Je zorgeloze gids om heerlijk veganistisch eten te vinden tijdens het backpacken

Language Specific Image

Op planten gebaseerde fijnproevers opgelet! De wereld is voor jullie om te proeven! Van hamburgers in Berlijn tot rokerige tofu in Thailand, het is nog nooit zo makkelijk geweest om als veganist een lange reis te maken.

Gelukkig behoren de dagen van ongemakkelijke mimespelers en onaangeroerde tonijnsalades tot het verleden. Veganisme is hier om van te genieten! Dus riemen vast en maak je klaar om je wandelschoenen te vullen met een aantal van de meest verrukkelijke lekkernijen die de wereld te bieden heeft met onze gids voor veganistisch backpacken.

vegan backpacking food - dinner

@minimiioksanen

Veganistisch eten in een vliegtuig

Wat spannend! Je staat op het punt om aan een geweldig avontuur te beginnen, dus je wilt op de juiste manier beginnen, tijdens de vlucht! De meeste grote luchtvaartmaatschappijen bieden zonder extra kosten een veganistische optie aan, zolang je je wensen aangeeft bij het boeken van je ticket. Vergeet niet om extra snacks mee te nemen, zoals amandelen, walnoten en energierepen, vooral als het een langeafstandsvlucht is. Probeer indien mogelijk te vermijden om met vers fruit of groenten te reizen, omdat deze aan de grens in beslag kunnen worden genomen (“Sorry juffrouw, maar dit is een gevaarlijke banaan!”).

Als je een behoorlijke tijd aan het backpacken bent, is de kans groot dat je uiteindelijk een lange busrit van A naar B maakt, en soms kan een reis van 2 uur veranderen in een episch avontuur van 7 uur. Ik ben opgehouden door protestmarsen in Bolivia en zelfs door een koppig varken in Nicaragua (oh, de ironie!)

Neem dus altijd iets meer mee dan je denkt nodig te hebben en beknibbel niet op de snacks en het water. Hoewel sommige busmaatschappijen vermelden dat ze veganisten verwelkomen, kan dit een alternatieve definitie van veganisme zijn die je thuis gewend bent (broodje ei, iemand?).

De beste apps voor veganistische backpackers

Zorg ervoor dat je de HappyCow app downloadt. Deze perfecte kleine metgezel in je zak vertelt je waar de dichtstbijzijnde veganistische optie is, stelt je in staat om bestemmingen van tevoren te downloaden en je kunt ook de beoordelingen bekijken. Dit heeft me zoveel verrassende vondsten opgeleverd waar ik anders gewoon voorbij zou zijn gelopen!

vegan backpacking food- burger and chips

@hopewarren

De andere must-have is het Vegan Paspoort. Dit is een droom om misverstanden tot het verleden te laten behoren. Met 96% van alle talen ter wereld, van Albanees tot Zoeloe, is veganistisch bestellen geen probleem meer. Je kunt ook een lichtgewicht exemplaar van het boek bestellen als je je telefoon niet wilt gebruiken.

Tot slot is Google Translate je vriend. Het is altijd een handig hulpmiddel om onderweg te vertalen, plus het is echt een goed idee om op zijn minst een paar zinnen te leren (Ik ben veganist / Dank je / OMG dat was heerlijk!). Mensen zullen een beetje moeite altijd waarderen en het is leuk om aardig te zijn, toch?

Wees niet bang om te vragen. Als je echt het gevoel hebt dat je vastzit, kun je altijd aan de chef vragen om een veggie-rijke veganistische versie te maken van iets op het menu. Soms levert dat de beste resultaten op.

Ontbijt als veganistische backpacker

De meeste hostels hebben keukenfaciliteiten (en sommige hebben zelfs gratis eten). Je kunt bij een plaatselijke supermarkt een voorraad havermout en vers fruit inslaan. Plus het is een geweldige kans om regionale lekkernijen te proberen (hallo Dragon fruit granola!). Het loont ook de moeite om in je hostel of zelfs in lokale Facebookgroepen te vragen naar aanbevelingen voor de beste plekken in de buurt voor een lekker veganistisch ontbijt.

vegan backpacking food - dragon fruit granola

@hopewarren

De perfecte veganistische lunch voor onderweg

Zelfs in de kleinste steden zijn er groenten en pasta verkrijgbaar voor als je je eigen lunch wilt maken. Maak vullende wraps voordat je op pad gaat, maar vergeet niet dat je misschien wel in een plantaardig paradijs stapt! De Berlijnse voedselmarkten staan vol met veganistische opties en je kunt je volproppen voor maar een paar euro! Praag heeft veganistische supermarkten en Tel Aviv is een paradijs voor veganisten die gaan backpacken!

vegan backpacking food - curry

@hopewarren

Het perfecte veganistische avondeten vinden op reis

Als je een leuke groep nieuwe reisvrienden hebt gemaakt in je hostel, wil je het diner in het plaatselijke legendarische restaurant niet missen. De Aziatische en Midden-Oosterse keuken biedt een ruime keuze aan veganistische opties, en bij The Steakhouse staat er zelfs een salade op de kaart! Als je geen zin hebt in salade, kies dan voor een paar bijgerechten. De meeste restaurants maken graag iets voor je met de ingrediënten die ze op de kaart hebben staan. Thuis stel ik altijd graag een miljoen vragen, dus houd je niet in als je in een ander land bent.

Ga voor de lokale keuken en probeer de lokale specialiteiten

Er zijn van die gerechten die je op reis tegenkomt en waarvan je je afvraagt “hoe heb ik dit ooit in mijn leven kunnen missen?” – en een van die gerechten is voor mij mango kleefrijst. Zoet, romig en vol gelukkige herinneringen aan heel weinig doen in Koh Lanta. Morning glory op de nachtmarkten van Ho Chi Minh en ijskoude açai-drankjes op het strand van Copacabana horen voor mij bij mijn gelukkigste backpackherinneringen, en wie kan een schattig potje Zweedse bosbessenjam weerstaan om mee naar huis te nemen naar mama?

vegan backpacking food - mango sticky rice

@hopewarren

De beste steden voor veganistisch eten

Met een beetje planning zit je altijd goed, waar je ook naartoe gaat, maar er zijn een paar steden waar je keuze te over hebt! Ga je naar de Verenigde Staten? In New York City, Portland en Los Angeles zul je nooit zonder opties komen te zitten. Steden in Europa en daarbuiten zijn bijvoorbeeld Berlijn met tientallen veganistische restaurants, Tel Aviv (voor authentieke falafel en hummus), Londen, Lissabon, Melbourne, Vancouver en Ubud. Je weet nooit welke pareltjes je te wachten staan, dus pak je (veganistische) paspoort en ga op ontdekkingstocht! Goede reis!

Over de auteur

Gemma Thompson is een schrijfster en omroepster die gespecialiseerd is in vrouwelijke soloreizen. Je kunt planningstips, stadsgidsen en inspiratie vinden op girlsthattravel.com.

Blijf lezen 👇🏼

⭐️ 14 Beste katerbehandelingen

⭐️ Goedkope romantische reisjes

⭐️ Hoe om te gaan met reismoeheid

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven