11 festivaler, der tager din storbyferie til det næste niveau

Language Specific Image

Vil du pifte din storbyferie op? Vi har bedt Resident Advisor om at anbefale de bedste endagsfestivaler og dagspas i byer fra Amsterdam til Novisad. Du får alt det sjove fra en traditionel festival, uden camping og barakker. Og når du er færdig med at feste, er du lige midt i begivenhedernes centrum i nogle af verdens mest spændende byer. Her er, hvor du kan få mere for pengene…

Nuits Sonores

best one day festivals / nuit sonores lyon

Nuits Sonores forvandler Lyon til en gigantisk legeplads. Det, der virkelig adskiller den fra andre byfestivaler, er den måde, den spreder sig ud over nogle af byens mest slående steder: fra swimmingpoolen på Rhône-flodens bredder til de hængende haver i Perrache. Tag med 80.000 festivalgæster og 250 kunstnere på en magisk weekend på opdagelse.

Hvor er det? Lyon, Frankrig
Hvornår: 29. maj – 2. juni 2019
Pris:
Endagsbilletter fra £22
Info: nuit-sonores.com

Hvor kan man bo? SLO Living Hostel, 5 rue Bonnefoi

Bevægelse i Detroit

best one day festivals / movement detroit

Detroit er showets stjerne på Movement, på trods af det fantastiske line-up af kunstnere. Og hvordan kunne det ikke være det? Detroit har spillet en så afgørende rolle i musikhistorien, og da der ikke er tegn på en økonomisk genoplivning lige foreløbig, er det en by, som alle elsker at holde med. Som technoens hjemby valfarter folk fra hele verden til Detroit for at opleve denne festival, og det bør du også gøre.

Hvor er det? Detroit, USA
Hvornår: 25.-27. maj 2019
Pris:
Endagsbilletter fra £62
Info: movement.us

Hvor kan man bo? Hostel Detroit, 700 Vermont

AVA Festival

best one day music festivals / ava belfast

AVA Festival afholdes på T13 i Titanic Quarter, hvor RMS Titanic som bekendt blev bygget, og fokuserer på at fremvise og støtte nordirske talenter sammen med scenens pionerer. Det er et af Biceps yndlingssteder at spille, og man må bestemt ikke gå glip af at opleve dem på hjemmebane.

Hvor: Belfast, Nordirland
Hvornår: 31. maj – 1. juni 2019
Pris:
Endagsbilletter fra £40
Info: avafestival.com

Hvor kan man bo? Vagabonds, University Road

Dag i marken

best one day music festivals / field day london

Field Day er Londons mest elskede endagsmusikfestival, som finder sted i den grønne Victoria Park i det østlige London. Sidste års begivenhed introducerede ‘The Barn’ – en skinnende ny hangarlignende scene udstyret med et topmoderne lydsystem og en af de mest teknologisk avancerede lysrigge, der findes. Scenen var vært for store headlinere som Aphex Twin, Nina Kraviz og Jon Hopkins, hvilket skabte en uforglemmelig oplevelse i hjertet af hovedstaden. Vi kan ikke vente med at se, hvad dette år har i vente!

Hvor: London, Storbritannien
Hvornår: 7. – 9. juni 2019
Pris:
Endagsbilletter fra £40
Info: fielddayfestivals.com

Hvor kan man bo? Kip Hotel, 2 Aspland Grove, Dalston

Primavera Sound

best one day music festivals / primavera barcelona

Barcelona fanger de flestes hjerter, og den smukke Parc del Forum er et fantastisk sted for Primavera Sound, der er i verdensklasse. Festivalen er kendt for sit store udvalg af kunstnere, der kommer for at spille: Blandt de 200 navne, der spillede sidste år, var Grace Jones, The xx, Frank Ocean og Solange. Top tip: Glem ikke at gå på opdagelse i det gratis program af arrangementer, der finder sted i Raval-kvarteret i løbet af weekenden.

Hvor finder det sted? Barcelona, Spanien
Hvornår: 30. maj – 1. juni 2019
Pris:
Endagsbilletter fra £80
Info: primaverasound.com

Hvor kan man bo? 360 Hostel Barcelona, Calle Bailen 7

MoMA PS1 opvarmning

best one day music festivals / Moma PS1 New York

Selvom det ikke er en festival i traditionel forstand, er Warm Up-serien, som MoMA PS1 har kurateret, et absolut must, hvis du er i New York om sommeren. Som en af USA’s ældste og største samtidskunstinstitutioner ved de en ting eller to om kreativitet. Den udendørs serie er kurateret af en komité udvalgt af museet til at introducere publikum til det bedste inden for eksperimenterende musik, lyd og DJ’s – både lokale og internationale – på tværs af en række genrer, og det bringer simpelthen huset ned.

Hvor: New York, USA
Hvornår: TBC
TBC
Pris:
Endagsbilletter fra £15
Info: moma.org

Hvor kan man bo? The Local NYC, 12-02 44th Avenue, Queens

EXIT Festival

best one day festivals / exit festival novi sad

EXIT, der nu har eksisteret i 50 år, vil være vært for mere end 30 scener med over 1.000 kunstnere i en kæmpe fejring af flere genrer. Denne tilgang på tværs af genrer betyder, at du kan opleve Rag’n’Bone Mans dulcetoner over en solnedgang den ene aften og Faithless, der opfører atmosfæriske anthems, mens solen står op den næste – på en virkelig fantastisk beliggenhed på Petrovaradin-fæstningen i Novi Sad.

Hvor: Novi Sad, Serbien
Hvornår: 4.-7. juli 2019
Pris:
Endagsbilletter fra £30
Info: exitfest.org

Hvor kan man bo? Varad Inn Boutique Hostel And Café, Strosmajerova 16, Novi Sad

Dekmantel Festival

best one day music festivals / denkmantel festival amsterdam

Dekmantel er blevet hyldet som en af Europas fineste festivaler og lever op til sit ry. Den fem dage lange begivenhed, der afholdes i Amsterdams skov (“Amsterdamse Bos”) om dagen og forskellige steder i byens centrum om aftenen, byder på noget af det bedste musik, du kommer til at høre hele året. Med lokale helte direkte ved siden af kendte navne er det en meget afslappet affære. Soundtracket til denne festival er simpelthen feel-good musik, og denne glade atmosfære er til at tage og føle på i hver eneste menneskemængde, du befinder dig iblandt.

Hvor: Amsterdam, Holland
Hvornår: 31. juli-4. august 2019
Pris:
Endagsbilletter fra £34
Info: denkmantelfestival.com

Hvor kan man bo? ClinkNOORD, Badhuiskade 3, 1031 KV Amsterdam

Sunfall Festival

best one day festivals / sunfall festival london

London kan til tider føles, som om den flyder over med festivaler, men efter en uforglemmelig Sunfall sidste år, er den fast på vores festivalkalender i 2019. Denne festival, som er skabt af holdene bag XOYO, The Nest og Phonox samt de kroatiske festivaler Dimensions og Outlook, er i en liga for sig selv. Deres kombinerede ekspertise er tydelig i alt fra bookingerne til den enkle, men inspirerede æstetik.

Hvor: London, Storbritannien
Hvornår: TBC
TBC
Pris:
Endagsbilletter fra £50
Info: sunfall.co.uk

Hvor kan man bo? Safestay Elephant & Castle, 144-152 Walworth Road

Flow Festival

best one day music festivals / flow festival helsinki

Flow Festival er juvelen i Helsinkis krone. Den danner en tiltrækkende ramme om et par dage med festivaleskapisme – gode bookinger, cool festivalplads, dejlig værtsby – samt et par mindre almindelige egenskaber for en begivenhed af denne størrelse. Arrangørerne spreder tidspunkterne på de tre store scener, så du aldrig behøver at gå glip af for meget, og de mange lækre spisesteder, fra hummerhotdogs til kanin- og andepastillaer, vil få dig til at tænke på dine madmuligheder meget længere end på, hvem du skal se.

Hvor er det? Helsinki, Finland
Hvornår: 9.-11. august 2019
Pris:
Endagsbilletter fra £84
Info: flowfestival.com

Hvor kan man bo? The Yard Hostel, Kalevankatu 3, A 45

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top