7 van de BESTE onafhankelijke hostels waar backpackers dol op zijn

Language Specific Image

Wat maakt een hostel zo’n speciale plek? Nou, het zijn de mensen die je ontmoet met verschillende achtergronden, degenen die je opvattingen uitdagen en je hele perspectief op de wereld veranderen. Het is de zonsopgang die je ziet na een avondje stappen met nieuwe vrienden, die je voor je gevoel al jaren kent.

Zoals een van de hostelmedewerkers die we spraken wijselijk zei: “de mogelijkheden zijn eindeloos als je een gemeenschap hebt en niet alleen een kamer.” Het gaat erom een plek te zijn waar mensen naartoe gaan met een open hart, klaar om te ervaren wat het leven te bieden heeft, zonder oordeel.

We houden zoveel van hostels dat het moeilijk voor ons is om onze favorieten te kiezen. Gelukkig hebben we een geweldige gemeenschap van backpackers die details van hun hostelverblijven delen en andere reizigers inspireren om levensveranderende ervaringen op te doen. We willen niet opscheppen, maar elk jaar analyseren we jullie beoordelingen (dit jaar hadden we er 1,1 MILJOEN) en bekronen we de beste hostels ter wereld. Als je nog nooit van de HOSCARs hebt gehoord, bekijk dan onze lijst met geweldige hostel WINNERS wereldwijd.

Dit jaar wilden we het een beetje anders doen en jullie vragen naar de beste onafhankelijke hostels waar jullie hebben verbleven. We kregen veel inspirerende antwoorden en we hebben misschien een beetje gehuild, maar na de emotionele strijd kwamen we met een lijst van 7 beste onafhankelijke HOSCAR-winnende hostels waar backpackers dol op zijn.

1. Posada del Abuelito, San Cristóval de Las Casas, Mexico

best independent hostels, group of people standing by doorway at Posada del Abuelito hostel, San Cristóval de Las Casas, Mexico

Dit dromerige hostel heeft een vredige tuin, waar vlinders en vogels elke ochtend samenkomen. Er is een sociale ruimte met hangmatten om in uit te rusten en open-minded mensen te ontmoeten. Eet een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte jam – waar een ongelooflijk verhaal achter zit. We hopen dat je klaar bent voor wat serieuze gezondheid!

Het begon allemaal 45 jaar geleden in het kleine stadje San Cristóval de las Casas, in de Mexicaanse deelstaat Chiapas, toen Rodrigo’s vader besloot een hostel te openen met de naam Posada del Abuelito ter ere van zijn grootvader. (Abuelito betekent grootvader in het Spaans, FYI). De stad is altijd al een magische plek geweest die reizigers van over de hele wereld aantrok, maar om in die tijd een hostel te openen was een baanbrekend idee, vooral met gedeelde slaapzalen. Posada del Abuelito was het eerste hostel in Barrio El Cerrillo en een van de eerste in heel Mexico, dus het werd al snel een beroemde plek. Het eerste deel van het verhaal eindigt hier, als Rodrigo’s ouders scheiden en hij met zijn vader naar de VS verhuist.

Na 20 jaar had Rodrigo het gevoel dat zijn leven in Amerika iets miste, dus stelde zijn vader voor om naar Chiapas te gaan om dingen uit te zoeken. Hij reisde terug, ontdekte zijn rijke familieverleden en voelde zich eindelijk thuis. Bij de eerste poging om weer open te gaan, had het hostel tijdens het regenseizoen wat problemen met de structuur en moest het weer sluiten. Maar wees niet getreurd, want dit verhaal heeft een happy end! Een paar jaar later ontmoette Rodrigo zijn vrouw en kregen ze alle hulp die ze nodig hadden om Posada del Abuelito opnieuw te beginnen.

In zijn woorden: “Het lijkt bijna alsof het voorbestemd was.” (Wij huilen niet, jullie huilen).

Hier houdt het niet op. Omdat het zo’n bijzondere plek is, heeft het hostel ook veel nieuwe verhalen achter de rug. Twee gasten verloofden zich in de prachtige tuin en een andere reiziger kwam na 45 jaar weer terug om in het hostel te verblijven. Rodrigo en zijn familie zijn ook actieve leden van een non-profitorganisatie genaamd Amigos de San Cristóbal die de lokale gemeenschap helpt en gasten faciliteert die betrokken willen raken bij de projecten.

Het hostel is nu 10 jaar heropend en heeft al het succes behaald dat het ooit 45 jaar geleden had. Ze wonnen Best Hostel in Mexico (HOSCARs 2019 en 2018) en haalden de top 10 voor Best Small Hostel Worldwide in onze HOSCARs van 2020! We kunnen niet trotser zijn.

2. We houden van F. Toeristen – Lissabon, Portugal

best independent hostels, We Love F. Tourists hostel staff standing in reception

We Love F. Tourists (WLFT), gelegen in het hart van Lissabon, is een familiehostel dat de Portugese authenticiteit naar een hoger niveau tilt. Het begon allemaal toen Pedro Oliveira na het afronden van zijn studie ging reizen en, net als velen van ons, de magie van het hostelleven ontdekte. Na een verblijf in hostels over de hele wereld en het werken in hostels in zowel Berlijn als Lissabon, besloot hij zijn ingenieursleven achter zich te laten en zijn eigen hostel te openen.

WLFT is een Portugees hostel dat bijdragen aan de lokale economie serieus neemt. Het personeel vertelt je de beste plekken om lokaal gemaakte producten te kopen – zoals het beste gebak gemaakt door een bakkerij die al bestond voordat je grootouders waren geboren.

Het personeel wil je laten zien wat het betekent om een Lisboeta te zijn. Geen toeristenvallen, de afspraak is hier om de Portugese cultuur en geschiedenis in je op te nemen en de lokale bevolking te ontmoeten. Onze favoriete lokale bewoner? Zonder twijfel Senhor Pep! Deze charmante 96-jarige Portugese man woont in hetzelfde gebouw als het hostel en zorgt ervoor dat hij elke ochtend langs de receptie komt om iedereen eraan te herinneren wat echt belangrijk is in het leven: drink elke dag een glas rode wijn, eet vis, koop goede olijfolie, rook niet, stress niet, geniet van de kleine dingen, lach en blijf in beweging! Misschien heb je het geluk om te genieten van wat chocolade en gebakjes die hij meeneemt van zijn ochtendwandelingen. Nadat je veel hebt geleerd over de Portugese cultuur en inspirerend levensadvies hebt gekregen, kun je genieten van de dagelijkse evenementen van het hostel, zoals petisco-diners (portugese tapas) met lokaal geproduceerde producten en wijn, kroegentochten naar lokale bars en gratis wandeltochten. Het personeel neemt backpackers vaak mee naar muziekpodia om te genieten van traditionele Portugese muziek (fado).

Met al deze liefde om te delen, zijn we niet verbaasd dat ‘We Love F. Tourists’ het Populairste Hostel in Lissabon won in de HOSCARs van 2020 en het Beste Hostel voor Vrouwelijke Soloreizigers in de HOSCARs van 2019!

3. Verre familie, Kilifi, Kenia

best independent hostels, people gardening at Distant Relatives hostel, Kilifi, Kenya

Na het afronden van hun studie hadden Romain en Thomas het gevoel dat ze een project wilden opzetten dat een positieve impact zou kunnen hebben op de planeet, maar ze wisten niet precies hoe. Om inspiratie op te doen, besloten ze van Ethiopië naar Kaapstad te reizen en uiteindelijk ontdekten ze precies wat ze zochten. Door hun reiservaringen realiseerden ze zich dat ze meer succes zouden hebben bij het creëren van een blijvende positieve impact als ze hun eigen versie van het paradijs zouden bedenken, in plaats van voor grote bedrijven te werken. Romain was geïnteresseerd in het milieuaspect van hun nieuwe project en Tom in gemeenschapsopbouw, dus voegden ze hun dromen samen en openden ze Distant Relatives, een ecolodge hostel aan de prachtige kustlijn van Kenia.

Sinds de opening in 2013 zijn er veel ongelooflijke dingen gebeurd en het hostel biedt nu cursussen permacultuurontwerp, tangofestivals, concerten en Kilifi New Year, het eerste koolstofneutrale festival in Afrika! Het hostel is een knooppunt voor reizigers van alle achtergronden en ze richten zich op het creëren van een inclusieve, gastvrije en levendige sfeer waar mensen zich echt thuis kunnen voelen. Ze hopen dat ze door het creëren van dit platform mensen de kans geven om hun ideeën en stereotypen over andere culturen te doorbreken en idealiter tolerantie, respect en waardering voor elkaar te vergroten. Veel mensen spraken met de eigenaren om te zeggen hoe dankbaar ze waren dat ze de kans kregen om hun perceptie over andere culturen te veranderen en dat ook zij zich welkom voelden en niet veroordeeld. In deze tijd is het zo ongelooflijk belangrijk voor de toekomst van onze planeet om mensen te herenigen in plaats van te verdelen.

Het hostel besteedt ook veel aandacht aan milieubehoud en leert de gasten en de gemeenschap hoe ze in harmonie met het milieu kunnen leven. Ze hebben composttoiletten en een grijswatersysteem om het water in de keukens, gootstenen en douches schoon te maken, dat vervolgens teruggaat naar bananencirkels of een tank om te gebruiken om hun voedselbos te besproeien. Ze recyclen wijnflessen tot lampenkappen en snijden al hun eigen barglazen, met behulp van de onderste helft van wijn- en spiritusflessen, die momenteel niet recyclebaar zijn in Kenia. De accommodatie is gebouwd met behulp van de traditionele lemen stijl en lokaal verkrijgbare palmpanelen voor de dakbedekking, evenals flessenmuren om het gebruik van cement te verminderen. Ze hebben een zoutwaterzwembad, veel inheemse fruit- en medicinale bomen die rond het hostel groeien en zelfs een boom die door het midden van een van hun slaapzalen komt! Hun doel is om rond de natuur te werken, in plaats van dat de natuur rond hen werkt.

Alsof dit alles nog niet gezond genoeg is, werken ze ook veel samen met de gemeenschap rondom het hostel – ze zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de weg en hebben hard gewerkt om de watervoorziening in het gebied te verbeteren. Ze organiseren diners in het dorp, schoonmaakacties op het strand, evenementen om lokale artiesten te promoten en ze hebben veel lokale bewoners gesponsord om deel te nemen aan hun permacultuurcursussen. BTW, als je inspiratie nodig hebt voor je tussenjaar, dan vinden wij deze cursus gewoon perfect!

Ze geven zo veel terug aan de wereld dat we super enthousiast zijn om hen te bekronen met het Beste Hostel in Kenia voor HOSCARs 2020!

4. Ô De Casa Hostel, São Paulo, Brazilië

best independent hostels, people sitting with drinks outside Ô De Casa Hostel, São Paulo, Brazil

@maririzzatto

Stel je voor dat je een huis deelt met 10 van je beste vrienden en elke avond mensen op bezoek krijgt, levensverhalen deelt en samen nieuwe dingen beleeft. Nou, dat is hoe Ô de Casa, het eerste onafhankelijke hostel van São Paulo, is begonnen. Marina was zelf een backpacker en besloot haar eigen huis om te bouwen tot een hostel. Ze vond het juiste personeel om alle magie te laten gebeuren en opende de deuren voor backpackers van over de hele wereld.

Ô de Casa Hostel is de beste introductie tot Brazilië die je je maar kunt wensen. Het personeel is Braziliaans, ze draaien alleen Braziliaanse muziek en hun keuken heeft het beste van de Braziliaanse keuken. Je kunt ook genieten van een dagelijkse BBQ bereid door het hostelpersoneel met veganistische en veggie opties. Als je daar aankomt, heb je het gevoel dat je een universum van welbehagen binnengaat, iets waar de Brazilianen later bekend om zullen staan!

Het hostel ligt in Vila Madalena, de boheemse buurt van São Paulo, en heeft de grootste hostelbar van het land. Het verbindt vriendelijke inwoners, die bereid zijn om hun mening over hun eigen land te delen en die van jou ook te horen. De evenementen in het hostel worden georganiseerd in Braziliaanse stijl: er is geen ander plan dan plezier maken en dit houdt meestal in dat je samen met het hostelpersoneel uitgaat naar plaatselijke clubs en bars.

De eigenaresse ziet haar hostel als een liefdesbrief van een backpacker die besloot haar speciale stukje van de wereld aan andere reizigers te laten zien. Reizen draait tenslotte allemaal om de mensen die je ontmoet, de connecties die je maakt en de verhalen die je mee naar huis neemt.

Backpackers die er verblijven zullen de gastvrijheid en het plezier nooit vergeten, wat Ô de Casa de 2e plaats opleverde voor het Beste Hostel in Zuid-Amerika, een top 10 positie in de Beste Hostels voor Soloreizigers in de 2020 HOSCARs en het Beste Hostel in Brazilië in de 2019 HOSCARs. Obrigada pelo amor!

Ah, nog één ding! Je vraagt je misschien af wat Ô de Casa betekent in het Portugees. Het is wat je zegt als je naar iemands huis gaat en vraagt (meestal schreeuwend van buitenaf) of er iemand thuis is, in plaats van aan te bellen. Dus kom binnen, neem een caipirinha en geniet van het beste van Brazilië.

5. Barbara’s Boetiek, Antigua, Guatemala

best independent hostels, girl drinking coffee on the roof terrace at Barbara’s Boutique hostel, Antigua, Guatemala

📷@aa.pelland

Het begon allemaal met een reis naar Argentinië toen Jimena, een 18-jarige backpacker, voor het eerst in een hostel verbleef en verliefd werd op de sfeer. Ken je de manier waarop je je zo snel thuis voelt, zelfs als je niemand kent, en je plotseling een familie wordt? Wij weten dat je dat doet en ja, wij willen ook zo snel mogelijk op reis na het lezen van dit artikel.

Nadat ze haar eerste hostel had verlaten en terug naar huis was gegaan, wist Jimena dat ze haar eigen hostel wilde openen en dat ze deze geweldige sfeer wilde creëren in Antigua. Barbara’s Boutique is een extra speciaal familieproject dat is opgezet en wordt gerund door Jimena, haar man Dario en haar ouders Antonio en Veronica, die ervoor zorgen dat ze alle gasten verwelkomen met dat huiselijke gevoel waar we allemaal zo van houden.

Het magische aan een verblijf in een hostel is dat je nooit echt weet wat er gaat gebeuren. Misschien kom je alleen aan en ontmoet je je nieuwe beste vriend, de liefde van je leven of heb je een gesprek dat je kijk op dingen zal veranderen. Als je in kleine familieherbergen verblijft, is de kans groot dat je veel nieuwe vrienden ontmoet en inspirerende levensverhalen hoort. Bij Barbara’s Boutique staat elke gast bekend bij zijn naam en het personeel hoopt hem ooit weer te zien.

Toen het hostel nog maar 3 maanden open was, verbleven er een aantal soloreizigers die hun verblijf bleven verlengen omdat ze zo’n sterke band opbouwden. Ze kwamen allemaal uit verschillende landen, achtergronden en leeftijden, maar ze werden een kleine familie.

Jesus was een van deze backpackers die besloot een fiets te kopen en een reis op twee wielen te beginnen. Hij herinnerde iedereen eraan waar backpacken om draait – reizen zonder plannen, spontaan zijn en volledig aanwezig zijn. Jesus, als je dit leest, de Barbara’s Boutique medewerkers groeten je!

Ze verdienen de titel van beste hostel in Guatemala – HOSCARs 2020!

6. De Hoed, Madrid, Spanje

best independent hostels, roof terrace at the Hat hostel, Madrid, Spain

Zoals alle goede hostelverhalen begon The Hat met een gepassioneerde reiziger die een plek wilde creëren waar backpackers ervaringen konden delen. Nadat hij zijn baan als marketeer had opgezegd, opende Alfonso een hostel in Madrid waar hij voor reizigers kon zorgen, de stad kon laten zien en een gezellige ruimte kon bieden waar mensen elkaar konden ontmoeten. We denken dat het goed heeft gewerkt, want Alfonso heeft er zijn vrouw ontmoet!

The Hat is echt goed in het creëren van mogelijkheden voor mensen om elkaar te leren kennen en thuis te komen met geweldige ervaringen. Maak je geen zorgen als je alleen reist, ze bieden dagelijks een reizigersbijeenkomst waar iedereen kan kletsen en het beste van het hostelleven in praktijk kan brengen. Als je je een beetje verlegen voelt, moet je weten dat hier ook gratis sangria bij komt kijken!

Ze proberen zo duurzaam mogelijk te zijn en The Hat is het eerste hostel in Madrid dat biomassa gebruikt als energiebron. De lokale gemeenschap wordt er ook bij betrokken en zij mengen zich onder de backpackers. Het hostel biedt ook gratis Engelse lessen aan voor kinderen uit de buurt. Een geweldige kans voor jou om ook je Spaans te verbeteren! Vamonos?

Als je de geschiedenis van de stad wilt leren kennen, biedt The Hat een gratis wandeltocht aan waarbij je de andere gasten kunt leren kennen en terug kunt komen op het dakterras om samen te ontspannen.

The Hat heeft een geweldige sfeer voor backpackers en behaalde een top 10-positie in Best Large Hostel Worldwide in de 2017 HOSCARs, evenals WINNAAR van het Best Hostel by Age Group (18-24) in de 2020 HOSCARs. Felicidades!

7. Casa Verde Santa Ana, Santa Ana, El Salvador

best independent hostels, backpackers posing for a group picture at Casa Verde Santa Ana hostel, Santa Ana, El Salvador

@karleedee

Binnenpleinen met hangmatten, een groot zwembad en een dakterras met panoramisch uitzicht zijn maar een paar van de GROTE kenmerken die het Casa Verde Santa Ana hostel te bieden heeft. We houden van al deze dingen, maar we weten dat wat een hostel echt speciaal maakt de mensen zijn die je ontmoet, de liefde die je deelt en de dingen die je leert. Jaren na je reis zul je je nog steeds een vriendelijke daad van een vreemde voor je herinneren, iemand die je hebt ontmoet en met wie je een geweldig gesprek hebt gehad en hoe het voelde om in een vreemde stad te zijn en jezelf te herontdekken.

In dit hostel draait alles om het beleven van deze ervaringen op de meest authentieke manier. Vanaf het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je weggaat, zorgt eigenaar Carlos ervoor dat je je verzorgd en thuis voelt. We hebben veel backpackers gehad die dit hostel hebben aanbevolen als een van de beste waar ze ooit hebben verbleven, omdat de vriendelijkheid en openheid van het personeel hen een geweldige reiservaring hebben bezorgd. Reizigers hebben ons verteld dat ze ‘s avonds laat een lift kregen om naar een restaurant te gaan dat ze graag wilden proberen, dat ze naar het busstation werden gebracht om de hitte te vermijden, dat ze werden uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van de eigenaar en gratis toegang hadden tot de open bar en taco’s. Dit is het soort plek waar je je echt thuis voelt. Dit is het soort plek waar je je zo thuis voelt, dat je misschien wel vergeet dat je uiteindelijk weg moet (wat een paar gasten overkwam – je kunt hun verhaal lezen op de muur van het hostel waar gasten berichten achterlaten over hun ervaringen!)

Het was moeilijk kiezen tussen zoveel 10/10 beoordelingen, maar we denken dat deze je een goed beeld geeft van dit hostel:

“Ik ben blij dat ik Casa Verde al meer dan een week mijn thuis weg van huis kan noemen. Het is echt een geweldige plek met super charmant en behulpzaam personeel, geweldige infrastructuur en leuke lokale producten te koop. Bovenal is dit het soort plek waar de gasten ‘s avonds aanschuiven aan de grote tafel op de binnenplaats om hun zelfgekookte diner te eten, samen wat te drinken, een spelletje te spelen en te praten over reizen en het leven. Het enige gevaar hier… is dat je niet meer weg wilt!”

Backpackers, die de vrienden van Carlos zijn geworden, houden zoveel van dit hostel dat Casa Verde Santa Ana sinds 2014 bij elke HOSCARs is uitgeroepen tot het Beste Hostel van El Salvador. Dit jaar zijn ze, zonder verrassing, opnieuw de winnaar van het land!

We hopen dat je genoten hebt van deze heilzame verhalen van enkele van de beste onafhankelijke hostels en HOSCARs winnaars, gestemd door onze geweldige backpacker gemeenschap! Heb jij ooit in een onafhankelijk hostel verbleven dat je echt geweldig vond? Vertel het ons in de commentaren! En als je op zoek bent naar meer inspiratie, kun je alle HOSCARs-winnaars hier bekijken.

Download de Hostelworld-app om je hostelwensenlijst te beginnen!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven