10 undervurderede europæiske byer til dit alternative eventyr

Language Specific Image

Mens hotspots som Paris og Prag har gjort sig fortjent til deres popularitet, er der så mange undervurderede europæiske byer, der skriger på at blive udforsket. Ud over de mindre menneskemængder og lavere priser er der store fordele ved at rejse til mindre besøgte steder. For det første er det en mere bæredygtig måde at rejse på – du tager presset af de over-turistede steder og bruger penge i økonomier, der har mere brug for et boost. Og i en verden, hvor de mest populære destinationer pryder alle magasiner og Insta-feeds, giver et besøg på Europas mest undervurderede steder mulighed for nye eventyr og friske opdagelser. Så pak rygsækken, og se mit udvalg af de mest undervurderede byer i Europa.

Læs næste side: Europæisk rygsækguide

Top 10 undervurderede europæiske byer

 1. Gøteborg – Sverige
 2. Warszawa – Polen
 3. Sevilla – Spanien
 4. Tbilisi – Georgien
 5. Utrecht – Holland
 6. Thessaloniki – Grækenland
 7. Sarajevo – Bosnien og Hercegovina
 8. Valletta – Malta
 9. Hamborg – Tyskland
 10. Ljubljana – Slovenien

1. Gøteborg – Sverige

underrated european cities - girl standing on hill in gothenburg

📷 @lucys.luggage

I stedet for at tage til Stockholm, vil jeg opfordre dig til at tjekke de kystnære herligheder i Göteborg – den største by i Norden, som ikke er en hovedstad, og hjemsted for dronning Greta Thunberg. Göteborg er super miljøvenlig, og ud over at være en af de mest undervurderede europæiske byer, er den blevet kåret til verdens mest bæredygtige destination hvert år siden 2016. Tilsyneladende er der 274 kvadratmeter grønt område i Göteborg … pr. indbygger! Ud over seje byparker som Jubileumsparken, hvor du kan bade på en bystrand eller sejle, kan du gå en tur i Slottsskogen og Keillers Park, hvor du har udsigt over byen fra en bakketop. Gøteborgs tidligere industribygninger er blevet genbrugt: Fabrikker er blevet omdannet til gallerier og markeder, og slagterier til barer og vingårde. Hvis du har brug for mere overbevisning, er Gøteborgs trumfkort Liseberg – en forlystelsespark med mere end 40 forlystelser, som drives af vedvarende vindenergi.

 • Hvor lang tid skal man bruge? Tre til fire dage.
 • Bedste tid på året? Maj til september.
 • Gennemsnitligt backpackerbudget (pr. dag)? 50-65 €.
 • Vandrerhjemmets højdepunkter: Slottsskogens Youth Hostel er et livligt valg, da de arrangerer gode sociale begivenheder som pubcrawls, picnics og quizaftener. Og så har de deres egen sauna!

Tjek alle vores hostels i Göteborg

2. Warszawa – Polen

underrated european cities - warsaw houses

📷 @ragingwind

Lad dit hipsterflag vaje med en tur til Polens hovedstad. Warszawa leverer alle de elementer, der gjorde Berlin så populær tilbage i 90’erne – overkommelige priser, en elektrificerende kunstscene og et oprørsk natteliv. Det er også en by med en lignende historie som Berlin. Udforsk Warsaw Rising Museum and Monument og den gamle bydel, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og som er blevet omhyggeligt genopbygget efter at være blevet bombet af nazisterne. Dyk ned i kunsten på Zacheta National Gallery of Art og Soho Factory, et renoveret hjørne af byen med gallerier, tøjmarkeder, street food og butikker. Når mørket falder på, kan du feste igennem i de hippeste kvarterer – Praga, Vistula River Bank (især om sommeren) og partyzonen på gaderne Parkingowa, Nowogrodzka og Mazowiecka.

 • Hvor lang tid skal man bruge? To eller tre dage.
 • Bedste tid på året? Juni til august.
 • Gennemsnitligt backpackerbudget (pr. dag)? 25-35 €.
 • Højdepunkter på hostels: De bedste hostels i Warszawa er enten Oki Doki’s – Old Town eller City, som begge er kitschede, hyggelige og totalt billige.

Tjek alle vores hostels i Warszawa

3. Sevilla – Spanien

underrated european cities - boats on the river in seville

📷 @shaipal

Selvfølgelig vil Madrid og Barcelona altid være fantastiske, men det er på tide at tage til en anden dampende spansk by – Sevilla, flamencomusikkens fødested. På grund af det solrige klima er de brostensbelagte gader med appelsintræer i den andalusiske hovedstad skygget af lagner af hvid bomuld. Gå ned til Guadalquivir-floden for at slappe af ved vandet og nyde den kølige brise. Sevillas arkitektur er en værdig konkurrent til Barcelona med sin gotiske katedral, det kongelige Alcázar i Sevilla og Plaza de España. Nattelivet her handler om at slå sig ned på en gadebar, spise sensationelle tapas og vente på, at livemusikken går i gang. Find festen i cool barrios som Triana, Feria og Macarena.

Tjek alle vores hostels i Sevilla

4. Tbilisi – Georgien

underrated european cities - girl standing on top of a car in tbilisi Georgia

📷 @nina_fedotova

Glem alt om Budapest, Georgiens hovedstad er noget helt særligt, men på en eller anden måde er den stadig en af de mest undervurderede byer i Europa… indtil videre. Engang var Tbilisi en hovedstad på Silkevejen, og den er ikke bare smuk at se på, den er også fuld af skjulte natklubber, speakeasy-caféer og et dejligt gammelt kvarter, som overskues af den imponerende Narikala-fæstning. Når solen går ned, og fæstningens lys tændes, ser Tbilisi helt magisk ud. Madelskere vil svæve gennem gaderne fyldt med damp af glæde over al den fine vin og mad, der tilbydes i byens barer og restauranter. Mange af dem har til huse i restaurerede bygninger, der er så imponerende, at man føler sig hensat til en film. Slut aftenen af med et besøg på Bassiani, en natklub under et tidligere ikonisk fodboldstadion. Den følgende dag kan du bruge på at dulme tømmermændene med et bad i et af Tbilisis traditionelle varme svovlbadehuse.

 • Hvor lang tid skal man bruge? Tre til fem dage.
 • Bedste tid på året? Maj til september.
 • Gennemsnitligt budget pr. dag for en backpacker? 20-40 €.
 • Højdepunkter på vandrehjem: For et stilfuldt ophold, tjek Green House, eller Vagabond B&B er ideelt, hvis du er på udkig efter aftener, hvor du udveksler historier med en intim skare af medrejsende.

Tjek alle vores hostels i Tbilisi

5. Utrecht – Holland

underrated european cities - canal in utrecht

📷 @jonnemakikyro

Mens Amsterdam uden tvivl er Hollands Billy Big (Bitter)ballen, er Utrecht en af de mest undervurderede europæiske byer. Den ligger kun 40 minutter syd for The Dam, og dette alternativ tilbyder nøjagtig den samme stemning, minus polterabend og turister, der trækker i hvide. Utrecht er en universitetsby, hvilket betyder, at der er en ung befolkning at mingle med. Der er masser af kanaler langs træerne, som man kan gå rundt i – de mest spændende er dem omkring Oudegracht, der er hjemsted for pakhuse fra det 13. århundrede, som nu huser nogle af de fedeste steder i byen, hvor man kan drikke, spise og danse. Utrecht leverer også varen, når det gælder historie, med højdepunkter som Domtoren, St Martin’s Cathedral og Museum Speelklok, et urmuseum, der er perfekt efter et besøg på en kaffebar.

 • Hvor lang tid bør man bruge? Tre dage.
 • Bedste tid på året? Maj – september.
 • Gennemsnitligt backpackerbudget (pr. dag)? 55-70 €.
 • Vandrerhjemmets højdepunkter: StayOkay Utrecht Centrum er et stilfuldt og perfekt beliggende sted i den gamle bydel, som tilbyder cykeludlejning. Bunk Hotel er et godt valg, hvis du kan lide sovesale med luksuriøse detaljer.

Tjek alle vores hostels i Utrecht

6. Thessaloniki – Grækenland

underrated european cities - view over thessaloniki greece

📷 @dragos126

Athen skal ikke have al æren – Thessaloniki er en anden græsk by ved vandet med historiske monumenter, der kommer ud af ørerne på den. Desuden har den en ung befolkning, fantastiske kulturelle begivenheder og et natteliv, der kan konkurrere med de græske øer, minus fiskebowlerne! Hvis det græske køkken får dig i gang, er Thessalonikis savlefremkaldende madscene alene grund til at besøge byen – den er kendt som Grækenlands gastronomiske hovedstad. Udforsk de historiske kvarterer Ladadika og Ano Poli om dagen og barerne og spillestederne i Valaoritu om aftenen.

 • Hvor lang tid skal man bruge? Tre dage.
 • Bedste tid på året? April til maj eller september til oktober.
 • Gennemsnitligt backpackerbudget (pr. dag)? 40-50 €.
 • Vandrerhjemmets højdepunkter: Crossroads er et venligt sted med en grøn have, der ligger i skyggen af de byzantinske bymure.

Tjek alle vores hostels i Thessaloniki

7. Sarajevo – Bosnien og Hercegovina

underrated european cities - Sarajevo - Bosnia and Herzegovina

📷 @_miyo

Sarajevo er et utroligt sted at tilbringe et par dage uden at skulle undvige kamerasvingende sightseere på hvert hjørne. Byen, der ofte kaldes Europas Jerusalem, er et religiøst og arkitektonisk vidunder, der kombinerer osmannisk arv med religiøse jødiske, muslimske og kristne bygninger, der står side om side. Gå på eventyr gennem de souklignende markeder i Baščaršija, byens gamle bydel, nyd kaffekulturen, og få insidertips fra de afslappede, imødekommende lokale. Sarajevo blev udnævnt til UNESCO Creative City i 2019 og en af verdens 18 filmbyer, så kulturelskere vil få en festdag. Bar- og klubscenen i Sarajevo kan måle sig med Berlin og London, så forbered dig på at rave til den lyse morgen.

 • Hvor lang tid skal man bruge? To til tre dage.
 • Bedste tid på året? Maj til august.
 • Gennemsnitligt backpackerbudget (pr. dag)? 40-60 €.
 • Vandrerhjemmets højdepunkter: Tjek Hostel Franz Ferdinand, et boutique-hostel med gratis morgenmad, gratis sprut og en hyggelig atmosfære. Balkan Han er et farverigt sted i centrum af byen med en fantastisk have, bar og fællesskabsfølelse.

Tjek alle vores hostels i Sarajevo

8. Valletta – Malta

underrated european cities - house in Valletta - Malta

📷 @where.ihavebeen

I stedet for at stille dig bagerst i køen i Dubrovnik, så tjek Maltas hovedstad, Valletta. At det er en af de mest undervurderede europæiske byer er helt vildt, når man tænker på, hvor sindssygt smuk den er! Ligesom Dubrovnik er Valletta en imponerende muromkranset by med udsigt over blåt vand, som blev brugt af Game of Thrones-holdet. De fleste backpackere har ingen anelse om, hvad byen har fået – det var den første planlagte by i Europa, den er på UNESCO’s verdensarvsliste, den er en europæisk kunstby, og den er hjemsted for 320 historiske monumenter, som alle ligger i gåafstand fra hinanden. Byen er kun 0,8 kvadratkilometer stor, hvilket gør den til den mindste hovedstad i EU.

 • Hvor lang tid skal man bruge? To til tre nætter.
 • Bedste tid på året? April til juni.
 • Gennemsnitligt backpackerbudget (pr. dag)? 35-50 €.
 • Vandrerhjemmets højdepunkter: Palazzo Sant Ursula er et ombygget palads fra det 16. århundrede tæt på Grand Harbour med en smuk taghave.

Tjek alle vores hostels i Valletta

9. Hamborg – Tyskland

underrated european cities - sunset view over hamburg from a window

📷 @julie_soul

Hamborg vil give dig et seriøst deja-vu til Rotterdam og Amsterdam, især omkring Red-Light District ved St Pauli, hvor du finder cool barer og knaldende technoaftener, der er fyldt med langt flere lokale end rejsende. Hvis du er på udkig efter gadekunst, er Hamborgs graffitiklædte gader et godt bud. Brug dagen på at udforske byens arkitektur og kunstscene i det hippe kvarter Schanzenviertel, og skål derefter på, at du har været foran rejsekurven på en af byens strandbarer langs Elbens bredder.

 • Hvor lang tid bør man bruge? To til tre dage.
 • Bedste tid på året? Maj til oktober.
 • Gennemsnitligt backpackerbudget (pr. dag)? 60-75 €.
 • Vandrerhjemmets højdepunkter: Jugendherberge Hamburg-Auf dem Stintfang har en vild bar og tiltrækker et ungt publikum, eller opvarmningsfesterne på Generator Hamburg er det perfekte sted at dele en drink med nye venner, før du begiver dig ud i den hamburgske nat.

Tjek alle vores hostels i Hamborg

10. Ljubljana – Slovenien

underrated european cities - man standing by graffiti in Ljubljana - Slovenia

📷 @hopewarrenx

Prag har bestemt sine fordele, men Ljubljana tilbyder meget af det samme til en lavere pris. Den slovenske hovedstad er som taget ud af et eventyr – den kaldes endda “Dragens by” og har et mystisk slot på en bakketop! Byen ligger ved bredden af Ljubljanica-floden, som gennemkrydses af broer, der minder om Venedig. Floden er også stedet, hvor meget af byens sociale liv udspiller sig, på caféer og barer langs den grønne flodbred. Ljubljana har en af de bedst bevarede gamle middelalderbyer i Europa, og arkitekturinteresserede vil elske blandingen af jugendstil, renæssance og barok. Tjek helt sikkert deres festival- og kunstudstillingskalendere, før du booker din rejse – Ljubljana byder i øjeblikket på at blive europæisk kulturhovedstad, og jeg regner med, at de er en sikker vinder. Stol på os, du er nødt til at krydse denne undervurderede europæiske by af på din liste!

 • Hvor lang tid skal man bruge? Tre dage.
 • Bedste tid på året? April til maj eller september til oktober.
 • Gennemsnitligt backpackerbudget (pr. dag)? 40-65 €.
 • Vandrerhjemmets højdepunkter: C-punkt er et cool sted med udsigt over markedet. Eller snup en seng på Hostel Celica, som er blevet omdannet fra et militærfængsel til et prisbelønnet hostel, der er eftertragtet for sit unikke kunstneriske design og bæredygtighed.

Tjek alle vores hostels i Ljubljana

Vi håber, at denne guide inspirerer dig til din næste rejse. Fortæl os i kommentarerne, hvilke undervurderede europæiske byer du synes, andre backpackere ikke bør gå glip af!

Download Hostelworld-appen for at komme i gang med at planlægge din Europa-ønskeliste!

Om forfatteren:

Amy Baker er forfatter til Miss-Adventures: A Tale of Ignoring Life Advice While Backpacking Around South America, og grundlægger af The Riff Raff, et forfatterfællesskab, der støtter håbefulde forfattere og støtter debutanter. Du kan følge Amy på Twitter her.

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 De bedste steder at besøge i Østeuropa

🌟 De bedste byer i Europa for elskere af håndværksøl

🌟 Den ultimative guide til backpacking i Georgien

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top