Hoe belasting terugvorderen van je werkvakantie

Language Specific Image

Droom je van reizen, wonen en werken op een nieuwe bestemming? Wij hebben het voor je. Een werkvakantie is de perfecte manier om nieuwe culturen te ervaren en tegelijkertijd een kostenefficiënte manier om te reizen. Waar je ook naartoe reist, het is superbelangrijk dat elke vakantieganger die werkt het plaatselijke belastingsysteem kent. Je kunt dan wel ontsnappen aan de geplaveide straten en grijze luchten, maar de fiscus zal je zeker volgen!

Het goede nieuws is dat talloze werkende vakantiegangers over de hele wereld recht hebben op belastingteruggave aan het einde van het jaar. Met dat in gedachten hebben we samen met Taxback.com een aantal top tips gedeeld over hoe je die belasting terug kunt vragen!

1. Australië

@ondrejmachart

Voordat de belasting voor backpackers in 2017 werd ingevoerd, hadden werkende vakantiegangers het recht om belastingvrij $18.200 te verdienen. Nu kunnen echter alleen Australische burgers en ingezetenen aanspraak maken op dit krediet. Boe! De backpackersbelasting had een groot effect op werkende vakantiegangers in Australië. Backpackers in Australië worden nu belast met 15% vanaf de eerste verdiende dollar. Dit is veel hoger dan het belastingtarief voor de lokale bevolking.

In de war? Laten we eens kijken naar een voorbeeld met belastingtarieven uit 2021.

 • John heeft het hele belastingjaar in Australië gewerkt en AU$ 30.000 verdiend. Hij heeft recht op de belastingvrije drempel. Zijn inkomstenbelasting bedraagt AU$2.242.
 • Ondertussen is Jane een backpacker in Australië. Ook zij heeft het hele belastingjaar in Australië gewerkt en AU$30.000 verdiend. Ze heeft echter geen recht op de belastingvrije som. Daarom is haar inkomstenbelasting $4.500.
 • Let op: zowel John als Jane moeten een Medicare heffing van AU$ 600 betalen

Hoewel dit een hoger belastingtarief is dan voor Australische burgers, is het goede nieuws dat veel werkende vakantiegangers aan het einde van het belastingjaar aanspraak kunnen maken op belastingteruggave. Maar om je belastingteruggave te claimen, moet je belastingaangifte doen. Ja, bereid je voor op veel papierwerk.

Kortom, werkende vakantiegangers kunnen belastingteruggave aanvragen en in aanmerking komen voor de belastingvrije som als:

 1. Houder zijn van een visum subklasse 417 Working Holiday of 462 Work and Holiday
 2. Ze een ingezetene van Australië zijn voor belastingdoeleinden voor het gehele (of een deel van het) inkomstenjaar.
 3. Ze uit een van de volgende landen komen:
 • Chili
 • Finland
 • Duitsland
 • Israël
 • Japan
 • Noorwegen
 • Turkije
 • Verenigd Koninkrijk

Over het algemeen wordt elke houder van een tijdelijk visum bij aankomst in Australië beschouwd als een niet-ingezetene voor de belastingen. Factoren zoals hoe lang je al in het land bent en je gedrag tijdens je verblijf in Australië kunnen echter beïnvloeden of je als een inwoner wordt beschouwd. Laat je dus niet arresteren voor dronken baldadigheid!

Als je langer dan zes maanden in Australië verblijft, in dezelfde plaats woont en banden opbouwt met de plaatselijke gemeenschap, word je waarschijnlijk beschouwd als een Australische inwoner voor belastingdoeleinden. Resultaat! De gemiddelde Australische belastingteruggave is $2.600, dus het is zeker de moeite waard om op Taxback.com te controleren of je al dan niet belasting terug moet betalen.

Pensioen

Als je meer dan $450 per maand verdient in Australië, stort je werkgever namens jou 9,5% van je loon in een superannuation fund. Dit is het Australische pensioenplan en tenzij je van plan bent om in Australië met pensioen te gaan, kun je een groot deel hiervan terugvragen als je vertrekt en je visum is verlopen! Je kunt het altijd annuleren als je niet van plan bent om terug te keren.

Om je belasting terug te vragen in Australië heb je het volgende nodig:

 • Laatste loonstrookjes voor elke baan
 • Je TFN (of ABN als je die had)
 • Kopie van je ID

Belastingfeiten Australië:

  • Het einde van het belastingjaar in Oz is 30 juni
  • Je moet een belastingaangifte indienen aan het einde van het belastingjaar
  • Als je fiscaal inwoner wordt, kun je belasting terugvragen
  • Je kunt je pensioen claimen als je vertrekt
  • Je kunt een gratis schatting van de teruggave krijgen met de Oz online belastingcalculator

2. Nieuw-Zeeland

@paulamayfotografie

Als je hier wilt werken, moet je een IRD-nummer aanvragen zodat je tegen het juiste tarief wordt belast. Zonder een IRD wordt je inkomen belast tegen het hoogst mogelijke tarief. Zodra je een baan hebt gevonden, krijg je van je werkgever een IR330-formulier (Tax code declaration ), waarop staat hoeveel belasting er op je loon moet worden ingehouden.

Belastingen in Nieuw-Zeeland

Als je in Nieuw-Zeeland werkt, betaal je waarschijnlijk tussen de 10,5% en 38% inkomstenbelasting over je inkomsten. Je verblijfsstatus heeft invloed op hoeveel belasting je betaalt. Je bent een niet-ingezeten werknemer als je 183 dagen of minder in Nieuw-Zeeland verblijft in een periode van 12 maanden en als niet-ingezetene word je alleen belast op inkomsten uit Nieuw-Zeelandse bronnen.

Als u langer dan 183 dagen in Nieuw-Zeeland verblijft , wordt u een fiscaal ingezetene vanaf de datum dat u aankwam en wordt u belast op uw wereldwijde inkomen. Het kan zijn dat je inwoner wordt van Nieuw-Zeeland en van een andere staat, waardoor je inkomsten twee keer belast worden. De overheid heeft echter een aantal overeenkomsten ter voorkoming van dubbele belasting gesloten met andere landen om te bepalen welk land belasting mag heffen op bepaalde soorten inkomsten, zodat je niet dubbel wordt belast.

Om je belasting terug te vragen in Nieuw-Zeeland heb je het volgende nodig:

 • Samenvatting van je inkomsten of laatste salarisstrook
 • Een kopie van je ID

Nieuw-Zeelandse belastingfeiten:

 • Het belastingjaar loopt van 1 april tot 31 maart van het volgende jaar
 • U kunt tot 2004 teruggaan voor belastingteruggave
 • Er zijn geen loon-, gezondheidszorg-, vermogenswinst-, sociale zekerheids-, successie- of staats-/gemeentebelastingen
 • Ontvang een gratis NZ restitutie schatting met de Nieuw-Zeeland online belastingcalculator

3. Canada

@muringa

Eerst iets anders. Je moet een Social Insurance Number aanvragen als je in Canada gaat werken, zodat je werkgever je correct kan belasten.

Belastingen in Canada

Je betaalt waarschijnlijk 15%-29% inkomstenbelasting over je loon. Hoeveel belasting je betaalt, hangt af van je verblijfsstatus. Over het algemeen word je als werkende vakantieganger beschouwd als niet-ingezetene en word je alleen belast op Canadese inkomstenbronnen.

Je wordt beschouwd als een niet-ingezetene voor belastingdoeleinden als:

 • Je regelmatig in een ander land woont en niet wordt beschouwd als een inwoner van Canada
 • Je hebt geen significante woonbanden in Canada; en woont buiten Canada gedurende het belastingjaar
 • Je verblijft minder dan 183 dagen in Canada in het belastingjaar

Als je belasting betaalt in Canada, moet je aan het einde van het belastingjaar op 30 april van het volgende jaar belastingaangifte doen.

Om je belasting terug te vragen in Canada heb je het volgende nodig:

 • T4 (beloningsverklaring) of laatste cumulatieve salarisstrook
 • Nummer sociale verzekering
 • Kopie van ID

Canada Belastingfeiten:

 • Het belastingjaar loopt van 1 jan-31 dec
 • Je hebt 10 jaar de tijd om belastingteruggave aan te vragen
 • Je kunt je belastingteruggave aanvragen met de Canadese online belastingcalculator

4. Verenigde Staten

@impatrickt

Als je in de VS gaat werken, moet je een burgerservicenummer aanvragen zodat je correct wordt belast.

Belastingen in de VS

Als je een werk- en reisprogramma in de VS volgt, word je over het algemeen beschouwd als een niet-ingezeten vreemdeling (houd de UFO’s in de gaten!) voor belastingdoeleinden en betaal je alleen belasting over je inkomen uit de VS. Je inkomsten in de VS zijn onderhevig aan federale belastingen en in veel gevallen ook aan staatsbelastingen. Je moet je belastingaangifte indienen voor 15 april na het einde van het belastingjaar.

Wie moet belastingaangifte doen in de VS?

Alle niet-ingezetenen in de VS moeten belastingdocumenten indienen bij de IRS. Kortom, als je een inkomen hebt verdiend terwijl je in de VS was, moet je belastingaangifte doen. Zelfs als je geen inkomen hebt verdiend, moet je formulier 8843 indienen. Het goede nieuws is dat veel niet-ingezetenen recht hebben op een jaarlijkse belastingteruggave van de VS. Resultaat!

Om je belasting terug te vragen in de VS heb je het volgende nodig:

 • Laatste cumulatieve loonstrook of W2-formulier/1042-S
 • Je sofi-nummer/ITIN-nummer

Wat zijn deze formulieren?

W2-formulier: Dit is een formulier dat je van je werkgever krijgt met daarop je totale verdiensten en het bedrag van de ingehouden belasting.
1042-S formulier: Studenten, docenten of stagiairs met een J- of F-visum ontvangen dit formulier meestal in plaats van een W2. Het geeft een overzicht van de studiebeurzen, beurzen of toelagen en belastingverdragen waar je recht op hebt.

Belastingfeiten van de VS:

 • Belastingjaar is 1 jan-31 december
 • Niet-ingezeten vreemdelingen moeten een formulier 1040NR indienen
 • Je moet binnen 3 jaar een terugbetaling aanvragen
 • Probeer de US J1 online belastingteruggaaf calculator

5. UK

@lucamicheli

Als je van plan bent om in het Verenigd Koninkrijk te gaan werken, moet je bij aankomst een National Insurance Number (NIN) aanvragen. Dit zorgt ervoor dat je correct wordt belast.

Belastingen in het Verenigd Koninkrijk

Normaal gesproken wordt u als ingezetene van het Verenigd Koninkrijk beschouwd als u 183 dagen of meer in een belastingjaar aanwezig bent. De ‘Statutory ‘Residence Test” kan u ook helpen om te bepalen of u een ingezetene bent of niet.

Ingezetenen betalen normaal gesproken belasting in het Verenigd Koninkrijk over al hun inkomsten, of het nu uit het Verenigd Koninkrijk of het buitenland komt, maar het Verenigd Koninkrijk heeft overeenkomsten ter voorkoming van dubbele belastingheffing met een aantal landen om te voorkomen dat buitenlandse werknemers twee keer worden belast. Niet-ingezetenen betalen alleen belasting over hun inkomen uit het Verenigd Koninkrijk.

De standaard Persoonlijke Toelage is £12.570, dat is hoeveel u mag verdienen voordat u belasting betaalt. Er is geen persoonlijke aftrek voor belastbaar inkomen boven £125.140.

Je hebt mogelijk recht op belastingteruggave als:

 • U halverwege het belastingjaar in het Verenigd Koninkrijk aankomt
 • U vóór het einde van het belastingjaar bent vertrokken
 • Uw werkgever een onjuiste PAYE-code heeft gebruikt
 • U had een of meer banen in hetzelfde Britse belastingjaar

Om uw belasting terug te vorderen in het Verenigd Koninkrijk hebt u het volgende nodig:

 • Documenten van je werkgever (P45, P60, P11D)
 • Je identiteitsbewijs

UK Belastingfeiten:

6. Ierland

@hocraveiro

Als je hier wilt werken, moet je een PPS-nummer (Personal Public Service Number) aanvragen en een formulier 12A invullen en opsturen naar Revenue (de belastingdienst) wanneer je aankomt, zodat je een belastingkredietcertificaat kunt krijgen voordat je begint met werken. Zo hoef je geen spoedbelasting te betalen.

Belastingen in Ierland

In Ierland wordt belasting geheven als een percentage van je inkomen, dus wat je betaalt hangt af van wat je verdient. Tot een bepaald bedrag wordt belasting geheven tegen het standaardtarief van 20%. Alles boven dit bedrag wordt belast tegen het hogere belastingtarief – 40%.

Je belastingplicht in Ierland is gebaseerd op drie dingen – je residentie, gewone verblijfplaats en woonplaatsstatus.

Je bent ingezetene voor belastingdoeleinden in een jaar als:

 • Je 183 dagen of meer aanwezig bent van 1 jan-31 dec of
 • Je 280 dagen of meer aanwezig bent in dat belastingjaar plus het voorgaande belastingjaar samen, met een minimum van 30 dagen in elk jaar

Als je inwoner en domicilie bent in een bepaald belastingjaar, word je belast op je wereldwijde inkomen dat je in dat jaar hebt verdiend. Niet-gedomicilieerden (meestal niet-Ierse burgers) zijn belastingplichtig over hun inkomen uit Ierland plus overmakingen van buitenlands inkomen. Voor elk jaar dat je geen ingezetene en geen buitengewoon inwoner bent, word je doorgaans alleen belast over je inkomen uit Ierland.

Overeenkomsten ter voorkoming van dubbele belasting

Als je resident wordt in Ierland en tegelijkertijd belastingplichtig bent in een ander rechtsgebied, kun je mogelijk voorkomen dat je belasting moet betalen over je inkomsten in Ierland of in het buitenland dankzij een verdrag ter voorkoming van dubbele belasting. Als je inkomen belastbaar is in beide rechtsgebieden, kan er ook een tegemoetkoming beschikbaar zijn in de vorm van een aftrek of belastingkrediet.

Gewoonlijk kunt u ofwel:

 • Het inkomen vrijstellen van belasting in het ene land of
 • In het ene land een credit toestaan voor de belasting die in het andere land is betaald

U hebt mogelijk recht op belastingteruggave als:

 • Je maar een deel van het jaar hebt gewerkt
 • Je in de loop van het jaar van baan bent veranderd
 • Je bent ontslagen
 • Je had medische kosten
 • Je werd belast tegen het noodtarief

Om je belasting terug te vragen in Ierland heb je nodig

 • PPS-nummer
 • Kopie van je ID
 • Je onkostennota’s

Ierland Belastingfeiten:

7. Japan

@manucosen

Belastingen in Japan

Werknemers in Japan betalen ongeveer 10% en 40% inkomstenbelasting, afhankelijk van hun inkomsten. Zowel Japanse staatsburgers als buitenlandse inwoners van Japan die zich hebben geregistreerd bij een lokale gemeente krijgen een 12-cijferig nummer toegewezen voor belastingdoeleinden. Kortstondige bezoekers komen niet in aanmerking voor een nummer.

Inwoner

Als je een jaar of langer in Japan woont, word je beschouwd als ingezetene. In dit geval is je wereldwijde inkomen onderworpen aan belasting.

Niet-ingezeten

Als u alleen voor een korte periode in Japan bent en niet wordt beschouwd als domicilie (domicilie verwijst naar de belangrijkste basis en het centrum van iemands leven), bent u alleen aansprakelijk voor inkomsten die binnen Japan worden gegenereerd.

Pensioenfonds

Als je belasting betaalt in Japan, is het ook waarschijnlijk dat je aan een pensioenfonds betaalt. Je kunt dit terugvragen wanneer je vertrekt en tot twee jaar daarna. Het Japanse Verzekeringsagentschap houdt 20% belasting in op je pensioenteruggave als je dit aanvraagt.

Om je belasting terug te vragen in Japan heb je het volgende nodig:

 • Je Gensen-Choshu-Hyo (een officieel belastingformulier dat je aan het einde van het belastingjaar van je werkgever krijgt met een overzicht van je inkomsten en betaalde belasting)
 • Je identiteitsbewijs
 • Voor uw pensioenteruggave: Een kopie van uw pensioenboekje of pensioennummer

Japan Belastingfeiten:

 • Het belastingjaar loopt van 1 jan-31 dec
 • Aangiften moeten worden ingediend tussen 16 februari en 15 maart
 • Japan heeft verdragen ter voorkoming van dubbele belastingheffing met veel landen om te voorkomen dat je twee keer belasting moet betalen
 • Je kunt een schatting van je belastingteruggave aanvragen met de online Japanse belastingteruggaafcalculator

8. Duitsland

@romankraft

Als je hier wilt werken, heb je een fiscaal identificatienummer (Identifikationsnummer) nodig. De eerste stap is het registreren van je adres bij het lokale registratiekantoor in je gemeentehuis of stad. Je hebt je paspoort, visum en een kopie van de huurovereenkomst nodig. Zodra je je registratie hebt voltooid, stuurt de federale belastingdienst je Tax ID binnen 2-3 weken op.

Belastingen in Duitsland

Duitsland heeft progressieve belastingtarieven op basis van inkomen. Werknemers in Duitsland kunnen tot 42,5% inkomstenbelasting betalen over hun inkomsten. Duitse belastingbetalers betalen alleen inkomstenbelasting over hun Duitse inkomen, maar het toegepaste belastingtarief houdt rekening met het wereldwijde inkomen en vermogen.

Je bent mogelijk belasting verschuldigd als:

 • Je inkomen onder de belastingvrije som lag
 • Je niet het hele jaar hebt gewerkt
 • Je huur betaalde in Duitsland en in je thuisland
 • Je betaalde voor vluchten van of naar Duitsland
 • Je maakte werkgerelateerde kosten zoals reiskosten
 • Je echtgeno(o)t(e) woonde in het EU-land terwijl jij in Duitsland werkte

Om je belasting terug te vragen in Duitsland heb je het volgende nodig:

 • Uw (officieel overheidsformulier van uw werkgever)
 • Kopie van ID
 • Steueridentificationsnummer (een fiscaal identificatienummer) als je er een hebt

Belastinggegevens

 • De deadline voor het indienen van een belastingaangifte is 31 mei van het volgende jaar (automatisch verlengd tot 31 december als je belastingaangifte is opgesteld door een belastingprofessional). Anders kun je vier jaar teruggaan in je belastingaangifte
 • Ontvang je gratis schatting van de Duitse belastingteruggave

9. Nederland

@jmelpri

Als je in Nederland werkt, heb je een burgerservicenummer (BSN) nodig, dat je kunt krijgen als je je inschrijft in het gemeentehuis.

Belastingen in Nederland

Werknemers in Nederland kunnen maar liefst 52% belasting betalen over hun inkomsten. Hoeveel je betaalt, hangt grotendeels af van je inkomen. Ingezeten belastingplichtigen worden belast over hun wereldwijde inkomen en niet-ingezeten belastingplichtigen hoeven alleen belasting te betalen over bepaalde specifieke categorieën inkomen uit Nederlandse bronnen. De belastingtarieven zijn hetzelfde voor ingezetenen en niet-ingezetenen, maar er zijn enkele verschillen met betrekking tot het recht op aftrekposten, toeslagen en heffingskortingen.

Belastingaftrek

Vanaf 2015 heb je alleen recht op aftrekposten, belastingkredieten en de belastingvrije som als je aan alle drie de volgende criteria voldoet:

 • Je woont in een EU-land, Liechtenstein, Bonaire, Sint Eustatius of Saba, Noorwegen, IJsland, Zwitserland
 • Je betaalt belasting in Nederland over ten minste 90% van je wereldinkomen
 • U kunt een persoonlijke inkomensverklaring overleggen van de belastingdienst in het land waar u woont

In het bovenstaande geval kunt u recht hebben op teruggaaf als:

 • Je maar een deel van het jaar werkt
 • Je een extra baan hebt aangenomen
 • Je de 30%-regeling hebt gekregen – wat betekent dat je van je werkgever een belastingvrije onkostenvergoeding hebt gekregen tot 30% van je salaris

Om je belasting terug te vragen in Nederland heb je nodig:

 • Je Jaaropgaaf
 • Een kopie van je ID

Belastingfeiten Nederland:

10. België

@delensvandaan

Als je langer dan drie maanden in België wilt blijven, moet je binnen acht werkdagen naar hetgemeentehuis gaan om je in te laten schrijven in het vreemdelingenregister en een verblijfskaart te krijgen.

Belastingen in België

Als je in België wilt werken, moet je belastingen betalen en belastingaangifte doen. De belastingen in België zijn hoog, met een tarief van meer dan 50% voor de hoogste inkomens. Als je tijdens het belastingjaar minimaal zes maanden in België woont en je inschrijft bij je gemeente, word je beschouwd als ingezetene en word je belast op je wereldwijde inkomen.

Als je minder dan zes maanden (183 dagen) in België woont, word je beschouwd als een niet-ingezetene en moet je enkel inkomstenbelasting betalen op je Belgische inkomen.

Als je geen inwoner bent en inkomsten hebt uit België, moet je dit melden aan het bevoegde belastingkantoor, dat je een belastingaangifte zal sturen. Inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting worden geïnd op het niveau van de staat, maar de gemeentelijke autoriteiten innen ook onroerende voorheffing en gemeentebelasting.

Je belastingaangifte indienen

In mei-juni ontvang je een belastingaangifte(déclaration/aangifte) voor het inkomen van het voorgaande jaar. Voor inwoners wordt deze meestal eind juni ingediend en voor niet-ingezetenen in september/oktober.

Je kunt recht hebben op belastingteruggave als:

 • Je gedurende het hele kalenderjaar niet in België hebt gewerkt
 • Je jaarinkomen onder de belastingvrije som ligt
 • Je Belgische inkomsten meer dan 75% bedragen van je jaarlijkse wereldwijde inkomsten

Om je belasting terug te vragen in België heb je het volgende nodig:

 • Loonfiche 281.10/ Beloningsfiche 281.10 die je van je werkgever krijgt aan het einde van het belastingjaar
 • Kopie van je ID

België Belastingfeiten:

11. Luxemburg

@plnsushko

Als je langer dan drie maanden blijft, moet je je inschrijven bij het gemeentebestuur in het gebied waar je woont.

Belastingen in Luxemburg

Luxemburg heeft een van de laagste belastingtarieven van Europa. Als je in Luxemburg werkt, kan er, afhankelijk van je inkomen, 8% tot 35% belasting van je inkomen worden ingehouden. Elk jaar krijgen Luxemburgse werknemers een belastingkaart waarop hun belastingklassen staan vermeld op basis van hun persoonlijke status. Dit komt dan overeen met progressieve belastingtarieven.

Je wordt beschouwd als ingezetene voor belastingdoeleinden in Luxemburg als:

 • U fiscaal gedomicilieerd bent in Luxemburg en
 • Meer dan negen maanden per jaar in Luxemburg verblijft

Als je fiscaal inwoner bent, word je belast op je wereldwijde inkomen, maar niet-ingezetenen worden alleen belast op hun inkomen uit Luxemburg.

Belastingklassen:

Klasse 1: Alleenstaanden
Klasse 2: gehuwd of samenwonend
Klasse 1a: alleenstaanden met kinderen en alleenstaande belastingplichtigen die op 1 januari van het belastingjaar ten minste 65 jaar oud zijn

Je kunt mogelijk een terugbetaling aanvragen als:

 • U tijdelijk of parttime in Luxemburg heeft gewerkt
 • U voor meer dan één werkgever heeft gewerkt
 • U meer dan negen maanden in Luxemburg heeft gewerkt
 • Uw jaarinkomen is lager dan de belastingvrije som
 • Uw inkomen uit Luxemburg is meer dan 75% van uw wereldwijde jaarinkomen

Om je belasting terug te vragen in Luxemburg heb je het volgende nodig:

 • Certificat de Remuneration/Certificat de Salaire ou de Pension
 • Kopie van ID

Luxemburgse belastinggegevens:

12. Denemarken

@avaluria

Als je naar Denemarken komt om drie maanden of langer te wonen en werken (zes maanden voor EU/EEA/Zwitserse burgers), moet je een registratienummer aanvragen bij het Deense nationale register. Als je van plan bent om drie maanden of minder te blijven (zes maanden of minder voor EU/EEA/Zwitserse burgers), krijg je een persoonlijk belastingnummer in plaats van een CPR-nummer.


Je kunt een persoonlijk belastingnummer online of bij een van de International Citizen Service Centres aanvragen en ontvangt dan een voorlopige inkomensaanslag samen met je belastingnummer. Zodra je in Denemarken gaat wonen, wordt je persoonlijke belastingnummer je CPR-nummer.

Belastingen in Denemarken

In Denemarken is er een verschil tussen volledige belastingplicht en beperkte belastingplicht. Voor volledige belastingplicht moet je in Denemarken wonen of ten minste zes maanden aaneengesloten in het land verblijven. Als je geen inwoner van Denemarken bent, maar wel inkomen verdient in het land, kan het zijn dat je beperkt belastingplichtig bent.

Als je zes maanden of langer blijft, betaal je waarschijnlijk belasting over al je inkomsten in Denemarken en in het buitenland, met uitzondering van studenten en toeristen. Denemarken heeft ook een netwerk van overeenkomsten ter voorkoming van dubbele belastingheffing met bepaalde landen. De belastingtarieven zijn gebaseerd op inkomenscategorieën en elke categorie heeft een ander belastingtarief.

Je zou een belastingteruggave van Denemarken kunnen krijgen als:

 • Je een contract van beperkte duur had
 • Je hebt betaald voor eten en onderdak
 • Je in je eigen land bleef wonen terwijl je in Denemarken werkte

Om je belasting terug te vragen in Denemarken heb je nodig:

 • Je Årsopgørelse, een officieel overheidsdocument dat je krijgt van het Deense belastingkantoor
 • Je identiteitsbewijs

Belastingfeiten Denemarken:

Hoe je belasting terugvordert

Als je opeen probleemloze manier je belastingteruggave wilt aanvragen, kun je gebruikmaken van een professionele belastingconsulent zoals Taxback.com, een ISO-gecertificeerde belastingconsulent die belastingteruggaven uit 12 landen aanbiedt. Je kunt een gratis en vrijblijvende schatting van je belastingteruggave krijgen met behulp van hun online belastingcalculators.

Lees verder: ⬇️

🌟 Een gids voor een werkvakantie in Australië

🌟 Een gids voor een werkvakantie in Nieuw-Zeeland

🌟 Beste bijbaantjes om geld te verdienen tijdens het reizen

Met dank aan Les Haines, Nicolas Raymond & Nelson L voor hun geweldige Flickr foto’s!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven