Skål for bæredygtighed: miljøvenlige øl, du kan prøve på dine rejser

For mange af os bliver øl en af vores fem om dagen, når vi er ude at rejse. Uanset om du elsker pilsnerøl, pale ale, eller om du er til øl med lav alkoholprocent, har det aldrig været nemmere at finde et miljøvenligt alternativ til den lokale øl. Der er ikke noget som at afslutte en dag på opdagelse med en forfriskende pint eller åbne en kold en med nyfundne venner. Men det behøver ikke at være på bekostning af klimaet. Ligesom vandrerhjemmene reducerer deres miljøpåvirkning, brygger disse ølfirmaer på en bedre verden.

Asien

NEWBrew, Singapore

sustainable beers to try on your travels - newbrew

Singapore er fuld af innovation, men bag kulisserne har man begrænsedenaturlige vandkilder, hvilket betyder , atmanerstærkt afhængig af opsamling af regn og importeret vand fra Malaysia. Hvis du ikke vidste det, så er en af de vigtigste ingredienser i øl vand, hvilket gør det vanskeligtat brygge her . Håndværksbryggeriet Brewerkz har skabt en ikketørstslukkende,men bæredygtig løsning: NEWBrew, en blond ale lavet af genanvendtkloakvand.Du læste rigtigt. Jesus forvandlede måske vand til vin, men dette bryggeri forvand ler p*ss til pints. Bare rolig, det smager som øl, og du bliver heltsikkert stolt afat vide , at du bidrager til øens vandbesparelse, mens du vandrer rundt i futuristiske skyskrabere og travle parker.

Hitachino Nest Red Rice Ale, Japan

sustainable beers to try on your travels - hitachino nest red rice

Risnudler, risvin, sushiris – ris er en fast bestanddel i enhver japansk ret. Det er så vigtig en fødevaregruppe, at Japan skaber over 5 millioner tons madspild om året, hvoraf det meste kommer fra, du gættede det, uspiste ris. Kiuchi Brewery arbejder på at bekæmpe dette ved at producere øl med lokal ris som hovedingrediens. Men deres bæredygtige initiativer stopper ikke der, de bekæmper også ølaffald. Da de opdagede, at pubber og restauranter smed millioner af liter usolgt øl ud, indsamler de nu gamle fustager og destillerer det til gin og sender det tilbage til stederne, så de kan genbruge det. Hvis det ikke er bæredygtighed, ved vi ikke, hvad det er!

Chang, Thailand

sustainable beers to try on your travels - chang beer

Hvis du har været i Thailand, vil du blive glad for at se dette velkendte ansigt på listen. Chang er en favorit blandt både rejsende og thailændere og er grøn i sit brand og grøn i sin natur. Det kaldes smilets land, men for rejsende, der smager den thailandske mad, kan det føles som tårernes land.Denne pilsner er lavet med lokale ris, der (angiveligt) giver en forfriskende pause fra de altid krydrede retter. Derudover er deres bryggeri drevet af solenergi, de genbruger spildevand og har ændret deres flasker og etiketter for at gøre dem mere miljøvenlige.

Saigon Green, Vietnam

sustainable beers to try on your travels - bia saigon

Vietnamesisk spise- og drikkekultur er en fælles oplevelse. Selv hvis du går ud for at spise alene, vil du hurtigt komme til at dele et lille plastikbord med lokale og besøgende i alle aldre. Efter årtier med europæisk indflydelse er der én ting, vietnameserne ved, og det er god øl. På hvert gadehjørne vil du høre “Một – Hai – Ba – dzô” (Mot, Hai, Ba, YO!), når de skåler for deres næste øl. Og det bør de også, når den også er bæredygtig. Saigon Green er en pilsner lavet af bryggeriet SABECO, som sætter social ansvarlighed og miljøet i højsædet. Fra deres bryggeri i Ho Chi Minh forbedrer de livet for lokalbefolkningen og deres arbejdere, de kører ordninger for at give tilbage til lokalsamfundet og leverer kvalitetsarbejde. De genanvender alle biprodukter fra brygningsprocessen og bruger vedvarende biomassekedler til at generere varme, der laver deres øl. Dåserne er lavet af genbrugsaluminium, og de fører kampagne for at opmuntre vietnameserne til at støtte lokalt fremstillede produkter.

Latinamerika

Cerveza Patagonia, Argentina

sustainable beers to try on your travels - cerveza patagonia

Med base i Patagoniens smukke bjerge er det ikke underligt, at denne virksomhed sætter miljøet først. Cerveza Patagonia har skabt en cirkulær økonomi, hvor flasker og emballage returneres og genbruges igen. Deres ølproduktion kører på 100 % vedvarende energi, og de bruger vindmølleparker til at drive alt, hvad de gør. At drikkedenne øl er ikke bare den perfekte måde at fugte fløjten efter en dags vandring i Andesbjergene, men det støtter også en virksomhed, der driver bæredygtig udvikling i de berømte bjergtoppe. Som en del af deres kampagner for at stoppe henkastning af affald i bjergene indsamler de endda affald og forvandler det til genbrugssouvenirs formet som bjerge. Una mas cerveza por favor!

Nuestra Siembra, Ecuador

sustainable beers to try on your travels - nuestra siembra

På en rejse til Ecuador vil du møde en masse oprindelige folk, fra damer med panamahatte, der sælger deres produkter på gaden, til guiderne, der hjælper dig med at finde vej gennem Andesbjergenes vidundere. De fleste oprindelige folk bor i bjergene og på landet langt væk fra byerne, hvor de har udviklet deres landbrugsekspertise gennem titusinder af år ved at lære af Pachamama. Desværre har de høje omkostninger ved landbrug i de senere år drevet mange af disse grupper ud i fattigdom.

Med en mission om at genoplive den ecuadorianske økonomi og landbrugsindustrien lancerede Cerveceria Nacional et nyt ølmærke, Nuestra Siembra, for at skabe positiv social indflydelse og støtte bæredygtighed. Denne flaske blonde er lavet af 100 % naturlige ingredienser, der kun kommer fra små ecuadorianske landbrug; den forandrer deres liv, bekæmper fattigdom og skaber mere end 60.000 jobs.

Men det er ikke den eneste måde, hvorpå dette ølfirma støtter disse samfund. De er også dedikeret til at fejre de indfødte landmænds rødder og bekæmpe diskrimination ved at blive det første firma i historien til at lancere en reklame på det indfødte sprog, Quechua. Hver flaske har også en QR-kode, så du kan spore din øls rejse helt tilbage til dens rødder. Innovation og støtte til en god sag? Det bliver ikke meget mere bittert end det.

Magnifica, Nossa & Legitima, Brasilien

sustainable beers to try on your travels - magnifica

Nede ad Amazonfloden er den brasilianske regering gået sammen med AmBev om at lave deres egne miljøvenlige øl. Magnifica, Nossa og Legitima er lavet af lokalt indkøbt kassava fra småbønder i landdistrikterne i landet. Cassava – også kendt som Yuca – er en vigtig kulhydrat i den brasilianske kost, men de fleste landmænd, der dyrker rodfrugten, lever i fattigdom. Ved at producere øl med den lokale afgrøde går bønderne en mere frugtbar fremtid i møde og dyrker det, de kender, i stedet for den tidligere bryggerimodel, hvor virksomheder beder bønderne om at dyrke nye ingredienser. Fra selve dyrkningen til nye jobs i forbindelse med transporten skaber brygningen af disse øl muligheder i massevis, samtidig med at den fjerner kulstofudledningen fra importeret korn.

Europa

Estrella, Spanien

sustainable beers to try on your travels - estrella

Estrella er kendt som middelhavsøllen og er ikke kun et forfriskende pusterum fra varmen i regionen, men også en virksomhed, der bekymrer sig om klimaet. De bruger 100 % naturlige og lokale ingredienser og genanvender alle biprodukter fra brygningsprocessen som foder til landbrugsdyr. Siden 2014 har de brugt 100 % vedvarende energi og har fjernet al plastik fra deres emballage til fordel for bionedbrydeligt pap fra bæredygtige skove. Deres miljøindsats stopper ikke ved deres dørtrin, de har også installeret 349 genbrugsstationer rundt om Middelhavskysten og lancerer regelmæssigt kampagner for at sætte fokus påklimaspørgsmål.

Weihenstephan, Tyskland

sustainable beers to try on your travels - Weihenstephan

Uanset om Oktoberfest står på din rejseliste, eller du gerne vil ind på Berghain, så hører det med at prøve tysk øl. Tyskerne elsker øl så meget, at Pilsner er deres nationaldrik, og det blev historisk set betragtet som mere sikkert end at drikke vand, selv for børn.

På trods af at Weihenstephan er det ældste (fungerende) bryggeri i verden efter åbningen i 1040, har det været førende inden for bæredygtig pilsnerbrygning i over 30 år. Øllet og brandet er født og opvokset i Bayern, og der bruges kun lokale materialer, hvoraf overskuddet gives til landmænd som dyrefoder. En slurk af denne øl vil få dig til at føle dig helles-a fine, da virksomheden fremmer og donerer til samfundets klima- og sociale projekter. Prost!

Toast Ale, Storbritannien

sustainable beers to try on your travels - toast ale

Hvis der er noget, vi briter elsker, så er det en sarnie. Men det viser sig, at vi ikke bare køber brød, vi smider det også ud i hobetal; 20 millioner skiver HVER DAG for at være helt præcis! Ud af 15 millioner tons madspild i Storbritannien er brød det, der bliver smidt mest i skraldespanden. Men dette bryggeri har sat sig for at gøre noget ved det. I stedet for at lave øl af byg bruger Toast overskudsbrød. Det reducerer ikke kun deres CO2-udledning fra vand, energi og jord, som de ikke bruger til at lave malt, men de kæmper også for at rette op på hele fødevaresystemet.

Fødevareproduktion er en af de største bidragydere til CO2-fodaftrykket, og en tredjedel af det går til spilde! Toast kæmper for at reducere madspild og genoprette vores jorde, fjerne kulstof fra vores miljø, give os mulighed for at dyrke mere nærende mad og bekæmpe fødevarefattigdom. Alt – ja, du læste rigtigt – alt deres overskud går til velgørenhedsorganisationer, der kæmper for sagen, og de lægger pres på parlamentsmedlemmerne for at gøre Storbritanniens fødevaresystem til en del af planerne for klimaændringer. Hvis du vil skåle for en virksomhed, du virkelig kan stole på, skal du vælge Toast.

Oceanien

Stone & Wood, Australien

sustainable beers to try on your travels - stone and wood

Stone & Wood er det første bryggeri i Australien, der er blevet et B-Corp, og de gør ikke kun en indsats for det brændende klima i Oz med 100 % solenergi, organisk kompostering og genbrug af affald, men de er også på en mission for at revolutionere bæredygtigheden i hele branchen. Deres program, Green Feet, sætter fokus på global jordforringelse, og hvordan det påvirker mad- og drikkevareproduktionen, miljøet og folkesundheden. Bryggeriet har også oprettet sin egen non-profit organisation, inGrained Foundation, for at støtte miljømæssige og sociale velgørenhedsorganisationer, der skaber positive forandringer i deres lokalsamfund down under. Derudover donerer de 1 dollar for hver 100 liter øl, der sælges, så et par små glas af denne fra Bottle-o kan tælle som dagens gode gerning.

Coopers, Australien

sustainable beers to try on your travels - coopers

Hvis der er noget, australierne ved, så er det deres øl, og Coopers står øverst på deres favoritliste år ud og år ind. Mens de fleste af deres konkurrenter er drevet af oversøiske multinationale selskaber, erCoopers stadig det største bryggeri i Oz med over 100.000 arbejdspladser. Når det kommer til miljøet, er de også helt i top med genbrug og genanvendelse af de fleste af deres affaldsmaterialer. Fra et naturgasdrevet anlæg, der driver deres bryggeri, til et rent underjordisk system, hvor overskydende vand returneres til havet som saltvand for at give tilbage til havet.

Savværk, New Zealand

Cheers to sustainability: eco-friendly beers to try on your travels - sawmill

Når du tænker New Zealand, tænker du måske på kiwifugle, Haka, Hobbiton eller får – vidste du, at der er ti får for hvert menneske? Men du ved måske ikke, at det var det første land i verden, der gav kvinder stemmeret. Og dette ølfirma følger i disse fodspor og afprøver initiativer for at dekarbonisere hele bryggeriindustrien. Sawmill, New Zealands første B-Corp-bryggeri, bruger kulstofgenvindingssystemer til at genvinde CO2 fra ølfermentering og driver deres bryggeri på solenergi. De opsamler også regnvand fra deres tag og genbruger det til brygning og kunstvanding, hvilket sparer millioner af liter vand hvert år. Sawmill arbejder og er frivillige hos Everybody Eats, en velgørenhedsorganisation, der forvandler mad, der ellers ville være gået til spilde, til måltider for Aucklands hjemløse.

Nordamerika

Sierra Nevada, USA

sustainable beers to try on your travels - sierra nevada

Sierra Nevada er ikke kun kendt for sine grønne dåser med pale ale, det er også et af de grønneste bryggerier med det største solenergisystem i hele alkoholindustrien (10.750 solpaneler!) Med en nul-affaldsfilosofi bliver den familiedrevne virksomhed kreativ med, hvordan de reducerer og genbruger materialer, fra kompostering til ny teknologi, der driver deres gård på stedet. Ligesom Sawmill opfanger de emissioner fra fermentering og genbruger spildevand til kunstvanding og toiletskyl. Deres miljøindsats fokuserer på mere end bare ølproduktion, hvor de skifter lastbiler ud med tog for at reducere kulstofpåvirkningen og opdrætter deres egne græsningskyllinger for at sælge økologiske æg i deres taprooms. Og det er ingen overraskelse, når medarbejdernes bonusser er knyttet til deres bæredygtighedsmål, så de får et incitament til at tænke ud over sixpacken.

Fat Tire Ale, USA

sustainable beers to try on your travels - fat tire ale

Denne flaske bitter fra New Belgium Brewing Company var den første certificerede kulstofneutrale øl i verden! New Belgium er førende inden for miljøvenlige pints, den første vinddrevne ølproducent i USA og en selvudnævnt menneskedrevet virksomhed. B-Corp-bryggeriet stræber efter reel forandring og kæmper for politiske ændringer inden for inklusion, racerettigheder, klimaindsats og miljøforvaltning, ligesom de er det første bryggeri, der har opnået en perfekt score på Human Rights Campaign Equality Index. Det hæver vi glasset for! Og med god samvittighed, for for hver solgt tønde donerer de 1 dollar til velgørenhed, og til dato er der doneret mere end 30 millioner dollar. En tur til USA, nogen?

Helios Helles Lager, Canada

sustainable beers to try on your travels - helios helles

Karbon rejser til det store hvide nord, landet med Niagara Falls og Rocky Mountains, og er på en mission om at blive det første kulstofnegative bryggeri inden 2024, hvilket betyder, at produktionen af denne pilsner vil spare mere kulstof, end den udleder. De brygger øl for det grønnere gode og arbejder med sociale projekter for at skabe løsninger til rent drikkevand og genoprette havets biodiversitet i British Colombia. For hver tønde, dåse og to-fire, der sælges, planter de træer og tang i Nordamerika og bruger Blockchain-teknologi til at vise dig, hvor og hvordan det vokser. Hvilken bedre måde at skylle dine Timmies ned på end med denne brewski, hva’?

Verdensturnéen med miljøvenlige øl er slut, men hvor rejser du hen først? Med bæredygtige stubbies som disse derude behøver det ikke at være så tørt attræffe miljøvenlige valg. Uanset om du udforsker skjulte vandrestier i New Zealand eller ligger vandret på stranden i Spanien, er vi sikre på, at tømmermænd ikke føles så slemme, når du ved, at du beskytter planeten.

Download Hostelworld-appen, så du kan begynde at møde folk, så snart du booker


Du kan måske også lide… 🤩

⭐ De bedste bæredygtige aktiviteter til at pifte din næste rejse op

Historier om bæredygtige vandrerhjem: Frivilligt arbejde på El Rio hostel

17 miljøvenlige hostels, der er perfekte til den bæredygtige rejsende!

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top