Hvor skal man bo på Malta: en insiders guide

Malta bliver ofte overset af backpackere, men denne lille øgruppe har en hel masse at byde på, ikke mindst en overflod af gode hostels og gæstehuse. For at hjælpe dig på vej har vi udvalgt de bedste områder at besøge og de bedste hostels på Malta at bo på. Dette er vores insider-guide til, hvor du kan bo på Malta.

Mange antager, at denne destination er mest velegnet til en fly-and-flop-ferie. Men selvom Malta ikke er uden sine pakkerejser, har det meget mere end sol, hav og sand (selvom der selvfølgelig også er masser af det). Den maltesiske øgruppe består af en trio af betagende øer i Middelhavet, og hver af dem har sin egen særlige karakter.

Malta er den største af de tre og imponerer besøgende med sin forrevne kystlinje, fiskerlandsbyer og hovedstaden Valletta fra det 16. århundrede, som i sin helhed er på UNESCO’s verdensarvsliste. De fleste rejsende fokuserer på denne ø og den store mængde vidundere, den formår at proppe ind på sine klippekyster.

På trods af øens lille størrelse har dens byer og kvarterer deres egen individuelle stemning. Der er selvfølgelig Valletta, hvis baggader skiller sig ud fra et summende centrum fyldt med gallerier, museer og maltesiske restauranter. Så er der Sliema, lige på den anden side af vandet, hvis cafékultur og kunstscene giver byen en atmosfære, der står i kontrast til den maleriske hovedstad.

Lidt længere nordpå, i St Julian’s, finder du øens bedste natteliv plus masser af hostels og steder, hvor man kan hænge ud ved vandet. Endnu længere nordpå ligger St Paul’s Bay, som er det bedste sted for strandløver, der vil slappe af.

Du får sikkert også lyst til at tilbringe noget tid på Gozo. Mens nogle dele af Malta er blevet bygget op i årenes løb, er Gozo stadig herligt fri for højhuse. Det er kendetegnet ved sit uspolerede landskab og kystlinje og har en madscene domineret af lokale producenter.

Når det gælder indkvartering, finder du cool hostels i Sliema og St Julian’s, mens Valletta og St Paul’s Bay-området har tendens til at have flere budgethoteller og gæstehuse. På Gozo finder du en håndfuld af begge dele.

Hvis du bosætter dig i et af områderne nedenfor, har du gode bus- og færgeforbindelser til andre dele af øen. Busruter kører også på kryds og tværs af Gozo, men du har lidt mere frihed, hvis du lejer en bil. Færger forbinder også Gozo med både Comino og selve Malta.

Uanset hvor du vælger at slå lejr, er du sikker på at blive charmeret af denne middelhavsø – for at hjælpe dig i gang er her vores guide til, hvor du kan bo på Malta, område for område.

where to stay in malta - view of land by the sea

Foto af Ferenc Horvath

Spring direkte til:

Valletta: det bedste område på Malta til de store seværdigheder og kulturelle attraktioner

 1. Hvad man kan lave i Valletta
 2. Spisesteder i Valletta
 3. Bedste hostels i Valletta

Sliema: det bedste område på Malta til shopping og slentreture langs havet

 1. Hvad man kan lave i Sliema
 2. Spisesteder i Sliema
 3. Bedste hostels i Sliema

St Julian’s: det bedste område til natteliv og til at hænge ud med det cool publikum

 1. Hvad man kan lave i St Julian’s
 2. Spisesteder i St Julian’s
 3. Bedste hostels i St Julian’s

St Paul’s Bay-området: det bedste område til stranddage og udforskning af Maltas nordlige del

 1. Hvad kan man lave i St Paul’s Bay?
 2. Spisesteder i St Paul’s Bay
 3. Bedste hostels i St Paul’s Bay

Gozo: bonusområde

 1. Hvad man kan lave i Gozo
 2. Spisesteder i Gozo
 3. Bedste hostels i Gozo

Valletta: det bedste område på Malta til de store seværdigheder og kulturelle attraktioner

Maltas hovedstad er måske kompakt, men man kan bruge dagevis på at suge alt det til sig, som byen har at byde på. Valletta er en af de mest populære baser for rejsende og er Maltas kulturelle hjerte. Uanset om du er ude efter en dosis historie eller en smagsprøve på det moderne Malta, finder du det i Valletta – byen er på én gang et levende historisk museum med sine befæstede mure og ældgamle kirker og et arnested for moderne kultur.

En periode som europæisk kulturhovedstad i 2018 pustede nyt liv i byen, og dens barokke bygninger huser kunstgallerier, kulturcentre, traditionelle maltesiske restauranter og meget mere.

Valletta er også et transportknudepunkt, så rygsækrejsende har let adgang til andre dele af øen, fra landsbyerne i det sydlige Malta til strandene i det nordlige. Hvis du ikke har planer om at leje en bil på din rejse, giver et ophold i hovedstaden dig stadig frihed til at gå på opdagelse.

Ikke overraskende er der også et væld af steder at bo – Valletta har alt fra smarte boutiquehoteller til mere jordnære muligheder, der er perfekte til backpackere. Vær dog opmærksom på, at på grund af Vallettas popularitet kan indkvartering nogle gange være dyrere end andre steder – især i højsæsonen (juni-august) skal du også booke i god tid for at sikre dig, at du får dit første valg.

where to stay in malta - harbour view with sunset Billede af Kirk Fisher

Hvad man kan lave i Valletta

Hvis du vil starte dit maltesiske eventyr med de helt store seværdigheder, så tag til St John’s Co-Cathedral. Det er ikke ualmindeligt at se en kø uden for denne bygning fra det 16. århundrede med sit glitrende barokinteriør og malerier af Caravaggio. Hvis du kun ser én historisk seværdighed i løbet af din tid i Valletta, så gør det her.

For at få den bedste udsigt i byen skal du tage til Upper Barrakka Gardens. Denne blomsterfyldte oase er gratis at komme ind i, og du får en betagende udsigt over Grand Harbour. Du kan også få øje på de imponerende tre byer, der ligger over for Valletta: Cospicua, Senglea og Birgu. Havens mægtige buer er også et yndet sted for fotografer.

Men selvom Valletta har masser af attraktioner, er den bedste måde at nyde byen på simpelthen at vandre rundt i dens baggader. Drik dig ind i de honningfarvede bygninger med deres farverige balkoner, og få et glimt af havet, når du kigger ned ad de smalle stræder. Vallettas gader er inddelt i et gittermønster, så de er nemme at finde rundt i – tag dog fornuftige sko på, da byens fortove ofte kan være lidt usikre. Undervejs vil du støde på de sædvanlige caféer og barer i sidegaderne, plus overraskelser som Blitz, et indie-galleri i lommeformat gemt væk i et byhus.

Kunstelskere vil også elske Centre for Creativity (eller Spazju Kreattiv). Dette cool sted i St James Cavalier-fortet tiltrækker Vallettas hipster-publikum med sin arthouse-biograf og sine udstillinger af moderne kunst. Det mere traditionelle kunstmuseum MUŻA, som åbnede i 2018 i Auberge d’Italie, er også et besøg værd.

Når mørket falder på, er det bedste sted at være på Vallettas Strait Street. Engang havde den tilnavnet “the Gut” og var synonym med prostitution og berusede udskejelser. I dag er det hjemsted for hippe barer, restauranter og live-musiksteder – Tico Tico og Rocks Wine Bar er begge populære steder.

Sørg også for at tjekke, hvad der foregår på Pjazza Teatru Rjal. Dette udendørs musiksted i byens centrum blev bygget af ruinerne af det gamle Royal Opera House, og det afholder ofte gratis shows.

På grund af Vallettas fremragende transportforbindelser er byen det perfekte udgangspunkt for at udforske andre dele af øen. Tag bussen i sydvestlig retning til Den Blå Grotte, et netværk af smukke grotter, som man kan udforske med båd. Grotterne er berømte for den måde, lyset spiller på væggene og får dem til at antage nuancer af blå og orange. Du kan også rejse vestpå til det befæstede Mdina, som engang var Maltas hovedstad.

Fiskerlandsbyerne i syd byder også på en smagsprøve på det traditionelle maltesiske liv. Marsaxlokk er et populært stop, kendt for sit travle fiskemarked om søndagen og sit farvand med luzzu (traditionelle maltesiske fiskerbåde). Hvis du har lyst til at udforske mere af den sydlige del, kan du overnatte på Xrobb L Ghagin Hostel, som ligger i naturparken af samme navn.

where to stay in malta - view of valletta overlooking the sea

Spisesteder i Valletta

Traditionel maltesisk mad er generelt trøstende og problemfri – tænk kød- og fiskegryderetter, supper og masser af brød og kager – og du får ingen problemer med at prøve det i Valletta. Du finder stort set alle slags maltesiske delikatesser, der gemmer sig i byens gader, og restauranterne spænder fra hyggelige traditionelle steder til finurlige steder, der serverer internationale retter.

En ret, du med garanti vil se dukke op på menukortet i hele byen, er stuffat tal-fenek eller kaningryde. Denne varmende gryderet, som er en af Maltas mest traditionelle delikatesser, er lavet på rødvin, rodfrugter og masser af løg og hvidløg. Ravjul tal-fenek (kaninravioli) er et andet populært valg. Prøv det hos Nenu the Artisan Baker: På trods af navnet tilbyder denne afslappede restaurant en lang række maltesiske retter fra kaninretter til imqarrun il-forn, en slags lækker bagt makaroniret.

Det er også værd at prøve ftira, et maltesisk brød, som findes på streetfood-steder og afslappede caféer og restauranter. Det er en perfekt frokost på farten og er som regel proppet med fyld som tun, kapers og oliven. Nenu laver også en god ftira, mens den hippe café 67 Kapitali skyller deres ned med et stort udvalg af håndværksøl.

Den maltesiske madscene er også stærkt påvirket af Italien (ikke overraskende, når man tænker på beliggenheden i Middelhavet), og Valletta har en høj koncentration af gode italienske restauranter. Et must er Pastaus, en frisk pastabar ved Strait Street: Vælg din pasta, tilføj din sauce, og vent så i restaurantens kunstneriske omgivelser, mens den bliver pisket frisk til dig.

En god mulighed for grupper er i mellemtiden Valletta Food Market: Is-Suq Tal-Belt. En række fristende sælgere samles i denne overdækkede madhal på Merchants Street. Stop ved Ta’ Kelinu for at prøve nogle traditionelle maltesiske kager og søde sager. Det er den perfekte mulighed for at prøve en pastizz, et elsket maltesisk wienerbrød, der normalt er fyldt med ricotta eller mosede ærter.

De bedste hostels i Valletta

Selvom Valletta ikke mangler steder at overnatte, er det ikke det bedste område for traditionelle backpacker-hostels (de fleste af dem ligger i nærliggende St Julian’s og Sliema – se nedenfor). Men hvis du er opsat på at bo i hovedstaden, er der nogle mere jordnære overnatningsmuligheder for dem, der rejser på et budget.

Palazzo Sant Ursula er et prisvenligt gæstehus få minutter fra Vallettas hovedplads, St George’s Square. Den solbeskinnede fælles tagterrasse betyder, at du stadig får vandrerhjemsstemning og kan dele tips med dine medrejsende. Værelserne er maleriske og hyggelige med mørkt træ, mønstret sengetøj og eklektiske kunstværker.

En anden god mulighed er det enkelt navngivne British Hotel. Dette hotel uden dikkedarer ligger tæt på Vallettas gågade og er familieejet og budgetvenligt. Der er også hyggelige fællesområder som en tv-stue og en tagterrasse, så du kan møde andre backpackere, hvis du rejser alene. Værelserne er enkle, men komfortable, og du kan endda ende med at få havudsigt.

Sliema: det bedste område på Malta til shopping og spadsereture langs strandpromenaden

where to stay in malta - sliema - inside a church

Billede af photosforyou

På den anden side af vandet fra Valletta ligger Sliema, som er et mere moderne område fyldt til randen med restauranter, butikker og overnatningsmuligheder. Hvor hovedstaden er fyldt med maleriske bygninger fra det 16. århundrede, er Sliema bedre kendt for sine elegante forretninger, højhuse og moderne cafékultur. Det er også mere et boligområde end Valletta (som kun har omkring 6.000 permanente indbyggere).

Rejsende tiltrækkes af Sliema på grund af den livlige, afslappede stemning, som især skyldes promenaden, der krammer kystlinjen. Her mødes turister og lokale på caféer ved vandet med vid udsigt ud over havet. Hvis det er de traditionelle maltesiske baggader, du længes efter, kan du stadig finde dem væk fra havnefronten. Mod Sliemas centrum viger store moderne bygninger for sandfarvede huse med balkoner, der minder om Valletta.

Priserne er lidt lavere i Sliema end i hovedstaden, og i modsætning til i Valletta er der masser af valgmuligheder, når det gælder hostels.

Sliema er også godt forbundet. Færgen til hovedstaden tager mindre end 10 minutter, og det koster kun 2,80 euro for en voksen tur/retur. Fra hovedstaden kører busser dig, hvorhen du vil. Både på vej ud til fantastiske destinationer som Gozo og Comino sejler også fra Sliema.

Hvad man kan lave i Sliema

Sliema har ikke så mange historiske og kulturelle attraktioner som Valletta, men der er stadig masser at tage sig til. Og under alle omstændigheder er Sliemas største trækplaster den episke udsigt. Havneområdet, hvor færgerne til Valletta afgår, er stedet, hvor du får en postkortværdig udsigt over hovedstaden – faktisk er det værd at tage færgen alene på grund af udsigten. Andre steder giver Sliemas kyster en fantastisk udsigt over det åbne hav.

Tilbring en hyggelig eftermiddag eller aften med at slentre langs havnepromenaden, som strækker sig ud til den travle Tower Road. Ruten tager dig hele vejen rundt om Sliemas kyst fra omkring Gżira til det livlige St Julian’s – du har Sliemas klippestrande på den ene side og et stort udvalg af barer og caféer på den anden side.

Mange lokale og backpackere vælger også at tage en dukkert i havet ved Sliema. Denne del af kysten er præget af store sandstensklipper, der stikker ud i havet, og det er almindeligt at se solbadere, der hviler sig på klipperne. Forskellige steder langs kysten er der også metalgelændere eller stentrapper ned til vandet for svømmere, og endda hele “romerske bade” – menneskeskabte bassiner skåret ud af klippen.

Shopaholics vil føle sig hjemme i Sliema, hvor butiksudbuddet spænder fra små lokale butikker til store high-street brands. Du finder de fleste muligheder omkring Tigné Point-området og langs Bisazza Street og Tower Road.

Elskere af moderne kunst vil også sætte pris på Sliemas håndfuld af indie-gallerier. Et af dem er Lily Agius Gallery, som udstiller moderne værker af maltesiske og internationale kunstnere, og som også arrangerer oplæsninger og yoga-sessioner. Der er også det intime Christine X Art Gallery, som fokuserer på up-and-coming kunstnere.

Planlæg din tur med Sliema Art Festival om sommeren, hvor gadekunstnere lyser byen op med værker malet på gigantiske billboards. Der er også boder med streetfood og levende musik. Hold også øje med finurlige vægmalerier rundt omkring i området hele året rundt.

Hvis du kan lide at være ude på vandet, er det også værd at tage med på en af Grand Harbour-bådturene, der afgår fra Sliema. Det er lidt turistagtigt, ja, men det skal ikke afskrives – du vil nyde fantastiske udsigter og opdage den rige historie i denne del af Malta.

Steder at spise i Sliema

Du kommer helt sikkert ikke til at sulte i Sliema. Denne moderne del af Malta er en fryd for foodies med trendy steder, der serverer globale retter, og mere traditionelle restauranter.

Hold øje med steder, der serverer maltesiske tallerkener. Mange steder tilbyder disse smagsprøver som forret, og de indeholder som regel maltesisk ost, oliven, brød og pølse samt dip som bigilla, der er lavet af hestebønner.

Den afslappede bistro Ta’Kris tilbyder en velsmagende maltesisk tallerken og serverer også basisretter som maltesisk ricotta-ravioli (en til grøntsager), haruf il-forn (ovnbraiseret lammeskank) og bragioli, en ret med oksekød fyldt med mere hakket kød og krydderurter, som derefter overhældes med en fyldig tomatsauce.

Har du svært ved at vælge mellem caféerne ved havnefronten? Vælg Mint, en lys, moderne mulighed med fokus på lokale og økologiske produkter. Forvent friske retter lånt fra hele verden, fra grøntsagspakkede salater til marokkansk tagine.

Hvis du er ude efter frokost eller en snack på farten, er Sliema også stedet for international street food. Der er en håndfuld populære leverandører i byen, bl.a. den elskede Bavarian Sausage-vogn (som gør, hvad der står på dåsen) og Krepree, som serverer søde og salte crêpes.

Vecchia Napoli bliver ofte betegnet som det bedste pizzeria på øen og vil helt sikkert ikke skuffe. Pizzeriaet får sit mel og sin mozzarella fra Italien, og personalet er blevet uddannet i både Napoli og Milano. Deres specialitet er Calzone Capo di Monte med prosciutto, trøffelcreme og fire italienske oste.

Bedste hostels i Sliema

Når det gælder hostels, er Sliema et af de bedste områder på øen. Der er alt fra boutique-hoteller til mere jordnære familiedrevne steder. De har også en tendens til at være ret rolige og afslappede – det er hostels, hvor du kan hvile hovedet og hænge ud med andre rejsende, snarere end larmende feststeder. Men med Sliemas pulserende natteliv betyder det ikke, at du behøver at have en stille nat.

Et af Sliemas smarteste tilbud er Two Pillows Boutique Hostel. Du kan vælge at bo i en af de pæne sovesale eller forkæle dig selv med et privat værelse (de er indrettet med abstrakt kunst og lyse statement-møbler). På trods af vandrerhjemmets utvivlsomme elegance formår det at bevare sin afslappede stemning. Nyd atmosfæren i et af fællesområderne, fra den afslappede lounge til det udendørs grillområde.

Hostel 94 er et andet moderne valg med rene, rummelige sovesale, en solterrasse og en lounge. Det er et ombygget byhus og har en lidt mere stille stemning end Two Pillows, men der er masser af venligt personale til at hjælpe dig. Dette er ideelt for rejsende, der søger et indbydende tilflugtssted fra Sliemas berygtede summen.

Du kan heller ikke gå galt i byen med Granny’s Inn Hostel. Vandrehjemmet er fantastisk til sociale rejsende og har en tagterrasse, hvor du kan tilbringe tid med andre backpackere og nyde en drink eller en grillaften. Det er også en nem gåtur fra Sliemas attraktioner, og vægmalerierne og potteplanterne er også fine detaljer.

St Julian’s: det bedste område til natteliv og til at hænge ud med det cool publikum

Natteravne bør slå sig ned i hyggelige St Julian’s, en kystby lige ved siden af Sliema. Denne travle del af øen er bedst kendt for sine pulserende barer og natklubber, som for det meste er samlet i et område, der hedder Paceville.

St. Julian’s er også gearet til rejsende – der er masser af steder at overnatte, men det er også et populært sted for lokale, der ønsker at slå håret ud og nyde nattelivet. Måske på grund af den høje koncentration af feriegæster her, har området en smittende, optimistisk stemning. Uber-luksuriøse hoteller deler området med cool backpacker-hostels, og restauranterne spænder fra trendy caféer til fine spisesteder.

Vandhunde vil også elske St Julians beliggenhed ved havet – området tilbyder en smagsprøve på strandlivet med sin lange promenade og en menneskeskabt sandkrog, der er populær blandt svømmere. Tænk sol, hav og løfter om cocktails ved solnedgang.

where to stay in malta - st julian's view of harbour with boats and promenade

Billede af DorianPro

Hvad kan man lave i St Julian’s?

St Julian’s er ikke det bedste sted for sightseeing. Men hvad området mangler i historiske og kulturelle attraktioner, gør det mere end op for med sine nattesteder, madscene og masser af steder at hænge ud ved havet.

Et yndet sted at tilbringe en eftermiddag er St George’s Bay. Malta er ikke kendt for sine sandstrande, og en stor del af kystlinjen består af klippekyster – men den menneskeskabte St George’s går imod tendensen. Det gyldne sand tiltrækker solhungrende turister og studerende i området, som soler sig under parasoller mellem dukkerterne i havet.

Ligesom Sliema nydes St Julian’s bedst med en gåtur langs den brede promenade, der krammer kysten. Mens du går, skal du holde øje med luzzu – traditionelle maltesiske fiskerbåde – såvel som glitrende yachter, der fremkalder drømme om det søde liv.

Du kan gå hele vejen rundt til Spinola Bay, en dejlig del af St Julian’s med restauranter ved vandet, der er pyntet med lyskæder og vuggende både. Snup en drink her – det er især smukt om aftenen – eller sæt dig bare på en af de mange bænke og slap lidt af.

Du vil også se masser af rejsende samlet omkring Love Statue – store stenbogstaver staver ordet “LOVE” på havnen, og det er et stop for backpackere, der søger det perfekte Instagram-billede. En af de smukkeste arkitektoniske bedrifter i St Julian’s er Spinola-paladset i barokstil i nærheden, så husk at tage et kig, mens du er i området.

Når mørket falder på, skal du tage til Paceville, som er det mest livlige sted på hele øen. Hvis du er til clubbing, er Sky Club et af de største steder på hele Malta med dansemusik til den lyse morgen og lejlighedsvis også live-musik. Havana 808 med sine R&B- og hiphop-sæt er en anden lokal favorit.

Foretrækker du en bar? Dem er der også masser af i St Julian’s. Blandt de bedste er den afslappede pub Saddles, cocktailbaren The Thirsty Barber i brølende 20’er-stil og den super afslappede Native Bar, som også afholder gratis salsakurser.

Steder at spise i St Julian’s

Julian’s er et af de bedste steder at spise på Malta, når man tænker på det store udvalg af spisesteder. Gaderne er proppet med restauranter, som breder sig ud på fortovene og mod vandkanten, og du kan finde alt fra det asiatiske køkken til friske middelhavsretter.

En god frokostmulighed er den trendy Carob Tree food court i Spinola-området. Denne slanke madhal er foretrukket af unge lokale, der leder efter en hurtig frokost eller et sted at mødes med venner. Her er blandt andet TukTuk, en moderne sydindisk streetfood-leverandør, der serverer dosas og kati-ruller, og Brass and Knuckle, der serverer burgere og bøffer. Slut af med noget sødt fra Ina’s dessert parlour (tænk håndlavet is og et væld af kager), plus håndværksøl fra Lot 61.

Middag ved vandet er et must i St Julian’s, men mængden af steder kan gøre det svært at vælge et sted. Gululu restaurant ligger lige ved vandkanten og er et af de bedste valg i området. Det er et prisvenligt sted, der laver maltesiske basisretter med et moderne flair. Prøv pizza i maltesisk stil, varm og kold mizè (Maltas svar på mezze) eller hovedretter som fenek moqli (kanin stegt med hvidløg og timian). Hvis der ikke er plads udenfor, er det muntre indre stadig et dejligt sted.

Piccolo Padre, tæt på Sliema, er en anden god restaurant ved vandet. Menuen er fyldt med pasta og friskbagt pizza plus et par maltesiske klassikere som bragioli.

St Julians cafékultur lever også i bedste velgående. Du vil se masser af lokale på Café Ole, som serverer god kaffe samt supper, ftira og tærter. Italienske Crudo er et andet godt kaffestop, der også serverer morgenmad, focaccias og vin.

Bedste hostels i St Julian’s

Du kan med garanti finde et godt sted at overnatte i St Julian’s. Der er en overflod af fantastiske hostels i dette område, og udvalget spænder fra hippe butikker til boheme-retreats. Som i Sliema har hostels her generelt en afslappet stemning, som du vil sætte pris på efter at have oplevet St Julian’s travlhed.

En af de bedste muligheder er Marco Polo Hostel, et venligt sted, hvor du kan møde andre rejsende, og hvor du kan vælge mellem et elegant privat værelse eller en lys sovesal. Vandrehjemmets største trækplaster er den rummelige tagterrasse med bløde sofaer, picnicbænke og potteplanter – kom herop til en godnatdrink eller en af de livlige grillfester, som vandrehjemmet arrangerer. Sørg også for at blive involveret i de gruppeture, der er planlagt for gæsterne – de spænder fra pubcrawls til udflugter til Comino og Gozo. Folkene på Marco Polo ejer også Hostel Malti: Dette sted har en lignende stemning med farverige sovesale, en tagterrasse og endda et spabad.

Inhawi Hostel er en anden populær base for backpackere. Dette boutique-hostel er lidt roligere end Marco Polo og har en terrasse og endda en swimmingpool, der er perfekt til afslapning efter en dags sightseeing eller før en bytur i Paceville. Sovesalene er minimalistiske og stilfulde, og du kan endda få en gratis morgenmad til at starte dagen med.

Et andet afslappende tilflugtssted er Boho Hostel. Dette sted med sin frodige have og gårdhave og hyggelige fællesområder er et fredeligt tilflugtssted fra det pulserende St Julian’s. Det er dog stadig et socialt sted: Det venlige personale kan hjælpe dig med at planlægge din maltesiske rejseplan, og de arrangerer også gruppeture og aktiviteter, hvor du kan møde andre rejsende. Det er et godt valg for sociale sommerfugle, der også sætter pris på lidt stille tid.

St Paul’s Bay-området: det bedste område til stranddage og udforskning af Maltas nordlige del

Færre backpackere bliver i denne region under deres rejser, men St Paul’s Bay-området er en god base for at udforske Maltas nordlige områder. Det nordlige Malta har nogle af øens smukkeste strande, og du er også inden for rækkevidde af naboøerne Comino og Gozo.

St Paul’s Bay omfatter selve byen St Paul’s Bay samt de tilstødende landsbyer Buġibba og Qawra, som begge er populære blandt feriegæster. Mens St Paul’s Bay ligger i den mere rolige ende, tiltrækker både Buġibba og Qawra masser af rejsende med deres livlige atmosfære og et væld af caféer og restauranter. En asfalteret promenade forbinder de tre byer, så du kan vandre mellem dem, hvis du vil.

Hvis det er historie og en klar fornemmelse af maltesisk kultur, du er ude efter, kan St Paul’s Bay måske ikke levere varen – men hvis det er en god feriestemning og gode forbindelser til nogle af Maltas naturlige attraktioner, du er ude efter, er dette område værd at overveje. Et godt busnetværk betyder, at det er en leg at komme uden for selve byerne og opleve andre hjørner af øen.

Det er også værd at bemærke, at du finder flere hoteller her end traditionelle hostels, men mange er overkommelige på en backpackers budget.

where to stay in malta - st paul's bay area - beach view

Hvad kan man lave i St Paul’s Bay-området?

Dette område er mere gearet til at give rejsende en god tid, end det er til at fremvise arv og kultur, men der er en håndfuld historiske seværdigheder, du kan besøge, hvis du har lyst. Den mest interessante er Wignacourt Tower: et stort fort fra det 16. århundrede med en fantastisk udsigt over bugten. For dyreelskere er Salina Nature Reserve også et besøg værd – på dette naturskønne sted kan du se en række fuglearter boltre sig over saltpander.

Ta` Fra Ben Beach (også kendt som Qawra Point Beach) er den mest populære strand i netop dette område. Du finder både lokale og turister på denne klippefyldte og stenede strækning, og det generelt rolige vand gør den til et perfekt sted til en svømmetur. Hvis du har lyst til et alternativ med sand, er der også Buġibba Perched Beach. Denne strand er ganske vist lavet med kunstigt sand, men det er stadig et malerisk sted til et par timers solbadning.

Når du har set dig mæt på seværdigheder og sand i umiddelbar nærhed, så udnyt de gode transportforbindelser her og kør nordpå. Għadira Bay kan nemt nås med bus fra dette område, og det er ikke uden grund, at den er blandt Maltas mest populære strande. Det er en dejlig sandstrand med masser af caféer og barer, og du kan også prøve at sejle i havkajak eller windsurfe her – vær dog opmærksom på, at der kan være travlt. Naturreservatet Għadira ligger også et stenkast fra stranden.

De, der er ude efter noget mere roligt, bør tage bussen mod vest til Għajn Tuffieħa, et lidt mindre turistet sted, der er kendt for sit bløde rødlige sand og episke solnedgange. Her er du også tæt på den mere travle, men lige så smukke Golden Bay.

Hvis du vil have nogle af øens bedste udsigter, skal du tage til Ras il-Qammieħ. Det er lidt mere besværligt at komme til dette udsigtspunkt, men du vil blive belønnet med en fantastisk udsigt ud over havet, som bliver endnu bedre af solnedgangen.

Spisesteder i St Paul’s Bay-området

I St Paul’s, Qawra og Buġibba er det middelhavsrestauranterne og især de italienske, der dominerer, og der er også et par gode maltesiske restauranter. Der er masser af turistfælder her, men hver by har også sin del af gourmetlækkerier, hvis man ved, hvor man skal lede.

Den lille restaurant La Stalla hører til i den sidste lejr. Det er en middelhavsrestaurant uden dikkedarer med rimelige priser, som serverer pizza, pasta, fisk og skaldyr og meget mere. Den intime restaurant Ta’ Bertu er derimod gemt væk fra havnefronten og serverer maltesiske specialiteter som spaghetti med kaninsauce.

Hvis du vil forkæle dig selv, er der nogle få dyrere steder, som er prisen værd. Lovage Bistro med sin friske middelhavsinspirerede menu er et af dem. Vælg mellem andebryst, havaborre eller grøntsags- og kikærtebøffer.

For de søde tænder er Sottozero – The Gelato Factory en af de mest populære isbarer på øen. De laver traditionel italiensk gelato, og deres imponerende liste over smagsvarianter spænder fra skovbær til Ferrero Rocher.

Bedste hostels i St Paul’s Bay-området

I modsætning til i Sliema og St Julian’s finder du langt færre backpacker-hostels i St Paul’s Bay-området. Men i stedet er der masser af budgetvenlige hoteller og gæstehuse, der passer til backpackere på gennemrejse. De bedste muligheder i dette område finder man generelt i Buġibba.

Et af de bedste valg er Maltese Cross Guesthouse, som ligger i Buġibba. Værelserne er private, men den fælles tagterrasse, loungeområdet og tekøkkenet giver en fornemmelse af hostel, og værterne gør alt for, at de rejsende skal føle sig godt tilpas og velkomne. Du er også i hjertet af byen og kun få øjeblikke fra havet.

Et andet budgetvenligt valg er The San Anton Hotel. Værelserne er enkle, men komfortable med traditionelle detaljer, og der er en udendørs pool, en solterrasse og en bar, hvor du kan udveksle tips med andre rejsende.

Buccaneers Boutique Guesthouse er lidt dyrere, men en god mulighed, hvis du bare er på gennemrejse, også i Buġibba. Forvent smarte værelser, en pool og gratis morgenmad. Hold øje med regelmæssige tilbud, der også presser prisen ned.

Gozo: bonusområde

Selvom Gozo er adskilt fra hovedøen Malta, er den stadig en del af den maltesiske øgruppe, og de fleste backpackere vil tage sig tid til at besøge den som en del af deres rejse. Gozo har masser af attraktioner og en hel masse naturlig skønhed på sin lille flade, og du har virkelig brug for mere end en dag til at få styr på øen.

Dette er det perfekte sted at vende tilbage til naturen. Gozo er velsignet med en fantastisk kystlinje bestående af dramatiske klippeformationer, grotter og sandstrande, og landområderne er fyldt med vandrestier.

Livet foregår også i et langsommere tempo her. Gozo som helhed er mindre bebygget end søsterøen Malta, hvilket betyder, at sandstrandene er mere rolige, og at landskabet med bondegårde er uberørt. Der er også masser af historie at gå på opdagelse i, med historier fra svundne tider bevaret på utrolige arkæologiske steder.

Gozo er også et paradis for foodies. Her handler alt om det hyperlokale, og mange af øens små producenter byder gæsterne velkommen til at se deres traditionelle processer. Rejsende kan opdage producenter af olivenolie, ġbejniet (et osteprodukt lavet af fåremælk), salt og meget mere.

Tag til Gozo og få et temposkift, en godbid til smagsløgene og en ægte fornemmelse af tradition.

where to stay in malta - gozo - rock formation by the sea

Billede af JanneG

Hvad man kan lave på Gozo

Hvis du vil starte med en episk udsigt over Gozo, skal du tage til Dwejra Bay. Dwejra er en af de mest dramatiske dele af kysten og består af forrevne klipper og mærkelige klippeformationer. Det berømte Azure Window kollapsede desværre i 2017, men dette er stadig et område med forbløffende naturlig skønhed. Fungus Rock, en stor klippeformation ude på havet, er særligt slående, ikke mindst når den er i silhuet i solnedgangen.

Dwejra (og især det blå hul her) er også et populært dykkersted. Hvis du er til dykning, er Reqqa Point og Billinghurst Cave andre topsteder.

Rejsende vil også finde nogle af øgruppens bedste strande her på Gozo. En evig favorit er Ramla l-Hamra, en smuk orange strækning omgivet af bølgende landskab. Den er stadig helt uspoleret og har langt færre turister end de mest eftertragtede strande på Malta – det rolige vand er også perfekt til svømning og snorkling.

Desværre er den nærliggende Calypso Cave, som giver en fantastisk udsigt over stranden, i øjeblikket ikke tilgængelig for offentligheden. Men hvis du har lyst til at besøge en grotte på Gozo, skal du tage til Ninu’s Cave i den landlige by ix-Xagħra (som i sig selv er en gåtur værd). Gå rundt i grotterne og beundre stalaktitterne, stalagmitterne og de naturlige søjler.

En anden ting, man ikke må gå glip af, er Ġgantija-templerne. Disse gigantiske kalkstensstrukturer menes at stamme fra 3000-tallet f.Kr., og legenden siger, at de blev bygget af kæmper. De er højst sandsynligt blevet brugt til ritualer og ceremonier, og det spændende fortolkningscenter her hjælper med at give disse menneskeskabte vidundere en kontekst.

Det er også værd at besøge det smukke tæppe af saltpander på Gozos nordkyst. Kom om sommeren, og du vil sandsynligvis se lokale arbejdere samle saltet op.

Gozo er også stedet for udendørs eventyrere: tag en ridetur gennem landskabet, sejl i kajak rundt i Gozos rolige bugter (tjek rejsearrangøren Kayak Gozo) eller opdag klatrehotspots langs øens klippekyst.

Mens man er på Gozo, tager mange rejsende også en tur til Comino, en anden maltesisk ø. Der afgår færger fra Gozos Mġarr Harbour, og Cominos højdepunkt er den smukke Blue Lagoon, et betagende strandområde med hvidt sand og turkisblåt vand.

Spisesteder på Gozo

Mad er en oplevelse på Gozo. Der er masser af traditionelle restauranter, hvor du kan smage lokale delikatesser og friske råvarer – men du får den bedste smag af øens utrolige madscene, hvis du besøger lokale gårde og producenter.

Gozitanerne er meget stolte af deres produkter, og de lokale fremstiller alt fra soltørrede tomater og olivenolie til oste og chutneyer. Blandt de ting, man skal prøve, er ġbejniet (eller cheeselets), der serveres bløde, som de er, eller hærdede med krydderurter, salt og/eller peber.

En fed agriturisme-oplevelse er et besøg på den smukke Ta’ Mena-gård, som producerer vin, olivenolie, soltørrede tomater, syltetøj og meget mere. Du kan deltage i en guidet tur og smagning samt sjove aktiviteter som deres sommergrill og pizzaaftener. De fantastiske vinmarker, olivenlunde og udsigten over Marsalforn-dalen er også en attraktion i sig selv.

Som på Malta finder du masser af bagværk på denne ø, inklusive de berømte pastizzi . Mange retter gør også brug af kanin og Gozas vidunderlige fisk og skaldyr, mens der er masser af vegetariske retter i middelhavsstil.

En af de mest anerkendte restauranter på øen er Tmun Mgarr. Det er ikke det billigste sted, men det vil heller ikke sprænge banken, og restauranten er med rette hypet for sine fine skaldyrsretter.

Ta’ Rikardu ligger i mellemtiden i et rustikt lokale (tænk blotlagte mursten og træborde), og ejeren producerer sin egen ost og vin. Vælg fadet med oste, oliven og meget mere for at få en perfekt smag af Gozo.

Ønofile bør bestemt også smage på gozitansk vin, mens de er her. Besøg Massar Winery, en smuk boutique-ejendom, der tilbyder besøgende rundvisninger og smagsprøver. Ølelskere vil heller ikke blive skuffede: håndværksvirksomheden Lord Chambray er et mikrobryggeri, der også tilbyder rundvisninger og smagsprøver.

De bedste hostels i Gozo

Gozo har masser af overnatningsmuligheder, der er perfekte til backpackere. I tråd med selve øen er indlogeringen ofte afslappet, og der er masser af steder, hvor man kan nyde Gozos solskin. Vælg mellem boho-hostels og rustikke gæstehuse, alle med en overkommelig pris.

Santa Martha Hostel er et af øens største backpacker-hostels. Det er enkelt, men superkomfortabelt, med private værelser og gratis morgenmad. Luftige fællesområder er det ideelle sted at flygte fra Gozos varme.

Prisca’s Place Gozo er også en god mulighed. Du finder det i den gamle bydel i Victoria, Gozos historiske hovedstad, og det er nemt at gå til områdets største attraktioner, barer og restauranter. Selve vandrerhjemmet er beskedent udefra, men rent og lyst indeni, med et par sovesale med seks senge. Hæng ud i det fælles køkken om morgenen, og planlæg din rejse med de andre gæster.

De, der ønsker lidt mere privatliv, vil også elske Lantern Guesthouse. Det ligger i det naturskønne Marsalforn, som er et populært rejsemål for lokale maltesere og gozitanere på deres sommerferie. Det er familiedrevet, og værterne vil få dig til at føle dig hjemme lige fra starten og give dig tips til at udforske Gozo plus måltider, hvis du skulle have lyst til det. Hele stedet vil føles som et hjem-fra-hjemmet med detaljer som farverige puder, kunstværker og hyggelige mønstrede tæpper. Alle værelser her er private.

Vi håber, at denne guide har inspireret dig til at udforske denne ofte undervurderede øgruppe – og at den har hjulpet dig med at finde det perfekte sted at slå lejr. Uanset om du er på udkig efter et strandrefugium, en foodie-flugt eller en tur rig på historie, er du sikker på at finde din ideelle del af denne middelhavsø. Tjek vores fulde liste over hostels på Malta, og kom i gang med at planlægge din rejse.

Hvis du har boet i et af vores anbefalede kvarterer, eller hvis du kender et andet område, som andre backpackere ikke vil gå glip af, så lad os det vide i kommentarerne nedenfor. Og selvfølgelig god rejse!

Om forfatteren:

Jacqui er freelance rejseskribent og redaktør. Når hun ikke er på farten, kan du finde hende spise sig rundt i det nordlige London eller forfølge hunde på Hampstead Heath. Følg hendes eventyr i USA, Europa og andre steder på Instagram og Twitter

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top