Den transsibiriske jernbane: Omkostninger, rute og nyttige oplysninger

Language Specific Image

Den mest spændende måde at besøge det østlige Rusland på er om bord på et tog langs den transsibiriske jernbane.
Det vil være spændende at rejse på verdens længste jernbanelinje, som med sine 9288 km vil fordybe dig i det tidligere sovjetiske imperiums dybeste historie og vise dig betagende landskaber med endeløse søer, gigantiske floder og skove, som du kan fare vild i. Stå af toget og udforsk den by, du er stoppet i, og føl dig som en del af en ny og ofte meget anderledes kultur end den, du er vant til.
Skikke, vaner, men også klimaet, som du vil opleve på denne rejse, er en del af en vidunderlig oplevelse, som vil være svær at gentage.
Men lad os se nærmere på, hvad den transsibiriske jernbane er, og hvordan man tilrettelægger en rejseplan, der giver dig mulighed for fuldt ud at opleve de følelser, som denne jernbanelinje vil give dig.

Rute

9350593310_71e0606357_o
Da den transsibiriske jernbane blev skabt for at forbinde Sibirien, passerer den gennem 88 byer, 16 floder og krydser ikke mindre end 7 forskellige tidszoner. Det er derfor ret svært at give en veldefineret rute, for i princippet kan man køre, hvorhen man vil, og hvordan man vil, rundt i hele det østlige Rusland og endda nå til Kina og Mongoliet.
Men lad os gå frem i rækkefølge: Den mest ‘klassiske’ rute, når du vil tage en tur med den transsibiriske jernbane, er fra Moskva til Vladivostok, som begge ligger i Rusland. Man kan tage forskellige ruter, men de mest populære er enten via Jekaterinburg – Novosibirsk – Irkutsk – Bajkalsøen eller via Irkutsk – Bajkalsøen – Ulan Ude. Begge rejser tager omkring to uger, hvoraf fem dage tilbringes med tog.
Uanset hvilken rute du vælger, vil du have indset, at et stop ved Bajkalsøen, den største ferskvandsflade på vores planet, er et must. Den vil fascinere dig med sine farver, især ved solnedgang, og med den følelse af fred og ro, som den vil give dig. I dette enorme vandområde er der også en ø. Du kan selvfølgelig komme dertil med båd, men det kan tage rigtig lang tid på grund af den store efterspørgsel og de langsomme måder at komme dertil på.
Hvis du har flere dage at gøre godt med på din rejse, kan et godt alternativ til den klassiske rute være at forlænge rejsen og tage hele vejen til Kina via Mongoliet. I dette tilfælde taler vi om Transmongolica, som du naturligvis har brug for flere dage til, og frem for alt visa til at komme ind i ikke kun Rusland, men også Mongoliet og Kina.

Omkostninger

224374062_c050e5cc1a_o
Før vi går i detaljer, skal en grundlæggende ting siges: en tur på den transsibiriske jernbane er en dyr tur. Selv om de faktiske kilometeromkostninger ikke er høje (hvis vi laver et forhold mellem billetprisen og de tilbagelagte kilometer, er prisen ikke ublu), er der meget vej at tilbagelægge og også mange timer i toget. Og selv om den transsibiriske jernbane er blevet en turistdestination, har den ikke rabatterede billetpriser for turister eller “pakker”, som man kan købe. Så hver gang du stiger af toget og på igen, skal du betale for hver enkelt billet.
Når det er sagt, er det ikke svært at booke tog, når du har besluttet dig for din rejseplan, du kan købe dem på den russiske jernbanes hjemmeside eller direkte på stationen, når du er der, men vær forsigtig, billetkontorets personale taler ikke altid engelsk!
Som med de fleste almindelige jernbaner er der forskellige tog, og på hver togtype er der forskellige klasser, afhængigt af hvilken du vælger, vil prisen variere betydeligt.
Vi kan opdele togene i:
– Firmenny (фирменный), som er de avancerede tog, er meget komfortable og hurtige, bruges hovedsageligt af turister og er endnu dyrere end fly. De vil give dig en rejse fuld af komfort for et stort gebyr.
– Skory (скорый), tog, der kun stopper i større byer, er hurtige og derfor velegnede til lange rejser, men du bliver nødt til at overveje, om dine valgte byer nås med disse.
– Passazhirsky (пассажирский) er meget langsomme og spartanske tog, bestemt billige, men ikke særligt velegnede, hvis du vil nå frem til din destination uden at spilde dobbelt så meget tid, som det ville tage med et tog i en højere kategori.
De klasser, som togvognene er inddelt i, adskiller sig ikke kun ved sædernes komfort og de tjenester, der tilbydes om bord, men også ved hvordan og hvor man kan sove, når man rejser over lange afstande. Afhængigt af hvilken klasse man vælger, vil sovevognene være mere eller mindre overfyldte.
I de billigste vogne har russiske tog rigtige “sovesale”, ligesom på et hostel, hvor sengene er arrangeret lodret og vinkelret på korridoren, hvilket naturligvis er den billigste løsning og den sjoveste for at socialisere med andre passagerer. Hvis man ønsker lidt mere privatliv, kan man dog vælge løsninger med senge til 4 eller 2 personer, naturligvis mod en merpris.

Nyttige oplysninger

Det er godt at vide, at du i forbindelse med din rejse med den transsibiriske jernbane er nødt til at ansøge om et visum til Rusland, og det skal du gøre på det russiske konsulat fra begyndelsen af din rejse, mens du stadig er i Italien. Ventetiden kan være ret lang, så vi råder dig til at være ude i god tid.
Husk, at du med et almindeligt turistvisum ikke kan opholde dig mere end 30 dage i landet, og at du, når du ansøger om det, skal oplyse, hvor du opholder dig, ellers får du det ikke udstedt.
Vi nævnte tidligere, at den transsibiriske jernbane kører gennem 7 forskellige tidszoner, men billettiderne vil altid være i Moskvas tidszone. Det betyder, at selv om du er i Vladivostok, er det tidspunkt, der vises på billetten og på stationens ur, 7 timer tidligere end det ønskede tidspunkt (hvis du har brug for et tog, der kører om aftenen, bliver du nødt til at tage et, der kører tidligt om eftermiddagen)… ret forvirrende for rejsende!
224469748_d3bdd345e4_o
Mange tak til Arran Holloway, neverbutterfly og Boccaccio1 for de flotte fotos på Flickr!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top