38 Dingen die je moet weten voordat je op wereldreis gaat

Language Specific Image

Tegenwoordig besluiten steeds meer mensen om met de rugzak de wereld rond te trekken. Het is een ervaring die je leven zal veranderen: het zal je innerlijke zelf versterken, je zal geweldige nieuwe mensen ontmoeten en, bovenal, het zal je in staat stellen om een groot aantal plaatsen over de hele wereld te ontdekken waarvan je je niet eens kon voorstellen dat ze bestonden. Het is een ervaring die je achterlaat met één simpele vraag: wanneer is de volgende reis? Voordat je op reis gaat, zijn er een paar dingen die je kunnen helpen om het meeste uit het avontuur te halen:

1. Kies het juiste seizoen om te gaan

Het duurt maar even om het weer te googlen. Vriendelijk advies… doe het! Sommige regio’s kun je beter vermijden tijdens het regenseizoen, tenzij je een fan bent van dagelijkse stortbuien en moeilijke reisomstandigheden. Echt waar.

2. Plan van tevoren maar blijf flexibel

Heb reisdoelen, belangrijke steden, hoogtepunten – maar wees ook flexibel – je leert onderweg, dus wees klaar om je route aan te passen!

3. Ken de visumvereisten

Er zullen landen zijn waar je een speciaal visum voor nodig hebt. Meestal is het niet zo moeilijk om een toeristenvisum te krijgen, maar het is beter om dit van tevoren te controleren!

1_x0mptB2

4. Denk aan festivals

Mis geen festivals… door de dag erna aan te komen. Hoe vervelend zou dat zijn! Het is een perfecte gelegenheid om de plaatselijke bevolking te leren kennen.

5. Onderzoek maar laat de magie gebeuren

Soms moet je meegaan met de stroom en de dag grijpen!

2_w2lCh0f

6. …maar vraag het altijd aan de plaatselijke bevolking

Wie kent zijn thuis beter dan de plaatselijke bevolking? Vaak vind je locals die in de hostels werken – zij zijn altijd bereid om te helpen en de beste plekjes om te bezoeken aan te raden.

7.Reis met mensen die je leuk vindt

Als je niet alleen reist, kies dan het juiste reismaatje om mee te gaan. Hostels zitten ook vol met reizigers die je kunt ontmoeten en met wie je je ervaringen kunt delen!

8. Wees ruimdenkend en omarm het bizarre

Deze gouden regel maakt van een leuke vakantie een geweldig avontuur!

3_icf4byy

9. Ga in een hostel

Als je in hostels verblijft, ontmoet je veel geweldige mensen van over de hele wereld – vrienden voor het leven!

10. Bekijk de beoordelingen

Reviews zijn de beste manier om te weten of je het juiste hostel voor je kiest. Luister naar andere reizigers en deel je eigen beoordelingen na je verblijf!

11. Vooraf boeken kan goedkoper zijn

Als je echt geen geweldige hostelaanbieding wilt missen, controleer deze dan van tevoren. Je kunt natuurlijk ook onderweg boeken als dat nodig is!

12. Geweldige apps maken alles zo veel gemakkelijker! (Hostelworld, skype, whatsapp,…)

Doe wat onderzoek naar de apps die je op reis nodig zou kunnen hebben. Denk aan praten met vrienden en familie thuis, het kopen van trein-/vliegtickets en de Hostelworld App om je volgende fantastische verblijf te boeken!

4_ucs7jro

13. Breng meer tijd door op minder plaatsen

Dit zal je helpen om wat geld te besparen tijdens het reizen, maar je kunt veel van Europa bezoeken in 7 dagen. Dit hangt helemaal af van waar ter wereld je reist. Azië is heel betaalbaar!

14. Oefen met glimlachen

Glimlachen doorbreekt barrières in alle talen!

15. Gebruik het openbaar vervoer

Het is niet alleen goedkoper, maar je leeft ook een beetje als een inwoner.

10_QKRbb8m

16. Fiets als het kan, of gebruik gewoon je voeten!

Verken de wereld in slow motion: het is zoveel beter! Neem de tijd om te genieten van plaatsen, mensen en landschappen. Haal het beste uit elke ervaring!

17. Profiteer van studentenkortingen

Wist je dat de meeste attracties in Parijs gratis zijn voor studenten onder de 26? Controleer altijd of je korting kunt krijgen. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om wat geld te besparen terwijl je #MeetTheWorld

11_qkYhFkB

18. Denk erover om sommige steden ‘s nachts te bezoeken!

Is het je ooit opgevallen dat sommige steden ‘s nachts echt tot leven komen? Boedapest, Barcelona en Hoi an om er een paar te noemen!

19. Neem foto’s van belangrijke documenten

Paspoort, visa, verzekering etc. Sla ze op in de cloud zodat je er overal bij kunt! Geloof ons, in geval van nood is er niets erger dan zonder je documenten zitten..

20. Boek een hostel met ontbijt

Het ontbijt in een hostel is meestal goedkoop of gratis – maak hier optimaal gebruik van en tank bij voor de dag!

12_m3BqiZO

21. Blijf binnen budget maar niet te veel

Als je jezelf soms kunt verwennen: heb je ooit gehoord van boutique hostels? Of Poshtels! Mis deze unieke ervaring niet als je het je kunt veroorloven!

22. Kijk naar de weersvoorspellingen en vul je rugzak dienovereenkomstig

Ga je naar Midden-Amerika? Dat is geweldig! Lees hier hoe je het meeste uit de ervaring haalt en de juiste uitrusting meeneemt!

13_rRuQb0z

23. Inpakken als groep

Reis je met je vrienden? Neem niet meerdere versies mee van dingen die je gemakkelijk kunt delen (bijv. zonnebrandcrème.) Je ervaring zal zoveel beter zijn als je efficiënt inpakt!

24. Pak licht in maar overpak eerst

Het is een goed idee om alles in te pakken wat je nodig denkt te hebben, en dan in te korten zodat het in de grootte van je rugzak past!

25. Neem minstens 2 paar comfortabele schoenen mee

Neem ALTIJD minstens 2 paar schoenen mee. Je wilt toch niet met natte schoenen op reis?

26. Eet zoals de lokale bevolking

Vers. Lekker. Goedkoper. Kan een backpacker om meer vragen?

14_q5vdSOL

27. Verken lokale markten

Markten moeten je eerste stop zijn voor lekker, lokaal eten. Vintage-, mode- en vlooienmarkten zijn ook favoriet.

28. Win tips in van andere reizigers… maar neem alle adviezen met een korreltje zout

Reizigers hebben veel te delen en ze kunnen je helpen om het beste uit je ervaring te halen. Laat je niet afschrikken om ergens heen te gaan alleen omdat zij het niets vonden – we zijn allemaal verschillend! Zoek tips als je op reis gaat en vraag mensen die al geweest zijn waar je naartoe gaat.

29. Koop een treinpas

Als je door Europa reist, kijk dan eens naar Interrail. Het kan de moeite waard zijn om een landenpas te kopen, omdat dit je ervaring goedkoper kan maken dan het kopen van meerdere treinkaartjes!

30. Houd je geld apart

Wij houden van reizen en als je dit leest waarschijnlijk ook! Het is een kwestie van gezond verstand, maar probeer je geld te scheiden in verschillende delen van je tas.

31. Schakel dataroaming uit en gebruik wifi in hostels

Hostels hebben bijna altijd geweldige wifi, dus je hoeft geen hoge telefoonrekeningen te maken.

32. Als je verdwaalt..

Onze gouden regel is: Stop, Denk, Observeer en Plan (S.T.O.P.) Mensen zijn vriendelijker dan je denkt en in de meeste steden vind je wel een toeristische informatieplek.

15_3cbvLyh

33. Laat je remmingen los

Niemand kent jou, dus je kunt jezelf opnieuw uitvinden en echt veel leren over jezelf en wat je leuk vindt!

34. Wees een gespreksstarter

Hostels zijn de perfecte plek om nieuwe mensen te ontmoeten en mensen willen jou ook leren kennen! Wees dus niet verlegen. Op reis maak je veel sneller vrienden dan in het ‘echte leven’!

35. Respecteer de lokale gebruiken en kleed je netjes, altijd!

Behoud je identiteit en persoonlijkheid, maar zorg ervoor dat je de plaatselijke bevolking niet beledigt door je ongepast te kleden.

36. Gebruik sociale media om op te scheppen over je reis

Social media heeft onze manier van reizen compleet veranderd (“laat mij die foto maken, ik weet zeker dat hij tonnen likes krijgt!”) Geef je vrienden en volgers hun eigen dosis reislust!

37. …maar neem een time-out van het internet en geniet van de ervaring

Probeer ook het moment te beleven. Maak foto’s en video’s om je fantastische herinneringen op te frissen en je verhalen te ondersteunen, maar laat je telefoon je niet afleiden van de geweldige nieuwe ervaringen om je heen!

16_DlF9cVc

38. Wees gelukkig, leef in het moment en oordeel nooit over andermans reis

Ieders reis is uniek 🙂

Met dank aan Steven Gerner, Giuseppe Milo, Visit Greenwich, Tiago J. G. Fernandes, Maks Karochkin, Garry Knight en Miwok voor de geweldige foto’s op Flickr! Ook dank aan Mochileros TV en Festivalholics voor de foto’s!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven