5 essentiële tips om goedkoop te reizen

Language Specific Image

Ik ben nooit zo’n goedkope reiziger geweest. Ik heb altijd een stressvol beroepsleven gehad en voor mij betekende vakantie een beloning voor al het harde werk dat ik het hele jaar had gedaan. Maar alles veranderde op de dag dat ik besloot een jaar lang de wereld rond te reizen. Op dat moment realiseerde ik me dat als ik deed wat ik op vakantie deed, ik eerder thuis zou komen.

Ik reisde niet alleen een jaar, ik reisde er uiteindelijk twee. Dat kwam omdat ik tijdens de reis goed met mijn geld leerde omgaan, goedkoop leerde reizen en, nog beter, van goedkoop reizen leerde genieten. Ik realiseerde me dat reizen op deze manier veel avontuurlijker was, meer een menselijke essentie had, me meer contact gaf met de lokale cultuur en alles interessanter maakte.

Goedkoop reizen is een kunst, maar iedereen kan het leren en ik ben daar het beste bewijs van. Ik hoor mensen altijd zeggen dat ze het zich niet kunnen veroorloven om te reizen en dat het onmogelijk is om zo lang te reizen omdat ze geen miljonair zijn. Maar dat komt omdat ze zich nog niet hebben kunnen voorstellen hoe het mogelijk is om te reizen terwijl je minder uitgeeft. En op de dag dat ze dit ontdekken, zullen ze beseffen dat er geen grenzen zijn en dat het mogelijk is om de hele wereld te verkennen, binnen ieders financiële realiteit.

viajar-barato-conteudo

Maar er is geen magie voor deze formule. Wat we nodig hebben is het begrijpen van een paar basisconcepten die ons in staat stellen om zo goedkoop te reizen.

? 1 – Verminder je vooroordelen ?

Dit is de eerste barrière die je ervan zal weerhouden om goedkoop te reizen (en ik moest hem afbreken). We hebben de neiging om goedkoop te associëren met slechte kwaliteit. En dit is zeker geen directe relatie voor alles. We oordelen zonder het te proberen. Dus als je goedkoop wilt gaan reizen, is de eerste stap om je geest open te stellen voor deze nieuwe manier van reizen met een open hart.

? 2 – Optimaliseer je reisroute ?

Om goedkoop te reizen, moet je intelligente keuzes maken voor je reisschema. Elke variabele maakt een verschil:

Kiezen voor goedkope bestemmingen maakt reizen haalbaarder (en er zijn veel superinteressante bestemmingen over de hele wereld waar je minder dan 20 dollar per dag kunt uitgeven);

Maak een meer geconcentreerde reisroute. Bijvoorbeeld, in plaats van 5 landen te willen bezoeken op dezelfde vakantie, concentreer je op het bezoeken van slechts 1, omdat je reiskosten zullen dalen en haast is de grootste vijand van goedkoop reizen. Als we haast hebben, geven we onnodig veel uit, betalen we meer voor gemak en hebben we niet genoeg tijd om na te denken over de beste keuzes.

✌️ 3 – Wees flexibel ✌️

In plaats van na te denken over een bestemming, laat de bestemming jou kiezen. Bepaal waar je naartoe reist door gebruik te maken van de mogelijkheden die op je pad komen. Heb je een vluchtdeal gezien die de helft goedkoper is dan de plaats waar je naartoe wilde? Ga er dan naartoe. De wereld is vol interessante bestemmingen en wat het verschil maakt tijdens het reizen zijn de ervaringen die je opdoet en de mensen die je pad kruisen. Elke bestemming kan onvergetelijke ervaringen opleveren.

? 4 – Ken de juiste hulpmiddelen?

De wereld is verbonden. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om informatie te vinden die elke droom mogelijk maakt. Maar weet je waar je moet zoeken naar de beste deals om je reis betaalbaarder te maken? Hoe koop je een vliegticket, hoe vind je accommodatie, waar sluit je een reisverzekering af? Er bestaan intelligente “zoekmachines” die ons het leven gemakkelijker maken door de producten en diensten van verschillende bedrijven te vergelijken om je te helpen de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Op Hostelworld, bijvoorbeeld, kun je hostels van over de hele wereld op één plek bekijken. Vergelijk prijzen, lees beoordelingen van andere reizigers, maak je reservering… Maar om alle sites en diensten in detail te bespreken, zou ik een boek moeten schrijven.

? 5 – Profiteer van samenwerking ?

De samenwerkingseconomie bloeit en dit heeft ook invloed op de reissector. Tegenwoordig zijn er platforms die mensen van over de hele wereld met elkaar in contact brengen die iets willen uitwisselen. Lift-apps, werk ruilen voor accommodatie, spullen huren die je alleen op reis gebruikt… het zijn maar een paar voorbeelden.

Over de auteur:

Carol Fernandes is de oprichter van het ViraVolta-project en een wereldreiziger.

Als je deze post leuk vond, vind je deze misschien ook leuk:

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven