10 meest spookachtige hostels om te bezoeken deze Halloween!

Language Specific Image

De geur van pompoenkruiden vult de lucht. Kostuums, nieuwe rekwisieten en snoepgoed beginnen de schappen van de supermarkt te vullen. Cheesy horrorfilms zijn onze favoriete films. Dit kan maar één ding betekenen: het is oktober en Halloween nadert met rasse schreden! Als je nog geen plannen hebt gemaakt voor31 oktober, of inspiratie nodig hebt voor volgend jaar, zijn hier tien van ‘s werelds meest spookachtige hostels waar je de griezeligste nacht van het jaar kunt doorbrengen!

10. Glenmalure Hostel, County Wicklow, Ierland

Onze lijst begint met Glenmalure Hostel. Deze nietsvermoedende woning ligt in een landelijke Ierse vallei en is echt afgesneden van de moderne wereld, zonder stromend water, elektriciteit of telefoonontvangst. Als de gedachte om langer dan een paar uur zonder sociale media te zitten je niet afschrikt, dan doen de geesten van Glenmalure dat misschien wel!

Dit spookachtige hostel dateert uit 1904 en heeft sterke banden met de historische vallei waar het in ligt. Het gebouw heeft het overleefd dankzij de liefde en zorg die de vrijwillige beheerders aan het onderhoud hebben besteed – dezelfde beheerders die beweren dat ze contact hebben gehad met de inwonende geest die de bijnaam ‘Scary Mary’ heeft gekregen. Er wordt gezegd dat Mary sommige bewakers heeft aangeraakt en zelfs bezittingen in hun kamers heeft verplaatst *gulps*.

Word je nerveus van het delen van een kamer met een geest? Misschien stelt een mooie, ontspannende wandeling je op je gemak? Misschien niet in Glenmalure, waar de spookachtige wandelpaden de hoofdattractie vormen. Volgens de legende spoken de 700 soldaten die stierven in de16e-eeuwse Slag om Glenmalure nog steeds rond in de vallei, en verschillende wandelaars hebben gemeld dat ze verschijningen hebben gezien rond de paden…

haunted hostels - Glenmalure Hostel

@amyscrypt – Glenmalure Hostel

Boek Glenmalure Hostel

9. Hostel Celica, Ljubljana, Slovenië

In het spookachtigste hoekje van Ljubljana ligt een intrigerend, uniek en ronduit angstaanjagend hostel. Hostel Celica is een opvallend staaltje architectuur dat is gemaakt van wat ooit een Joegoslavische legergevangenis was. De geschiedenis van het gebouw als gevangenis gaat terug tot eind 1800 en de muren hebben veel verhalen te vertellen.

De omgebouwde cellen zijn nu kamers van het hostel, die willekeurig aan gasten worden toegewezen, net zoals ze vroeger aan gevangenen werden toegewezen. Het hostel heeft enkele van de donkerste ondergrondse isoleercellen in hun oorspronkelijke staat behouden, die nu dienst doen als museum dat bezoekers onderwijst en schokt. Wie hier de nacht doorbrengt, moet dapper genoeg zijn om oog in oog te staan met het onverklaarbare. Luister uit naar stemmen zonder lichaam en voetstappen die echoën door de lege gangen achter je celdeur. Het kan natuurlijk ook gewoon tijd zijn om uit te gaan in de plaatselijke kroegen, maar dat laten we aan jou over om uit te zoeken.

haunted hostels - Hostel Celica, Ljubljana, Slovenia

Hostel Celica

Boek Hostel Celica

8. Burg Hostel, Sighișoara, Roemenië

Burg Hostel is gevestigd in een van de oudste gebouwen op deze lijst. Dit griezelige Roemeense complex is gebouwd in de 17e eeuw en is gemoderniseerd zonder iets van zijn historische karakter te verliezen. Hoewel de leeftijd gasten misschien op hun hoede maakt voor een spook of twee, beweert Burg Hostel niet dat het er spookt – in feite is het de griezelige omgeving van het hostel die het een plaats op deze lijst heeft opgeleverd.

Deze nederige woning is te vinden in het kleine Roemeense stadje Sighișoara, waar geplaveide straten en eeuwenoude huizen het perfecte decor vormen voor een Transsylvanisch vampierverhaal. Niet verwonderlijk als je weet dat Sighișoara eigenlijk de geboorteplaats was van Vlad de Spietser – de levensechte inspiratie voor Bram Stokers Dracula. Deze meedogenloze Roemeense krijgsheer werd in de jaren 1400 berucht vanwege zijn bloeddorst en voorliefde voor het doorboren van zijn slachtoffers. Het Burg Hostel ligt vlak bij Vlad’s oude familiehuis en voormalige gevangenis, dus zorg ervoor dat je ‘s nachts je ramen gesloten houdt…

haunted hostels - Burg Hostel, Sighișoara, Romania

@amyscrypt – Burg Hostel

Boek Burg Hostel

7. Langholmens Vandrarhem, Stockholm, Zweden

Als je kiest voor een verblijf in een voormalige gevangenis die is omgetoverd tot hostel, moet je er rekening mee houden dat er ‘s nachts wel eens iets vreemds zou kunnen gebeuren..

Deze voormalige gevangenis was het Zweedse antwoord op Alcatraz. Langholmens Vandrarhem ligt op een eenzaam eiland dat uitkijkt over de ongelooflijke stad Stockholm. En vanaf dit eiland jaagt het hostel toeristen al jaren de stuipen op het lijf!

Sinds de opening van de Crown Remand Prison (Kronohäktet) begin 1800 is het eiland berucht en synoniem aan terreur. Deze gevangenis heeft tot 1975 gefunctioneerd en hoewel hij al lang gesloten is, wordt aangenomen dat hij sporen van paranormale energie heeft achtergelaten – jakkes! Tegenwoordig zijn er retrofit, comfortabele cellen beschikbaar voor een betaalbare prijs – maar alleen voor degenen die dapper genoeg zijn om een nacht opgesloten door te brengen.

haunted hostels - Langholmens Vandrarhem, Stockholm, Sweden

Langholmens Vandrarhem

Boek Langholmens Vandrarhem

6. USA Jeugdherbergen, San Diego, Verenigde Staten

In de18e eeuw floreerden de zaken in het Gaslamp District van San Diego. Er was veel vraag naar bordelen en er passeerden veel louche figuren hun deuren. Experts in het occulte geloven dat paranormale energie vaak vast komt te zitten in dit soort etablissementen. USA Hostels in San Diego is niet vreemd aan dit geloof en heeft een behoorlijk spookachtige reputatie opgebouwd.

In de loop der jaren hebben gasten beweerd het onverklaarbare te ervaren; meestal zien ze lichten aan en uit gaan en voelen ze koude lucht langs zich heen stromen – heeft iemand anders ook net een rilling gekregen? Maar daar blijft het niet bij, want velen hebben zelfs gemeld dat ze ‘s nachts door een onzichtbare hand werden vastgepakt en dat ze stemmen zonder lichaam en harde knallen hoorden vanuit hun slaapzaal. Deze knallen zouden onder de bedden beginnen en zich vervolgens verspreiden naar de muren en het plafond. Dergelijke beweringen hebben ertoe geleid dat het hostel een populaire bestemming is geworden voor spokenjagers, dus als je hoopt wat rusteloze geesten tegen te komen is USA Hostels een goede gok!

haunted hostels - USA Hostels, San Diego, USA

USA Hostels, San Diego

Boek hostels in VS

5. Fremantle Prison YHA, Fremantle, Australië

Kijk, weer een voormalige gevangenis op onze lijst – en het zal je niet verbazen als je hoort over de griezelige gebeurtenissen in Fremantle YHA.

De Fremantle Prison werd gebouwd in de jaren 1850 en hield nog steeds gevangenen vast tot het begin van de jaren 1990. De gevangenis heeft een donker en bloederig verleden met onder andere executies door ophanging. Een die in het oog springt is de huiveringwekkende zaak van Martha Rendell. Martha Rendell, de enige vrouw die ooit in de staat Western Australia werd geëxecuteerd, werd in 1909 opgehangen voor de moord op haar eigen stiefzoon en de vermoedelijke vergiftiging van haar andere twee stiefkinderen.

En raad eens – er wordt gezegd dat haar geest nog steeds in de oude gevangenis van Fremantle woont. Er zijn veel meldingen van waarnemingen van haar spookachtige figuur rond het hostel. Andere geesten hebben zich blijkbaar ook kenbaar gemaakt, via verlichte lichtbollen en volledige of gedeeltelijke lichaamsverschijningen.

Als je een van deze spookachtige medebewoners ziet, vergeet dan niet om verslag uit te brengen aan het personeel van het hostel, dat druk bezig is geweest met het vastleggen en documenteren van dit vreemde fenomeen.

Volgeboekt voor 2020, wees er vroeg bij voor 2021!

Boek Fremantle Prison YHA

4. Newcastle Beach YHA, New South Wales, Australië

Newcastle Beach YHA heeft dierbare herinneringen voor sommige voormalige bewoners. Zou dit de reden kunnen zijn waarom de doden weigeren te vertrekken – zelfs na de check-outtijd van 11 uur ‘s ochtends? Dit gezellige kleine hostel begon zijn leven als een herenclub, maar werd later tijdens de Tweede Wereldoorlog gedoneerd aan het naburige ziekenhuis om medische behandeling te bieden en te helpen bij de oorlogsinspanningen.

Sinds de reïncarnatie als hostel heeft het personeel meerdere verhalen ontvangen van griezelige gasten die om 3 uur ‘s nachts wakker werden in kamer 10. Ze beweren dat ze een spook hebben gezien in kamer 10. Ze beweren getuige te zijn geweest van een spookachtige verpleegster die door de kamer zweefde en de balkondeur opende voordat ze door de deuropening verdween. Sommigen beweerden zelfs dat ze een angstaanjagende katachtige metgezel had! Andere waarnemingen zijn die van een oudere man met een zwarte hoge hoed. Dit lijkt allemaal heel toepasselijk gezien het kleurrijke verleden van het gebouw. Rugzaktoeristen die op spokenjacht zijn, moeten kamer 10 aanvragen voor de beste kans op een buitenaardse ontmoeting.

haunted hostels - Newcastle Beach YHA, New South Wales, Australia

Newcastle Beach YHA

Boek Newcastle Beach YHA

3. Jailhouse Accommodation Hostel, Christchurch, Nieuw-Zeeland

Oké, hier tekent zich duidelijk een patroon af. Als je van een gevangenis een hostel maakt, is de kans groot dat het er spookt. Als je van een gevangenis een hostel maakt, is de kans groot dat het er spookt – een trend die het Jailhouse Accommodation Hostel in Christchurch voortzet.

Nu is het een gemoderniseerd, strak hostel met prachtige kunstwerken, maar het is moeilijk voor te stellen hoe somber deze ruimte was toen het nog dienst deed als de Addington gevangenis. Sommige geesten die binnen de muren van de voormalige gevangenis rondhangen, zijn hun slechte leefomstandigheden echter niet vergeten en velen zijn gevangen gebleven in de omheining van de gevangenis waarin ze zijn omgekomen. Althans, zo gaat de legende.

Zowel het personeel als de gasten van het hostel beweren in contact te zijn gekomen met deze geesten. Er zijn meldingen van mysterieuze figuren die verschijnen, kleding waaraan wordt getrokken door onzichtbare krachten, gefluister vanuit lege kamers en het gevoel dat ze worden bekeken. Jailhouse Accommodation zou wel eens een van de meest spookachtige hostels op deze lijst kunnen zijn – perfect voor mensen met stalen zenuwen.

Jailhouse Accommodation Hostel, Christchurch, New Zealand -haunted hostels

Jailhouse Accommodatie Hostel

Boek Christchurch Accommodation Hostel

2. The Pirate Haus Hostel, St Augustine, Verenigde Staten

Velen noemen St Augustine de oudste stad in de Verenigde Staten en de meest spookachtige, omdat het ruim de tijd heeft gehad om spookachtige inwoners te verzamelen.

Het toepasselijk genaamde Pirate Haus Hostel ligt vlak bij de Old Spanish Treasury, die in 1668 werd overvallen door een bende piraten. Tijdens deze overval zou een vrouw met de naam Estefania uit angst haar huis zijn uitgerend met haar babyzusje in haar armen. Toen de piraten met hun pistolen op Estefania schoten, werd haar babyzusje gedood. Sommigen zeggen dat het huis van Estafania was – je raadt het al – waar nu het Pirate Haus Hostel staat.

Zou dit verhaal hebben bijgedragen aan de vele meldingen van paranormale activiteit in dit zogenaamd spookachtige hostel? Er zijn veel vermoedens van klopgeesten en er wordt beweerd dat voorwerpen met geweld van planken worden gegooid. Andere verhalen gaan over waarnemingen van blauwe lichtbollen in kamer 6, dus vraag hier zeker naar als je van angst houdt.

haunted hostels -The Pirate Haus Hostel, St Augustine, USA

Het Pirate Haus Hostel

Boek Pirate Haus Hostel

1. HI Ottawa Gevangenisherberg, Ottawa, Canada

Als je het algemene thema van deze post volgt, had je waarschijnlijk kunnen voorspellen dat ons nummer één meest behekste hostel zich in een oude gevangenis zou bevinden. Het HI Ottawa Jail Hostel wordt beschouwd als een van de griezeligste plekken in Canada en is zelfs het meest spookachtige hostel ter wereld!

De oude gevangenis van Ottawa was een beruchte sombere instelling – een groot contrast met het levendige hostel dat het vandaag de dag is. Gevangenen werden afgesloten van alle sociale interacties en in kleine, donkere cellen gepropt. Moord en executies waren aan de orde van de dag in de gevangenis waar veel mannen, vrouwen en kinderen het einde van hun dagen bereikten.

Er wordt gezegd dat dit bewogen verleden zijn sporen heeft nagelaten in het gebouw. Veel mensen die de gevangenis zijn binnengegaan zeggen dat ze overweldigd werden door verdriet, angst en woede. Anderen hebben zelfs beweerd dat ze figuren aan het einde van hun bed zagen zweven. De meeste meldingen van paranormale activiteit komen uit de voormalige isoleercellen, dodencellen en de voormalige galg. Een van de meest legendarische geesten van het hostel is die van Patrick James Whelan, een gevangene die in 1869 publiekelijk werd opgehangen.

haunted hostels - HI Ottawa Jail Hostel, Ottawa, Canada

HI Ottawa Gevangenisherberg

Boek HI Ottawa Gevangenis Hostel

Is het HI Ottawa Jail Hostel het meest spookachtige hostel ter wereld of heb jij wel eens ergens verbleven waar het nog spookachtiger was? Laat ons weten welke Halloweenherbergen jij aanbeveelt voor backpackende spokenjagers in oktober!

Over de auteur:

Amy is een ervaren reiziger, op zoek naar de meest spookachtige en spookachtige locaties ter wereld en deelt onderweg hun spookverhalen. Vind Amy op Instagram of ontdek meer spookachtige locaties op haar blog.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven