5 sätt att få vänner som en introvert testad i verkliga livet

Language Specific Image

Om bara tanken på att gå in i ett rum fullt av främlingar och försöka inleda ett samtal får ditt hjärta att bulta, eller ännu värre – får dig att springa för livet, är du förmodligen lite (eller mycket) introvert som jag. Välkommen till oss.

Det är ingen dålig plats att vara på, jag lovar. Det sägs att vi introverta tenderar att vara bättre på att lyssna, kan vara mer kreativa, innovativa, intuitiva och, ahem, blygsamma.

Men trots alla våra utmärkta egenskaper är det svårt för de flesta av oss att få vänner, om vi ska vara ärliga. Att hitta någon med samma intressen, i samma stad, som faktiskt är öppen för att skaffa nya vänner kan vara som att hitta en enhörning.

Oavsett hur mycket vi kanske föredrar att bara krypa ihop med en bra bok och kalla det en dag, är det ett faktum att vi mår bra av att ha vänner. Så bra att vänskap inte bara har visat sig förlänga vår förväntade livslängd, utan också minska risken för hjärtsjukdomar. Om ett längre och friskare liv inte är ett tillräckligt incitament så vet jag inte vad som är det.

Så i forskningens namn testade jag några idiotsäkra, introvertvänliga sätt att skaffa nya vänner och här är vad jag hittade.

Den där jag tar en löprunda

Den

Löparklubb i en lokal park, öppen för alla

Hur det gick till

Resefitness-mantrat “spring i varje ny stad du besöker” har alltid tilltalat mig. Alla “fitspo” Pinterest-tavlor som jag någonsin har tittat på lovar att det är det bästa sättet att resa och se en stad som en lokalbo. Så att kombinera lite motion, en naturskön joggingtur och nya vänner i en enkel utflykt kändes som en självklarhet.

Jag anlände till parken fem minuter för tidigt för att möta gruppen och efter några snabba “hej” valde jag en plats bredvid ett par tjejer som verkade vara ensamma för mina uppvärmningssträckor. Ett snabbt snack om löprundan och vädret (klassiskt), och det var dags att komma igång.

Nu när jag regelbundet går på gym anser jag mig vara ganska vältränad, men den viktiga lärdomen här var att det tydligen inte betyder att jag är en löpare.

Innan du går till en löparklubb för att träffa nya vänner måste du verkligen fråga dig själv en sak – “Kan jag hålla ett samtal och hålla joggingtempot samtidigt? Det visar sig att nej, det kan jag inte.

Det är inget jag skulle rekommendera för andra som inte springer, men om du kan hålla andan och föra en konversation samtidigt så ska du definitivt göra det! Det var verkligen ett bra sätt att se en ny stad trots allt … ja, de delar som jag lyckades se genom svettpärlorna i alla fall.

Fick vänner

Två. Bara under uppvärmningssträckorna.

Den med Jack Uppskäraren

Den

En stadsvandring med en kuslig twist.

Hur det gick till

Sent en onsdagskväll och i en lite skum del av östra London träffade jag en grupp på 15 främlingar och en reseguide utklädd till polis. Efter några pinsamma gruppintroduktioner för att bryta isen tog jag snabbt reda på vilka andra som var där ensamma (vi introverta närmar oss inte riktiga grupper av människor, förstår du) och gjorde en bee-line mot dem. Om det inte räckte med att skratta åt hur löjliga våra namnbrickor såg ut för att få igång ett samtal, så gjorde det att vi diskuterade det potentiellt tråkiga i det vi skulle få se.

Vi gav oss ut på en två timmar lång vandring genom de mörka och dystra gränder där Jack Uppskäraren som bekant förföljde sina offer. Jag insåg snabbt att jag förmodligen inte hade valt den mest lämpliga rundturen för att få igång ett vänskapligt samtal.

På något mirakulöst sätt lyckades vi hålla konversationen flytande mellan berättelser om blod och lemlästning under kvällens gång, och vi avslutade till och med kvällen med en drink på en berömd pub i östra London.

Fick vänner

Tre, plus Richard, reseledaren/detektiven.

Den där jag åkte till Italien

Den

Resa på egen hand

Hur det gick till

Det finns inte mycket jag älskar mer i livet än att resa. Att se nya platser, återupptäcka gamla favoriter och se hur andra lever i olika delar av världen är en av de största gåvorna någonsin. Så när jag var desperat efter att få lite sol under en långhelg i Italien, men tyvärr inte hade någon att åka med, bestämde jag mig för att göra en resa på egen hand.

Först kände jag mig verkligen avskräckt av tanken på att resa ensam. Att tvingas ge sig ut och träffa folk låter som en introvert mardröm. Men det visade sig att det inte bara var fantastiskt att få lite tid för mig själv, utan att det också var väldigt lätt att träffa andra resenärer om man gjorde tillräckligt med efterforskningar för att hitta ett trevligt vandrarhem med ett bra gemensamt utrymme.

Även om jag hade bokat ett privat rum (jag behöver ju trots allt min egentid) hade jag det gemensamma utrymmet att hänga i när jag kände mig ensam. Inom en timme efter att jag hade bläddrat i en guidebok i loungen hade två andra resenärer redan kommit fram till mig och börjat prata, och jag blev ombedd att följa med på en vingårdstur som vandrarhemmet anordnade senare samma eftermiddag. Det var enkelt att skaffa nya vänner, och jag behövde inte ens resa mig från soffan.

Skaffade vänner

Sex – och vi är nu vänner på Facebook. Det gör det officiellt, eller hur?

Den där Facebook vann över mig

Den

Gå med i sociala Facebook-grupper för att träffa människor.

Hur det gick till

Trots att jag har drivit en Facebook-grupp under de senaste fem åren för att hjälpa utflyttade Londonbor att träffas, har jag faktiskt aldrig använt den själv för att få kontakt med människor. Så sent en torsdagskväll, några dagar efter att jag flyttat till mitt nya hem i Paris, tog jag mod till mig och bestämde mig för att hitta några grupper som kunde hjälpa mig i min jakt på nya vänskaper.

Inom ett par timmar lyckades jag hitta alla “Expats in Paris”-grupper jag kunde och jag fick inte bara råd om de bästa ställena att äta, shoppa och besöka i min nya stad, utan jag ordnade också några fikadejter, gick med på att följa med på en museitur med andra expats och organiserade till och med en lekdejt för min hund nästa helg.

Det fina med att hitta rätt Facebook-grupper att gå med i är att man direkt får något gemensamt. Så när det var dags att gå på den organiserade rundturen på Picassomuseet hade jag massor att prata/skratta åt med de andra. Alla var där för att träffa nya människor och vi hade trots allt alla gemensamt att vi flyttat till Paris. I slutet av dagen bytte jag telefonnummer med ett par av tjejerna som jag kom överens med och vi planerade att träffas över en kopp kaffe veckan därpå.

Att gå med i Facebook-grupper som verkligen är relevanta känns som att bli välkomnad till någon slags (virtuell) middagsbjudning full av andra likasinnade som gärna svarar på mina frågor, pratar, nätverkar eller till och med – gasp – gör upp några faktiska planer … IRL.

Fått vänner

I verkliga livet… sex stycken hittills, inklusive ett par riktiga vänner. Och en hund.

Hon med keramikkursen

Vad är det?

En veckas intensiv keramikkurs för nybörjare

Hur det gick till

Dag ett av keramikkursen i en liten studio i Paris och jag var den första som anlände. Jag var så exalterad över att få göra min egen keramik att jag inte ens brydde mig om att se alldeles för ivrig ut. Det var en liten klass på bara fem personer och efter att vi alla hade presenterats glömde jag genast allas namn och tillbringade resten av klassen med att försöka komma ihåg dem igen.

Resten av veckan var mycket mer avslappnad – en perfekt blandning av ren koncentration och lätt småprat med mina klasskamrater om hur det gick för oss alla med våra nya keramikkunskaper. En introvert människas dröm. Alla var otroligt artiga, men eftersom klassen var tvåspråkig och nybörjare var det svårt att skapa några riktiga kontakter. Alla hade fokus på sin drejskiva.

När kursen var över gick vi stolta därifrån med vår handgjorda keramik och visste fortfarande inte mycket mer om varandra än våra förnamn (som jag äntligen hade lärt mig dag tre). C’est la vie.

Vänner skapade

Fem, inklusive den underbara läraren, men bara under en vecka.

Om författaren

Kamila är en rese- och livsstilsskribent från Australien som för närvarande bor i Paris där hon försöker lära sig franska och äta så mycket bakverk som möjligt. Hon brinner för att utforska nya länder som en riktig lokalbo, fördjupa sig i nya kulturer och jaga det bästa kaffet vart hon än går. Följ hennes äventyr på Instagram och på hennes blogg London New Girl.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Skrolla till toppen