Feesten als een local – het beste nachtleven in Kiev!

Language Specific Image

De hoofdstad van Oekraïne ontwikkelt zich snel tot de nieuwste alternatieve hotspot van Europa en heeft veel meer te bieden dan de saaie stereotypen die eraan kleven. Er zijn tientallen redenen om van Kiev je volgende reis te maken, niet in de laatste plaats het bruisende nachtleven. Van ambachtelijk bier tot verfijnde cocktails, dronken bootcruises tot ondergrondse raves, elk weekend is er genoeg om je bezig te houden. Hier vind je een kort overzicht van wat het nachtleven in Kiev te bieden heeft!kiev nightlife, two women walking up the steps of saint andrews church

@pablo4travelers

Kiev bierbars

De Oekraïense bierscene beleeft een ambachtelijke revolutie, gestimuleerd door de inventieve smaken van brouwers als Varvar en de tongue-in-cheek politieke lol van Pravda. Je hoeft echter niet naar een van de hippe ambachtelijke pubs te gaan voor een goed biertje. Plaatsen als Syndicate Beer & Grill hebben meer de sfeer van een sportbar en de plaatselijke keten van Porter Pubs doet niet alsof maar serveert betaalbaar koud bier.

 • Varvar: (zondag 14.00-11.45 uur; maandag t/m donderdag 13.00-11.45 uur; vrijdag 13.00-12.45 uur; zaterdag 14.00-12.45 uur)
 • Pravda Biertheater: (zondag 11.00-12.00 uur; maandag t/m donderdag 14.00-12.00 uur; zaterdag 11.00-2.00 uur)
 • Syndicate Beer & Grill: (zondag t/m donderdag 10.00-12.00 uur; vrijdag t/m zaterdag 12.00-2.00 uur)
 • Porter Pub: (de meeste locaties elke dag geopend van 10.00 tot 2.00 uur)

kiev nightlife, a group of people saying cheers with beers

@giisilveira

Kiev cocktailbars

Als je van cocktails houdt, is Kiev een van de beste plaatsen in Oost-Europa om creatieve brouwsels te proeven. Elk jaar organiseert de stad Barometer, een van de meest fascinerende cocktailshows in heel Europa, waar bartenders uit het hele land en de hele wereld op af komen.

Veel cocktailbars in Kiev hebben een unieke inslag of een grappig thema. Je kunt de smaken van verre landen proeven bij Podil East India Company, of je drankvoorkeuren psychoanalyseren bij Pink Freud.

De stad zit ook vol met speakeasies. Van Paravoz, verborgen in een gesloten bioscoop, tot Loggerhead, een luxe bar achter een ongemarkeerde deur, de stad is eigenlijk een speurtocht naar fantastische drankjes. Twee van de beste zijn Barman Dictat, met een enorme muurlange uitstalling van alcohol en live muziek en DJ’s op verschillende dagen van de week, en Hendrick’s, een chique tent in de kelder van een hamburgerrestaurant.

 • Podil East India Company: (elke dag van 12.00 tot 2.00 uur)
 • Pink Freud: (zondag 18.00-12.00 uur; maandag t/m donderdag 18.00-1.00 uur; vrijdag t/m zaterdag 18.00-2.00 uur)
 • Paravoz: (zondag-maandag 4pm-1am; dinsdag-donderdag 4pm-2am; vrijdag-zaterdag 4pm-3am)
 • Loggerhead: (zondag-donderdag 19.00-1.00 uur; vrijdag-zaterdag 19.00-2.00 uur)
 • Barman Dictat: (zondag 18.00-2.00 uur; maandag-zaterdag 18.00-6.00 uur)
 • Hendrick’s: (zondag-dinsdag gesloten; woensdag-donderdag 18.00-1.00 uur; vrijdag-zaterdag 18.00-2.45 uur)

kiev nightlife, a girl in a hat drinking a pink cocktail

@jacalynbeales

Dakterrassen in Kiev

Kiev staat bekend om zijn koude winters, maar dat betekent alleen dat de inwoners van Kiev ‘s zomers volop genieten. De rooftopbars van Kiev zijn vaak onopvallend aangegeven, maar het is de moeite waard om ze uit te zoeken. Bovenop het Bursa Hotel is er een klein terras met de naam 1818, dat een uitstekend uitzicht bij zonsondergang biedt over de wijk Podil. In het restaurant en bar op het dak Mur-Mur kun je over de rand gluren naar de drukke straat Pushkinska. Het meest spectaculaire uitzicht heb je misschien wel bij Bar on 8 op de top van het Hyatt Regency, waar je kunt genieten van een drankje tegenover de UNESCO werelderfgoedlocatie van de Sint Sophia kathedraal.

 • 1818: (zondag-donderdag 4pm-1am; vrijdag-zaterdag 4pm-3am)
 • Mur-Mur: (elke dag 12.00-2.00 uur)
 • Bar op 8: (elke dag 11.00-2.00 uur)

kiev nightlife, a view of the city at night from the rooftops

@lifeinkyiv

Kiev clubs

Als het op dansen aankomt, zijn er opties voor elke soort groove. Plaatsen als The Alchemist trekken cocktail- en hiphopliefhebbers aan, terwijl Closer, een populaire club verstopt in een verlaten commercieel complex, meer low-key is met een focus op techno en house. Voor een strandfeest loop je over de voetgangersbrug naar UBK Beach op het eiland Trukhaniv. Als je je een oligarch wilt voelen, moet je naar Hangover gaan, waar het in het weekend vaak druk is met blitse jonge Oekraïners.

In de zomer vinden er in Kiev talloze concerten en festivals plaats. Een festival dat snel aan populariteit wint is het Brave! Factory festival, dat in 2019 zes podia had en twee dagen duurde, gehost in de unieke locatie van een treindepot.

 • UBK: (zondag 11.00-2.00 uur, maandag t/m donderdag 11.00-1.00 uur; vrijdag t/m zaterdag 11.00-6.00 uur)
 • Alchemist: (zondag-donderdag 18.00-3.00 uur; vrijdag-zaterdag 18.00-5.00 uur)
 • Closer: (vrijdag 11.59-11.00 uur; zaterdag 11.59-12.00 uur; zondag 12.00-3.00 uur)
 • Hangover: (zondag-donderdag 12u-1u; vrijdag-zaterdag 12u-4u)

kiev nightlife, crowd of people in a club with multi coloured lights watching the stage

@adityachinchure

Uitgaan in Kiev

Er zijn een paar typische uitgaanservaringen in Kiev die iedereen ten minste één keer zou moeten meemaken! Een van de meest radicale drankjes die je kunt krijgen is het ‘helm’-drankje in Palata No. 6, een bar met een macaber ziekenhuisthema. Deelnemers moeten een helm dragen en je mag niet bang zijn voor vuur – maar dat is alles wat ik zeg, want je moet het zelf ervaren!

De pas geopende RiverPort is nu al een favoriete bestemming voor de plaatselijke bevolking. Met verkopers van eten en drinken in de openlucht en regelmatige evenementen bruist het hier altijd. Voor een totaal unieke ervaring spring je aan boord van een van de Dnjepr riviercruises. Je hebt de kans om de gevarieerde skyline van Kiev te zien terwijl je feest met de enthousiaste plaatselijke bevolking.

Om een van de populairste exportproducten van Oekraïne te proberen, ga je naar Drunk Cherry voor een glas kersenlikeur. Misschien neem je wel een fles mee voor thuis!

Prijzen nachtleven Kiev

De prijzen in Kiev zijn over het algemeen heel betaalbaar vergeleken met andere Europese hoofdsteden. Je kunt een ambachtelijk biertje van 3 liter krijgen voor minder dan 2 euro. Cocktails zijn over het algemeen iets duurder, variërend van 5 tot 10 euro – wat nog steeds een goede deal is vergeleken met wat je in New York of Londen zou betalen voor hetzelfde drankje van hoge kwaliteit. Clubcovers kunnen variëren van 15 tot 20 euro, afhankelijk van de tijd waarop je gaat en wie de DJ is. Als je naar de populairste gelegenheden in het centrum gaat, kunnen deze prijzen natuurlijk nog hoger liggen.

Wat wel en niet te doen in het nachtleven van Kiev

 • Let op je spullen. Hoewel opgeblazen rekeningen en zwendel in clubs nu grotendeels alleen nog stadslegendes zijn, moet je niet geschokt zijn als je tas verdwijnt als je er niet op let.
 • Gebruik geen drugs. De Oekraïense drugswetgeving is momenteel erg streng. Je zou niet alleen de wet overtreden, maar ook alle risico’s lopen die gepaard gaan met een ongereguleerde drugsmarkt.
 • Denk aan uw uiterlijk. De dagen van extreme ‘gezichtscontrole’ zijn voorbij, maar bepaalde verwachtingen over het uiterlijk hangen nog steeds rond op sommige plaatsen. Dit geldt vooral als je van plan bent om een aantal van de meer trendy hotspots in het centrum van de stad te bezoeken.
 • Maak wel een reservering. Het nachtleven van Kiev wordt gedomineerd door het reserveringssysteem, wat erg frustrerend kan zijn als je het graag spontaan houdt. Dit geldt vooral voor cocktailbars en gelegenheden op de daken. Als je graag gevaarlijk leeft zonder te reserveren, zorg dan dat je een back-up plan hebt.
 • Geef niet op. Als een uitsmijter je in eerste instantie de toegang weigert omdat je geen reservering hebt, kun je je misschien nog naar binnen praten als je gewoon aan de bar wilt staan, of je kunt beloven dat je binnen een bepaalde tijd weer weg bent.
 • Maak je geen zorgen als je geen Oekraïens spreekt. Over het algemeen kan het Oekraïense personeel, dat de voorhoede vormt van de revolutie in het nachtleven van Kiev, uitstekend Engels.
 • Controleer de openingstijden. In een dynamische stad als Kiev gaan uitgaansgelegenheden voortdurend open en dicht – of worden ze gerenoveerd. Google is misschien niet up-to-date met alle bedrijven, dus om te controleren of een plek open is, zoek je ze op via sociale media.
 • Kijk of er speciale evenementen zijn. Bijna elk weekend is er wel iets unieks te doen, of het nu een ambachtelijk bierfestival of een fabrieksrave is. De beste plek om informatie te vinden over aankomende evenementen is sociale media – bijna alles wordt online gepubliceerd. Veel informatie is in het Oekraïens, maar als je Google Translate gebruikt, kun je wel ontcijferen wat er allemaal gebeurt.
 • Doe je eigen onderzoek! Dit is slechts een basisprimer over alle opties die het nachtleven in Kiev je te bieden heeft! Zelfs nu ik hier bijna twee jaar woon, ontdek ik voortdurend nieuwe plekken en wordt mijn lijst met favorieten steeds langer. De beste manier om dit te doen is als je ter plaatse bent – praat met de plaatselijke bevolking om te zien waar ze uithangen. Ik heb de beste aanbevelingen gekregen van de barmannen zelf (ze hebben het te druk met plezier maken om Google-recensies achter te laten).

kiev nightlife, a view of saint andrews church on the hill

Nu je een lokale gids voor het nachtleven in Kiev hebt gelezen, ben je klaar om de hele nacht door te feesten in Oekraïense stijl? Of ben je er al geweest en heb je je eigen aanbevelingen om te delen? Hoe dan ook, laat het ons weten in de reacties. Proost! 🍺

Bekijk onze hostels in Kiev voor een overnachting na een avondje feesten.

Over de auteur:

Amy Butler is een schrijfster uit New York City, die momenteel rondzwerft zonder vast adres. Haar belangrijkste bezigheden zijn bevriend raken met barmannen en verschillende culturen ervaren door middel van brood. Lees haar blog The Wayfarer’s Book of volg haar Instagram.

Lees verder: ⬇️

de ultieme gids voor backpacken in Rusland

beste nachtclubs ter wereld

de leukste dingen om te doen in Kiev

de beste plekken om te feesten in Europa

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven