Rejser langs Australiens østkyst: Det skal du vide

Østkysten er hjemsted for nogle af Australiens største højdepunkter. Verdens største koralrev, verdens største sandø, verdens største overdækkede stadion uden for Nordkorea, og verdens største (plastik)banan. Roadtrippet fra Cairns i det tropiske North Queensland til hipsterparadiset Melbourne via det funklende Sydney strækker sig over mere end 3000 km solkysset kystlinje og er Australiens mest velkendte backpackerrute – en konvoj af autocampere, der jagter smukke strande, adrenalinfyldte eventyr, idylliske øer og non-stop natteliv. Fra Fraser Island og Great Barrier Reef til Bondi, Brunswick og Byron Bay – her er alt, hvad du behøver at vide om at rejse på Australiens østkyst.

travel east coast australia, Sydney harbour at sunset

Sydneys havn, 📸:Getty Images

Spring direkte til:

  1. Den bedste måde at rejse på østkysten
  2. Hvor meget koster det at rejse langs østkysten?
  3. Hvor lang tid tager det at rejse langs østkysten?
  4. Bedste tidspunkt at rejse på Østkysten
  5. Indkvartering omkring Østkysten
  6. De bedste steder at besøge rundt om Østkysten
   1. Cairns og Great Barrier Reef
   2. Townsville og Magnetic Island
   3. Airlie Beach og Whitsunday-øerne
   4. Det centrale Queensland
   5. Hervey Bay og Fraser Island
   6. Solkysten
   7. Brisbane
   8. Guldkysten
   9. Byron Bay
   10. Coffs Harbour og Port Macquarie
   11. Newcastle og Port Stephens
   12. Sydney
   13. Sydkysten
   14. Canberra
   15. Melbourne

Den bedste måde at rejse på østkysten

At rejse langs den australske østkyst er at bevæge sig ud på et meget stort område. Cairns til Melbourne via Brisbane og Sydney er et maraton på 3600 km, der svarer til at køre fra Glasgow til Istanbul via München og Beograd. En af de bedste måder at rejse på, og den som de fleste backpackere stadig vælger, er at tage på roadtrip – de fleste bil- og varevognsudlejningssteder som Maui, Britz og Jucy tilbyder envejsleje til netop denne rute på Australiens østkyst.

At leje en autocamper virker som en god idé for at spare penge, men du kan ikke bare campere hvor som helst – forvent en banken på vinduet, hvis du bare er kørt op på en tilfældig strand i stedet for at betale for en plads på en campingplads, som ikke er helt billig og nogle gange er booket. Derfor er komforten på et hostel altid en god investering.

Kørsel giver dig meget mere fleksibilitet og er som regel billigere end offentlig transport, især når det giver dig mulighed for at se steder som nationalparker, som du ellers ville skulle betale for en tur for at se. Benzin koster omkring 1,50 dollars literen, og billeje starter ved omkring 30 dollars om dagen. Hvis man deler det mellem et par venner, kan det endda give mening at købe et sæt hjul til en lang tur.

Der er også måder at komme rundt på uden en bil. Greyhound og Premier busser kører begge et par gange om dagen op og ned ad østkysten, mens daglige tog forbinder Sydney med Melbourne og Brisbane (Spirit of Queensland op til Cairns er en fin service, der ikke passer ind i mange backpackers budgetter). Lavprisselskaber som Tiger og Jetstar tilbyder også billige indenrigsflyvninger – man kan ofte komme fra Sydney til Melbourne for så lidt som 40 dollars, men prisen ligger normalt på omkring 100 dollars, hvilket er nogenlunde den samme pris som den meget, meget langsommere bus eller tog.

travel east coast australia, Flinders Street Station Melbourne

Flinders Street Station Melbourne, 📸:@jamesdominko

Hvor meget koster det at rejse langs østkysten?

Så hvor meget koster det at rejse på Australiens østkyst? En seng på et hostel koster omkring 20-40 dollars, et billigt måltid 10-15 dollars, øl eller vin mindst 5-8 dollars, og organiserede ture – som et krydstogt til Whitsundays eller Great Barrier Reef – koster over 100 dollars om dagen. Dertil kommer transport (bil, bus, tog eller fly). Budgetter med omkring 60-70 dollars om dagen plus rejse- og turomkostninger.

Hvor lang tid tager det at rejse langs østkysten?

Hvor lang tid det tager at rejse langs østkysten, afhænger af, hvor længe du bliver. Hvis man skal nå alle stederne på listen nedenfor, vil seks uger føles som en sprint, og selv to måneder vil flyve af sted. At slappe af på stranden er hele pointen med disse dovne strandbyer, og hvem kan sætte en tidsramme på det? Hvis du har en strammere tidsplan, så flyv i stedet for at køre, og vælg højdepunkterne: Cairns for revet, Byron for stranden og så Australiens to største byer, Sydney og Melbourne. Hvis det kniber, kan du klemme det ind på fjorten dage.

Bedste tidspunkt at rejse på østkysten

Det er for koldt til stranden – i hvert fald efter australske standarder – nede sydpå i de køligere måneder midt på året, og Melbourne har særligt bitre vintre. Oppe nordpå er mange strande dog lukket om sommeren på grund af stingers (gopler, der er lige så smertefulde, som de lyder), mens troperne også bliver ramt af monsunregn på den tid af året.

Så hvis du vil have hele østkystens enchilada, skal du tage nordpå om efteråret eller migrere sydpå om foråret. Fang for eksempel den sidste sommersol i Melbourne i februar eller marts, før du ankommer til troperne omkring juni, eller start i solskinnet i det nordlige Queensland midt på året, mens Sydney og Melbourne varmes op i oktober eller november. Skuldersæsonen er velegnet til kortere ophold, og april og oktober er relativt solrige og fri for brodder overalt. Folkemængden og omkostningerne stiger omkring juleferien, så bliv hjemme med din mor – hun vil sætte pris på det.

Indkvartering på østkysten

Australien har masser af variation, når det gælder hostels, så du kan skræddersy dine hostelvalg til den type rejsende, du er. Der er masser af hostels i Queensland med pools og udendørs siddepladser, så du kan nyde den australske sol og tage en dukkert, når det begynder at blive rigtig varmt. Gilligan’s Backpacker Hotel & Resort Cairns er et must for alle, der elsker poolparty.

Du kan finde moderne hostels i Sydney og Melbourne med centrale beliggenheder og gode sociale områder som barer på stedet. Vågn op! Sydney Central ligger lige i nærheden af Central Station og tilbyder masser af aktiviteter som fitness-/yogakurser, byrundture og triviaaftener. Larmende backpackere kan også deltage i en af deres legendariske fester på Side Bar!

Masser af hostels i Australien er omgivet af eksotisk flora og fauna. Hvis du vil have en ægte australsk oplevelse, kan du bo på Bungalow Bay Koala Village YHA og få nogle pelsede venner! Blue Mountains Backpacker Hostel giver dig nem adgang til en af de mest fantastiske naturparker i landet!

travel east coast australia, social area at Wake Up! Sydney Central

Vågn op!Sydney Central, Sydney

De bedste steder at besøge på østkysten

1. Cairns og Great Barrier Reef

travel east coast australia, the Great Barrier Reef

Great Barrier Reef, 📸:Getty Images

Great Barrier Reef strækker sig langs 2300 km af Queenslands solkyssede kystlinje, og byen Cairns er det mest bekvemme udgangspunkt. Hop på en tur for at dykke, snorkle eller svømme rundt i denne undervandsoase – sørg for at booke en operatør med en øko-certificering og en licens til at se de farverige ting længere ude, fordi koralblegning har ødelagt meget af revet tættere på byen.

Selve byen har ingen strand, men lagunen og strandpromenaden giver mulighed for at svømme. Bedre udendørsoplevelser finder man på dagsture til tropiske paradis som Green og Fitzroy Islands eller byen Kuranda, der ligger gemt i regnskoven højt over byen. Cairns er også en eventyrhovedstad for bungee jumping, faldskærmsudspring, white water rafting og alt andet, der får adrenalinen til at pumpe.

En aften i byen på det berygtede partyhostel Gilligan’s Backpacker Hotel & Resort Cairns er måske den mest hårrejsende oplevelse af dem alle, når de skænker byens billigste drinks i deres pub og natklub på stedet. Start din rejse til Australiens østkyst med omkring fire nætter i Cairns… mere, hvis Gilligan’s tømmermænd sletter et par dage.

Cairns er også omgivet af en række mulige ekstra stop. Den snoede køretur på en time nordpå til Port Douglas –en eksklusiv ferieby med den kurvede Four Mile Beach – fører dig til Daintree Rainforest, et ældgammelt økosystem, der vrimler med krokodiller og svømmehuller (ikke på samme tid, hvis du er heldig). Vejen nordpå ender i Cape Tribulation, hvor regnskoven møder revet. Daintree Crocodylus Village er perfekt til dem, der ønsker et afsondret ophold midt i naturen, hvor man også kan få øje på det lokale dyreliv.

Inde i landet jagter backpackere vandfald (og frugtplukkerjobs) i Atherton Tablelands. Og to timers kørsel sydpå ligger Mission Beach, et af de få steder i verden, hvor man kan se den sjældne og flygtige kasuarfugl, samt et hotspot for faldskærmsudspring og affyringsrampen til Dunk Island.

Hvor mange dage? 4

Sammenlign alle vandrerhjem i Cairns

travel east coast australia, Gilligan’s Backpacker Hotel & Resort Cairns

Gilligan’s Backpacker Hotel & Resort Cairns

2. Townsville og Magnetic Island

travel east coast australia, port at Townsville

Townsville, 📸:Getty Images

Tre timers kørsel gennem sukkerrørsmarker og bananplantager bringer dig til Townsville, de facto hovedstaden i det nordlige Queensland – og endnu vigtigere, udgangspunktet for det tropiske paradis, som Magnetic Island er.

Maggie, som de lokale kalder den, ligger kun 20 minutter med færge fra Townsville, men den føles som en anden planet. Ud over det fantastiske tropiske landskab – stedet er dækket af flere palmer end en Bounty-indpakning – er Maggies store trækplaster chancen for at komme helt tæt på det australske dyreliv som kænguruer, koalaer og wallabies.

Faktisk er Bungalow Bay Koala Village det eneste hostel i Australien med sit eget dyrereservat på stedet, hvor man kan spise morgenmad med koalaerne og tage en selfie med en af de pelsede små fyre. Tilbring et par nætter i en af hytterne med A-ramme omkring den fredfyldte pool, der ligger i haven.

Hvor mange dage: 2-3

Sammenlign alle hostels i Townsville

3. Airlie Beach og Whitsunday-øerne

travel east coast australia, white sand on Airlie Beach

📸:Getty Images

Airlie Beach er endnu et travlt backpacker-hangout, fuld af rejsende, der enten er ivrige efter at sejle til Whitsunday-øerne eller har travlt med at prale over for vennerne derhjemme om det hvide sandland, de lige har oplevet. Whitsundays er et glitrende højdepunkt for alle, der rejser langs Australiens østkyst, og Airlie er porten. De 74 øer er måske nok dækket af Australiens mest glitrende resorts, men backpackere behøver ikke at gå glip af det sjove, for der er masser af billige krydstogter fra Airlie Beach, hvor man får en seng på båden og mad med i købet.

Bush Village Budget Cabins er et af de mange smarte hostels i byen, som udstråler en afslappet stemning fra det øjeblik, du ankommer til receptionen – skranken har udsigt over poolområdet, hvor dine nye venner ligger og soler sig i hængekøjerne ved poolen. Lyksalighed.

Hvor mange dage? 4

Sammenlign alle vandrerhjem i Airlie Beach

travel east coast australia, pool at Bush Village Budget Cabins

Bush Village Budget Cabins, Airlie Beach

4. Central Queensland

travel east coast australia, beach at Bundaberg

Bundaberg, 📸:Getty Images

Mackay, Rockhampton og Bundaberg – plus steder som Innisfail og Bowen længere nordpå – er de steder, hvor backpackere på arbejdsferievisum tager hen for at færdiggøre deres landbrugsarbejde og forlænge deres ophold. Men der er bestemt nogle grunde til at overnatte i det centrale Queensland, som ikke involverer frugtplukning.

Mackay er afslutningen på den sydlige del af Great Barrier Reef. Capricorn Caves er hugget ind i en kalkstenskam nær Rockhampton. Agnes Water er det første surfbreak syd for revet. Bundaberg kan prale af destilleriet, der fremstiller Australiens yndlingsrom, samt Mon Repos-stranden, hvor utroligt nuttede skildpaddeunger tager deres første forsigtige skridt mod kysten i årets første tre måneder.

Og om ikke andet er Airlie Beach til Hervey Bay en kæmpe køretur på 10 timer, så et sted som Rocky midt imellem er et praktisk pitstop for en nat.

Hvor mange dage: valgfri, 2-3

Sammenlign alle vandrerhjem i Queensland

5. Hervey Bay og Fraser Island

travel east coast australia, Scarness Pier Hervey Bay at sunset

Scarness Pier Hervey Bay, 📸:Getty Images

Hvalsafari-hotspottet Hervey Bay er din indgang til Fraser Island, den største sandø på planeten. Fraser er mere end 120 km lang og 20 km bred og er dækket af glitrende ferskvandssøer som den fredfyldte Lake Mackenzie, skibsvrag, der ruster på uberørte strande, og en vild dingoart, der er unik for øen.

Hop på en tre-dages tag-med-tur, hvor guiderne leder en konvoj af firehjulstrækkere (4WD’er), der kører langs sandet – undskyld, men din gamle, slidte campervan er ikke nok her. Tilbage på landjorden er det familiedrevne Aussie Woolshed et helt unikt sted at bo – et stykke bush midt i Hervey Bay med råt tømmer, bølgeblik og stigbøjler og sadler, der svinger fra hver en bjælke. Rainbow Beach lige syd for Fraser Island er et andet fantastisk stop på vejen sydpå.

Sammenlign alle vandrerhjem i Hervey Bay

Hvor mange dage: 4

travel east coast australia, dorm room at Aussie Woolshed, Hervey Bay

Aussie Woolshed, Hervey Bay

6. Solkysten

travel east coast australia, girl walking up steps at noosa national park

Noosa National Park 📸:@samanthalreid

Noosa tiltrækker masser af eksklusive australske besøgende, der flygter fra vinteren i de sydlige stater, hvilket forklarer alle de trendy caféer, dyre butikker og glamourøse feriehuse. Men selv backpackere har råd til Sunshine Coasts naturlige lækkerier – dykke ned i turkisblåt vand, gå kystvandringer gennem Noosa National Park, sejle i kajak i Noosa Everglades og derefter få ny energi ved Noosas mange vandhuller.

Sunshine Coast er også stedet, hvor du finder Australia Zoo – det reservat, som blev oprettet af den afdøde, store Steve Irwin, hvis familie viderefører hans arv – ca. 20 minutters kørsel inde i landet fra Caloundra eller 45 minutter fra Noosa. Halvvejs mellem Fraser Island og Brisbane (to timer hver vej) er Sunshine Coast et dejligt sted at lægge fødderne op i sandet i et par dage, før man tager til storbyen.

Hvor mange dage? 1-2

Sammenlign alle vandrerhjem i Noosa

7. Brisbane

travel east coast australia, brisbane skyline at sunset

📸:Getty Images

Indbyggere i rivaliserende byer beskriver uhøfligt Queenslands hovedstad som en stor by på landet, hvilket er lidt uretfærdigt. Brisbane har måske ikke samme tiltrækningskraft som det strandede Sydney eller det kunstneriske Melbourne, men den er værd at bruge en dag eller to på i din rejseplan for Australiens østkyst. Parker ligger langs Brisbane River, der snor sig gennem byens centrum, Westend-caféer og lune natmarkeder tilbyder noget for foodies, XXXX Brewery pumper Sunshine States magiske eliksir ud, og der er en livlig række af Brisbane-hostels på Upper Roma Street nær Suncorp Stadium – det tætteste denne sportsgale by kommer på et helligt sted.

Brisbane er også en god base for dagsture, især til den afslappede North Stradbroke Island og den uspolerede Moreton Island, hvor man kan snorkle eller dykke ved de historiske Tangalooma-skibsvrag. Hvis du ikke har så meget tid, kan du også tage på dagsture fra Bris Vegas til Sunshine Coast og Gold Coast.

Hvor mange dage: 2-3

Sammenlign alle vandrerhjem i Brisbane

8. Guldkysten

travel east coast australia,person standing at Surfers Paradise Gold Coast at sunset

Surfers Paradise Guldkysten, 📸:Getty Images

Postkortbilledet af Gold Coast er skyskrabere, der tårner sig op over gyldent sand. Og ja, den version af Goldie findes i Surfers Paradise – en Glitter Strip med natklubber, kasinoer og højhuse, som festglade backpackere vil elske. BUNK Surfers Paradise er det nyeste hostel på Gold Coast, med lyse og helt nye værelser kun 100 meter fra sandet, plus en solbeskinnet pool-lounge og stilfulde fællesområder, som man ville forvente at finde på en Generator i Europa.

Men Gold Coast strækker sig meget længere end det – faktisk 52 kilometer. Syd for Surfers er der mere salige strande som Burleigh Heads og Coolangatta, der er velsignet med mere end 300 solskinsdage om året. Inde i landet er det jungleagtige Gold Coast-bagland beskyttet af nationalparkerne Tamborine, Springbrook og Lamington. Og Goldie er også hjemsted for Australiens førende forlystelsesparker – Dreamworld, Wet ‘n’ Wild, Warner Bros. Movie World og lignende. Surfers Paradise bliver måske kedeligt efter et par nætter, men du kan bruge meget længere tid på at slappe af i et roligere hjørne af kysten.

Hvor mange dage: 2-3

Sammenlign alle hostels på Gold Coast

travel east coast australia, brown leather sofas BUNK Surfers Paradise hostel reception

BUNK Surfers Paradise

9. Byron Bay

travel east coast australia, person on the beach at byron bay with a surfboard

📸:@bradhalcrow

Byron ligger kun en time over grænsen mellem Queensland og NSW og er indbegrebet af Australiens østkyst. Kilometervis af strande. Frodige nationalparker. Pubber og caféer i massevis. Ikke underligt, at der er så mange backpackere. Sæt masser af tid af i din rejseplan til Byron Bay –det er et af de steder, der suger dig til sig som hurtigt sand, hvor receptionisten, der tjekker dig ind på vandrerhjemmet, ankom for to år siden i en autocamper og aldrig forlod stedet igen. Det helt nye Byron Bay YHA indfanger den stemning, som byen er berømt for, med grønne haver og kalejdoskopiske vægmalerier omkring et stilfuldt poolområde.

Cape Byron fyrtårn markerer det østligste punkt på det australske fastland og kaster en skygge over bongotrommespillere, solbagere, yogainstruktører og surfere, der er samlet på sandet nedenfor. Graffitiklædte gader huser specialiserede kaffebarer, håndværksbryggerier, håndværksbagere, cocktailbarer, skæve kunstgallerier, new age-spisesteder og alt andet, som hippier og hipstere savler over. Åh, og Chris Hemsworth bor her, så du kan måske få øje på Thor, der bare slapper af på stranden.

Byron Bay plejede at være en søvnig strandby, men i de senere år er den boomet med strandelskende backpackere, Sydney-flygtninge og Hollywood A-listers. Halvfems minutter nede ad kysten føles Yamba som Byron for 20 år siden – tag med på Shanes legendariske 10-dollars tur fra Yamba YHA for at høre om alt det bedste.

Og i Byron Bays bagland finder du Nimbin – en by, der dufter som en kaffebar i Amsterdam. Denne hovedstad for “alternativ livsstil” (læs: masser af Bob Marley, masser af drømmefangere og masser af pot) har et overjordisk YHA, hvor du kan sove i en yurt med udsigt over de tågede dale i Northern Rivers-regionen.

Hvor mange dage: 2-3 (afhængigt af, hvor meget chillout-tid du vil have!)

Sammenlign alle vandrerhjem i Byron Bay

travel east coast australia, people sunbathing on Yamba YHA hostel rooftop

Yamba YHA

10. Coffs Harbour og Port Macquarie

travel east coast australia, Muttonbird Island Coffs Harbour

Muttonbird Island Coffs Harbour, 📸:Getty Images

Coffs Harbour (tre timers kørsel fra Byron) og Port Macquarie (yderligere 90 minutter sydpå) er et par praktiske pitstops for road-trippere, der rejser langs Australiens østkyst.

Coffs Harbour er kendt for Big Banana, men hvis du bliver hængende længere end til en selfie med dette 13 meter lange stykke frugt, kan du besøge endnu flere fantastiske strande, nationalparker som Dorrigo eller Bongil Bongil og den nærliggende new age-by Bellingen.

Port Macquarie kan prale af, du gættede det, endnu flere fantastiske sandstrande samt et hjertevarmende Koala Hospital, der hjalp med at rehabilitere utallige dyr, der blev ramt af de skovbrande, der hærgede denne del af verden i slutningen af 2019.

Hvor mange dage: 1

Sammenlign alle vandrerhjem i Coffs Harbour

11. Newcastle og Port Stephens

travel east coast australia, coastline at Newscastle

Newscastle, 📸:Getty Images

Newcastle – cirka to timer syd for Port Macquarie – er det næste hyggelige stop på den lange køretur til Sydney. Newy er en gammel mineby, som stadig byder store skibscontainere velkommen i havnen, og den har meget af Sydneys charme – gyldent sand kun en spadseretur fra centrum, caféer og pubber med udsigt over vandet, en banebrydende mad- og drikkescene, især når det gælder kaffe – uden menneskemængderne eller prisen.

Hvis du har lidt tid tilovers i Port Stephens, så tjek Australiens delfinhovedstad Nelson Bay, en række afsidesliggende surfstrande omkring Tomaree National Park og sandklitterne i Worimi Conservation Lands, et helligt sted for de oprindelige folk. Landets ældste vinregion, Hunter Valley, ligger også lige ved siden af Newcastle – det specialbyggede YHA er omkranset af vinranker.

Central Coast, halvvejs mellem Newcastle og Sydney, er endnu en bunke smukke strande. Men mangel på hostels og offentlig transport betyder, at det ikke ligefrem er et knudepunkt for backpackere.

Hvor mange dage: 2 dage

Sammenlign alle hostels i Newcastle

12. Sydney

travel east coast australia, two girls standing in front of the sydney skyline

📸:@cinjarella_glassslipper

Sydney er en af de mest spektakulære byer på jorden, for slet ikke at tale om Australiens østkyst. Den glitrende havn viser to globalt anerkendte vartegn – Sydney Opera House og Sydney Harbour Bridge. Kystlinjen er dækket af strande i verdensklasse. Her kan du bestige klippetoppen, der forbinder Bondi med Coogee, og se Tamarama, Bronte, Clovelly og Gordon’s Bay, og tage færgen til Manly for at få den helt store Sydney Harbour-oplevelse. Kvarterer i den indre by som Surry Hills og Newtown er fyldt med fremragende caféer, barer og spisesteder (undskyld, Melbourne, men Sydney er også cool). Og grønne områder som den botaniske have ved havnen og den store Royal National Park er en del af kortet.

Tilbring så lang tid du kan (dvs. så længe dit budget tillader det) i Sydney, men du vil aldrig nå til bunds i din to-do-liste, uanset hvor mange nætter du bliver. Backpackere har mere end 80 hostels i Sydney at vælge imellem, og de fleste ligger omkring Central Railway Station i byens centrum, plus masser nær stranden i Manly, Bondi og Coffee. Men Sydney Harbour YHA skiller sig ud for dem, der ønsker den ultimative byoplevelse. Vandrerhjemmet er specialbygget i det historiske Rocks-distrikt, og tagterrassen har uhindret udsigt over Operahuset og Harbour Bridge – en ideel kulisse for den gratis vin- og osteaften hver torsdag.

Den bedste dagstur fra Sydney er 90 minutters togtur eller to timers kørsel til Blue Mountains, som er opkaldt efter det skær, der skabes af denne endeløse eukalyptusskov. Fra udsigtspunktet Echo Point i byen Katoomba har man den perfekte udsigt over klippeformationen Three Sisters, men en overnatning giver dig tid til at vandre på de mange stier, der går på kryds og tværs af skovbunden.

Landets travleste lufthavn er et fornuftigt start- eller slutpunkt for enhver rejse til Australiens østkyst, og Sydney til Cairns er den mest backpackervenlige del af denne rute. Men der er også masser at se syd for havnebyen.

Hvor mange dage: 4-5

Sammenlign alle hostels i Sydney

travel east coast australia, people eating food on the roof terrace of Sydney Harbour YHA

Sydney Harbour YHA

13. Sydkysten

travel east coast australia, Jervis Bay beach

Jervis Bay, 📸:Getty Images

Mange rejsende kører direkte fra Sydney til Melbourne – 900 km, som du kan tilbagelægge på mindre end ni timer plus pauser, men kystruten afslører kilometervis af mere gyldent sand. Start i Illawarra-regionen en times kørsel syd for Sydney – byen Wollongong er ligesom Newcastle endnu en gammel mineby omkranset af strålende strande. Gå ikke glip af Jervis Bay og den Instagram-berømte Hyams Beach (som efter sigende har det hvideste sand på jorden) på bilturen længere ned ad kysten.

Batemans Bay, yderligere to en halv time nede ad kysten, åbner op for endnu flere afsidesliggende buer af sand. Strandene på sydkysten er meget roligere end deres Queensland-kolleger nordpå, og de fleste rejsende her er grå nomader, der kravler rundt i Australien, snarere end backpackere, der leder efter en fest. Så gem dine gorillaer til Cairns og Airlie!

Det sydøstlige hjørne af landet er malerisk – Eden er lige så himmelsk, som det lyder, og det samme er Mornington Peninsula på vejen til Melbourne. Men det er ikke ligefrem hostel-centralt, så backpackere bør bare tage turen til den victorianske hovedstad.

Hvor mange dage: 5-6 dage

14. Canberra

travel east coast australia, national museum in canberra

📸:Getty Images

Den mere direkte rute fra Sydney til Melbourne går gennem Canberra, ca. tre timers kørsel fra havnebyen. Landets hovedstad har et ufortjent ry for at være kedelig, dyr og fuld af politikere. Canberra blev kun grundlagt for at afgøre en strid mellem Australiens to største byer om, hvilken der skulle være hovedstad, og det føles lidt, som om den er bygget af en flad Ikea-pakke.

På trods af opmærksomheden på Sydney og Melbourne er Canberra faktisk ret cool. Det australske krigsmindesmærke, nationalmuseet og nationalgalleriet er spændende for historieinteresserede. Der er ikke bare ét, men to parlamentshuse at besøge, efter at der blev bygget et nyt i 1988. Apropos voksne, der opfører sig som børn, så er det praktiske videnskabsmuseum Questacon et must-see. Og maden og drikkevarerne på Lonsdale Street matcher alt, hvad du kan finde i Melbourne og Sydney, selv om bordene er fyldt med politikere. Byen er hjemsted for nogle af de største nationale universiteter, så et fantastisk natteliv er uundgåeligt. Tjek byens cocktailbarer ud, eller dans løs på de summende klubber!

Hvor mange dage: 2

Sammenlign alle hostels i Canberra

15. Melbourne

travel east coast australia, cobbled street with street art in melbourne

📸:@anniespratt

Melbourne er Australiens kulturhovedstad. Hovedstaden for kaffe. Hovedstaden for coolness. Det er landets samlingspunkt for mad og mode samt Australiens sportslige epicenter – Australian Open i tennis i januar, Formel 1 i marts, hestevæddeløbskarneval om foråret. Og så er der byens sande besættelse: AFL-fodbold, som lyser op på den mægtige sportsplads med 100.000 pladser (MCG) om vinteren.

Spis kaffe, grønkål og quinoa i bohemeagtige kvarterer i den indre by som Fitzroy og Brunswick. Beundre kunstnerisk graffiti på væggene i Hosier Lane og Centre Place, samt gallerier som National Gallery of Victoria og Australian Museum for Contemporary Art. Sug til dig af historien, der siver ud af bygninger som State Library, Flinders Street Station, Old Melbourne Gaol og den udsmykkede Royal Exhibition Building i Carlton Gardens. Og oplev solnedgangen i St Kilda, når de små pingviner kommer i land efter en dag på havet.

Der er en række fremragende hostels i nærheden af Flinders Street, med United Backpackers i spidsen. Se frem til ultramoderne værelser, gratis pandekager til morgenmad og arrangementer syv aftener om ugen i deres hemmelige underjordiske bar. De fleste backpackere har brug for mindst fire eller fem dage til at finde sig til rette i Melbourne.

Hvis du vil fortsætte din rejse langs Australiens østkyst, skal du køre vest for Melbourne ned ad Great Ocean Road i retning af Adelaide. Selv om køreturen fra Cairns har været fantastisk, er der intet, der kan sammenlignes med klippesiderne og svingene på denne fantastiske strækning af klipper, der snor sig langs Australiens sydkyst. De 12 apostle (kæmpestore klipper langs stranden) kan nås på en dagstur fra Melbourne, men tag en overnatning for at udforske hvert et sving.

Hvor mange dage? 4-5

Sammenlign alle vandrerhjem i Melbourne

travel east coast australia, people chilling on sofas at United Backpackers hostel

United Backpackers

Opfrisk din australske accent, grib dine g-strenge, og nyd den fantastiske østkyst. Hvad venter du på, kammerat?

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Har du besøgt nogle af stederne på listen, eller kender du nogle hemmelige steder, vi ikke har nævnt? Fortæl os det i kommentarerne!

Fortsæt med at læse:

🌟 Arbejde på en gård i Australien: alt hvad du behøver at vide, fra jobsøgning til visum

🌟 På opdagelse down under: din guide til backpackingi Australien

🌟 Guide til backpackere i New Zealand

Om forfatteren:

Tom Smith er en australsk forfatter, der bor i Manchester. Tom er besat af sport og rejser og har set cricket i Cardiff, fodbold i Fortaleza, baseball i Bay Area, og der er stadig meget mere at krydse af på bucketlisten. Læs mere af hans arbejde her.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top