De bedste vegetariske og veganske steder i Barcelona

Language Specific Image

Barcelona – det er både by og strand, arkitekturen er guddommelig, det flyder over med kultur, og du kan være sikker på, at du kommer til at danse til den lyse morgen, når du tænker på byens natteliv. I en by, der er berømt for chorizo, ost og fisk og skaldyr, kan det være svært at klare sig som veganer eller vegetar. Selvom der ikke er noget som patatas bravas og sangria på en varm aften, der kan få dig i feriehumør, kan du ikke leve af det. Så vi har gjort arbejdet for dig, søgt højt og lavt, prøvet utallige beanie-burgere og sojarejer og fundet de bedste vegetariske og veganske restauranter i Barcelona.

1. Cat Bar

Lige ved Laietana ligger denne hyggelige bar, som er hurtig til at forsikre dig om, at de “IKKE er en kattecafé”, som mange turister har antaget. Hvad de derimod er, er et sted med god musik, burgere og øl. Og alt er vegansk, inklusive alkohol, så det er en god undskyldning for endnu en omgang.

Beliggenhed: Carrer de la Bòria, 17
Nærmeste metrostation: Jaume I

vegetarian restaurants in Barcelona - cat bar - paella

2. BarCeloneta Sangria Bar

Hvis du har stirret misundeligt på dine venners fisk og skaldyr på hele turen, er dette stedet for dig. Gemt væk i en smal villavej nær Barceloneta-stranden, og man kunne næsten gå glip af det, hvis man ikke vidste, hvor man skulle lede. De har et dusin forskellige sangriaer, man kan prøve, men højdepunktet på menuen er uden tvivl den veganske paella med falske rejer og sojacalamari. Hvordan de formår at få det til at smage så realistisk, er os en gåde – men vi klager ikke.

Beliggenhed: Carrer de Sevilla, 70
Nærmeste metrostation: Barceloneta

vegetarian restaurants in Barcelona - BarCeloneta Sangria Bar

3. Espai Mescladís

Denne skjulte perle af en restaurant ligger i en smuk gårdhave, eklektisk indrettet med farverige møbler og vintage nips. Maden er en fusion af catalansk, middelhavs- og nordafrikansk køkken, alt sammen økologisk og bæredygtigt. Mescladís drives af en argentinsk søn af indvandrere, og organisationen tilbyder kulinarisk træning til migranter og flygtninge for at hjælpe dem med at finde hjem og stabilitet i Barcelona, så du kan nyde din hummus velvidende, at du støtter en god sag.

Beliggenhed: Carrer dels Carders, 35
Nærmeste metrostation: Jaume I

vegetarian restaurants in Barcelona - Espai Mescladís

4. Rasoterra

Når du undersøger vegansk mad i Barcelona, vil navnet Rasoterra dukke op overalt. Det er lidt dyrere end de andre på denne liste, men maden er så lækker, at det er værd at overveje, hvis du har lyst til en finere aften i byen. De tilbyder vegetariske udgaver af traditionel catalansk mad, såsom spinatkroketter og tacos, samt mere usædvanlige retter som deres “surf ‘n’ turf” med svampe og tang Prøv det, og se, om det lever op til hypen.

Beliggenhed: Calle Palau, 5
Nærmeste metrostation

5. La Fabrica

Disse søde, moderne argentinske empanada-butikker er et godt sted at snuppe en hurtig bid mad på farten. Og du behøver ikke engang at vælge mellem de mange vegetariske og veganske varianter (ja, du hørte rigtigt) – du kan mikse og matche for at prøve dem alle. Fyldet med rød peber og gedeost er en særlig favorit. Køb dem som takeaway, og sæt dig på nogle af katedralens trappetrin og spis.

Beliggenhed: Eixample, El Born, Sant Jaume, Barceloneta
Nærmeste metrostation: Liceu

vegetarian restaurants in Barcelona - La Fabrica

6. Govinda

Govinda var en af de første vegetarisk-indiske restauranter i Barcelona og har været i gang i over 30 år – perfekt, når du har tømmermænd eller bare har lyst til at prøve noget nyt! Spis en treretters frokost til €10 på hverdage, eller prøv deres specialitet, Thali. Advarsel: Der er stor sandsynlighed for et forestående madkoma.

Beliggenhed: Plaça de la Vila de Madrid, 4
Nærmeste metrostation: Jaume I

7. Ziryab

Selvom man nemt kunne tro, at dette bare er endnu en vandpibebar, serverer den hyggelige restaurant, der ligger ved siden af, noget af det bedste middelhavsmad i byen. Her blandes traditionelle tapas med libanesiske smage, og du vil ikke vide, hvad du skal prøve først. Gå hele vejen med smagstallerkenen, eller vi anbefaler deres fantastiske udvalg af dip, som vil få dig til at glemme alt om supermarkedets hummus. Det er standard at skylle det ned med masser af lokal vin.

Beliggenhed: Carrer de Grunyí, 4
Nærmeste metrostation: Barceloneta

vegetarian restaurants in Barcelona -Ziryab

8. Maoz Falafel

Hvis man er i tvivl som vegetar, skal man vælge falafel, og dette sted lige ved La Ramblas skuffer ikke. Konceptet er enkelt: falafel, pitabrød og så meget salat, som du kan klemme ned i det. Det er måske ikke den mest traditionelle catalanske ret, men den vil helt sikkert ramme plet.

Beliggenhed: Carrer de Ferran, 13
Nærmeste metrostation: Liceu

9. Manna Gelats

Selvfølgelig kommer du aldrig til at mangle isbutikker sent om aftenen i Barcelona, men det kan være en udfordring at forsøge at navigere i sprogbarrieren som veganer. Ikke alene er isen lækker og kuglerne enorme, alle de mælkefri varianter er tydeligt markeret, så alt, hvad du behøver at bekymre dig om, er, hvad du skal have. Er der nogen, der vil have Mojito-smag?

Beliggenhed: Carrer dels Banys Nous, 22
Nærmeste metrostation: Jaume I

Er du lækkersulten? Book dit ophold i Barcelona her

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top