Fest som en lokal – det bedste natteliv i Kiev!

Language Specific Image

Ukraines hovedstad, der hurtigt er blevet Europas seneste alternative hotspot, har meget mere at byde på end de triste og kedelige stereotyper, der knytter sig til den. Der er masser af grunde til at tage til Kiev på din næste rejse, ikke mindst det pulserende natteliv. Fra håndlavet øl til sofistikerede cocktails, fra bådture til underjordiske raves – hver weekend er der masser at tage sig til. Her er et hurtigt kig på, hvad nattelivet i Kiev har at byde på!kiev nightlife, two women walking up the steps of saint andrews church

📷 @pablo4travelers

Kiev ølbarer

Den ukrainske ølscene oplever en håndværksmæssig revolution, som er blevet boostet af de opfindsomme smage fra bryggerier som Varvar og Pravdas ironiske politiske humor. Men man behøver ikke at gå på en af de hippe craft pubs for at få en god øl. Steder som Syndicate Beer & Grill har mere en sportsbar-stemning, og den lokale kæde af Porter Pubs gør ikke meget væsen af sig, men serverer kolde øl til en overkommelig pris.

 • Varvar: (søndag kl. 14.00-23.45; mandag-torsdag kl. 13.00-23.45; fredag kl. 13.00-12.45; lørdag kl. 14.00-12.45)
 • Pravda Beer Theatre: (søndag kl. 11-12; mandag-torsdag kl. 14-12; lørdag kl. 11-2)
 • Syndicate Beer & Grill: (søndag-torsdag kl. 10.00-12.00; fredag-lørdag kl. 12.00-2.00)
 • Porter Pub: (de fleste steder har åbent hver dag fra kl. 10.00-2.00)

kiev nightlife, a group of people saying cheers with beers

📷 @giisilveira

Cocktailbarer i Kiev

Hvis du er vild med cocktails, er Kiev et af de bedste steder i Østeuropa at prøve kreative sammensætninger. Faktisk er byen hvert år vært for Barometer, et af de mest fascinerende cocktailshows i hele Europa, som tiltrækker besøgende bartendere fra hele landet og verden.

Mange af cocktailbarerne i Kiev har en unik vinkel eller et ironisk tema. Du kan få smagsoplevelser fra fjerne lande på Podil East India Company eller prøve at psykoanalysere dine drinkspræferencer på Pink Freud.

Byen er også fuld af smugkroer. Fra Paravoz, der ligger gemt i en lukket biograf, til Loggerhead, en eksklusiv bar bag en umærket dør, er byen nærmest en skattejagt efter fantastiske drinks. To af de bedste er Barman Dictat, som har en kæmpe væg med alkohol og byder på livemusik og DJ’s på forskellige ugedage, og Hendrick’s, en stilfuld bar, som ligger i kælderen under en burgerrestaurant.

 • Podil East India Company: (hver dag kl. 12.00-2.00)
 • Pink Freud: (søndag 18.00-12.00; mandag-torsdag 18.00-1.00; fredag-lørdag 18.00-2.00)
 • Paravoz: (søndag-mandag kl. 16.00-01.00; tirsdag-torsdag kl. 16.00-02.00; fredag-lørdag kl. 16.00-03.00)
 • Loggerhead (søndag-torsdag kl. 19.00-01.00; fredag-lørdag kl. 19.00-02.00)
 • Barman Dictat: (søndag 18.00-02.00; mandag-lørdag 18.00-06.00)
 • Hendrick’s: (søndag-tirsdag lukket; onsdag-torsdag kl. 18.00-01.00; fredag-lørdag kl. 18.00-02.45)

kiev nightlife, a girl in a hat drinking a pink cocktail

📷 @jacalynbeales

Tagterrasser i Kiev

Kiev er berømt for sine kolde vintre, men det betyder kun, at de lokale nyder deres somre i fulde drag. Kievs tagbarer er ofte diskret markeret, men det er værd at opsøge dem. På toppen af Bursa Hotel er der en lille terrasse ved navn 1818, som tilbyder en fremragende udsigt over solnedgangen i Podil-kvarteret. Fra tagrestauranten og baren Mur-Mur kan man kigge ned på den travle gade Pushkinska. Den mest spektakulære udsigt finder du måske på Bar on 8 på toppen af Hyatt Regency, hvor du kan nyde en drink på den anden side af gaden fra Sankt Sophias katedral, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

 • 1818: (søndag-torsdag kl. 16.00-01.00; fredag-lørdag kl. 16.00-03.00)
 • Mur-Mur: (hver dag kl. 12.00-2.00)
 • Bar on 8: (hver dag kl. 11.00-2.00)

kiev nightlife, a view of the city at night from the rooftops

📷 @lifeinkyiv

Klubber i Kiev

Når det kommer til dans, er der muligheder for enhver form for groove. Steder som The Alchemist tiltrækker et cocktail- og hiphop-elskende publikum, mens Closer, en populær klub gemt i et forladt kommercielt kompleks, er mere afdæmpet med fokus på techno og house. For en strandfest kan du gå over fodgængerbroen til UBK Beach på Trukhaniv Island. Hvis man vil føle sig som en oligark, skal man gå på Hangover, som ofte er overfyldt i weekenden med glitrende unge ukrainere.

Om sommeren er Kiev vært for adskillige koncerter og festivaler. En af dem, der hurtigt stiger i popularitet, er Brave! Factory-festivalen, som i 2019 havde seks scener og varede i to dage, og som blev afholdt i en unik togremise.

 • UBK: (søndag kl. 11.00-2.00, mandag-torsdag kl. 11.00-1.00; fredag-lørdag kl. 11.00-6.00)
 • Alchemist: (søndag-torsdag 18.00-03.00; fredag-lørdag 18.00-05.00)
 • Closer: (fredag kl. 11.59-11.00; lørdag kl. 11.59-12.00; søndag kl. 12.00-3.00)
 • Hangover: (søndag-torsdag kl. 12.00-01.00; fredag-lørdag kl. 12.00-04.00)

kiev nightlife, crowd of people in a club with multi coloured lights watching the stage

📷 @adityachinchure

Kievs natteliv er et must

Der er et par helt centrale oplevelser i Kievs natteliv, som alle bør have mindst én gang! En af de mest radikale drinks, man kan få, er “hjelm”-drinken på Palata No. 6, en bar med et makabert hospitalstema. Deltagerne skal bære hjelm, og man må ikke være bange for ild – men det er alt, hvad jeg siger, for du skal selv opleve det!

Den nyåbnede RiverPort er allerede et yndet udflugtsmål for de lokale. Med udendørs mad- og drikkevareleverandører samt regelmæssige arrangementer er her altid gang i den. Hvis du vil have en helt unik oplevelse, kan du hoppe ombord på et af krydstogterne på Dnepr-floden. Du har mulighed for at se Kievs mangfoldige skyline, mens du fester med entusiastiske lokale.

Hvis du vil prøve en af Ukraines mest populære eksportvarer, kan du tage til Drunk Cherry og få et glas kirsebærlikør. Måske kan du købe en flaske med hjem!

Priser på natteliv i Kiev

Priserne i Kiev er generelt meget overkommelige sammenlignet med andre europæiske hovedstæder. Du kan få en .3L craft beer for mindre end 2 Euro. Cocktails har en tendens til at være lidt dyrere, fra 5 til 10 euro – hvilket stadig er et godt tilbud sammenlignet med, hvad du ville betale for den samme drink af høj kvalitet i New York eller London. Dækkener på klubber kan koste fra 15 til 20 euro, afhængigt af hvad tid du tager af sted, og hvem der er DJ. Hvis du tager til de mest populære steder i centrum, kan priserne selvfølgelig være endnu højere.

Dos and don’ts i nattelivet i Kiev

 • Hold øje med dine ejendele. Oppustede regninger og klubsvindel er stort set kun vandrehistorier nu, men hvis du er uopmærksom på din taske, skal du ikke blive chokeret, hvis den forsvinder.
 • Lad være med at tage stoffer. Ukraines lovgivning om stoffer er i øjeblikket meget streng. Ikke alene ville du bryde loven, men du ville også påtage dig alle de risici, der er forbundet med et ureguleret narkotikamarked.
 • Tænk over dit udseende. Dagene med ekstrem “ansigtskontrol” er forbi, men visse forventninger til udseendet hænger stadig ved på nogle spillesteder. Det gælder især, hvis du planlægger at besøge nogle af de mere trendy hotspots i centrum af byen.
 • Foretag en reservation. Nattelivet i Kiev er domineret af reservationssystemet, hvilket kan være meget frustrerende, hvis du kan lide at gøre tingene spontant. Det gælder især cocktailbarer og rooftop-steder. Hvis du kan lide at leve farligt uden en reservation, skal du sørge for at have en back up-plan.
 • Giv ikke op. Hvis en dørmand i første omgang nægter dig adgang, fordi du ikke har en reservation, kan du måske stadig tale dig ind, hvis du bare vil stå i baren, eller du kan love at være ude inden for et bestemt tidsrum.
 • Du skal ikke bekymre dig, hvis du ikke kan tale ukrainsk. Generelt har det ukrainske personale, som står i spidsen for Kievs nattelivsrevolution, fremragende engelskkundskaber.
 • Dobbelttjek åbningstiderne. I en dynamisk by som Kiev åbner og lukker spillesteder konstant – eller er under renovering. Google er måske ikke opdateret med alle forretninger, så for at dobbelttjekke, om et sted er åbent, skal du kigge efter dem på de sociale medier.
 • Tjek for særlige begivenheder. Der er noget unikt at lave næsten hver weekend, hvad enten det er en festival for håndværksøl eller et fabriksrave. Det bedste sted at finde information om kommende arrangementer er på de sociale medier – næsten alt bliver annonceret online. Meget af det er på ukrainsk, men hvis du er bevæbnet med Google Translate, bør du være i stand til at tyde, hvad der sker.
 • Lav din egen research! Dette er blot en grundlæggende introduktion til alle de muligheder, nattelivet i Kiev kan tilbyde dig! Selv efter at have boet her i næsten to år, finder jeg hele tiden nye steder, og min liste over favoritter bliver bare længere og længere. Den bedste måde at gøre det på er, når du er på stedet – tal med de lokale for at se, hvor de hænger ud. Jeg har fået de bedste anbefalinger fra bartenderne selv (de har for travlt med at have det sjovt til at skrive Google-anmeldelser).

kiev nightlife, a view of saint andrews church on the hill

Nu hvor du har læst en lokales guide til nattelivet i Kiev, er du så klar til at feste natten lang på ukrainsk manér? Eller har du allerede været der, gjort det og har dine egne anbefalinger at dele? Uanset hvad, så lad os det vide i kommentarerne. Skål! 🍺

Tjek vores hostels i Kiev for et sted at overnatte efter en nat med fest.

Om forfatteren:

Amy Butler er skribent fra New York City, hvor hun i øjeblikket rejser rundt uden en fast adresse. Hendes hovedaktiviteter er at blive venner med bartendere og opleve forskellige kulturer gennem brød. Læs hendes blog The Wayfarer’s Book , eller følg hende på Instagram.

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 Den ultimative guide til backpacking i Rusland

🌟 De bedste natklubber i verden

🌟 De bedste ting at lave i Kiev

🌟 De bedste steder at feste i Europa

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top