Flyt dig fra Cancun! Her er de bedste steder at besøge i Yucatan i Mexico

Language Specific Image

Cancun er en af de mest populære rejsedestinationer på planeten. Men mens millioner af mennesker lander i Cancuns internationale lufthavn hvert år, forlader mange af dem aldrig en radius på ti kilometer fra lufthavnen!

Og det er virkelig en skam. For hvorfor?

Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at Cancun er overvurderet(*ahem* Cancun er overvurderet *ahem*), men jeg vil sige, at der er meget mere at opdage på Mexicos Yucatan-halvø end det, du finder i Cancun.

Fra gamle mayaruiner til svømmehuller i junglen og magiske søer – Yucatan byder på så meget at opleve på dit backpacking-eventyr. Og med et fantastisk netværk af hostels til at støtte dig undervejs, er der ingen undskyldning for ikke at vove sig lidt væk fra den slagne vej!

For at give dig lidt inspiration til rejseplanlægningen er her 10 utrolige steder at besøge i Mexicos Yucatan UDOVER Cancun:

Tulum

Tulum var tidligere en søvnig fiskerlandsby, men er nu en af de hotteste rejsedestinationer i verden. Det er faktisk så hot, at det for nylig er blevet den foretrukne stranddestination for nogle af verdens største berømtheder (alle fra Leonardo DiCaprio til Kardashians blev set der i 2017).

Hvad gør Tulum så populær?

Med ét ord: strande. Med tyve ord: fantastisk smukke hvide sandstrande flankeret af frodig jungle på den ene side og krystalklart safirblåt vand på den anden.

Kort sagt, Tulum har nogle af de bedste strande på hele kontinentet, for ikke at nævne mayaruiner ved stranden (men prøv at klatre på dem, og du bliver smidt ud, som Justin Beiber angiveligt gjorde!) Med alle disse A-kendisser, der strømmer hertil for at holde ferie, er Tulum også et af de sikreste steder at besøge i Mexico. På trods af tilstrømningen af luksusrejsende har Tulum heldigvis formået at bevare sin status som backpackerby. Der er bogstaveligt talt dusinvis af fantastiske hostels i Tulum at vælge imellem, inklusive all-inclusive (ja, der findes virkelig et all-inclusive hostel!) Lucky Traveler Hostel.

Vandrerhjem i Tulum

Yucatan peninsula - beach

📷: @travellemming

Playa del Carmen

Hvis Cancun er den forkælede yngre søskende, der er vant til at få alt, hvad de vil have, er Playa del Carmen det ældste barn i samme familie: lidt mere sofistikeret, men stadig altid klar til at more sig.

Playa del Carmens strategiske placering på Maya-rivieraen betyder, at det er den perfekte base for dagsture, hvor man kan udforske alt det, Yucatan har at byde på. Herfra kan du tage en dukkert i flere nærliggende cenoter (underjordiske svømmehuller), udforske de nærliggende “økoturisme-temaparker” som Xcaret eller vove dig længere væk for at se mayaruinerne ved Coba.

Eller hvis alt det lyder som for meget arbejde, kan du bare tage et håndklæde og en øl og tage til stranden – den ligger i gåafstand fra masser af fantastiske hostels. Det nyåbnede Selina i Playa Del Carmen er en populær mulighed på grund af den store pool og det åbne chill-out-område samt 24 timers sikkerhed og reception.

Vandrerhjem i Playa del Carmen

Yucatan peninsula - boats

📷: @travellemming

Bacalar

Mexicos Yucatan er berømt for sin utrolige havfront ved Caribien. Men tro det eller ej, noget af det bedste vand her findes i en sø!

Laguna de Bacalar er kendt under kælenavnet “Søen med de syv farver” Og tro os, når vi siger, at den lever op til det tilnavn! Farverne i vandet her har været kendt for at tryllebinde besøgende, lige siden søen blev brugt som et hemmeligt piratskjulested for hundreder af år siden.

Den bedste måde at udforske Bacalar på er ved at hoppe i en kajak eller på et stand-up paddle board. Heldigvis er der flere hostels her, som ligger ud til søen, har private dokker og tilbyder gratis kajaksejlads og andre vandsportsaktiviteter. Tjek The Yak Lake House for den fantastiske bar, eller Green Monkey Hostel for den fantastiske beliggenhed.

Vandrerhjem i Bacalar

📷: @travellemming

Isla Mujeres

Det er kun en 20 minutters færgetur fra Cancun, men stemningen her kunne ikke være mere anderledes.

Denne søvnige ø er det perfekte tilflugtssted for dem, der ønsker at flygte fra det hele, og uden tvivl et af de bedste steder at besøge i Mexico. Der er fremragende snorkelmuligheder lige ud for øen, herunder snorkling med hvalhajer om sommeren – hellere dig end mig! Men ellers er der ikke så meget andet at lave her end at slappe af på øens smukke sandstrande, slentre rundt i de mange butikker og boder og se solen langsomt glide ned over havet. Lyder som paradis, ikke?

For et fremragende hostel med en fantastisk beliggenhed, så tjek det altid populære Poc na Hostel.

Vandrerhjem i Isla Mujeres

📷: @travellemming

Puerto Morelos

Det er svært at tro, at denne stille landsby kun ligger tyve minutter syd for Cancun, for den føles som en anden verden. Puerto Morelos er lille nok til, at de lokale kender hinanden, men har nok at byde på til at holde dig beskæftiget, så det er den perfekte destination, hvis du vil væk fra alfarvej uden at skulle rejse alt for langt.

Fra zip-lining til svømning i cenoter og ATV-kørsel – der er meget, der bare venter på at blive udforsket her. Og sidst på dagen vil du elske at køle af med en svømmetur i poolen på Hostel Humanity.

Vandrerhjem i Puerto Morelos

📷: @marymuugoround

Isla Holbox

Glem alt om asfalterede veje. Glem alt om biler, taxaer og lastbiler. Glem gigantiske resorts og store indkøbscentre. På den isolerede ø Isla Holbox finder du ikke noget af det. I stedet kan du føle, at du er trådt tilbage i tiden (måske var det sådan, Cancun føltes for årtier siden?)

Der er stort set kun tre måder at komme rundt på øen: til fods, på cykel eller i golfvogn! Uanset hvad du vælger, vil du elske at udforske øens mange vilde strande, hvoraf de fleste har så lavt vand, at du kan gå hundrede meter eller mere ud i havet!

Og hvis du er så heldig at besøge øen i maj eller juni, kan du svømme med hvalhajer (verdens største fisk!)

Denne typiske backpacker-ø har flere hostels, der bare venter på at byde dig velkommen, men du vil især elske den farverige indretning på Tribu Hostel.

Vandrerhjem i Isla Holbox

📷: @travellemming

Merida

Sig det nu sammen med mig: Mexico er mere end bare strande!

Så hvis du foretrækker en smule kultur på din rejse, må du ikke gå glip af Yucatans hovedstad, Merida. Dens historiske centrum emmer af historie, farver, smag og energi.

Åh … og vil du høre en lille beskidt hemmelighed? De bedste mayaruiner i Yucatan ligger ikke i det overfyldte Chichen Itza: de ligger lige vest for Merida i Uxmal, hvor du kan føle, at du har hele det arkæologiske kompleks for dig selv (shhhh … lad det blive mellem os, ok?!)

Et godt sted at overnatte i Merida er Nomadas Hostel, hvor man kan slå sig ned i en af hængekøjerne, der hænger over den indbydende pool.

Vandrehjem i Merida

📷: @travellemming

Akumal

Akumal ligger mellem Tulum og Playa del Carmen og er bedst kendt for én ting… skildpadder!

Året rundt er Akumal et af de bedste steder i verden at svømme med disse magiske havdyr. Og det bedste er, at du ikke behøver at tage på en dyr tur for at gøre det: Bare lej nogle svømmefødder og en maske fra en bod ved stranden, svøm et par dusin meter ud og se dig omkring efter en ny grøn ven.

Hemmeligheden om dette magiske sted er dog ikke afsløret, så her er et pro-tip: Overnat på Akumal Natura, og stå tidligt op for at få lidt alenetid med skildpadderne, før tourbusserne fra Cancun ruller ind!

Vandrerhjem i Akumal

📷: @travellemming

Cozumel

Selvfølgelig kan det være sjovt at ligge på en strand og feste. Men hvis du virkelig vil opleve Maya-rivieraen, hvorfor så ikke se den fra undersiden af vandet?

Cozumel er måske bedst kendt som en af de mest populære krydstogtdestinationer i verden, men den tilbyder også noget af det bedste dykning, du kan finde på denne side af Thailand!

Og det bedste af det hele er, at øen er dejlig stille om aftenen, når krydstogtfolket er vendt tilbage til deres skibe. Det betyder, at øen er helt din – din og dine hostelkammeraters selvfølgelig! Populære steder at få venner på øen er bl.a. Bed Friends Hostel og Amigos Hostel, som har det passende navn.

Vandrerhjem i Cozumel

📷: @fitdivermara

Valladolid

De fleste turister suser kun kortvarigt igennem denne by i en turistbus på vej til Chichen Itza. Og ja, Chichen Itza er et af verdens syv nye vidundere, så det er nok et besøg værd.

Men det ville være en skam at gå glip af en nat eller to i denne charmerende koloniby. Brug dine dage på at beundre de mange farvestrålende bygninger (perfekt til at tage det fede billede til Instagram) og dine aftener på at drikke mezcal (tænk på en mere røget version af tequila) i en larmende cantina. Og hvis du har brug for noget til at kurere tømmermændene næste dag, kan du prøve at hoppe fra et reb ned i det iskolde vand i byens mange cenoter.

Hvis du vil bo i et spansk kolonihus, kan du tjekke ind på Hostel La Candelaria.

Vandrerhjem i Valladolid

📷: @travellemming

***

Som du kan se, er der så meget at lave på Mexicos Yucatan-halvø ud over Cancun! Jeg vil endda vove at påstå, at du måske helt vil springe Cancun over. Men uanset hvor du tager hen, er halvøen fyldt med dejlige hostels, der bare glæder sig til at byde dig velkommen som gæst!

Om forfatteren:

Nate har rejst i over tres lande på seks kontinenter. Han blogger om nye destinationer på TravelLemming.com, eller find ham på Facebook og Pinterest.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top