WERELD EXCLUSIEF: 14 ongelooflijke dingen die je nooit wist over hostels

Language Specific Image

Wist je dat er hostels bestaan op enkele van de mooiste locaties ter wereld? Misschien weet je niet dat je voor €8 per nacht wakker kunt worden in een privékamer aan het strand op een privé-eiland? Heb je ooit de gratis strandyoga in Miami of flamencolessen in Sevilla geprobeerd? Als het antwoord nee is, houd dan je rugzakken bij je want er staan je een aantal onthullingen en verrukkingen te wachten!

1. Je achtertuin kan op een paradijs lijken

Het is heel goed mogelijk om je droom waar te maken door wakker te worden met de horizon van de Stille Oceaan, ‘s ochtends een duik te nemen in het zwembad van je hostel en daarna te gaan wandelen in de eigen jungle van je hostel! Of misschien heb je zin om te ontbijten op een privéstrand, gevolgd door een dagje duiken in het Great Barrier Reef? In hostels waar de oceaan je speeltuin is, kun je elke dag met het zeeleven kennismaken. Tropische toevluchtsoorden zoals Bambuda Lodge en Base Magnetic Island zijn buitengewoon en niet duur.

2. Er gaat niets boven een feestje in een hostel

Van zwembadfeestjes in Freehand Miami tot ondergrondse raves in de ubertrendy Generator Berlin Mitte, hostels zijn de plek waar die schandalige reisverhalen worden gemaakt! Serieus, deze hostelfeesten – vaak reizigers en plaatselijke bewoners – weten hoe ze een helluva fiesta moeten houden. Je weet dat je goed zit als je hostel een permanent happy hour en een eigen mixologiebar heeft..

3. Herbergen kunnen je geest, lichaam en ziel kalmeren

Die endorfines stimuleren en je Yin en Yang in balans houden onderweg is de sleutel tot een relaxte, gelukkige reiziger. Veel hostels richten zich op wellness en bieden gratis lessen en gezonde maaltijden aan, zoals Casa Zen in Costa Rica. Hier krijg je cardio- en yogalessen, surflessen en blenders in de gemeenschappelijke keuken om je eigen gezondheidsdrankje in elkaar te flansen. De reisdroom beleven en gezond blijven voor £11/$16/€14 per nacht is niet slecht!

USA Hostels Ocean Beach (San Diego, Verenigde Staten)

4. Hostels hebben privékamers en ze zijn chic AF

Iedereen, bereid je voor op de opkomst van de privékamers! In het nu-tijdperk van hostels kun je in hotelkamers verblijven voor microscopische prijzen, met als extra bonus de sociale sfeer die hostels bieden. Privébadkamers, terrassen en zelfs penthouses zijn de pioniers van de hostelrevolutie!

Casa Gracia Barcelona Hostel

5. Hostel slaapzalen kunnen B.O.M.B zijn

Deze gedeelde ruimtes zijn enorm geëvolueerd, vrienden. Denk aan privacygordijnen, je eigen stopcontact en leeslampje en bergen RUIMTE. Slaapzalen voor alleen vrouwen zijn nu heel gewoon en tenten zoals Casa Kessler kunnen die mythes over slaapzalen uit de wereld helpen. Gewoon. Kijk. Naar. Dat. Plafond!

Soul Kitchen (Sint-Petersburg, Rusland)

6. Er is Grenzeloos Plezier

Nbd, gewoon een wilde tijd met mijn nieuwe vrienden in de BALL PIT van mijn hostel! Tegenwoordig zijn hostels niet alleen een plek om een dutje te doen – ze zijn ook entertainmentcentra. Bioscopen, klimmuren, skatebanen, eigen brouwerijen…! Waarschuwing – te veel plezier is vermoeiend!

Livingstone Backpackers (Zambia)

7. U kunt kijken F.R.E.S.H

Snor bijknippen? Een nieuwe tattoo? Een aromatherapie massage? Als dat een verdomd ja is, dan hoef je het terrein van je poshtel – sorry, hostel – niet te verlaten! Neem plaats in de kappersstoel van Kex Hostel, laat je opknappen in de vintage tattoo-bar in Urban House of stoom je weg in de spa van het hostel in Equity Point. Ik herhaal, HOSTEL SPA.

Sunset Destination Hostel (Lissabon)

8. Je kunt op vreemde plekken slapen

Heb je ooit in een 18e-eeuwse grot in Griekenland geslapen? Een Arabisch herenhuis in Nazareth? Een Turkse boomhut? EEN COCKPIT?! Nou, voor hostelprijzen kun je ze allemaal afvinken! Vaak worden deze hostels gerund door een familie of backpacker, dus je krijgt ongelooflijke gastvrijheid, lokaal eten en tips van insiders. Kan dit nog meer “Meet The World” zijn?!

Jumbo verblijf (Stockholm)

9. Het eten is zo goedkoop en zo goed

Geloof ons als we zeggen dat maaltijden in hostels een hoogtepunt van je reis kunnen zijn! Ja, we zijn dol op een jazzy hostelcafé, maar als je goed genoeg zoekt, vind je een aantal bijzondere hostels met heerlijk gratis eten en etentjes. Het personeel van het mooie Lavender Circus in Boedapest organiseert Hongaarse etentjes zodat je met andere reizigers kunt genieten van een Hongaarse pálinka en bij Soul Kitchen (onder) draait alles om eten en drinken dat met liefde is bereid. Er komt regelmatig een Russische chef langs om traditionele driegangendiners te bereiden en de schoonmaakster maakt elke ochtend appeltaart. Reizigers, lokaaler kan het niet!

10. Je kunt jezelf onderdompelen in de natuur

Niets geeft je vermoeide reisziel meer een opkikker dan een shot Moeder Natuur! Veel van onze hostels liggen verscholen tussen de wonderen van het universum en hun locaties geven je het gevoel dat je de jackpot hebt gewonnen. Voel de magie van de heilzame vibraties tijdens het sterrenkijken in Schotland, wandelen in de Maleisische jungle of chillen in een reusachtige hangmat tegenover de Sierra Nevada Mountains. Mmmmm….we kunnen de jungledauw van hier ruiken….

Skyewalker Hostel(Isle of Skye, Schotland)

11. En ontdek baanbrekende kunst en design

Veel hostels zijn canvassen voor plaatselijke kunstenaars en hebben een prachtig ontwerp. Neem bijvoorbeeld het Wallyard Concept Hostel, met zijn hippe uitstraling en kunstsalon, of het Living Lounge Hostel, dat wordt gerund en ingericht door vier Portugese kunstenaars. Er is niets “ketenhotel” aan deze bohemienachtige juweeltjes, en als je een talent hebt, bieden sommige hostels zelfs een kunstuitwisseling aan!

Living Lounge Hostel (Lissabon)

12.De badkamers zijn zo luxe

Want niets is beter dan een pimpende badkamer! Als je op zoek bent naar meer luxe, kunnen sauna’s, verwenzones en jacuzzi-sessies deel uitmaken van je dagelijkse routine. Tony Montana kan hier niet aan tippen!

Casa Kessler (Barcelona)

13. Je kunt jezelf verliezen in de bibliotheek van het hostel

Bibliofielen, deze is voor jullie! Voor sommigen is een knusse leunstoel en een plank vol met het vreemde en het wonderbaarlijke een thuis weg van huis. Als lezen niet je ding is, laten we eerlijk zijn, het nemen van wat gekoesterde “me” tijd om naar huis te skypen of te mediteren is essentieel voor de geestelijke gezondheid van een reiziger 😉

Generator Berlijn Mitte

14. Er zijn overal hangmatten en kussens

Echt, hostels hebben een fetisj voor deze dingen. Sociale ruimtes worden vaak gepimpt met sfeerverlichting en kolossale comfortabele dingen om ervoor te zorgen dat je het na een lange dag op avontuur rustig kunt houden. Er zijn zelfs lounges gewijd aan katers! Hostels…GET ons gewoon 😀

Selina Hostels Bocas Del Toro (Panama)

Wil je meer weten over de moderne hostelervaring en hoe je onderweg nieuwe mensen kunt ontmoeten? Bekijk dan de video hieronder!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven