Historier om bæredygtighed: Fremme af tilgængelighed på INOUT Hostel

Tilgængelighed i forbindelse med rejser er kommet langt, og udbydere af transport og indkvartering har indset, at de er nødt til at tage højde for rejsende med ekstra fysiske, neurologiske og mentale behov. Men mange rejseudbydere er stadig ved at lære, også vandrerhjemmene. For at høre fra et hostel, der har styr på tilgængeligheden, er vi taget til Barcelona for at møde INOUT hostel.

De har20 års jubilæum, og det er ingen overraskelse, at de var en af finalisterne i Extraordinary Inclusive HOSCARs i 2021. Med 90% af vandrerhjemmets arbejdsstyrke bestående af mennesker med handicap er dette vandrerhjem et lysende eksempel for ikke kun andre vandrerhjem, men også for virksomhedsejere over hele verden. I denne del af Hostelworlds Sustainability Stories har vi talt med INOUT’s direktør, Izaskun Quilez Arsuaga, for at lære mere om, hvordan de imødekommer rejsende med adgangsbehov, og for at finde ud af, hvordan du kan blive involveret.

Mød INOUT Hostel

Når du tænker på en tur til Barcelona, tænker du måske på en travl storbyferie fyldt med arkitektur, historie og strand. Hvad mere kan man få brug for? Der er faktisk mere, end øjet ser. Tag en kort tur uden for den livlige metropol, og du vil finde det store grønne landskab i Collserola Park (eller Parc Natural de Collserola). Parken er kendt som Barcelonas store grønne lunge og er fuld af vandrestier, natur og endda et slot fra det 14. århundrede. Med sine mere end 8.000 hektar er det den største bypark i verden og 22 gange større end Central Park i New York City. Parken har også noget, som Central Park ikke har, nemlig et vandrerhjem!

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Og ikke bare et hvilket som helst hostel. INOUT hostel er det første af sin slags, bygget ud fra et non-profit socialt initiativ for at fremme mangfoldighed og inklusion af mennesker med handicap. Omgivet af parkens fred er INOUT et forfriskende pusterum med et lige så forfriskende syn på mulighederne for dem med ekstra behov.

Tilbyder beskæftigelse til personer med handicap

INOUT er en del af nonprofitorganisationen Icaria Social Initiatives, og deres mission er at fremme social og professionel inklusion af mennesker med handicap. Ud af deres 60 medarbejdere har 55 et handicap. Disse teammedlemmer arbejder på tværs af vandrerhjemmet og restauranten for at sikre, at de daglige aktiviteter forløber gnidningsløst, og for at hjælpe de rejsende med at nyde deres ophold.

Izaskun siger, at når virksomheder ansætter handicappede, bliver de ofte sat i bås i industrielle roller, men INOUT viser, at de ikke kun kan udmærke sig i sociale arbejdsmiljøer, men at kunderne ofte ikke engang er klar over det, og mange afslutter deres ophold uden at vide, at det personale, de mødte, havde et handicap. Det er det, inklusion handler om! 👏

Gør deres hostel tilgængeligt

INOUT tilbyder ikke bare en inkluderende arbejdsplads, de har også skabt et inkluderende og tilgængeligt sted for rejsende. Vandrerhjemmet er skræddersyet til at opfylde de fysiske, visuelle og auditive behov hos alle, der kommer ind i bygningen.

For at hjælpe dem med fysiske handicap og gøre det muligt for alle gæster at få adgang til deres faciliteter, har de installeret ramper, elevatorer og tilpasset parkering. De har 100 tilgængelige senge og tilpassede badeværelser for at sikre, at alle gæster får et behageligt ophold.

For rejsende med visuelle behov er der farvekontrast mellem loft, gulv og døre, tilgængelig belysning overalt og endda et forstørrelsesglas i receptionen. I elevatorerne og indgangene er der skilte med punktskrift og podotaktilt gulv. Og for dem med høreproblemer har de alternativ nødbelysning til gæster, der måske ikke kan høre nødalarmer.

Opbygning af et inkluderende fællesskab

Med inklusion i tankerne hos mange rejsende er det ikke noget chok at høre, at mange vælger at bo på INOUT på grund af det sociale element, der ligger bag. Vandrehjemmet er blevet et mødested for dem, der gerne vil støtte en organisation, der gør en positiv forskel, og samtidig have et fantastisk ophold. Og de rosende anmeldelser taler for sig selv!

Dette sted er fantastisk, et utroligt initiativ, som vi har brug for mere af i verden. Hvis du vil have en god tid i naturen, virkelig komfortabel (seng og faciliteter), billige måltider, søde medarbejdere og rejsende, skal du tage derhen.”

“Sandsynligvis det bedste hostel, jeg nogensinde har boet på … formålet og målet med hostellet er fantastisk! Det ligger i naturen og har en swimmingpool, basketballbane og bordtennis. Personalet var fantastisk! Vil besøge det igen, før jeg forlader Barcelona!”

Klik her for at læse flere anmeldelser

INOUT er ekstremt stolte af deres team og råber om det fra tagene, når de får chancen. I lokalsamfundet har vandrerhjemmet gjort, hvad det satte sig for: ændret misforståelser om, hvad handicappede kan og ikke kan, og skabt respekt for dem med ekstra behov. Til gengæld frigør internationale besøgende sig fra deres egne ubevidste fordomme, hvilket skaber en afsmittende effekt og åbner sind over hele verden.

Sådan kan rejsende blive involveret

Vi ved, at vores rejsende går op i at støtte inkluderende hostels. I en kundeundersøgelse fra Hostelword sagde 50 %, at det at finde inkluderende indkvartering påvirker, hvor de vælger at bo, og 83 % synes, at hostels er ekstremt eller meget inkluderende. Så hvordan kan du støtte INOUT?

Bo der eller book et mødelokale

Som en del af Icaria Social Initiatives non-profit går pengene fra vandrerhjemmet tilbage til sociale projekter for at støtte mennesker med handicap. Bare ved at bo der støtter du en positiv forandring! Fik vi nævnt, at de har en swimmingpool? Grib mine svømmebriller!

Er du lokal eller bare på gennemrejse for at arbejde? Du kan også booke et mødelokale eller et coworking space for en dag.

Spis på restauranten eller caféen

Med en restaurant og café på stedet kan du bytte bymiddagen ud med et fredeligt måltid i naturen efter en dag på opdagelse i parken. Restauranten er åben for både offentligheden og vandrerhjemmets gæster.

Køb noget INOUT-merchandise

Behold et minde om din tur, og bidrag til en god sag med merchandise som genanvendelige flasker, kopper og kalendere.

INOUT ønsker at opfordre alle hostels til at tage skridt til at blive mere inkluderende ved at indføre foranstaltninger til at tiltrække teammedlemmer med forskellige baggrunde og erfaringer, køre træningssessioner for at fremme bevidstheden om mangfoldighed og inklusion og ansætte personale med handicap. Som Izaskun udtrykker det, er deres mål, at personer med handicap skal behandles som ligeværdige. Med en rating over gennemsnittet sammenlignet med deres kolleger og anmeldelser fra rejsende, der er begejstrede for teamets gæstfrihed, er de godt i gang med at nå det mål!

🏡For at booke dit ophold på INOUT, klik her.

Download Hostelworld-appen, så du kan begynde at møde folk, så snart du booker


Du kan måske også lide… 🤩

Tilgængelige rejsetips til rejsende med ekstra behov

Historier om bæredygtighed: LGBTQIA-inklusivitet på Modal Hostel

⭐ At rejse med et formål: frivilligt arbejde hos NGO’er under dine rejser

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top