11 fantastiske ting at lave i Soho for rygsækrejsende

Language Specific Image

Selv hvis du aldrig har været i London, har du sikkert hørt om Soho. Det er det mest larmende, travleste, mest beskidte og skøreste kvarter i hovedstaden. Kvarteret dækker omkring en kvadratkilometer mellem Oxford Circus, Piccadilly Circus og Tottenham Court Road, og der er masser af plads i de smalle, snoede gader. Soho er berygtet for sit larmende natteliv, farverige bøssemiljø og neonfarvede sexbutikker – men hvis du graver lidt dybere, vil du opdage, at der er mere ved dette historiske kvarter, end øjet ser. For at hjælpe dig med at sætte pris på de finere kvaliteter har vi samlet de bedste ting, du kan lave i Soho på et budget.

1. To ord: Bacon Naan

things to do in soho @london.food.girl

📷: @london.food.girl

Bacon butties er en billig og lækker britisk måde at starte dagen på. Men folkene på Dishoom har gjort det endnu bedre og fundet på et indisk twist på denne klassiske britiske basisret. Jeg giver dig: bacon naan. Ja, denne fusion af to ikoniske madvarer er lige så uanstændigt velsmagende, som den lyder, og til 5,50 pund er den blandt de billigste morgenmad i Soho. Baconen er etisk korrekt indkøbt og tørret i fem dage med stensalt og Demerara-sukker. YUM.

2. Besøg huset, der bestemt ikke er et bordel

Things to do in Soho @havepillowwilltravel

📷: @havepillowwilltravel

Nej, nej, dette hus på Meard Street 7 i Soho er bestemt, 100%, IKKE et bordel. Og bare for at bevise det, har ejeren sat et skilt på hoveddøren, hvor der står:

DETTE ER IKKE ET BORDEL
DER ER INGEN PROSTITUEREDE
PÅ DENNE ADRESSE

Den pågældende ejer var kunstneren og London-“karakteren” Sebastian Horsley, som desværre døde for flere år siden. Skiltet blev sat op, som du måske har gættet, for at forhindre folk i at forveksle hans hus med et bordel, og det står der stadig i dag. En vidunderligt finurlig lille attraktion, som er værd at opsøge.

3. Se Londons mest berømte vandpumpe

Things to do in Soho @michael_kram

📷: @michael_kram

Har du aldrig troet, at du kunne blive begejstret for en vandpumpe? Så kan du godt tro om igen. John Snow’s Water Pump på Broadwick Street i hjertet af Soho vil med garanti imponere. Pumpen i sig selv er ikke noget særligt – en ret gammel victoriansk pumpe – men i midten af1800-tallet blev den skueplads for et af de største gennembrud i moderne medicin, da lægen John Snow indså, at et udbrud af kolera i Soho var geografisk centreret omkring den offentlige vandpumpe. Det førte til opdagelsen af, at vand kunne være en sygdomsbærer, og det havde en enorm indflydelse på folkesundheden og affaldshåndteringen.

4. Omfavn sexbutikkerne og neonskiltene

Things to do in Soho @saskia_lane

📷: @saskia_lane

Soho er berømt for sin tilknytning til sexindustrien, og selv om de fleste af de mere frække etablissementer siden er flyttet, er der stadig masser af neonklædte sexbutikker, der stadig sælger “legetøj” til voksne og nye sugerør til pikken. De kan være sjove at besøge, og de tager ikke sig selv alt for alvorligt.

London-nørdefakt: De fleste af neonsexskiltene i Soho er designet af kunstneren Chris Bracey. Hvis du vil se flere af hans værker, så er et besøg på God’s Own Junkyard et must – sammen med nogle andre fantastiske gratis ting at lave i London.

5. Find alle 7 Soho-næser og bliv millionær (måske)

Things to do in Soho @facesinarchitecture

📷: @facesinarchitecture

Hold øjnene åbne, når du går rundt i Soho, og måske får du øje på en næse i naturlig størrelse, der stikker ud af en af bygningerne. De små skulpturer dukkede op i 90’erne, og da det tog over et årti for kunstneren Rick Buckley at stå frem og påtage sig ansvaret (de var tilsyneladende en protest mod den voksende mængde CCTV i London), omgiver et stort antal bymyter næserne den dag i dag.

Den mest vedholdende legende siger, at hvis det lykkes dig at få øje på alle syv Soho Noses, bliver du fantastisk rig. Selv om det ikke er sikkert, at der stadig findes syv næser, er det stadig et forsøg værd.

6. Fortab dig i den enorme Foyles-boghandel

Things to do in Soho @albainbookland

📷: @albainbookland

Hvis du elsker bøger, så er et besøg hos Foyles et must. Det er en af de største boghandlere i Europa, og både udvalget af bøger og den smukke bygning gør den til min favorit. Spredt over fem etager og med over 200.000 titler har denne ikoniske London-boghandel alt fra moderne klassikere til instruktionsmanualer om, hvordan man starter sin egen blog. Caféen ovenpå serverer sund, hjemmelavet mad og et stort udvalg af te på løse blade, og der er endda et lille udstillingslokale ved siden af.

Det gode ved en butik af denne størrelse er, at der ikke er noget overopmærksomt personale, der følelsesmæssigt afpresser dig til at købe noget, så du kan bladre i ro og mag uden at bruge en krone – i teorien, men det er svært at forlade en boghandel som denne tomhændet!

7. Kig ned på en forladt victoriansk gade

Things to do in Soho @brittamoeller82

📷: @brittamoeller82

Vi briter tager det nogle gange for givet, men som enhver amerikaner eller australier vil fortælle dig, er det faktisk ret utroligt, hvor meget historie man kan finde overalt i London.

Hvis du vil have en lille påmindelse om Londons fortid, skal du gå hen til trafikøen på Charing Cross Road og kigge ned. Gennem metalristen under dine fødder kan du lige ane et vejskilt flere meter under dig. Det er resterne af Little Compton Street, en victoriansk gade, som blev begravet for at gøre plads til Charing Cross Road. Det er en af de underlige små skjulte perler, som med garanti vil få dig til at forelske dig i London igen.

8. Tjek Sohos fantastiske LGBT-scene ud

Things to do in Soho @amelierosser

📷: @amelierosser

London er kendt for at være en af de mest åbne og inkluderende byer i verden, så det er ingen overraskelse, at der er et stort LGBT-miljø. Soho har været hjertet af dette samfund i årevis med et stort antal LGBT-venlige pubber og klubber, hvoraf de fleste ligger på eller i nærheden af Old Compton Street. Nogle af mine favoritter er den enorme G-A-Y bar, SHE Soho og Friendly Society.

9. Drik al kaffen

Things to do in Soho @lizzynickellphotography

📷: @lizzynickellphotography

Soho har en af de højeste koncentrationer af gode kaffebarer i London, så der er ingen mangel på steder, hvor man kan tanke op og få ny koffein. Nogle af mine favoritter er Soho Grind, hvor du kan prøve en farverig gurkemeje-, rødbede- eller matcha-latte og endda opdage en skjult speakeasy nedenunder; Tap – No 193 Wardour St for lækker kaffe i afslappede omgivelser; Rapha Cycle Club, hvor to af mine yndlingsting, kaffe og cykler, mødes; og Crosstown Donuts, hvor du kan få en guddommelig surdejs- og endda vegansk donut til din kaffe.

10. Gå på (vindues)shopping

Things to do in Soho @georginacowley

📷: @georginacowley

Normalt ville jeg sige “køb flybilletter, ikke souvenirs”, men når man er i Rom… Soho er hjemsted for nogle af Europas mest elskede shoppingområder, herunder modemekkaet Oxford Street, som danner Sohos grænse i nord og er hjemsted for Topshop-moderskibet, Urban Outfitters og meget mere; den åh-så-instagammable Liberty, med sine smukke udstillinger og mock-Tudor-facade; den smukke og livlige Carnaby Street; plus mange små uafhængige butikker spredt rundt omkring.

11. Kom gratis ind i Londons bedste fotogalleri

Things to do in Soho @danalixenberg

📷: @david.ja.dunn & @danalixenberg

Dette enorme galleri i Soho, The Photographers’ Gallery, er et af de bedste steder at se fotografi i verdensklasse i Europa, med konstant skiftende udstillinger på flere etager. Det præsenterer også den ekstremt prestigefyldte Deutsche Börse Photography Foundation Prize hvert år.

Men på en eller anden måde flyver det stadig under de fleste turisters radar. Tip til at spare penge: Kom tidligt! Indgangen koster normalt £4, men hvis du kommer før kl. 12, er det helt gratis, hvilket gør det til en af de bedste ting at lave i Soho på et budget.

Vandrerhjem i London | Billige flyrejser til London

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top