Verhalen over duurzaamheid: Toegankelijkheid bij INOUT Hostel

Toegankelijkheid in reizen heeft een lange weg afgelegd, nu aanbieders van vervoer en accommodatie zich realiseren dat ze tegemoet moeten komen aan reizigers met extra fysieke, neurologische en mentale behoeften. Maar veel reisaanbieders, waaronder hostels, zijn nog aan het leren. Om te horen van een hostel dat toegankelijkheid op de juiste manier aanpakt, gaan we naar Barcelona, naar het INOUT hostel.

Het hostel bestaat20 jaar en het is dan ook geen verrassing dat het in 2021 een van de finalisten van de Buitengewone Inclusieve HOSCARs was. Met 90% van het personeel van het hostel dat bestaat uit mensen met een handicap, is dit hostel niet alleen een lichtend voorbeeld voor andere hostels, maar ook voor bedrijfseigenaren over de hele wereld. Voor deze aflevering van Hostelworld’s Sustainability Stories spraken we met de directeur van INOUT, Izaskun Quilez Arsuaga, om meer te weten te komen over hoe zij reizigers met een handicap tegemoet komen en hoe jij erbij betrokken kunt raken.

Maak kennis met INOUT Hostel

Als je aan een reis naar Barcelona denkt, denk je misschien aan een drukke stedentrip vol architectuur, geschiedenis en strand. Wat heb je nog meer nodig? Nou, er is meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Maak een korte reis buiten de levendige metropool en je vindt het uitgestrekte groene landschap van Collserola Park (of Parc Natural de Collserola). Het park, dat bekend staat als de grote groene long van Barcelona, zit vol wandelpaden, natuur en zelfs een14e-eeuws kasteel. Met meer dan 8.000 hectare is het het grootste stadspark ter wereld en het is 22 keer groter dan Central Park in New York City. Het park heeft ook iets wat Central Park niet heeft, namelijk een hostel!

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

En niet zomaar een hostel. Het INOUT hostel is het eerste in zijn soort, gebouwd vanuit een sociaal initiatief zonder winstoogmerk om de diversiteit en inclusie van mensen met een handicap te bevorderen. Omringd door de rust van het park is INOUT een verfrissend toevluchtsoord, met een al even verfrissende kijk op de mogelijkheden van mensen met extra behoeften.

Werkgelegenheid bieden aan mensen met een handicap

INOUT maakt deel uit van de non-profitorganisatie Icaria Social Initiatives en heeft als missie de sociale en professionele inclusie van mensen met een handicap te bevorderen. Van de 60 personeelsleden hebben er 55 een handicap. Deze teamleden werken in functies in het hostel en restaurant, om ervoor te zorgen dat de dagelijkse activiteiten soepel verlopen en om reizigers te helpen van hun verblijf te genieten.

Izaskun zegt dat wanneer bedrijven mensen met een handicap in dienst nemen, ze vaak in industriële functies worden ingedeeld, maar INOUT laat zien dat ze niet alleen kunnen uitblinken in sociale werkomgevingen, maar dat klanten het zich vaak niet eens realiseren en dat velen hun verblijf afronden zonder te weten dat het personeel dat ze ontmoetten een handicap had. Dat is waar inclusiviteit allemaal om draait! 👏

Hun hostel toegankelijk maken

INOUT biedt niet alleen een inclusieve werkplek, ze hebben ook een inclusieve en toegankelijke ruimte voor reizigers gecreëerd. Het hostel is aangepast aan de fysieke, visuele en auditieve behoeften van iedereen die het gebouw betreedt.

Om mensen met een lichamelijke beperking te helpen en alle gasten toegang te geven tot hun faciliteiten, hebben ze hellingen, liften en aangepaste parkeergelegenheid geïnstalleerd. Ze hebben 100 toegankelijke bedden en aangepaste badkamers om ervoor te zorgen dat alle gasten een comfortabel verblijf hebben.

Voor reizigers met visuele behoeften is er kleurcontrast tussen het plafond, de vloer en de deuren, overal toegankelijke verlichting en zelfs een vergrootglas bij de receptie. In de liften en ingangen vind je brailleborden en podotactiele vloeren. En voor mensen met gehoorproblemen hebben ze alternatieve noodverlichting voor gasten die het noodalarm misschien niet horen.

Bouwen aan een inclusieve gemeenschap

Met inclusiviteit op het netvlies van veel reizigers is het geen verrassing om te horen dat velen voor een verblijf in INOUT kiezen vanwege het sociale element erachter. Het hostel is een ontmoetingsplaats geworden voor mensen die een organisatie willen steunen die een positieve impact heeft en tegelijkertijd een fantastisch verblijf willen ervaren. En de lovende kritieken spreken voor zich!

Deze plek is geweldig, een ongelooflijk initiatief dat we meer nodig hebben in de wereld. Als je een goede tijd in de natuur wilt, echt comfortabel (bed en faciliteiten), goedkope maaltijden, aardig personeel en reizigers, dan moet je daarheen gaan.”

“Waarschijnlijk het beste hostel waar ik ooit in heb verbleven…het doel en de doelstelling van het hostel is geweldig! Het ligt in de natuur en heeft een zwembad, basketbalveld en tafeltennis. Het personeel was geweldig! Zal het weer bezoeken voordat ik Barcelona verlaat!”

Klik hier om meer beoordelingen te lezen

INOUT is ontzettend trots op hun team en schreeuwt het van de daken als ze de kans krijgen. In hun lokale gemeenschap heeft het hostel gedaan wat het wilde; misvattingen over wat gehandicapten wel en niet kunnen veranderen en respect kweken voor mensen met extra behoeften. Op hun beurt laten internationale bezoekers hun eigen onbewuste vooroordelen los, waardoor er een domino-effect ontstaat en de geesten over de hele wereld opengaan.

Hoe reizigers betrokken kunnen raken

We weten dat onze reizigers graag inclusieve hostels steunen. Uit een Hostelword klantenonderzoek blijkt dat 50% zegt dat het vinden van inclusieve accommodatie invloed heeft op waar ze kiezen om te verblijven, en 83% denkt dat hostels zeer tot zeer inclusief zijn. Dus hoe kunt u INOUT steunen?

Verblijf er of boek een vergaderzaal

Als onderdeel van de non-profit organisatie Icaria Social Initiatives gaat het geld van het hostel terug naar sociale projecten om mensen met een handicap te ondersteunen. Alleen al door hier te verblijven steun je positieve verandering! Hadden we al gezegd dat ze een zwembad hebben? Pak mijn zwembril!

Kom je uit de buurt of ben je op doorreis voor je werk? Je kunt ook een vergaderruimte of coworkingruimte boeken voor een dag.

Dineren in het restaurant of café

Met een restaurant en café ter plekke kun je het dineren in de stad inruilen voor een rustige maaltijd in de natuur na een dag het park te hebben verkend. Het restaurant is toegankelijk voor zowel het publiek als de hostelgasten.

Koop wat INOUT merch

Bewaar een aandenken aan je reis en draag bij aan een goed doel, met merch zoals herbruikbare flessen, bekers en kalenders.

INOUT wil alle hostels aanmoedigen om stappen te ondernemen om meer inclusief te worden, door maatregelen te nemen om teamleden met verschillende achtergronden en ervaringen aan te trekken, trainingen te geven om het bewustzijn rond diversiteit en inclusie te bevorderen en personeel met een handicap aan te nemen. Zoals Izaskun het zelf zegt, is het hun doel om mensen met een handicap als gelijken te behandelen. Met een bovengemiddelde beoordeling in vergelijking met hun collega’s en beoordelingen van reizigers die lovend zijn over de gastvrijheid van het team, zijn ze goed bezig dat doel te bereiken!

🏡Om je verblijf bij INOUT te boeken, klik hier.

Download de Hostelworld app om mensen te ontmoeten vanaf het moment dat je boekt


Misschien vind je dit ook leuk… 🤩

toegankelijke reistips voor reizigers met extra behoeften

duurzaamheidsverhalen: LGBTQIA-inclusiviteit in Modal Hostel

reizen met een doel: vrijwilligerswerk bij ngo’s tijdens je reis

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven