Blå himmel og endeløse kystlinjer: Den ultimative guide til backpacking i Californien

Er du vild med SoCal-surfing? Eller måske vil du gerne mingle med de cool kids i San Francisco? Uanset hvad dine interesser er, gør Californiens mangfoldighed det til et fantastisk sted for alle slags rejsende. Du kunne besøge vestkyststaten ti gange og stadig have noget helt nyt at opleve. Uanset om du er madfanatiker, elsker genbrugsshopping, kalder dig selv en historiefanatiker eller ikke kan modstå at vandre op ad et bjerg, der giver lungerne sved på panden, bør backpacking i Californien stå øverst på din USA-rejseliste.

backpacking california - Santa Monica beach

Santa Monica, 📸:@vivirishe

Spring direkte til:

  1. Hvornår er det bedst at besøge Californien?
  2. De bedste steder at besøge i Californien
  3. De bedste backpacking-ruter i Californien
  4. Budget for backpacking i Californien

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Californien?

Vejret i Californien er meget mere moderat end i mange andre dele af Nordamerika, så der er egentlig ikke noget forkert tidspunkt at planlægge en rejse på. Temperaturerne er højest om sommeren, men der er også mere travlt og dyrere. Vejret i det sydlige Californien (LA, San Diego) er generelt lunt året rundt.

Vejret i det nordlige Californien kan blive ret køligt om vinteren, med gennemsnitstemperaturer i San Francisco på omkring 14˚C (57˚F) i december og januar. Hvis du vil have det bedste fra begge verdener, når det gælder overkommelige priser og godt vejr, kan du overveje at backpacke i Californien om foråret eller efteråret.

De bedste steder at besøge i Californien

Uanset om det er første gang, du besøger regionen, eller du har været i den gyldne stat et dusin gange før, er der en endeløs liste over steder at besøge i Californien. Her er blot en håndfuld:

1. San Francisco

backpacking california, person on a bike in san francisco

📸:@jemimamforbes

The City by the Bay er et af de steder, som alle bør se mindst én gang i deres liv. Den blomstrede op under guldfeberen i Californien tilbage i 1850’erne og er nu en af de største, rigeste og sejeste byer i USA.

Ud over hotspots som den ikoniske Golden Gate Bridge, Alcatraz og Pier 39 er der også masser af mere usædvanlige steder, du kan tilføje til din rejseplan. Gå ikke glip af det farverige Castro-kvarter i skyggen af Twin Peaks, Haight-Ashburys vintagebutikker eller det fantastiske Palace of Fine Arts i udkanten af Marina District. Du skal også køre med en gammeldags sporvogn – det koster kun 2,25 dollars pr. billet.

Hvor skal man bo? Det indbydende Pacific Tradewinds Hostel har en venlig stemning og sovesale til 25 pund pr. nat. Hvis du har flere penge at gøre godt med, kan du booke et privat værelse på det hippe Music City Hotel.

Sammenlign alle hostels i San Francisco

2. Monterey Bay

backpacking california, monterey bay

📸:@jemimamforbes

Et par timers kørsel fra San Francisco finder man denne enorme bugt på Big Sur-kysten, der vrimler med fantastiske naturattraktioner, travle kystbyer og et helt fantastisk dyreliv. Selve byen Monterey er bedst kendt for Cannery Row, et område med tidligere konservesfabrikker, som var omdrejningspunktet i en John Steinbeck-roman af samme navn.

Hvis du er fan af tv-serien Big Little Lies , kan du måske genkende området omkring det travle Fisherman’s Wharf fra din skærm. Monterey Bay er også berømt for sine indbyggere i havet – pukkelhvaler, blåhvaler og gråhvaler migrerer alle til regionen i løbet af året, mens sæler, søløver og havoddere kan ses svømme lige ud for kysten.

Hvor skal man bo? HI Monterey ligger i gåafstand fra alle de store attraktioner i Monterey og har et fantastisk udendørs socialt område.

Sammenlign alle hostels i Monterey

3. Santa Cruz

backpacking california, Henry Cowell Redwoods State Park

Henry Cowell Redwoods State Park, 📸:@jemimamforbes

På den nordlige kant af Monterey Bay finder du Santa Cruz – Californiens svar på den klassiske britiske badeby. På den gammeldags strandpromenade finder du vintage tivoliforlystelser og duften af candyfloss, mens molen (den længste på vestkysten) er værd at slentre ned ad for at se snesevis af sæler, der sidder på træspær nær vandlinjen. Ifølge de lokale kan man endda se hvaler springe op af vandet for enden af molen om efteråret!

En kort køretur ind i landet fra Santa Cruz ad Route 9 fører dig til Henry Cowell Redwoods State Park, hvor du kan vandre mellem tårnhøje sequoia-træer og få en smag af det vilde vesten på Roaring Camp, en historisk station med daglige damptogsture gennem skoven.

Hvor skal man bo? HI Santa Cruz ligger i en historisk række af smukke strandhuse nær strandpromenaden og er et godt hostel for surfere og eventyrlystne.

Sammenlign alle vandrerhjem i Santa Cruz

4. Lake Tahoe

backpacking california, lake tahoe

@stp_com

Lake Tahoe har længe været et populært sted for spring breakers – og med god grund. Vandet i denne skønhed har alle nuancer af blå, og den er omgivet af de fantastiske Sierra Nevada-bjerge, som er et paradis for både vandrere og skiløbere.

Søen er den næstdybeste i Nordamerika og en legeplads for backpackere, der er vilde med udendørslivet. Om sommeren kan du tage på vandet i både og kajakker eller udforske den 72 km lange kystlinje til fods eller på cykel. Østsiden ligger teknisk set i nabolandet Nevada, mens sydbredden (tæt på South Lake Tahoe) er mere livlig og spækket med historiske seværdigheder.

Hvor skal man bo? Camping er populært i de varmere måneder, men du finder også et par hostels i South Lake Tahoe, bl.a. det hyggelige Mellow Mountain Hostel.

Sammenlign alle vandrerhjem i Lake Tahoe

5. Yosemite National Park

backpacking california, girl walking through field by mountain at yosemite national park

📸:@travelinaday

En af de bedste nationalparker i Californien og måske den mest berømte i USA, Yosemite, er et paradis for dem, der er på udkig efter eventyr. De stejle klippevægge er en drøm for klatrere, mens dalene er tæppebelagt med vilde blomster og gennemstrømmet af krystalklare vandløb.

Højdepunkterne i Yosemite National Park omfatter Half Dome, El Capitan (begge klippeformationer er berømte blandt verdens friklatrere) og de brusende Yosemite Falls. Mirror Lake er også et smukt sted, mens Glacier Point byder på de bedste udsigter over Yosemite Valley.

Nationalparken kan normalt kun besøges mellem april og oktober, da sne gør vejene ufremkommelige om vinteren. Hvis du vælger sommeren, skal du være opmærksom på, at der kan være travlt, og at du skal booke din overnatning – uanset om det er en lodge, et hostel eller en campingplads – i god tid. Uanset hvilken tid på året du besøger, er der ingen tvivl om, at Yosemite vil være et af dine højdepunkter, når du backpacker i Californien.

Hvor skal man bo? Sov omgivet af 50 hektar skov på Yosemite Bug Rustic Resort, som kan prale af et wellnesscenter og sin egen natursti.

Sammenlign alle vandrerhjem i Yosemite Nationalpark

6. Joshua Tree National Park

backpacking california, joshua tree national park

📸:@tmycrl

Joshua Tree er endnu en af de ni nationalparker i Californien, og den er opkaldt efter de knudrede træer, der vokser der. Det sparsomme landskab har været en kilde til fascination i årtier, og der er over 300 miles smukke vandrestier at udforske. Er du mere til bjergbestigning? Det er der også masser af muligheder for.

Førstegangsbesøgende kan med fordel tage til Joshua Tree Visitor Center ved den vestlige grænse eller Cottonwood Visitor Center mod syd. Joshua Tree National Park ligger lidt over to timer i bil fra Los Angeles.

7. Sacramento

backpacking california, sacramento skyline

📸:@wilstewart3

Dette er den officielle hovedstad i Californien, og den bliver ofte overset til fordel for andre byer. Ikke desto mindre er det et godt pitstop på en backpacking-tur for dem, der håber at blive klogere på Californiens amerikanske guldfeberhistorie.

Træd tilbage i tiden i Old Sacramento-distriktet, hvor gaderne er foret med maleriske træfortove og restaurerede historiske bygninger, herunder et par saloon-barer. Der er også masser af gode museer i Sacramento, som California State Capitol Museum og Sutter’s Fort State Historic Park, som endda arrangerer udklædte genopførelser, der vil tale til din indre nørd.

Hvor skal man bo? Fuldfør din historiske tur i Sacramento ved at bo på HI Sacramento, et hostel, der ligger i et restaureret victoriansk palæ.

Sammenlign alle vandrerhjem i Sacramento

8. Big Sur

backpacking california, Bixby Bridge

📸:@mcsheffrey

Denne kyststrækning ligger lige neden for Monterey Bay, og den er et sandt slaraffenland. Det har været et landligt tilflugtssted siden 1950’erne, og det er ikke en overdrivelse at sige, at det er et uberørt område med naturlig skønhed.

Højdepunktet på Big Sur-strækningen må være Bixby Bridge (endnu en Big Little Lies-scenestjæler – bare se forteksterne). Pfeiffer Beach er også visuelt fantastisk takket være de dramatiske klippeformationer og det lilla sand. Hvis du trænger til en naturskøn køretur, så tilføj Big Sur til din backpacking-agenda i Californien.

9. Pismo Strand

backpacking california, pismo beach

📸:@kalebtapp

Halvvejs mellem Monterey og LA ligger Pismo Beach, som er et must for dem, der vil have et glimt af det gamle Amerika. Meget af kystbyen er forblevet uændret siden 1950’erne, og som så mange andre californiske kystenklaver er den fantastisk til surfing.

Hvis du kommer forbi Pismo Beach om vinteren, må du ikke gå glip af Monarch Butterfly Grove, som typisk er fyldt med hundredvis af sommerfugle, der migrerer nordfra i de køligere måneder.

10. Los Angeles

backpacking california, girl jumping by hollywood sign

📸:@giorgiapasquali_

LA, englenes by og hjemsted for nogle af verdens største stjerner, behøver ingen introduktion. Selvom byen kan synes at strække sig i det uendelige, er det områderne uden for det travle Downtown-distrikt og det prangende Beverly Hills, der gør den et besøg værd.

Klatre op i Hollywood Hills eller til Griffith Observatory tidligt om morgenen for at få en uforstyrret udsigt og gode fotomuligheder, før du tager til Venice Beach til en lækker brunch. Surferparadiset Huntington Beach er et godt sted til aftenudflugter – tænk mikrobryggerier og strandbarer.

Hvor skal man bo? Bo i hjertet af Venice Beach på boho Samesun Venice Beach, fest ved poolen på Freehand Los Angeles fra Generator Hostel Group, eller snooze i gåafstand fra Hollywood Walk of Fame på USA Hostels Hollywood.

Sammenlign alle hostels i Los Angeles

11. San Diego

backpacking california, san diego beach

📍 ITH Beach Bungalow Surf Hostel

San Diego ligger kun 15 km fra den mexicanske grænse og har en meget mere latinamerikansk kultur end andre byer i Californien. Det er det perfekte sted at afslutte en backpacking-tur takket være de mange strande, den afslappede livsstil og det konstant varme klima. Desuden kan du fortsætte lige ind i Mexico!

Ud over sand og bølger er byen fyldt med kulturelle attraktioner som museerne i Balboa Park, der endda omfatter et surfingmuseum. San Diego har over et dusin forskellige kvarterer, hver med sin egen unikke karakter. Tjek Gaslamp Quarter for en dosis historie, Pacific Beach for sjove tiki-barer og North Park for vintagebutikker og madmarkeder.

Hvor skal man bo? Læg dig til rette for natten lige ved siden af Pacific Beach på det afslappede ITH Beach Bungalow Surf Hostel.

Sammenlign alle hostels i San Diego

De bedste backpacking-ruter i Californien

1. Route One (eller Pacific Coast Highway)

backpacking california, los angeles skyline

Los Angeles, 📸:@joelmott

Den californiske kystlinje er en af de mest varierede og naturskønne på planeten – tænk strækninger med gyldent sand, der ikke ville se malplaceret ud på en tropisk ø, plus dramatiske klipper og tumlende bølger fyldt med professionelle og wannabe-surfere.

Route One (også kaldet Pacific Coast Highway) er den længste motorvej i regionen og en oplagt roadtrip-rute, hvis du lejer en bil. Selv om den teknisk set begynder i Leggett, kan du slutte dig til den i San Francisco og derefter køre sydpå mod Los Angeles.

Du følger kystlinjen det meste af vejen og kører gennem nogle fantastiske, uudviklede områder lige ved havet. Bemærk, at der er lange strækninger (især mellem San Francisco og Santa Cruz), hvor der er meget få steder at stoppe for at få mad eller benzin.

Stop, du bare må se:

 • Santa Cruz
 • Monterey
 • Big Sur
 • Pismo Beach
 • Los Angeles

Transport: Du skal bruge en bil til denne backpacking-rute, da Route One kan føre dig til nogle ret afsidesliggende steder. Det koster normalt kun et lille ekstra gebyr at hente og aflevere en lejebil i forskellige byer, og det er billigere, hvis du er i en gruppe.

Hvor lang tid? Hvis du virkelig vil udforske alle de charmerende kystbyer, dramatiske bakker og pragtfulde strande undervejs, skal du afsætte et par uger til at backpacke Californiens Pacific Coast Highway.

2. Los Angeles til San Diego

backpacking california, disneyland california

Disneyland Californien, 📸:@danielaraya

Vil du hjem og se gylden og frisk ud i ansigtet? Den sydlige del af staten er der, hvor solen altid ser ud til at skinne. Selvom LA kan være et dyrt sted at bo i en længere periode, er det et godt sted at begynde sin backpacking i Californien takket være de mange gode hostels og det livlige sociale miljø.

Når du har fået nok af byen (eller din banksaldo er begyndt at lide), kan du hoppe ombord på et Amtrak-tog langs Pacific Coastliner-ruten. Den starter i San Luis Obismo og kører derefter sydpå gennem LA for at ende i San Diego. Den anden halvdel af ruten går gennem Orange County – perfekt til at hoppe mellem strande eller endda nyde en dag i Disneyland!

Stop, du bare må se:

 • Anaheim (for Disneyland)
 • San Clemente
 • Oceanside
 • Solana Beach
 • San Diego

Transport: Ingen chauffør eller lyst til at spare penge? Dette er en god backpacking-rute at tage med tog. Men hvis du har en bil, kan det være en god idé at tage ekstra afstikkere til steder som Crystal Cove State Park, Joshua Tree National Park eller Cleveland National Forest.

Hvor lang tid tager det? LA ligger kun tre timer med tog fra San Diego, så det er muligt at klare denne rute på en weekend, hvis man ikke har så meget tid.

3. Sierra Nevada-bjergene

backpacking california, mountains and lake in yosemite national park

Yosemite National Park, 📸:@jordanpulmano

Adrenalinjunkier og dem, der er mere interesserede i Californiens naturlige vidundere, foretrækker måske at gå direkte mod bakkerne – eller bjergene i dette tilfælde! Sierra Nevada-bjergene i den østlige del af staten byder på nogle af de smukkeste landskaber og vandreruter i Nordamerika.

Det er bedst at prøve denne rygsækrute i bil og begynde i San Francisco eller det generelle Bay Area. Kør østpå mod bredden af Lake Tahoe og stop halvvejs i Sacramento – statens hjerte og hovedstad. Bemærk, at du kører gennem Californiens vinland, hvis nogen passagerer har lyst til en smagsprøve!

Fortsæt til South Lake Tahoe, hvor du nemt kan tilbringe et par dage på vandet eller i bjergene omkring den. Derefter er der mindre end tre timer til Yosemite National Park, selv om det er en god idé at tage Route 89 og så køre ind på Route 395 senere for at undgå at krydse statsgrænser. Når du har udforsket Yosemite, kan du komme tilbage til San Francisco på cirka tre timer.

Stop, du bare må se:

 • Napa
 • Sacramento
 • Tahoe-søen
 • Yosemite National Park

Transport: Det er muligt at komme så langt som til Auburn med tog fra San Jose eller Oakland på Amtraks Capitol Corridor-rute. Hvis du gerne vil besøge Lake Tahoe, skal du stå af i Sacramento og tage Thruway-bussen til Tahoe, hvilket tager lige under tre timer.

Derefter skal du køre sydpå gennem bjergene for at nå steder som Yosemite National Park eller arrangere en bustur. Alternativt kan du begynde din rejse i LA og tage toget til Lancaster, hvor du kan tage en bus til hjertet af Sierra Nevada.

Hvor lang tid tager det? Hvis du virkelig vil yde denne rute retfærdighed, skal du sætte 10 til 14 dage af til rejsen. Du kan sagtens bruge tre eller fire dage bare i Yosemite, plus at du måske har lyst til at fortsætte sydpå til Sequoia National Park og køre tilbage på Interstate 5 ved Bakersfield.

Budget for rygsækrejse i Californien

backpacking california, girl on a bike by golden gate bridge san francisco

📸:@izzyworldwide_

Gad vide, hvor meget denne episke tur kommer til at koste? Her er en grov guide til det budget, du får brug for, når du backpacker i Californien:

Mad

Hvis du bor for dig selv, bør du kunne bruge mindre end 20 dollars om dagen på basal mad. Gode supermarkeder at holde øje med er Trader Joe’s, Costco og Walmart. At spise ude i Californien kan være lige så dyrt, som du vil – tænk 10 dollars for takeaway eller et måltid på en diner og 30 dollars for en middag på en finere restaurant.

Det er ingen løgn, at portionerne i USA kan være enorme, hvilket betyder, at du ofte kan spare lidt penge ved at bestille en forret i stedet. Husk at budgettere med drikkepenge! Amerikanerne er gode til at give drikkepenge – 15-20 % af den endelige regning er normalt.

Transport

Hvis du lejer en bil til din rejse, skal du nok regne med mindst $16 (ca. £14) om dagen for en lille bil og et par dollars ekstra for en SUV. Du kan måske få et bedre tilbud, hvis du planlægger at køre i et par uger, og det er altid en fordel at dele udgifterne med andre backpackere.

Togrejser køres hovedsageligt af Amtrak, og du kan få et California Rail Pass for 159 dollars, som giver dig ret til at rejse i syv dage inden for en periode på tre uger. Du kan også bruge det på Thruway-busruter, der er forbundet med de vigtigste californiske jernbaneruter – disse tager dig ud over tognetværket til steder som Lake Tahoe og Yosemite.

Overnatning

backpacking california, freehand los angeles roof-top pool

📍FreehandLos Angeles

Selvom tanken om at slå sig ned på et tilfældigt motel måske lyder spændende, er det bedst at planlægge og booke det meste af din indkvartering på forhånd for at undgå at blive afvist eller opkrævet ekstra.

Storbyerne er de dyreste steder at overnatte, men her finder du også et større udvalg af hostels. Generelt skal du regne med mellem 25-50 dollars pr. nat for en sovesal. Undgå ferieperioder, hvor overnatningspriserne skyder i vejret – nemlig jul, nytår og uafhængighedsdagen (4. juli).

Sammenlign alle vandrerhjem i Californien

Nationalparker

Hvis Californiens smukke parker er på din bucket list, er det værd at bemærke, at der er et lille gebyr for at komme ind i dem. Yosemite National Park koster $35 pr. bil, som er gyldig i syv dage, mens Joshua Tree National Park koster $30 pr. bil. Hvis du går ind til fods, skal du regne med at betale mellem 12 og 20 dollars.

County State Parks opkræver også $10 om dagen pr. køretøj, men det giver dig mulighed for at besøge så mange State Parks, som du ønsker inden for den dag. Det er gratis at komme ind til fods eller på cykel.

Så er du vild med Cali? Vi tror, det er på tide, at du begynder at planlægge den ultimative backpacking-tur rundt i Californien! Fortæl os i kommentarerne om nogle af de steder, du skal besøge, og de ting, du skal lave.

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Begynd at booke hostels i Californien nu ved at downloade Hostelworld-appen!

Fortsæt med at læse:

🌟 Honky tonks, hostels og rock and roll: Den ultimative tur til de bedste musikbyer i USA

🌟 Den ultimative guide til backpacking i USA

🌟 De bedste hostels i USA: Udlev den amerikanske drøm for mindre

Om forfatteren:

Jeg er Jemima, en fuldtids rejseskribent og deltids opdagelsesrejsende, der føler sig mest hjemme under solrige himmelstrøg ☀️ Udover at rejse kloden rundt, finder du mig som regel med hovedet i en bog, mens jeg drikker te eller planlægger mit gennembrud som skønlitterær forfatter.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top