Hostelhelden die de wereld nu nodig heeft

Language Specific Image

Als je dacht dat je niet meer van hostels kon houden dan je al doet, wees dan bereid om je hart te verruimen als we je voorstellen aan de hostelhelden die de wereld veiliger maken.

Elke backpacker weet dat hostels DE beste plekken ter wereld zijn – feit! Waar anders kun je massa’s nieuwe vrienden ontmoeten, op ontdekking gaan met een budget, lokale insider tips krijgen en deelnemen aan gratis evenementen? Nergens, is het antwoord. Dus, wat gebeurt er met hostels als de wereld stopt met reizen?

Het is geen geheim dat de reisindustrie het zwaar te verduren heeft gehad tijdens COVID-19 en veel hostels hebben het moeilijk. Daarom verdienen deze wonderbaarlijke hostelhelden zoveel liefde, want ze zijn erin geslaagd om in een crisis op te staan en hun bedrijven om te vormen tot knooppunten die eerstelijns medisch personeel, lokale gemeenschappen en gestrande reizigers ondersteunen. We betuigen onze liefde aan al onze hostelvrienden over de hele wereld, omdat we weten dat vele anderen geweldige dingen doen, en velen die dat nu niet kunnen, maar wel zouden doen als ze het konden!

Hostelhelden helpen eerstelijns gezondheidswerkers

Eenmaal in Kaapstad & Eenmaal in Joburg – Zuid-Afrika

Wat ga je doen als je herstellende bent van het Coronavirus? Als je Kim van het ‘Once In Cape Town’ hostel bent, bedenk je een plan om medische hulpverleners te ondersteunen. Toen Kim in quarantaine zat, heeft ze ‘Ubuntu Beds’ opgezet, een dienst die professionals in de gezondheidszorg gratis en veilig onderdak biedt in de buurt van de ziekenhuizen waar ze werken.

Kim raakte geïnspireerd nadat ze had deelgenomen aan een Zoom met een arts in Lombardije, Italië, het epicentrum van het Coronavirus op dat moment. De arts vertelde over de uitputting van de medische professionals en de behoefte aan tijdelijke accommodatie in de buurt van ziekenhuizen. Dit telefoontje was de katalysator voor Kim’s snelle actie om Ubuntu Beds op te zetten, dat nu meer dan 400 accommodatieverschaffers en ongeveer 300 geregistreerde gezondheidswerkers heeft. Dit initiatief ondersteunt eerstelijnswerkers in Kaapstad en Johannesburg. We weten zeker dat je het met ons eens bent dat Kim en haar team de helden van de hostels zijn.

Kim vertelde ons: “Ik geloof dat het Coronavirus een tijd is die onze menselijkheid op de proef stelt en ik ben nog nooit zo trots geweest om in de horeca te werken. Ik heb het gevoel dat hostels en accommodaties altijd een veilige ruimte hebben geboden aan reizigers, en nu is het onze tijd om te schitteren!”

Voor het geval je het nog niet wist Ubuntu is een Nguni Bantu term die menselijkheid betekent en je kunt deze geweldige mensen volgen op Instagram bij Ubuntu Beds en Once. Reizen. Niet alle hostelhelden dragen capes!

Auberge NOLA Hostel, Louisiana & Auberge Clarksdale Hostel, Mississippi – Verenigde Staten

In plaats van hun deuren volledig te sluiten, hielden deze hostels hun personeel op de loonlijst en richtten ze zichzelf op als een personeelsbestand om eerstelijnswerkers te ondersteunen.

Het personeel van Auberge Clarksdale Hostel in Mississippi heeft zich tijdens de crisis toegelegd op het maken van maskers. Ze leveren deze handgemaakte maskers aan plaatselijke ziekenhuizen en verzorgingstehuizen en ook aan kwetsbare leden van hun gemeenschap. Het team van Auberge NOLA Hostel in New Orleans, Louisiana, is ook een goed geoliede productielijn voor maskers geworden en steunt een lokale organisatie die gratis thuiszorg biedt aan mensen met middelenmisbruikstoornissen. Als deze jongens geen maskers maken, doen ze vrijwilligerswerk in verschillende gemeenschapsprojecten om de plaatselijke bevolking te helpen toegang te krijgen tot hulp en ondersteunen ze een plaatselijke voedselbank.

Hostelhelden ondersteunen gemeenschappen

Mango Tree Hostel – Brazilië

Normaal gesproken gevuld met zorgeloze backpackers, genietend van een caipirinha of twee op deze idyllische locatie in Rio, is het team van Mango Tree Hostel snel geweest om hun aandacht te richten op hun lokale gemeenschap.

Met meer dan 13 miljoen Brazilianen die in armoede leven in de favela’s van Rio, is het risico dat het virus zich snel verspreidt door dichtbevolkte huizen met een beperkte watervoorziening extreem hoog.

Het bescheiden doel van dit hostel is om 150 gezinnen te ondersteunen met voedsel en hygiënekits voordat Brazilië eind mei de piek van COVID-19 bereikt. Ze werken samen met ACE Projects, een langetermijnpartner voor fondsenwerving en distributie. Je kunt deze gezinnen steunen door hier te doneren.

Zoet BCN – Barcelona

Dit hostel doet waar het goed in is en geeft mensen die het nodig hebben een veilige en comfortabele plek om te verblijven in de wijk Eixample in Barcelona. In samenwerking met NGO Homeless Entrepreneur hebben ze 17 lokale bewoners van de straat geholpen en veilig in hun hostel ondergebracht. Deze hostelgasten hebben voedsel, hygiëne en medische zorg nodig. Het hostelteam biedt ook levensveranderende training om persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen.

Deze helden van het hostel nemen het er goed van en zeggen: “Deze crisis heeft ons de kans gegeven om te blijven doen wat we doen, met een andere focus, meer open en toegewijd.”

De Bristolvleugel – Verenigd Koninkrijk

Dit boutique hostel was ooit het hoofdkwartier van de politie in de stad en het gebouw dateert uit de13e eeuw. Als onderdeel van de YMCA-groep zijn ze niet vreemd aan het doen van goede dingen voor mensen en de planeet. Tijdens de huidige crisis hebben de jongens van het Bristol Wing hostel hun hele gebouw afgestaan om daklozen in de Britse stad te ondersteunen. De liefdadigheidsinstelling voor daklozen St Mungo’s werkt samen met de gemeente Bristol om ervoor te zorgen dat niemand op straat staat tijdens de pandemie.

“Toen we weggingen, voelde het nog steeds als The Bristol Wing, alleen met andere mensen in de slaapkamers en achter de balie. Kalm, gastvrij en vriendelijk. We komen terug als onze wereld weer normaal is – en we zullen opgeknapt zijn, armen wijd open – klaar om jullie te verwelkomen in onze stad.”

Haïti Communitere – Port-au-Prince, Haïti

Normaal gesproken luieren reizigers in hangmatten, want Haiti Communitere ligt in een tuin vol mango-, kokosnoot- en weegbreebomen. Dit hostel is echter ook een gemeenschapscentrum en zelfs voordat het virus toesloeg, ondersteunden ze al lokale ngo’s. Onmiddellijk na de aardbeving in Haïti in 2010, waarbij 316.000 mensen omkwamen, zijn ze opgericht en sindsdien hebben ze meer dan 800 kleine organisaties ondersteund. Janet van Haiti Communitere legt uit: “Port-au-Prince, Haïti, is een van de meest politiek en economisch kwetsbare landen ter wereld en het armste land op het westelijk halfrond. Het is een prachtig land, maar erg instabiel. Er zijn voortdurend schokken en crises in dit land.”

Haiti Communitere runt een tehuis voor kwetsbare vrouwen en een project genaamd Non Signifi Non (Nee Betekent Nee) dat les geeft in verkrachtingspreventie. Een andere organisatie die ze steunen is Kids Connection Haiti, die jongeren helpt die uit weeshuizen komen, door hen kantoorruimte te geven en een plek om grote workshops en trainingen te houden. Tijdens de pandemie van het Coronavirus is het team onder andere begonnen met het maken van maskers om hun waardevolle werk ter ondersteuning van de gemeenschap voort te zetten.

Als dit allemaal achter de rug is, weet je waar je moet boeken als je met je backpackbudget een verschil wilt maken voor anderen.

BaobaBed Hostel – Myanmar

Net als de rest van de wereld worstelt Myanmar met de gevolgen van COVID-19, maar het is ook een van de minst ontwikkelde landen. BaobaBed Hostel is opgezet door een groep jonge Birmese backpackers en toen de crisis hun land eenmaal trof, schakelden ze een versnelling hoger om de armste leden van hun gemeenschap te steunen. In samenwerking met het stadsbestuur van Yangon doneren ze voedselpakketten aan de meest kwetsbare mensen.

Kai Maung legt uit met welke situatie ze te maken hebben. “Yangon is de voormalige hoofdstad van Myanmar en er wonen ongeveer 7 miljoen mensen. De regering heeft ons gevraagd om 20 dagen thuis te blijven en heeft zelfs de nieuwjaarsvieringen afgelast. We wisten dat een deel van de arme bevolking die rond de stad woont het moeilijk zou hebben om thuis te blijven omdat ze afhankelijk zijn van het dagelijks inkomen.

We besloten de regering te helpen en verzamelden rijst, olie, uien en tonijn in blik en verdeelden dit voor ongeveer 2000 familieleden. Daarna laadden we de vrachtwagen en leverden we het af bij alle gezinnen die dit het hardst nodig hadden om thuis te kunnen blijven wonen. We waren dankbaar voor onze medewerkers die hielpen bij elke taak die nodig was.”

Frendz Resort & Hostel in Boracay en Frendz Resort & Hostel El Nido – De Filipijnen

De Filippijnen is een land dat velen van ons kennen en liefhebben, net als Linus, een reiziger die vaak in Frendz Resort & Hostel verbleef en daar tijdens de uitbraak van COVID-19 in quarantaine moest. In samenwerking met de hostels heeft Linus geholpen met het coördineren van activiteiten die gericht zijn op snelle en directe hulp voor mensen die vechten voor dagelijks voedsel en essentiële medicijnen. Het lokale team identificeert ook mensen in nood die niet onder de overheidsprogramma’s vallen.

De hostelmedewerkers zamelen geld in en zorgen ervoor dat 100% van alle donaties terecht komt bij mensen in nood in de lokale gemeenschappen van El Nido, Palawan en Boracay, Aklan.

Linus vertelt: “Frendz Resort & Hostel is erg gezegend met gasten van over de hele wereld die vragen hoe de situatie in de Filippijnen zich ontwikkelt en of ze op de een of andere manier kunnen helpen. Omdat we al regelmatig voedsel en zorgpakketten gaven aan al onze getroffen personeelsleden, was het idee geboren. We realiseerden ons dat we mogelijk nog meer lokale gezinnen konden steunen. Dus nu werken het mooie Frendz Resort & Hostel Team, de gestrande toeristen ter plaatse en alle “frendz” over de hele wereld samen.”

Hostelhelden steunen reizigers

Hi Teheran Hostels – Iran

Golnar en Habibeh van Hi Tehran Hostels in Iran waren het eerste hostel dat contact met ons opnam en ons liet weten dat ze hun deuren openden voor gestrande reizigers toen de grenzen van hun land dichtgingen. Het team sloot beide hostels in Teheran op 1 maart en heropende ze als “Gratis zelf gerunde hostels” voor backpackers die vast kwamen te zitten tijdens de pandemie.

Tot nu toe hebben ze meer dan 70 reizigers opgevangen die zich geen accommodatie konden veroorloven en wachtten om naar huis te gaan. Het project loopt nog steeds, met momenteel nog 15 gasten die bij hen verblijven. Ze zijn zelfs door BBC Radio gevraagd voor een podcastinterview als erkenning voor hun werk.

Ze houden ook een geldinzamelingsactie met eerdere gasten om lokale gezinnen te steunen die onder extreme financiële druk staan. Om geld in te zamelen verkochten ze twee kunstwerken die ze in het hostel hadden, waarmee ze €8374 ophaalden. Met dit geld konden ze 160 gezinnen voorzien van basisvoedsel en sanitaire pakketten. Met de hulp van de NGO “SOSA Poverty” en het geld dat overbleef, zorgden ze ook voor de materialen en een werkplaats om 800 katoenen maskers te naaien en uit te delen in minder bevoorrechte gebieden van Teheran.

Het snelle denken van Golnar en Habibeh inspireerde ons om ‘Beds for Backpackers‘ op te zetten, een initiatief om gestrande reizigers over de hele wereld te ondersteunen. We waren vereerd, maar niet verrast toen zoveel hostels zich bij het project aansloten en je kunt de gulle groep hier bekijken.

Alle hostels zijn helden

Zoals we aan het begin van dit bericht al zeiden, zijn deze hostelhelden niet de enige hostels die zoveel geven in deze crisistijd, maar ze geven wel aan wat voor een gemeenschapsgerichte groep ze zijn. Als je hun initiatieven wilt steunen, neem dan contact met hen op en als je ervoor wilt zorgen dat hostels er nog lang zullen zijn, kun je ook een hostel adopteren. Door dit te doen help je een hostel zijn deuren open te houden en heb je een hostelverblijf gespaard voor als je weer op reis gaat. We hopen dat dit bericht je een beetje vertrouwen in de mensheid heeft gegeven en je eraan heeft herinnerd waarom we allemaal van hostels houden.

Lees verder:

🌟 Zeven bestemmingen waar je kunt helpen bij natuurbeschermingsprojecten

🌟 S terke verhalen van 9 vrouwelijke hosteleigenaren

de duurzame paklijst die elke reiziger nodig heeft!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven