Den ultimative rygsækguide til Egypten

Egypten er en af de mest eftertragtede destinationer i verden for rejsende. Landet tiltrækker millioner af besøgende hvert år, som alle ønsker at besøge pyramiderne i Giza, men der er så meget mere i Egypten, som venter på at blive opdaget. Hvis du spekulerer på, om backpacking i Egypten er en ting … ja, det er det sgu! Egypten har hostels, billig mad, antikke steder og en meget imødekommende lokalbefolkning – alt, hvad en budgetbevidst backpacker kan ønske sig!

Men hvor skal man overhovedet starte, når man er backpacker i Egypten? Og hvordan kommer man rundt? Er Egypten sikkert? Hvor meget kommer det til at koste? Bare rolig, vi har svaret på alle dine spørgsmål i denne ULTIMATE guide til at backpacke i Egypten. Alt fra hvad du skal pakke, hvor du skal bo, og hvornår på året det er bedst at tage af sted. Læs videre og find ud af alt, hvad du har brug for at vide om at rejse med rygsæk til Egypten.

Hop direkte til:

  1. Bedste tidspunkt at besøge Egypten
  2. Sådan kommer du rundt i Egypten
  3. Rejseomkostninger i Egypten
  4. De bedste steder at besøge i Egypten
  5. Hvor skal man bo i Egypten?
  6. Ruter for rygsækrejsende i Egypten
  7. Mad i Egypten
  8. Egyptisk kultur
  9. Rejsetips til Egypten

Bedste tidspunkt at besøge Egypten

Soltilbedere kan glæde sig, for Egypten er kendt for sit brændende vejr. Selvom solen normalt skinner i Egypten, kan temperaturerne variere fra sydende varme om dagen til ekstremt kolde om natten. Vi befinder os trods alt i den subtropiske ørken. Generelt er det bedste tidspunkt at besøge Egypten fra oktober til april, da varmen ikke vil være uudholdelig, og du undgår menneskemængderne ved de store religiøse helligdage.

backpacking Egypt - pyramids

📷 Omar Elsharawy

Vejret i Egypten

Vejret i Egypten er konstant varmt året rundt. Det regner næsten aldrig, men der er risiko for sandstorme, som de lokale kalder “khamsin-vind” Disse er mere almindelige i forårsmånederne, fra marts til juni.

Temperaturerne i vintermånederne i Egypten (december til februar) falder til omkring 19 grader om dagen og ned til et gennemsnit på 10 grader om natten. I sommermånederne (maj til oktober) når temperaturen op på 35 grader om dagen, og solen kan være brutal!

Egyptens højsæson løber fra december til februar, og udgifterne til indkvartering og transport vil være dyrere i disse måneder. Selvom Egypten vil være overfyldt i højsæsonen, vil vejret være mere tilgivende, når man udforsker grave og templer (i modsætning til den ekstreme varme i egyptiske somre). Så at vælge, hvilken tid på året man skal besøge Egypten, er lidt en afvejning mellem dit budget og din tolerance over for brændende varme.

Bedste tidspunkt at besøge Cairo

Det bedste tidspunkt at besøge Kairo og pyramiderne i Giza er fra december til februar, hvor temperaturen i gennemsnit ligger på 20 til 25 grader om dagen. Det er en ideel temperatur til at gå rundt om pyramiderne eller endda gå ind i dem. Og ja, solen skal skinne!

Hvis du besøger Cairo i de mindre overfyldte sommermåneder (maj til oktober), så besøg stederne og gå på opdagelse tidligt på dagen, da den stigende sol kan gøre sightseeing ekstremt ubehageligt. Man kan næsten se Sfinksen svede! Fordelene ved at besøge Cairo om sommeren er, at der ikke er så mange mennesker, og at indkvartering/transport er billigere.

Men Egypten handler ikke kun om pyramiderne! Det er også hjemsted for den meget vigtige Suezkanal i nord, den vestlige ørkenoase, koralrevene i Det Røde Hav og verdens længste flod.

Bedste tidspunkt at besøge Alexandria

Egyptens middelhavskyst er stedet, hvor du finder den livlige by Alexandria. Det er i denne del af Egypten, du får lidt regn (hvis nogen) i vintermånederne. Det travleste tidspunkt at besøge Alexandria på er om sommeren, da det er her, de lokale strømmer til for at køle af fra ørkenvarmen.

Jeg vil foreslå at besøge Alexandria i forårsmånederne fra marts til juni eller i efterårsmånederne fra september til december for at undgå menneskemængderne og de høje priser (mens man stadig kan nyde det gode vejr).

h3>Bedstetidspunkt at besøge Det Røde Hav

Egyptens østkyst grænser op til Det Røde Hav og er kendt for sine strandresorts og fantastiske dykkermuligheder. Højsæsonen for at besøge østkystbyer som Hurghada er om sommeren. Gennemsnitstemperaturen er 25 grader i denne strandby… ikke så dårligt!

Bare rolig, der er fantastiske hostels i Hurghada. Hvis du vil undgå menneskemængderne og de høje priser, skal du besøge Hurghada i vintermånederne fra december til februar. Det vil stadig være varmt nok til at svømme, snorkle eller ligge på stranden, men det vil være langt billigere og mindre overfyldt.

Bedste tidspunkt at besøge Nilen på

De fleste af Egyptens hovedattraktioner ligger langs Nilen syd for Cairo. Byerne Luxor, Edfu og Aswan er der, hvor du finder de fleste af Egyptens gamle templer og grave. Men vær advaret: det bliver VARMT i disse byer i sommermånederne. Vi taler 40 grader i nogle områder (og lad os ikke glemme luftfugtigheden).

Jeg er ked af at sige det, men disse lukkede grave og templer har ikke air-con. Selvom der ikke er så mange mennesker, hvis man besøger disse gamle steder og byer om sommeren, så undgå et muligt hedeslag og besøg Luxor, Edfu og Aswan i vintermånederne fra december til februar. Det vil gøre dit besøg ved Nilen mere fornøjeligt.

Bedste tidspunkt at besøge Sahara

Hvis du tager til en af Egyptens vestlige ørkenbyer som Siwa Oasis, anbefaler jeg på det kraftigste, at du undgår dette område, når sommeren og vinteren er på sit højeste. Sommertemperaturerne i Sahara-ørkenen kan nå op over 38 grader, mens vinternætterne kan komme ned på -17… føj!

Det bedste tidspunkt at besøge Sahara (aka de vestlige ørkenoaser) er enten forår eller efterår. Husk på, at dette område er udsat for de khamsin-vinde, vi talte om tidligere, som gerne skaber sandstorme om foråret.

backpacking Egypt - best time to visit the Sahara - camels in Sahara

Helligdage fejret i Egypten

De fleste egyptere er muslimer, mens resten af befolkningen er kristne. Dette er vigtigt at huske på, da visse religiøse og offentlige helligdage finder sted i løbet af året. Datoerne for ramadanen, den hellige fastemåned, ændrer sig hvert år, men den finder generelt sted i maj/juni.

Under ramadanen lukker de fleste forretninger om dagen eller har begrænsede åbningstider. Det gælder bl.a. banker, restauranter og butikker. Muslimer faster fra solopgang til solnedgang under ramadanen, så Egypten bliver generelt mere livlig efter mørkets frembrud, når fasten er overstået. Dagen efter ramadanens afslutning begynder en tre til fire dage lang festival kaldet Eid al-Fitr, som omfatter udendørs markeder og små messer i visse byer i Egypten.

Flere helligdage og begivenheder, man skal huske på, når man planlægger en rejse til Egypten, omfatter koptisk jul, hvor koptiske kristne fejrer jul den 7. januar. Du kan finde julepynt langt ind i januar. Det er meget festligt!

Abu Simbel Sun Festival afholdes den 22. februar hvert år. Det er her, solens stråler står perfekt på linje med templet af samme navn, og lyset bryder igennem indgangen og oplyser den indre helligdom. Denne festival fejrer de storslåede gamle Abu Simbel-templer ved solopgang med nubiske danse, gademad og levende musik.

Egypterne fejrer også en helligdag, der hedder Sham al-Naseem, som betyder “at snuse til brisen” Det markerer begyndelsen på foråret, dagen efter påske.

Wafaa an-Nil betyder “Nilens trofasthed” Det er en fejring af Nilen og den betydning, den har i egypternes daglige liv. Denne begivenhed finder sted hvert år i august.

Husk på, at rejser på disse datoer kræver ekstra planlægning. Disse festligheder og religiøse helligdage betyder, at den offentlige transport kan blive påvirket, og at vandrerhjemsværelser bliver booket op hurtigere end normalt. Priserne vil være højere, og alt vil være meget mere travlt, så overvej disse begivenheder, når du planlægger en rejse til Egypten.

Sådan kommer du rundt i Egypten

Afhængigt af dit transportmiddel vil det nok ikke være lige så pålideligt eller behageligt at rejse rundt i Egypten som f.eks. i Europa. Heldigvis er det ikke et kæmpestort land, så det burde ikke volde dig de store problemer at komme rundt.

At flyve i Egypten

Den mest bekvemme (og dyreste) måde at komme rundt på er ved at flyve indenrigs med Egypt Air. Afhængigt af hvor meget tid du har, eller hvor stor din pengepung er, er indenrigsflyvninger mellem byer som Alexandria, Cairo, Aswan og Hurghada den nemmeste løsning. Vær opmærksom på, at en indenrigsflyvning i Egypten vil koste dig et par hundrede pund.

Busser i Egypten

Hvis du har tid og ønsker at begrænse dine udgifter, er busser og tog den mest backpacker-venlige løsning. Der findes langdistancebusser mellem de større byer, og de er som regel billige. Tjek West & Mid Delta Bus Company, hvis du skal rejse gennem den vestlige ørken (til områder som Siwa Oasis) eller langs Middelhavskysten. Du kan købe billetter online eller på busstationen på en af deres destinationer.

Go Bus er en praktisk mulighed, der kører gennem de nordlige ruter i Egypten og tager dig til byer på Sinai-halvøen. Det omfatter også ruter langs Rødehavskysten. Billetpriserne for Go Bus afhænger af den service, du vælger (VIP eller standard), men alle sæder har aircondition, så det er et plus! Du kan nemt booke billetter online hos Go Bus.

Tog i Egypten

Hvis du ikke er til lange busture, er der et stort jernbanenet i hele Egypten med et komfortabelt nattog, der kører fra Cairo til Aswan. Hvis du skal til Aswan, anbefaler jeg denne mulighed, da den 12 timer lange rejse kan være opslidende på et almindeligt tog. Det er dog dyrt – 70-96 euro, afhængigt af om du bestiller en enkelt- eller dobbeltsengskahyt. På plussiden er aftensmad og morgenmad inkluderet i prisen.

Pro tip: Medbring dit eget toiletpapir, og vær forsigtig med, hvilken knap du trykker på, når du skyller ud i toilettet på toget. Jeg har muligvis trykket på noget, der sprøjtede vand i ansigtet på mig. Ups..

Hvis du ved, at du vil booke en sovevogn, så sørg for at gøre det i forvejen, da de har tendens til at blive udsolgt. Toget tilbyder hurtige og langsomme afgange, så dobbelttjek, hvilken du har brug for, før du køber en billet.

Krydstogt på Nilen i Egypten

At tage nattoget fra Cairo til Aswan betyder, at du springer alt det mellemliggende over, men mange rejsende gør det på denne måde med den hensigt at arbejde sig tilbage op ad Nilen på et krydstogt.

Et tre-nætters krydstogt på Nilen fra Aswan til Luxor kommer forbi alle hotspots, inklusive Edfu og Kom Ombo. Og så er det utroligt smukt! Nilen var, og er stadig, meget vigtig for egypterne som en kilde til liv. De gamle egyptere brugte den til mad, vand og transport så langt tilbage som for 5.000 år siden! Bare pas på Nilens krokodiller..

Et krydstogt på Nilen i Egypten kan dog godt tømme pengepungen. Priserne ligger mellem €350 og €530, afhængigt af sæsonen og det krydstogt, du tager på. Men du får et dejligt værelse med aircondition! Nogle krydstogter tilbyder buffet til alle måltider, hjælp til at booke udflugter og endda pool og fitnesscenter på taget! #fancy

På nogle både kan du få en guide til at tage dig med til de vigtigste steder. Det kan være en god måde at få værdifuld indsigt fra en lokal. Et krydstogt på Nilen betyder, at man rejser i et langsommere tempo, men man vil se nogle utrolige ting undervejs. Køb billetter i forvejen, da de ofte bliver fyldt op med store grupper.

Når krydstogtet sætter dig af i Luxor, kan du tage en bus til Hurghada. Har du lyst til at udforske Sinai-halvøen? Tag en to timers færgetur over Det Røde Hav til Sharm El Sheikh. Sørg for at stoppe undervejs for at snorkle!

backpacking Egypt - getting around Egypt - Nile river cruise

📷 cocoparisienne

Transport i den indre by i Egypten

Jeg vil være helt ærlig over for dig og fortælle dig, at transport i den indre by ikke er glamourøst i Egypten. Der er tuk-tuks (som egypterne kalder tok-toks) og mikrobusser (som lyder som meekrobas).

En mikrobus svarer til Sydamerikas collectivos. Det er en varevogn med plads til 10-14 personer, som kører rundt i byerne uden en fast tidsplan. Hvis chaufføren ser dig vente på gaden, kalder han på dig og spørger, om du har brug for et lift. Du skal bare råbe tilbage, hvor du prøver at køre hen. Hvis chaufføren kører i den retning, fortæller han dig prisen, og du hopper bare ind.

Du kan også hoppe på mikrobusser på bus- eller togstationer. Husk på, at den ikke kører, før den er fuld. Det vil være meget billigt, og du betaler chaufføren direkte, når du er på vej.

Tok-toks, som tuk-tuks i Thailand, er en billig løsning og lidt mere kaotisk. De spiller superhøj musik og bliver ofte kørt af nogen, der er for unge til at køre bil. Sørg for at forhandle om prisen, før du sætter dig ind.

Taxaer og Ubers kan ikke anbefales, da det er en almindelig måde at blive snydt på i Egypten. Hvis du insisterer på at tage en taxa, så få dit hostel til at ringe efter en for dig og aftal en pris, før du sætter dig ind, da de fleste taxaer i Egypten ikke bruger taxameter. Vi anbefaler heller ikke at leje en bil og køre på egen hånd i Egypten. Vejene kan være ret rodede – billedbaner, men ingen bruger dem.

Rejseomkostninger i Egypten

Det er fuldt ud muligt at backpacke Egypten på et budget. Hold omkostningerne nede ved at bo på hostels, undgå turistfælderestauranter og være smart, når det gælder transport. Når du er i Egypten, hjælper det også, hvis du er god til at prutte.

Husk på, at der kan være forskellige priser for udlændinge og egyptere. Hvis du f.eks. tager toget fra Cairo til Aswan, er der to forskellige priser, og det samme gælder for besøg på de gamle steder. Bliv ikke forskrækket, hvis du ser en pris og bliver opkrævet noget højere. Det er sandsynligvis bare udlændingens omkostninger, men det er altid godt at dobbelttjekke.

Egyptens valuta

Egyptens valuta er det egyptiske pund (LE). De fleste steder accepterer kreditkort, men det er bedst at have kontanter ved hånden for en sikkerheds skyld. Hæveautomater er vidt tilgængelige.

Vær opmærksom på, at det er svært at få småpenge i Egypten, så når du hæver penge i en hæveautomat, skal du gå efter et ulige tal, der giver dig mindre i byttepenge. En LE200 er den højeste seddel, du kan få, og den sværeste at knække. De andre egyptiske sedler er LE5, LE10, LE20, LE50 og LE100.

Det bliver svært, men prøv at betale med nøjagtige byttepenge på restauranter, markeder og i den lokale transport. Hvis du forsøger at veksle en høj seddel, er der stor sandsynlighed for, at personen ikke kan give dig byttepenge tilbage.

Mønter er også svære at få fat i. Hvis du alligevel får fat i en, så behold den som souvenir, for de er ret fede! Et-pundsmønten har et billede af Kong Tut, og 50 piastre-mønten (som i 50 cent) viser dronning Kleopatras profil. Et generelt tip til backpackere er at gemme noget af dit eget lands valuta i rygsækken, hvis du skulle komme i problemer. Nogle restauranter og hostels tager imod USD eller euro.

Udgifter til mad i Egypten

Udgifterne til mad i Egypten er generelt lave. En falafelsandwich eller shawarma koster måske omkring 3 LE på en grill eller i en kebabbutik. Som en generel advarsel skal du være forsigtig med gademad i Egypten. Jeg ved godt, at det normalt er et backpacker-ritual, når man rejser, men i Egypten kan gademad gøre dig virkelig syg (også kendt som mors mave).

Hvis du får et måltid ved bordet, kan det koste mellem 100 og 150 egyptiske pund (€4 til €8). En to-liters flaske vand koster ca. 20 LE (mindre end 1 €), og en øl koster ca. 30 LE (1,50 €).

Drikkepenge (også kaldet baksheesh) er kutyme overalt i Egypten, normalt 10%. Giv drikkepenge til personalet på restauranter, taxa- eller tuk-tuk-chauffører og nogle gange vagter ved turiststeder. Vær opmærksom på, at hvis etablissementet eller restauranten ikke har byttepenge til en høj regning, beholder de byttepengene som drikkepenge (uanset hvor meget). Det gælder også ved køb af billetter til et museum, tempel eller gravsted.

Leveomkostninger i Egypten

Leveomkostningerne i Egypten er rimelige for en budgetrejsende. Du kan finde sovesale til omkring 7 euro i Cairo, 4 euro i Luxor og 6 euro i Hurghada. Alexandria er den dyreste by at bo i med en gennemsnitlig sovesalsseng til 12 euro.

Gennemsnitsprisen for en tok-tok eller mikrobus er ca. 15 LE, afhængigt af hvor du skal hen (og dine forhandlingsevner).

En backpacker bør budgettere med ca. 600 LE (30 €) om dagen til mad, værelse og transport. Budgetter lidt mere, hvis du shopper på markeder eller tager til et gammelt egyptisk sted. Entré til større turiststeder koster mellem 100 og 250 LE (4 til 13 €).

For eksempel koster det omkring 160 LE (8 €) at se pyramiderne (helt ærligt, ikke dårligt) og 200 LE (10,50 €) at komme ind i Kongernes Dal (det er den mest basale billet, der giver dig adgang til fire grave). Det koster også ekstra, hvis du vil tage billeder af templer, grave eller mumier, og det er værd at betale, for du risikerer at få din telefon eller dit kamera konfiskeret eller eskorteret ud af området, hvis du prøver at være lusket.

Shopping i Egypten

At forhandle er en del af det sjove, når man handler på markeder eller forhandler en pris for lokal transport, så det er bare med at komme i gang.

Hvis en sælger giver dig en pris, så tilbyd det halve. Sælgeren ved, at du er turist, og sætter automatisk prisen op, når han ser dig shoppe rundt. Det er svært at forhandle, men kig dig omkring og få en fornemmelse af, hvad tingene koster. I sidste ende skal du huske, at forskellen mellem LE5 og LE10 virkelig ikke er så stor.

Egypten er et af de mest besøgte lande i verden og er afhængig af sin turisme for at holde landet på benene. De mest populære steder vil være en smule dyre for den gennemsnitlige budgetrejsende, men hey, det er nogle seriøst gamle steder, du ser! Forvent, at hvert sted har sin egen souvenirbutik, så hvis du vil købe noget til familien (eller dig selv), så vent til slutningen af din rejse, så varerne ikke tynger din taske ned. Jeg kan forsikre dig om, at der ikke er mangel på butikker eller markeder i Egypten.

Der er omkring 20 antikke steder, man ikke må gå glip af i dette land. Hvis du rejser til Egypten for at lære, opdage og fordybe dig i landets historie, skal du huske, at omkostningerne ved at besøge hvert sted vil løbe op. Men det er det hele værd.

De bedste steder at besøge i Egypten

De fleste, der besøger Egypten, rejser med det formål at udforske de gamle steder, og lad mig fortælle dig, at disse steder er rejsen værd. Hvis du er et morgenmenneske, vil dette være til din fordel. Hvis du ikke er… så prøv at være morgenmenneske på denne backpacking-tur. Jo tidligere du kommer til stederne, jo mindre overfyldte og sjovere er de.

Egypten er fyldt med så meget historie, at du vil føle, at du er trådt tilbage i tiden, når du udforsker landet. Du vil være omgivet af høje obelisker, imponerende pyramider, templer dedikeret til egyptiske guder og kongelige, hieroglyffer indhugget i vægge og søjler, der har stået i over 4.500 år, gravkamre og venligt udseende mumier (okay, måske ikke venlige, men de prøver bare at nyde livet efter døden.) Gør kamerarullen klar!

De bedste steder at besøge i Cairo

De bedste steder at besøge i Kairo er det egyptiske museum, pyramiderne i Giza, Khan el-Khalili, centrum af Kairo, Al-Azhar-moskeen og det gamle Kairo.

Det egyptiske museum bør være dit første stop i Cairo for at få genopfrisket historien om det gamle Egypten. Det er et enormt museum, så giv dig selv tid til at arbejde dig igennem det. Gå ikke glip af Tutankhamon-gallerierne, hvor du finder den indviklede maske af Kong Tut, der vejer 11 kilo, plus nogle af de funklende skatte, der blev fundet i hans enorme grav.

Betal ekstra for at se museets samling af kongelige mumier, som bogstaveligt talt er et rum fyldt med mumier, der engang var konger og dronninger i det gamle Egypten. Det er vildt, så velbevarede de er. Sikkerhedsvagterne er ret strikse med, at der ikke må tages billeder i dette rum, så prøv ikke at tage et lusket billede. Det nye egyptiske museum skal åbne i 2020 og bliver meget større med mere end 100.000 genstande og ligger lige i nærheden af pyramiderne. Det nuværende museum ligger i centrum af Cairo, så efter din historietime bør du udforske kvarteret. Læg mærke til, at byen er dækket af et lag sand – ørkenliv!

Lige syd for centrum ligger Old Cairo (også kendt som Coptic Cairo). Her kan du gå gennem Fort Babylons mure og udforske det koptiske museum. Gamle Kairo er stedet, hvor du kan få et indblik i landets tidlige kristne periode med de mange kirker.

Khan el-Khalili er en shoppingoplevelse, du skal have én gang i dit liv. Det er en labyrint af butikker og værksteder i det islamiske center, hvor man kan finde souvenirs og teste sine forhandlingsevner. Mens du er i Khan el-Khalili, så tjek Al-Azhar-moskeen ud. Det er en smuk bygning med indviklet arkitektur og historie, som stod færdig i 970 e.Kr. Husk at tage skoene af og klæde dig passende, når du besøger moskeen.

Når du er i Kairo, bør du selvfølgelig tage til Giza-plateauet. Du kan faktisk se pyramiderne fra selve byen, men du skal naturligvis helt tæt på for at opleve disse 4.500 år gamle oldtidsbygninger. De pyramider, du kommer til at se, er Khufus pyramide (den store pyramide), Khafres pyramide og Menkaures pyramide. Og selvfølgelig skal du tage et billede af den ikoniske sfinks, som bevogter bygningerne. De er åbne for besøg fra kl. 8 til 17. Selvom disse tre ikoner måske er de eneste pyramider, du kommer til at besøge, er der faktisk over hundrede pyramider i Egypten.

Når du har købt en billet til pyramiderne, kan du tage dig god tid til at udforske dem og suge deres historie og skønhed til dig. Der vil være masser af turister, så forvent store menneskemængder og folk, der fotobomber dit Insta-skud. Forbered dig på at blive haglet ned af lokale, der forsøger at sælge souvenirs, give dig en tur på kamel eller vogn eller tage et billede af dig for en lille pris. Det er en del af at besøge et af de syv vidundere i den antikke verden!

Du kan betale ekstra for at komme ind i en af pyramiderne, men takket være gravrøvere gennem årene vil du ikke finde nogen nedgravet skat. Men seriøst, hvor mange kan sige, at de har været inde i en af pyramiderne?! Jeg vil ikke afsløre for meget, for du er nødt til at udforske pyramiderne selv, men jeg vil fortælle dig, at hvis du har klaustrofobi, er det måske ikke den bedste idé at gå ind i en pyramide.

backpacking Egypt - best places to visit cairo - pyramids

📷 Hitesh Choudhary

De bedste steder at opleve det gamle Egypten

Når du har set alle seværdighederne i Cairo, kan du tage videre til resten af landet. De bedste steder at opleve det gamle Egypten inkluderer Abu Simbel, Kom Ombo, Horus-templet, Kongernes Dal, Karnak-templet og Luxor-templet. Du har meget at nå!

Du bliver nødt til at rejse til Aswan for at se Ramses II i Abu Simbel. Templet blev opdaget i 1813 af en schweizisk forsker, og det lå på kanten af verdens største menneskeskabte sø, Lake Nasser. Søen truede med at oversvømme stedet, så i 1960’erne blev templet skilt ad og genopbygget længere tilbage fra søen. Forestil dig det projekt!

Hvis du kan, så besøg Abu Simbel ved solopgang. Morgenlyset rammer de massive klippestatuer af Ramses II og hans dronning Nefertari så spektakulært, at det får dig til at tabe kæben. Abu Simbel er ren magi.

Tag til Kom Ombo for at se de to guders tempel. Dette unikke sted er stedet, hvor du lærer om krokodilleguden (Sobek) og falkeguden (Horus) og den vigtige rolle, de spillede i det gamle Egyptens liv. Kom Ombo er et dobbelttempel, hvilket betyder, at bygningen er delt i to, dedikeret til hver sin gud. Du finder udskårne søjler og hieroglyffer, der kan dateres tilbage til det andet århundrede f.Kr.

Du må ikke gå glip af Horus-templet i Edfu, Egyptens bedst bevarede tempel. Denne massive skønhed blev faktisk opdaget i midten af 1800-tallet efter at have været dækket af sand- og slamaflejringer fra Nilen. Det tiltrækker en enorm menneskemængde, så det anbefales at tage derhen, når det åbner om morgenen, så man kan nyde de hieroglyfbeklædte vægge og gange uden at stå skulder ved skulder med turister.

Så er der Karnak-templet og Luxor-templet i Luxor. Karnak-templet er enormt – det er den næststørste religiøse bygning i verden efter Angkor Wat! I oldtiden var dette et center for thebansk tilbedelse. Luxor-templet markerer begyndelsen på sfinksernes allé, som løber hele vejen til Karnak-templet. Det er fantastisk at besøge om aftenen, hvor lys oplyser de høje obelisker og statuer – prøv at se det her efter mørkets frembrud! Det er et tempel, der har overlevet meget, inklusive græsk og romersk styre. På et tidspunkt blev det omdannet til en kirke og på et andet til en moské, så det har masser af historie!

Glem ikke at besøge Dronningernes Dal og Kongernes Dal. Det er gravstederne for de gamle egyptiske kongelige, som ligger på Nilens vestbred over for Luxor. Det er ikke en typisk kirkegård med gravsten, men dybe huler malet med farverige hieroglyffer og kunstværker, der fører til gamle grave.

Som navnet antyder, er Dronningernes Dal det sted, hvor dronningerne og deres børn blev begravet. Kongernes Dal omfatter 62 grave, og det er her, man kan finde mumien af Kong Tut. Igen er sikkerhedsvagterne meget strikse med at tage billeder i disse grave. Det er kun tilladt med en fotobillet, så det er værd at købe.

Alle disse templer og gamle egyptiske steder ligger langs Nilen og har eksisteret i over 3.000 år. Nilen var afgørende for det gamle Egypten, da den sørgede for mad, vand og transport til folket. Mens du udforsker byerne langs Nilen, kan du hoppe på en traditionel felucca, som er den måde, de gamle egyptere plejede at komme rundt på.

backpacking Egypt - ancient Egypt - The Valley of the Kings

Kongernes Dal 📷 Ron Porter

Hvor kan man bo i Egypten

Med millioner af rejsende, der besøger Egypten hvert år, har landet masser af steder at overnatte, og egypterne er meget gæstfrie!

Du vil ikke finde mange sovesale på hostels, men mere private enkelt- eller dobbeltværelser. Uanset hvad, vil du finde nogle unikke hostels i Egypten. Det er en god måde at spare penge på og møde andre backpackere. Priserne for private værelser og sovesale afhænger af, hvornår på året du besøger landet.

Hostels i Egypten

Alexandria er den næststørste by i Egypten og ligger lige ud til Middelhavet. Det er dyrt at bo her i højsæsonen, da mange rejsende og egyptere gerne kommer her for at køle ned. Men bare rolig, der er et par budgetvenlige hostels i Alexandria. Ithaka Hostel er et lille, men livligt hostel i hjertet af byen, og så ligger det lige ved stranden, så du kan tage en dukkert i det kølige Middelhav! Priserne for sovesale starter ved 12 euro.

backpacking Egypt - Egypt hostels - Ithaka Hostel

Ithaka Hostel

Der er så mange fede hostels i Cairo, at det kan være svært at vælge, hvilket man skal bo på! Dahab Hostel ligger i gåafstand til det egyptiske museum på Tahrir-pladsen og Khan El-Khalili-markedet i det islamiske center, og det ligger også tæt på tog- og busstationer. Dette farverige hostel har også en tagterrasse med masser af strandstemning, selv om det ligger midt i en storby. Det er et fantastisk lille sted at dele en shisha (vandpibe) med nye venner.

En anden cool mulighed i Kairo er Tahrir Square Hostel. Hver køje har et skab og et gardin for sengen, så du kan være lidt privat. Det koster omkring 9 euro for en sovesalsseng, og det inkluderer gratis morgenmad, hvilket er et stort plus, fordi egypterne er kendt for deres enorme morgenmad.

Hvis du tager til Luxor, kommer du til at bruge omkring 4 euro for en sovesal. Tjek Nefertiti Hotel, et familieejet sted, der også driver en restaurant og et rejseselskab. Det er et godt sted at møde de lokale og lære lidt om egyptisk kultur, mens man nyder det fremragende lokale køkken. Tagterrassen byder også på en fantastisk udsigt over Luxor-templet ved solnedgang, som du ikke vil gå glip af. Værelsespriserne starter ved €25 for en enkelt privat. Et billigere alternativ i Luxor er Bob Marley House Hostel, hvor private enkeltværelser koster fra €7 og inkluderer morgenmad.

Aswan er en kaotisk lille by. I stedet for at bo i centrum kan du tage til den nubiske landsby på Nilens vestbred. Ekadolli Nubian Guesthouse As wan er et godt valg. Det har en smuk udsigt over Nilen, og de kan hjælpe dig med at arrangere en tur til Abu Simbel, som ligger omkring fire timer væk. Gæsterne elsker maden på dette hostel! Værelserne starter ved €25 pr. nat.

Hvis du hellere vil bo i centrum af Aswan, kan du tjekke Keylany Hotel, som ligger tættere på tog- og busstationen. Alle værelser har aircondition, og vandrerhjemmet har en restaurant på stedet samt en tagterrasse. Morgenmad inkluderet = win!

Zoom op til Hurghada, en ferieby på kanten af Det Røde Hav. Denne by er normalt meget dyr, især i højsæsonen, men det hyggelige Sea Waves Hotel har priser, der starter ved €7 for en soveseng. Du kommer højst sandsynligt til at hænge ud på stranden med dine nye hostelkammerater, når du er i Hurghada – totalt chill.

Hvis du tager den to timer lange færgetur over Det Røde Hav til Sinai-halvøen, skal du stoppe i Sharm El Sheikh. Hostels her er mere som budgetvenlige resorts. Hvis du vil snorkle eller dykke i Det Røde Hav, kan Oonas Dive Club tage dig med ud på en dukkert – de ligger lige ved stranden, og priserne starter ved 30 euro for et privat værelse.

Priserne på overnatning i Egypten kan afhænge helt af, hvornår på året du besøger landet. Husk, at højsæsonen er vintermånederne fra december til februar. Lavsæsonen er sommermånederne fra maj til oktober.

Hvis du rejser gennem Egypten i en gruppe, vil indkvarteringen være mere budgetvenlig, da de fleste hostels tilbyder tre- eller firesengsværelser med eget bad og toilet. Men bare rolig, du kan stadig finde masser af billige sovesale, hvis du rejser alene.

Sammenlign flere hostels i Egypten

Egypten rejseplan

Der er masser at se og lave i Egypten. Du har den vestlige ørken, hvor du kan hænge ud i forskellige oaser i Sahara. Alexandria er den livlige by ved Middelhavskysten. Suezkanalen er en integreret del af landets økonomi og vækst. Sinai-halvøen har en masse bibelsk historie, da det var her, Moses delte Det Røde Hav. Du vil aldrig kede dig i den travle metropol Cairo, og i Aswan, Edfu og Luxor finder du imponerende gamle egyptiske steder.

Uanset hvad du prøver at se, eller hvor du prøver at tage hen, er det et stort eventyr at rejse med rygsæk i Egypten!

Egypten 7-dages rejseplan

Når du er landet i Kairo, kan du vænne dig til dine nye omgivelser ved at gå en lille tur. Gå ind på en restaurant og få din første smagsprøve på det egyptiske køkken, og stop så ved Khan el-Khalili-markedet, hvor du kan støve dine pruttefærdigheder af. Ved siden af markedet ligger Al-Azhar-moskeen, som nærmest tigger dig om at tage et billede af den. Få en god nats søvn, for i morgen er en stor dag!

Dag to i Egypten kræver, at du står tidligt op for at være den første i køen til det egyptiske museum. Jeg foreslår, at du kommer her før pyramiderne, så du får genopfrisket historien lidt. Når du har navigeret dig rundt på museet og lært mere, end du troede, kan du tage til Giza-plateauet. Pyramiderne venter på dig!

Når du er ved pyramiderne, kan du bruge tre til fire timer på bare at gå rundt og nyde det hele. Der vil være overfyldt og travlt, men hey, disse utrolige bygninger har eksisteret i over 4.500 år – selvfølgelig er du ikke den eneste, der gerne vil se dem! Betal ekstra for at komme ind i en af pyramiderne eller rid på en kamel rundt på stedet for at få det perfekte Instagram-billede. Glem ikke at tage en selfie med den mystiske sfinks!

backpacking Egypt - 7-day itinerary - Sphinx

📷 Nadine Doerlé

Når du har nydt dette verdensvidunder, tager du dine tasker og går til togstationen, hvor du hopper på et 12 timers sovetog til Aswan.

På dag tre vågner du op i det solrige Aswan. Afhængigt af dit budget og hvad du gerne vil se, er det her, du har mulighed for at hoppe på et tre-nætters Nil-krydstogt, som vil tage dig op ad verdens længste flod, stoppe ved Edfu og slutte i Luxor. Det er en virkelig fed oplevelse! Hvis du ikke er på udkig efter et krydstogt, kan du slå dig ned på et af Aswans hostels og arrangere en traditionel felucca-tur på floden.

På dag fire skal du vågne SUPERtidligt for at komme til Abu Simbel til solopgang – et utroligt syn, som du vil huske for evigt. Tilbring tid med de enorme statuer af kong Ramses II og hans dronning Nefertiti. Vidste du, at dette tempel blev flyttet, stykke for stykke, længere tilbage fra kanten af den sø, det ligger på? Tænk, at man kan flytte et 3.000 år gammelt tempel! Du bør købe et fotopas til Abu Simbel, da det indre har mange statuer og hieroglyffer, som du gerne vil vise din familie derhjemme.

Når du er tilbage i centrum af Aswan, kan du hoppe på en bus, et tog eller et krydstogt og sejle tilbage ad Nilen til Edfu. Husk at tage et pitstop i Kom Ombo på vejen, kun halvanden time før Edfu – hvis du er på et krydstogt på Nilen, stopper det alligevel her. Det er her, du kan besøge de to guders tempel og se nogle mumificerede krokodiller! Det er rigtigt, krokodiller blev mumificeret ligesom faraoerne, og ja, det dinosaurlignende krybdyr ser stadig ud, som det gjorde for 2.000 år siden. Uha!

Fortsæt til Edfu for at overnatte.

Udforsk Edfu på dag fem af din rejse. Her er enorme markeder og Horus-templet, et meget velbevaret tempel med masser af historie inden for murene. Når du har taget dig tid til at finde vej gennem dette storslåede tempel, kan du hoppe på bussen, toget eller krydstogtet til Luxor.

Dag seks bliver en stor dag. Stå tidligt op og tag ind til byen for at besøge Karnak-templet og Luxor-templet. Karnak-templet er et af de største templer, der nogensinde er bygget af mennesker, så der er meget at se på. Det omfatter også den imponerende, tre kilometer lange Avenue of the Sphinxes, som er forbundet med Luxor-templet. Begge disse templer har stået i over 3.000 år!

Om eftermiddagen tager vi en bus til Kongernes Dal og Dronningernes Dal. Det er gravstederne for de gamle egyptiske kongelige, som ligger på Nilens vestbred over for Luxor. Her har du mulighed for at se Kong Tuts grav og hans mumie, som har hvilet fredeligt der siden omkring 1324 f.Kr. Hans grav er en af de eneste, der ikke blev plyndret af røvere, og derfor har vi en masse information om denne unge konge.

Når du har sagt hej til Kong Tut og hans venner, hopper du på en anden bus, der tager dig fire timer til Hurghada ved kysten af Det Røde Hav. Du ankommer efter mørkets frembrud, så det er en god idé at sove på et af byens hostels.

Vågn op på dag syv og tag badetøjet på, og få dit hostel til at hjælpe dig med at arrangere en snorkeludflugt i Det Røde Hav! Det Røde Hav har nogle af de bedste snorkel- og dykkermuligheder i verden med sine farverige fisk og koralrev. Pak dit GoPro til dette eventyr!

backpacking Egypt - 7-day itinerary - red sea Egypt - turquoise water - coral reef

📷 Yulia_P

Bådture i Det Røde Hav varer normalt omkring fire til fem timer. Herfra kan du fortsætte til Sinai-halvøen og arbejde dig videre til Jordan og Israel, hvis du stadig er på rejse. Eller tag din taske og hop på den næste fem timers bus til Kairo for at afslutte en hvirvelvind af syv dage i Egypten.

10 dages rejseplan til Egypten

En 10-dages rejse til Egypten giver dig tid til at tilføje en eller to byer mere til den ovenstående syv-dages rejseplan.

Start i Siwa, ørkenoasen 50 kilometer fra den libyske grænse. Dette smukke område er ulig noget andet sted på jorden. Omgivet af det store sandhav og Qattara-sænkningen er Siwa et isoleret område med sin egen unikke kultur og sproget berber. Her kan du udforske Kleopatra-kilden, Fatnas-øen og ruinerne af Shali-fæstningen. Det er værd at tilbringe en nat her; du vil undre dig over, hvordan noget så smukt kan være så isoleret fra resten af landet.

Fra Siwa tager du en otte timers bus til Alexandria. Tilbring en nat ved Middelhavskysten, og se den indviklede el-Mursi Abul Abbas-moské, eller gå en tur gennem Corniche, en promenade ved vandet, før du går op til Stanley Bridge og får en panoramaudsigt over byen og havet. I Alexandria finder du det enorme Bibliotheca Alexandrina, som blev bygget i 2002, efter at det oprindelige kongelige bibliotek i Alexandria brændte ned.

På dag tre tager du bussen eller toget til Kairo og begynder den syv dage lange rejse, der fører dig gennem Egypten og Nilen. Når du kommer til Hurghada på dag ti, tager du en to timers færgetur over Det Røde Hav for at ende i strandbyen Sharm El Sheikh på Sinai-halvøen.

På ti dage kan du nå at se den vestlige ørken, Middelhavet, de gamle steder langs Nilen og Det Røde Hav. Denne hæsblæsende backpacking-tur er noget, du vil tale om med dine venner i lang tid!

backpacking Egypt - 10 day Egypt itinerary

Mad i Egypten

Du ved allerede, at Egypten er berømt for sine pyramider, men du må ikke glemme, at landet også har vanvittig god mad. Grundlæggende fødevarer omfatter ost, drueblade, hummus, falafel, brød og bønner. Mad er en stor del af den egyptiske kultur, så lad os få styr på, hvad du skal bestille, når du er på rygsækrejse i Egypten.

Traditionel mad i Egypten

Egypterne elsker deres krydderier, især spidskommen, så du vil finde masser af smag i det egyptiske køkken. Hummus, torshi (syltede grøntsager), ost og oliven serveres typisk til morgenmaden, som normalt er et stort udvalg af forskellige appetitvækkere, som du fylder din tallerken op med i buffet-stil.

Traditionel mad i Egypten omfatter retter som mahshi, shawarma, kofta og ta’ameya. Mahshi er Egyptens version af vindrueblade, som regel fyldt med ris eller kød. Ta’ameya er en egyptisk falafel, og for pokker hvor er den lækker. I Egypten laver man falafler med tørrede hestebønner i stedet for kikærter, hvilket giver dem en grøn farve, når man bider i dem. Bønnerne moses sammen med løg og krydderurter og bages eller steges derefter, så de får en sprød ydre skal. Serveres med pita og tahin eller hummus. Vær advaret: ta’ameya er vanedannende.

Du vil bemærke, at folk spiser en lysegrøn suppe. Det er mulukhiya, en bitter gryderet lavet af bladene fra en plante, der kaldes jute, og kogt med kylling. Det ser usædvanligt ud, og det er svært at beskrive på en appetitlig måde, men hvis du ser det på menuen, så bestil det, for det er en traditionel ret i hele landet. Lad os vide, hvad du synes!

Hvis egypterne spiser kød, kan de spise kanin, due, kylling, and, lam eller oksekød.

Shawarma, kofta og kebab er alle forskellige. Shawarma er tynde skiver af kød (kylling, lam, okse eller ged) rullet ind i en opvarmet pita og fyldt med grøntsager og hummus. Kebab er grillet kød på en pind og serveres med ris og grøntsager. Kofta ligner små pølser og er hakket kød, der er rullet sammen og grillet, serveret med pita, grøntsager og tahin.

backpacking Egypt - Traditional food in Egypt - hummus - cucumber - pita

📷 ekimble67

Vegetarisk mad i Egypten

Mange egyptere spiser vegetarisk, så det er ikke svært at finde god vegetarmad.

Koshari er den mest kendte egyptiske vegetarret, og den går langt tilbage. Bland ris, nudler og linser sammen, tilsæt lidt kikærter og krydret tomatsauce, tilsæt krydderurter, løg, skalotteløg og hvidløg, og det er Koshari. Du finder den på de fleste menukort.

Fattoush-salat er så forfriskende efter en lang dag i den arabiske sol. Det er bare agurk, tomater, grønne løg, persille og radiser vendt i citron, olie og eddike. Enkelt, sundt og lækkert.

Besara er en dip af hestebønner (egypterne elsker deres hestebønner). Det er en lidt grøn, cremet dip lavet med grøn peber, løg, persille, porre og hvidløg. Fordel den over egyptisk brød og få en velsmagende, grøntsagsvenlig snack.

Aish baladi er en slags egyptisk brød, der passer godt til dip som hummus, tahini eller besara. Det ligner pita, men det er lavet af fuldkornshvedemel og bagt i ekstremt varme stenovne. Hvis du kan lide brød, er du heldig, for aish baladi serveres til næsten alle måltider, og det er så lækkert!

Egyptisk dessert

Egyptiske desserter er som regel forskellige typer bagværk, der er så søde, som de kan blive. Baklava er lavet med lag af fluffy wienerbrød, valnødder og en appelsinsirup kaldet sharbat. Åh mand, det er svært at holde op med at spise baklava. Det er egentlig ikke en egyptisk dessert, men de har deres egen version af den, som er helt uimodståelig.

En anden velsmagende egyptisk dessert er kanafeh. Den smager som baklava, men ligner hø (har jeg overbevist dig om det?) Den har en anden konsistens end baklava, lidt mere knasende, og den kan være fyldt med ost, vaniljecreme, sharbat eller nødder, afhængigt af hvilket bageri der serverer den.

Basbousa er en kage lavet med kokos, yoghurt og mandler, hvor hovedingrediensen er semulje (hvede, der bruges til pasta). Det er en sød og enkel egyptisk dessert, som passer godt til varm te eller kaffe.

Selvfølgelig kan man ikke tage til Egypten uden at smage deres berømte kaffe eller te. Kaffe i Egypten laves på den tyrkiske måde, brygget på en særlig kande kaldet cezve. Den serveres i små kopper, hvor bunden indeholder en mudret pasta lavet af fintmalede kaffebønner. Den er MEGET stærk og kræver normalt to skefulde sukker. Kaffen tilsættes kardemomme for at give den et smagfuldt touch. Pas på med at tage den sidste slurk, ellers får du munden fuld af slammet kaffegrums.

Egyptisk te kaldes shai. Prøv hibiscus-te(karkade), som er lavet af løse hibiscusblomster (ikke teposer), der ligger i det varme vand og får en rødlig-pink farve. Den har en tranebærlignende smag, og det er almindeligt at få serveret hibiscus-te som velkomstdrink på restauranter, i butikker eller på hoteller.

Selvom maden er lækker i Egypten, er den meget rig og nogle gange tilberedt eller lavet med ingredienser, du måske ikke er vant til. Det er meget almindeligt at få ondt i maven eller madforgiftning, når man er i Egypten, også kaldet Faraos hævn eller Mumis mave. Selvom gademad er en budgetvenlig mulighed, er det ikke altid det bedste valg i Egypten. Maden er måske ikke rengjort eller tilberedt ordentligt og kan nemt give dig madforgiftning. En dårlig mave kan virkelig sætte dine planer tilbage.

Prøv ikke at drikke vandet fra hanen i Egypten. Egypterne drikker det, fordi deres krop er vant til det, men det er din måske ikke. Vær på den sikre side og ødelæg ikke din tid i Egypten. Drik masser af vand på flaske for at holde dig hydreret i varmen!

backpacking Egypt - Egyptian coffee by pyramids

📷 bratpackerss

Egyptisk kultur

Egyptisk kultur er rodfæstet i traditioner. De gamle egyptere begyndte deres civilisation omkring 3.100 f.Kr. og efterlod sig monumenter, grave, templer, artefakter og hieroglyffer, som arkæologer stadig studerer den dag i dag.

Når du udforsker gamle egyptiske steder, vil du gerne gøre dig bekendt med Det Gamle Rige (pyramidebyggerne), Det Mellemste Rige (12. dynasti) og Det Nye Rige (kong Ramses II’s og kong Tuts regeringstid).

Fakta om egyptisk kultur

Alexander den Store erobrede Egypten i 332 f.Kr., og den sidste hersker i det gamle Egypten var dronning Kleopatra VII i 30 f.Kr. Hendes død blev efterfulgt af seks århundreders romersk styre, før Egypten endelig blev erobret af araberne i det syvende århundrede e.Kr. Mange mennesker har kæmpet om dette land, og egypterne er meget stolte af deres land.

Den egyptiske kultur fejrer ikke døden som en afslutning på livet, men snarere som en fortsættelse. Det kan du se i deres detaljeorienterede begravelsesproces. Egypterne satte ikke alle disse grave og mumier op som et symbol på sorg, men snarere for at hjælpe den afdøde med at fortsætte livet på den anden side. Det er derfor, deres grave var fyldt til randen med alle deres ejendele, og deres kroppe gennemgik en intens mumificeringsproces.

Men det var egyptisk kultur dengang … så hvordan er det nu? Moderne egyptere er meget stolte af deres fortid, og hvor de kommer fra, og de holder fast i disse traditioner med mad, musik, dans og andre aktiviteter i deres daglige liv.

Egyptisk sprog

Det officielle sprog i Egypten er arabisk, men de fleste egyptere taler også engelsk. Egyptere, der arbejder i butikker, på souvenirmarkeder, i turistbranchen eller på hostels, taler måske endda lidt fransk, spansk eller mandarin.

Det egyptiske folk

Egypterne er meget hjælpsomme og gæstfrie mennesker. De er altid ivrige efter at hjælpe, især turister. Hvis du føler, at en lokal virkelig har gjort sig umage for at hjælpe dig, så giv baksheesh (et lille drikkepenge) for deres generøsitet. Det er sådan, du viser taknemmelighed. Baksheesh er også almindeligt i servicebranchen (mindst 10% af regningen).

Når du rejser med rygsæk i Egypten, vil du bemærke, at folk sidder på restauranter og deler en vandpibe. Det kaldes shisha, en vandpibe med en blanding af tobak og smagsstoffer, som typisk sendes rundt over drinks og samtaler. Tag et par af dine hostelkammerater med, og se, hvad I synes om det!

Du vil bemærke, at mange kvinder i Egypten er tildækkede fra top til tå. Det er fordi, de følger islamiske principper, hvor de vælger at være konservative og beskedne. Hvis du er en mand, er det ikke en god idé at henvende dig til en egyptisk kvinde, hvis du ikke kender hende.

Religion i Egypten

Hvad religion angår, praktiserer de fleste egyptere sunni-islam. Den anden lille del af befolkningen er koptiske kristne. Du vil måske bemærke, at nogle åbningstider er påvirket om fredagen, da det er en muslimsk helligdag.

Hvis du besøger landet under ramadanen, den hellige fastemåned, lukker de fleste forretninger eller har begrænsede åbningstider i løbet af dagen, herunder banker, restauranter og butikker. Datoen skifter hvert år, men ramadanen ligger normalt i maj/juni. Nogle store moskeer er åbne for turister, så hvis du er nysgerrig, kan du tage skoene af og se dig omkring i deres tilbedelsessted.

Egyptisk dansekultur

Musik og dans var en stor del af religionen og dagliglivet i det gamle Egypten. Vi ved, at de havde bevægelser, fordi nogle af dansene blev afbildet i malerier og hieroglyffer på templets vægge. De spillede også på musikinstrumenter som trommer, bækkener og klokker.

De gamle egypteres kærlighed til musik og dans er blevet ført videre til nutidens kultur. I dag er egypterne helt vilde med at bevæge hofterne – mavedans stammer fra Egypten! De lokale elsker at danse til upbeat musik, der er let at klappe til, og som bruger en masse slagtøjsinstrumenter. Så klap med og nyd det!

Livet i Egypten

Noget, du måske lægger mærke til, er folk, der sælger papyrus og æteriske olier. Begge dele er meget vigtige for kulturen. Papyrus er dybest set den første form for papir, takket være de gamle egyptere. Det fremstilles af papyrusplantens stilk og skæres derefter i strimler, der tørrer ud og danner et papirlignende materiale. Det var deres skrive- og malemateriale.

Nu laver moderne egyptiske kunstnere papyrusark og maler på dem, hvilket er en fantastisk souvenir! Men vær forsigtig, papyrus, der sælges på markeder, er måske ikke den ægte vare. Du skal besøge et galleri for at få en smagsprøve på autentiske papyrusmalerier.

Æteriske olier var en stor del af det gamle Egyptens dagligdag – Kong Tuts grav blev fundet med alabastkrukker fulde af dem! Hvad er æteriske olier, spørger du? Bare nogle naturligt velduftende væsker (fremstillet af planter), som du kan bruge som parfume eller luftfrisker. Der er masser af butikker i hele Egypten, der sælger parfume og æteriske olier. Tag ind i en af dem for at lære lidt om deres betydning, og hvorfor egypterne værdsætter aromatiske olier.

Der er tusindvis af års historie at udforske i Egypten, og når du først træder ind i dette storslåede land, vil du straks føle dig opslugt af dets kultur og traditioner.

backpacking Egypt - life in Egypt - camels at sunset - pyramids

📷 8moments

Rejsetips til Egypten

Hverdagsskikke i Egypten kan være helt anderledes end dem, du er vant til hjemmefra. Da det er et muslimsk land, skal du være opmærksom på kalenderbegivenheder, når du planlægger din rejse. At rejse gennem Egypten under religiøse helligdage kan sætte dine planer tilbage. For eksempel er det ikke sikkert, at de gamle seværdigheder er åbne, og den offentlige transport kører måske ikke.

Før du tager af sted, er det vigtigt at sikre dig, at du har alle de korrekte dokumenter til at rejse ind i landet. Du skal bruge et pas, og i de fleste lande kan du købe et visum ved ankomsten til lufthavnen. Fra og med 2020 er visumgebyret 25 USD, hvis du er britisk, europæisk, australsk eller amerikansk statsborger.

Du skal sørge for, at du har pakket alle de rigtige ting inden din rejse til Egypten. Som jeg nævnte tidligere, er Egypten stort set varmt året rundt med meget lidt nedbør. Det bliver køligt i vintermånederne, men aldrig koldt som i en snestorm. Medbring en trøje og lange bukser til når solen går ned.

Hvad skal man have på i Egypten?

Da Egypten er et muslimsk land, er det vigtigt at klæde sig passende, når man går ind på hellige steder. Undgå at bære shorts, miniskørter eller tanktoppe. Løstsiddende bukser og løse langærmede toppe eller t-shirts er perfekt til Egypten. Du vil være passende klædt, og du vil passe ind blandt de lokale.

For damerne er det en god idé at medbringe et tørklæde til at vikle om skuldrene. Lange nederdele eller kjoler vil være praktiske til sightseeing, ligesom en cardigan, når det bliver køligt om natten. Et par behagelige sandaler vil være din bedste ven. Det er også en god idé at medbringe dine egne tamponer, da de er svære at få fat i i Egypten.

For mænd er shorts okay at have på i Egypten, men lad singletten blive hjemme. T-shirts og åndbare lange ærmer er vejen frem. Glem ikke de behagelige sneakers – du kommer til at gå meget.

Hvad skal du pakke til Egypten?

Både mænd og kvinder må ikke glemme at pakke hatte, solbriller og solcreme. Den arabiske sol er ubarmhjertig, og du ønsker ikke, at den skal få det bedste ud af dig. Det er klogt at have en vandflaske med i dagstasken hele tiden. Hvis du rejser gennem Egypten i højsommeren, så medbring en lille batteridrevet ventilator til at køle dig ned – du vil takke mig senere.

Insekterne i Egypten er skadedyr. Medbring insektmiddel, da det er uundgåeligt, at du bliver stukket af myg. Medbring også et middel til efterbid, hvis du skulle få en slem reaktion.

Husk, at det er almindeligt at få ondt i maven i Egypten. Du bør rådføre dig med din læge om at medbringe den rette medicin som en sikkerhedsforanstaltning.

Glem ikke at pakke opladere, omformere og adaptere. Stikkontakterne i Egypten er de samme som i Europa. Medbring også en bærbar oplader til de lange bus- og togture.

Generelle tips til Egypten

Det er altid godt at lære de grundlæggende sprog, før man rejser til et land. Selvom arabisk kan være svært at læse, så lær at sige “tak”(shukraan), “hej” (marhabaan) og “farvel”(wadaeaan). Bare det at forsøge at tale sproget kommer man langt med hos de lokale.

Læs op på lidt gammel egyptisk historie, før du tager af sted. Som med alle andre steder eller større turiststeder er det nyttigt at kende lidt baggrundsinformation om det, du kigger på. Hvis du leder efter en bog at læse, så tjek “The Egyptian Book of the Dead” af Ogden Goelet, “Queens of Egypt” af Leonard Cottrell eller “A History of Egypt” af James Henry Breasted. De vil hjælpe dig med at komme op i fart inden din rejse.

Ellers kan du altid tage med på en tur eller hyre en lokal guide til at tage dig med rundt og forklare nogle af de gamle steder og deres betydning. Men vær forsigtig med lokale stederne, som inviterer dig til at vise dig rundt eller invitere dig på mad. Vær en klog rejsende og afvis respektfuldt invitationer, hvis du føler dig utilpas.

Hav småpenge ved hånden. Når du åbner din pung i en butik eller på et marked, så gør det diskret, så du ikke viser hele verden, hvor mange penge du har på dig.

Wi-Fi er svært at finde i Egypten, og selv hvis du køber en datapakke, er signalet stadig meget svagt. Vær forberedt på at støde på meget langsomme forbindelser (hvis du finder nogen), da Egyptens internethastighed er blandt de langsomste i verden. Du bør se det som en god mulighed for at afbryde forbindelsen!

Rejsetips til Egypten for kvinder

Som kvindelig solorejsende vil du måske føle, at de lokale stirrer på dig, når du går selvsikkert gennem gaderne. Lad det ikke få dig til at føle dig utilpas eller selvbevidst. Solorejser for kvinder er fantastiske, men som kvinde i Egypten er det ofte at foretrække at rejse i en gruppe (men det er ikke nødvendigt). Du kan nemt få venner på dit hostel!

Det bedste råd er at dække sig til – lange bukser, lange kjoler og lange nederdele. Hav et tørklæde på dig, når du besøger moskeer, da det vil hjælpe dig med at falde ind i mængden.

Uanset om du er mand, kvinde eller lokal, vil du blive tilråbt eller råbt efter. Sådan er det bare, så vær på vagt.

Hvis du får en dårlig fornemmelse fra en taxachauffør, en restaurant eller et hostel, skal du ikke slå det hen. Tag bare dine ting og gå. En ring på din vielsesfinger kan måske hjælpe mod uønsket opmærksomhed, men hvis det ikke er din første kvindelige solo-rodeo, skal du nok klare dig.

backpacking Egypt - travel tips for women

📷 redroverphotography

Er Egypten sikkert?

Generelt ja, Egypten er sikkert for turister. Turisme er en vigtig del af landets økonomi, og myndighederne gør, hvad de kan for at beskytte turisterne. Egypten modtager millioner af besøgende hvert år.

Som backpacker er det vigtigste, du skal bekymre dig om, at passe på dine ting og håndtere chikane på gaden. Vær opmærksom, og hold din taske eller rygsæk tæt på dig, når du handler på markeder. Lad være med at lade dig chikanere af de lokale, bare bliv ved med at gå. Vær opmærksom på dine omgivelser, hvis du går ud om natten, især hvis du er kvinde. Rejs i en gruppe, hvis du kan.

Egypten er et magisk sted, fuld af historie, tradition og liv. Lær så meget som muligt, når du er der, og tag det hele til dig. Det er inspirerende at gå gennem templer, der har stået i tusinder af år, og endelig at være ved pyramiderne er en ubeskrivelig følelse.

Det er fuldt ud muligt at backpacke Egypten på et budget. Flere mennesker gør det, end du tror! Behandl det, som om du backpacker et hvilket som helst andet sted i verden: med respekt og et åbent sind, og du vil få dit livs oplevelse. Er du klar til at planlægge dit egyptiske eventyr?

Fortsæt med at læse

Den eneste backpacking-guide, du nogensinde får brug for til Vietnam

Den ultimative backpacking-guide til Europa

Den ultimative guide til backpacking i Sydamerika

Om forfatteren

Marina Nazario er en mad- og rejseskribent fra USA, som i øjeblikket bor i landet Down Under. Hun brænder for at møde mennesker, fordybe sig i forskellige kulturer og spise sig vej rundt i verden. Du kan følge med i hendes eventyr på Twitter og hendes blog Marina’s Milestones.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top