunktet, hvor du vil blive belønnet med en spektakulær 360 graders udsigt over det hele.

Vi er altid på udkig efter skjulte perler, og vi gik på jagt efter denne strand med meget lidt information at finde online. Det viste sig at være en af vores yndlingsstrande i hele Indonesien, hvilket bekræfter, at det kan betale sig at tage den mindre befærdede vej.

Bedste tidspunkt at besøge: Mellem maj og september

Sådan kommer du derhen: Stranden ligger ca. 1,5 times kørsel fra nabobyerne Moni eller Maumere. Den er let tilgængelig med scooter, og der er parkering for 3000RP.

Indonesia beaches - Koka Beach, Flores

7. Mawi Beach, Lombok

Ivrige surfere kan godt glæde sig! Lombok er kendt for at have nogle af de bedste surfmuligheder i Indonesien, og Mawi Beach er helt sikkert det mest populære sted på øen. Bølgerne er kendt for at blive ret store her, og derfor kan du forvente at finde nogle professionelle surfere, der viser deres imponerende færdigheder.

Selv hvis du ikke selv kaster dig ud i bølgerne, er Mawi et fedt sted at hænge ud, da der er roligere havforhold langs bugten. Stranden er også et fantastisk sted til solnedgang, og med en række warungs, der serverer lækker mad og drikke, kan du få en hel og sjov dag ud af det her.

Bedste tidspunkt at besøge: Mellem maj og september

Sådan kommer du derhen: Fra Kuta ligger Mawi Beach omkring 30-40 minutters kørsel mod vest. Populære transportmuligheder er at leje en scooter eller hyre en chauffør fra byen

Hvor skal man bo? Et populært sted at bo i Kuta er Pipes Hostel. Her bor man i sovesale, og alle gæster har adgang til en pool og en skaterbane. Senge fra £5,67 pr. nat

Indonesia beaches - Mawi Beach, Lombok

8. De 17 øer, Flores

Øhop rundt på de 17 øer føltes som en miniatureudgave af Filippinerne. Smukke strande, blændende blåt hav og dragende landskaber bød os velkommen ved hvert eneste sving.

På trods af navnet består denne anerkendte nationalpark af over 20 unikke øer. Hver især deres eget afsidesliggende stykke paradis. Ifølge de lokale blev navnet givet for at fejre Indonesiens uafhængighedsdag, som afholdes den 17. august.

Hvis du ønsker at nyde paradis væk fra andre turister, så må du ikke gå glip af denne klynge af øer. Ikke alene er øerne ubeboede, men de er også ret vanskelige at komme til, så mange besøgende misser dem fejlagtigt. Vær ikke den fyr – rejsen vil være mere end det værd!

TIP: Det krystalklare vand og de mange koraller og det tropiske marineliv gør området til et perfekt sted at snorkle.

Bedste tidspunkt at besøge: Mellem maj og september

Sådan kommer du derhen: Der er kun adgang til de 17 øer via båd fra indgangsbyen Riung. Den nemmeste måde at rejse til Riung på er at tage en offentlig bus fra Bajawa.

Indonesia beaches - The 17 Islands, Flores

9. Gili Trawangan, Lombok

Gili-øerne er en klynge af tre små øer, der ligger ud for Lomboks nordvestlige kyst. Selvom hver ø tiltrækker en lidt anden type rejsende, har de én ting til fælles: de fascinerende strande.

Gili Trawangan er den mest populære af de tre blandt backpackere, og det er stedet at tage hen, hvis man vil have en smagsprøve på ølivet. Dagene bruges på at slappe af på en af de mange uberørte strande, mens aftenerne bruges på at nyde et par Bintangs på den lokale reggae-bar.

Du får også lyst til at tage på vandet her, hvor der er dykker- og snorkelsteder i verdensklasse, der venter på at blive opdaget. Ud over et rigt marineliv er der også nogle imponerende undervandsstatuer, som er en populær attraktion blandt turister.

Bedste tidspunkt at besøge: Mellem juli og august eller december og januar

Sådan kommer du dertil: Den hurtigste måde at komme til Gili T på er via Bangsal færgehavn i Lombok.

Hvor skal man bo? Gili La Boheme Sister Hostel tilbyder en sjov og venlig atmosfære plus gratis bananpandekager 24/7. Senge fra £7,57 pr. nat

Indonesia beaches - Gili Trawangan, Lombok

10. Øen Kanawa, Flores

Komodo National Park er hjemsted for nogle af de mest ekstraordinære øer i verden, og Kanawa er ingen undtagelse.

Selvom det uberørte hvide sand og det blændende klare vand begge er tiltrækkende træk ved denne ø, er det snorklingen her, der virkelig tog pusten fra os. Du kan forvente at finde havskildpadder, stjernefisk og andet tropisk marineliv kun få meter ude fra bugten.

TIP: Der er en lille entré på denne ø på 20.000RP/pax.

Bedste tidspunkt at besøge: Mellem maj og september

Sådan kommer du derhen: Kanawa Island er kun tilgængelig via en privat eller organiseret bådtur fra den nærliggende fiskerlandsby Labuan Bajo. Der er daglige flyvninger til LB fra Denpasar lufthavn på Bali.

Hvor skal man bo? Hvorfor ikke prøve det finurlige La Boheme hostel. Her kan man bo privat eller i sovesal, og alle gæster er velkomne til at nyde gratis bananpandekager døgnet rundt! Senge fra £7,03 pr. nat

Indonesia beaches - Kanawa Island, Flores

11. Kelingking Strand, Nusa Penida

Nusaøerne, der ligger kun 30 minutter fra fastlandet på Bali, bliver et stadig mere populært turistmål. De er en velkommen flugt fra Balis galskab og et besøg værd, hvis du skulle befinde dig i området.

Et af de mest ikoniske steder på de tre øer er Kelingking-stranden, og når man ser den unikke klippeformation, der ligner en T-Rex, er det let at forstå, hvorfor den er blevet insta-fame.

Stranden i sig selv er et paradis, men det er på eget ansvar, at man forsøger at klatre op. Det er en stejl klatretur, og ruten ned er ikke særlig stabil, så hvis du beslutter dig for at prøve, skal du sørge for at have fornuftige sko på.

Bedste tidspunkt at besøge: Tørtiden løber fra maj til september

Sådan kommer du derhen: Hvis du udforsker øen på knallert, er der adgang til stranden ad den vej. Alternativt er der dagligt organiserede ture, der kan tage dig derhen.

Hvor skal man bo? Der er ikke mange hostels at finde på øen, men Nuansa Penida Hostel kan varmt anbefales. Det smukke boutique-hostel inkluderer også en gratis kontinental morgenmad! Senge fra £11,89 pr. nat

Indonesia beaches - Kelingking Beach, Nusa Penida

Om forfatteren:

Our Taste For Life dokumenterer historien om Charlotte & Natalie – et britisk lesbisk par, der jagter deres drømme rundt om i verden på et stramt budget. De deler en passion for eventyr, skrivning og fotografering og bruger det meste af deres tid på at skændes om, hvad deres næste måltid skal være. Deres næste rejsedestination bliver det utrolige Indien, så hvis du vil følge deres rejse, skal du tjekke deres blog og Instagram

Du kan måske også lide:

⭐️ Den ultimative guide til backpacking i Indonesien

⭐️ Bedste vandrerhjem på stranden

⭐️ 7 hemmelige øer i Filippinerne

⭐️ Øhop i Thailand

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top