Hostel-helte, som verden har brug for lige nu

Language Specific Image

Hvis du troede, at du ikke kunne elske vandrerhjem mere, end du allerede gør, så vær forberedt på at lade dit hjerte vokse, når vi præsenterer dig for vandrerhjemsheltene, der gør verden til et mere sikkert sted at være.

Alle backpackere ved, at hostels er de bedste steder i verden – faktum! Hvor kan man ellers møde en masse nye venner, udforske på et budget, få lokale insidertips og deltage i gratis arrangementer? Ingen steder, er svaret. Så hvad sker der med hostels, når verden holder op med at rejse?

Det er ingen hemmelighed, at rejsebranchen har været hårdt ramt under COVID-19, og mange hostels har det svært. Derfor fortjener disse mirakuløse hostelhelte så meget kærlighed, da de har formået at rejse sig i en krise og gøre deres virksomheder til knudepunkter, der støtter medicinsk personale i frontlinjen, lokalsamfund og strandede rejsende. Vi sender vores kærlighed til alle vores hostelvenner rundt om i verden, da vi ved, at mange andre gør store ting, og mange, der ikke kan lige nu, men de ville, hvis de kunne!

Hostels helte hjælper sundhedspersonale i frontlinjen

En gang i Cape Town og en gang i Joburg – Sydafrika

Hvad gør man, når man er ved at komme sig over Coronavirus? Hvis du er Kim fra ‘Once In Cape Town’-hostellet, vil du udtænke en plan for at støtte sundhedspersonale i frontlinjen. Mens Kim var i karantæne, oprettede han ‘Ubuntu Beds’, en service, der giver sundhedspersonale gratis og sikre steder at bo i nærheden af de hospitaler, de arbejder på.

Kim blev inspireret efter at have deltaget i en Zoom med en læge i Lombardiet i Italien, som på det tidspunkt var epicenter for Coronavirus. Lægen talte om udmattelsen af sundhedspersonalet og behovet for midlertidig indkvartering i nærheden af hospitalerne. Dette opkald var katalysatoren for Kims hurtige handling med at oprette Ubuntu Beds, som nu har over 400 indkvarteringsudbydere tilmeldt og omkring 300 registrerede sundhedsarbejdere. Dette initiativ støtter frontlinjearbejdere i hele Cape Town og Johannesburg. Vi er sikre på, at du er enig i, at Kim og hendes team er hostelhelte.

Kim fortalte os: “Jeg tror, at Coronavirus er en tid, der tester vores menneskelighed, og jeg har aldrig været mere stolt af at arbejde med gæstfrihed. Jeg føler, at hostels og overnatningssteder altid har tilbudt et sikkert sted for rejsende, og nu er det vores tur til at skinne!”

Hvis du ikke vidste det, er Ubuntu et Nguni Bantu-udtryk, der betyder menneskelighed, og du kan følge disse fantastiske mennesker på Instagram på Ubuntu Beds og Once. Rejser. Ikke alle hostelhelte bærer kappe!

Auberge NOLA Hostel, Louisiana & Auberge Clarksdale Hostel, Mississippi – USA

I stedet for at lukke dørene helt, beholdt disse hostels deres personale på lønningslisten og etablerede sig som en arbejdsstyrke, der kunne støtte frontlinjearbejderne.

Personalet på Auberge Clarksdale Hostel i Mississippi er blevet dygtige i en krisesituation og har kastet sig over maskefremstilling. De forsyner lokale hospitaler og plejehjem med disse håndlavede masker, og også sårbare medlemmer i deres lokalsamfund. Mens teamet på Auberge NOLA Hostel i New Orleans, Louisiana, også er blevet et velsmurt maskeproduktionsbånd, der støtter en lokal organisation, der giver gratis døgnpleje til personer med stofmisbrugsproblemer. Når disse fyre ikke laver masker, arbejder de frivilligt i forskellige samfundsbaserede projekter, hvor de hjælper lokale med at få adgang til hjælp og støtter en lokal fødevarebank.

Hostel-helte støtter lokalsamfundet

Mango Tree Hostel – Brasilien

Normalt fyldt med ubekymrede backpackere, der nyder en caipirinha eller to på dette idylliske sted i Rio, har teamet på Mango Tree Hostel været hurtige til at vende opmærksomheden mod deres lokalsamfund.

Med over 13 millioner brasilianere, der lever i fattigdom i Rios favelaer, gør risikoen for, at virussen spreder sig hurtigt gennem tætbefolkede hjem med begrænsede vandforsyninger, disse lokale til en ekstrem højrisiko.

Dette hostels ydmyge mål er at støtte 150 familier med mad og hygiejnepakker, inden Brasilien når sit COVID-19-top i slutningen af maj. De samarbejder med ACE Projects, en langvarig partner, om at indsamle og distribuere. Du kan støtte disse familier ved at donere her.

Søde BCN – Barcelona

Dette hostel gør det, det er bedst til, og giver dem, der har brug for det, et sikkert og behageligt sted at bo i Barcelonas Eixample-kvarter. I samarbejde med NGO’en Homeless Entrepreneur har de hjulpet 17 lokale væk fra gaden og sikkert ind på deres hostel. Disse hostelgæster får dækket deres behov for mad, hygiejne og medicin. Desuden tilbyder hostel-teamet livsforandrende træning, der hjælper med at udvikle personlige og professionelle færdigheder.

Disse herbergshelte tager det med oprejst pande og siger: “Denne krise har givet os mulighed for at blive ved med at gøre det, vi gør, med et andet fokus, mere åbne og engagerede.”

The Bristol Wing – Storbritannien

Dette boutique-hostel var engang byens politihovedkvarter, og bygningen kan dateres tilbage til det 13. århundrede. De er en del af YMCA-gruppen og er ikke fremmede for at gøre gode ting for mennesker og planeten. Under den nuværende krise har gutterne på The Bristol Wing Hostel overdraget hele deres bygning for at støtte hjemløse i den britiske storby. Hjemløseorganisationen St Mungo’s arbejder sammen med Bristol Council for at sikre, at ingen er på gaden under pandemien.

“Da vi gik, føltes det stadig som The Bristol Wing, bare med et andet sæt mennesker i værelserne og bag skrivebordet. Rolige, imødekommende og venlige. Vi kommer tilbage, når vores verden finder sin nye normalitet igen – og så vil vi være piftet op, med åbne arme – klar til at byde dig velkommen til vores by.”

Haiti Communitere – Port-au-Prince, Haiti

Normalt slapper de rejsende af i hængekøjerne, mens Haiti Communitere ligger i en have fyldt med mango-, kokosnødde- og vejbredstræer. Men dette hostel er også et ressourcecenter for lokalsamfundet, og selv før virussen ramte, støttede de lokale NGO’er. De blev grundlagt umiddelbart efter jordskælvet i Haiti i 2010, som dræbte 316.000 mennesker, og har siden støttet over 800 små organisationer. Janet fra Haiti Communitere forklarer: “Port-au-Prince, Haiti, er et af de politisk og økonomisk mest skrøbelige lande i verden og er det fattigste land på den vestlige halvkugle. Det er et vidunderligt land, men meget ustabilt. Der er konstante chok og kriser i dette land.”

Haiti Communitere driver et hjem for udsatte kvinder og et projekt kaldet Non Signifi Non (Nej betyder nej), som underviser i forebyggelse af voldtægt. En anden organisation, de støtter, er Kids Connection Haiti, som hjælper unge, der kommer fra børnehjem, ved at give dem kontorplads og et sted at afholde store workshops og træningssessioner. Under Coronavirus-pandemien er teamet her begyndt at lave masker blandt andre aktiviteter for at fortsætte deres værdifulde arbejde med at støtte lokalsamfundet.

Når alt dette er overstået, ved du, hvor du skal booke, hvis du vil have dit backpackingbudget til at gøre en forskel for andre.

BaobaBed Hostel – Myanmar

Ligesom resten af verden kæmper Myanmar med at håndtere konsekvenserne af COVID-19, men det er også et af de mindst udviklede lande. BaobaBed Hostel blev oprettet af en gruppe unge burmesiske backpackere, og da krisen ramte deres land, skiftede de gear for at give deres støtte til de fattigste medlemmer af deres samfund. I samarbejde med Yangon City Government donerer de madpakker til de mest sårbare mennesker.

Kai Maung forklarer den situation, de står over for. “Yangon er den tidligere hovedstad i Myanmar, og her bor omkring 7 millioner mennesker. Regeringen bad os om at blive hjemme i 20 dage og aflyste endda nytårsfejringen. Vi vidste, at nogle af de fattige, der bor rundt omkring i byen, ville have svært ved at blive hjemme, fordi de er afhængige af deres daglige indkomst.

Vi besluttede at hjælpe regeringen, og vi samlede ris, olie, løg og tun på dåse og delte det ud til omkring 2000 familiemedlemmer. Så læssede vi lastbilen og leverede det til alle de familier, der havde mest brug for det, så de kunne blive hjemme. Vi var taknemmelige for vores medarbejdere, som hjalp med alle de nødvendige opgaver.”

Frendz Resort & Hostel i Boracay og Frendz Resort & Hostel El Nido – Filippinerne

Filippinerne er et land, som mange af os kender og elsker, ligesom Linus, en rejsende, der har boet på Frendz Resort & Hostel mange gange og befandt sig i karantæne der under COVID-19-udbruddet. I samarbejde med vandrerhjemmene har Linus hjulpet med at koordinere aktiviteter, der fokuserer på hurtig og øjeblikkelig hjælp til mennesker, der kæmper for daglig mad og kritisk medicin. Det lokale team identificerer også mennesker i nød, som ikke er dækket af de offentlige programmer.

Vandrerhjemmets personale samler penge ind og sikrer, at 100% af alle donationer når ud til mennesker i nød i lokalsamfundene i El Nido, Palawan og Boracay, Aklan.

Linus fortæller os: “Frendz Resort & Hostel er meget velsignet med gæster fra hele verden, der spørger, hvordan situationen i Filippinerne udvikler sig, og om de kan hjælpe på en eller anden måde. Da vi allerede regelmæssigt uddelte mad og omsorgspakker til alle vores berørte medarbejderes familier, blev idéen født. Vi indså, at vi potentielt kunne støtte endnu flere lokale familier. Så nu har vi det dejlige Frendz Resort & Hostel Team, de strandede turister på jorden og alle “frendz” over hele verden, der arbejder sammen.”

Hostel-helte støtter rejsende

Hi Tehran Hostels – Iran

Golnar og Habibeh fra Hi Tehran Hostels i Iran var det første hostel, der kontaktede os og fortalte os, at de åbnede deres døre for strandede rejsende, da deres lands grænser lukkede. Teamet lukkede begge deres hostels i Teheran den 1. marts og genåbnede dem som “gratis, selvdrevne hostels” for backpackere, der sad fast under den igangværende pandemi.

Indtil videre har de været vært for over 70 rejsende, der ikke havde råd til overnatning og ventede på at komme hjem. Projektet er stadig i gang, og 15 gæster bor stadig hos dem. De har endda fået BBC Radio til at bede dem om at deltage i et podcast-interview som anerkendelse af deres arbejde.

De kører også en fundraising-kampagne med tidligere gæster for at støtte lokale familier, der er under ekstremt økonomisk pres. For at samle penge ind solgte de to kunstværker, som de havde på vandrerhjemmet, og indsamlede 8374 euro. Med disse penge var de i stand til at give 160 familier basal mad og hygiejnepakker. Med hjælp fra NGO’en “SOSA Poverty” og de resterende penge skaffede de også materialer og en arbejdsplads til at sy 800 bomuldsmasker, der skulle deles ud i mindre privilegerede områder i Teheran.

Det var Golnar og Habibehs hurtige tankegang, der inspirerede os til at oprette “Beds for Backpackers“, et initiativ til støtte for strandede rejsende rundt om i verden. Vi var ydmyge, men ikke overraskede, da så mange hostels meldte sig til projektet, og du kan tjekke den generøse flok ud her.

Alle vandrerhjem er helte

Som vi sagde i begyndelsen af dette indlæg, er disse hostelhelte ikke de eneste hostels, der giver så meget i denne krisetid, men de afspejler, hvilken fællesskabsorienteret gruppe de er. Hvis du gerne vil støtte deres initiativer, er du velkommen til at kontakte dem, og hvis du gerne vil sikre, at vandrerhjemmene er her i lang tid fremover, kan du også adoptere et vandrerhjem. På den måde hjælper du et hostel med at holde dørene åbne, og du har et hostelophold i banken, til når du er klar til at rejse igen. Vi håber, at dette indlæg har givet dig en smule tro på menneskeheden og mindet dig om, hvorfor vi alle elsker hostels.

Fortsæt med at læse:

🌟 Syv destinationer, hvor du kan hjælpe med at bevare dyrelivet

🌟 Stærke historier fra 9 kick-ass kvindelige hostel-ejere

🌟 Den bæredygtige pakkeliste, som alle rejsende har brug for!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top