Tips om over een jetlag heen te komen

Language Specific Image

We hebben allemaal wel eens last gehad van een jetlag en wilden dat het zo snel mogelijk over was, zodat we verder konden met het verkennen van onze nieuwe omgeving, vooral sinds we onze nieuwe mobieleapp1_homepage_429 hebben uitgebracht. Maar wat is de beste manier om over een jetlag heen te komen? We wendden ons tot onze Facebook-fans voor tips uit de eerste hand.

Stel uw horloge in

Justin Kenner zegt:

Stel je horloge in op de tijd op de bestemming zodra je in het vliegtuig stapt.

Janis Wilson zegt:

Stel je horloge in op de tijd op de bestemming, slaap in het vliegtuig (als het een nachtvlucht is) en hoe saai het ook klinkt, word niet pissig tijdens de reis, dan voel je je alleen maar slechter als je landt.

Patricia Bolt DuLany zegt:

Zet je horloge op de tijd van je bestemming wanneer je vertrekt, blijf de rest van de dag op, ga vroeg naar bed. De volgende ochtend voel je je prima en ben je er klaar voor.

Lynne Zac zegt:

Als je in het vliegtuig stapt, zet je je horloge op de plaatselijke tijd waar je naartoe gaat en gebruik deze tijd om te bepalen wanneer je gaat eten en slapen. Neem daar melatoninetabletten en gebruik natuurlijk zonlicht om je weer aan te passen, weersta de drang om midden op de dag te gaan slapen.

Doorzetten2_qyda

Rachel Wilson zegt:

Suck it up om wakker te blijven en ga naar bed op een normaal uur in je bestemming!

Stephanie Maddox zegt:

Houd jezelf wakker tot een normale slaaptijd van je bestemming. Als je aankomt, neem dan een douche en iets te eten en ga dan ronddwalen. De opwinding van een nieuwe plek en de beweging zullen je in een mum van tijd wakker maken.

Natalia Djajarahardja zegt:

Loop na de landing de hele dag door de stad en je zult vroeg in de avond zo uitgeput zijn dat je onmogelijk niet vroeg kunt gaan slapen.

Helen Kenny zegt:

Blijf op je bestemming altijd wakker tot bedtijd.

Madison Elmore zegt:

Blijf wakker, hoe laat je ook thuiskomt en ga zo laat naar bed als je kunt verdragen.

Amanda Lee zegt:

Ga gewoon door voor de dag en ga vroeg naar bed voor een lange, broodnodige nachtrust.

Rob Pritchard zegt:

Zo lang mogelijk wakker blijven zodat ik tegen mijn normale bedtijd helemaal kapot ben en een korte slaap heb. De volgende dag voelt dan lang aan, maar de nachtrust is geweldig. Ik reis veel en dit lijkt voor mij te werken.

Michelle Cavanagh zegt:

Het maakt niet uit hoe laat je aankomt op je bestemming of hoe lang de vlucht was, ga pas ‘s avonds echt naar bed. Maak er zeker een vroege nacht van, maar laat je niet verleiden om overdag te gaan slapen.

Luisa Achcar Pereira zegt:

Als het mogelijk is, probeer dan altijd in de ochtend van je bestemming aan te komen. Als je aankomt, ga dan de hele dag op stap. Probeer op te blijven tot het nacht is op je bestemming – als je zin hebt om een dutje te doen, doe dat dan niet. Doe de eerste dag extra je best om pas te gaan slapen als het echt al nacht is. Als je de volgende dag wakker wordt, ben je al in de normale tijdzone!

Alaina Marie zegt:

Ik probeer een lange wandeling te maken door de stad waar ik ben. De beweging geeft je een endorfineboost om de dag af te sluiten en helpt je die nacht ook om te slapen. En hé, een wandeling.

Judith van Dijk zegt:

Pas je aan aan de lokale tijd door gewoon de dag te volgen, blijf wakker en ga ‘s avonds vroeg naar bed.

Pas je eten aan

Caitlyn McKenzie zegt:

De twee voor de hand liggende punten zijn zodra je aan boord van de vlucht gaat alleen ‘s nachts slapen op je bestemming en een cafeïnehoudend drankje drinken tijdens de dag van de nieuwe tijdzone. De beste manier om jezelf wakker te houden als je achteruit vliegt, is om jezelf te motiveren rond de maaltijden. Uitkijken naar die ene troostrijke of nieuwe en spannende maaltijd is een geweldige manier om wakker te blijven. In slaap komen is gemakkelijk, slaap gewoon niet de laatste 6 uur van je vlucht en word wakker voor het ontbijt. Eten is de sleutel. Altijd het eten.

Jake McMillian zegt:

Eet 12-18 uur voor aankomst niet. Drink alleen water, en veel water. Je interne klok wordt voornamelijk gereguleerd door hormoonspiegels die worden aangestuurd door het voedsel dat je eet. Door het lichaam te spoelen en te onthouden van voedingsstoffen op de dag van de reis, wordt het gedwongen om te vertrouwen op externe signalen (daglicht) om de interne klok in te stellen. Eet bij aankomst een maaltijd die past bij het tijdstip van de dag voor je lichaam. Als je midden in de nacht aankomt, wacht dan tot de ochtend voor een uitgebreid ontbijt.

Ben Freeman zegt:

Als je 16 uur vast, reset je systeem zich.

Voorbereiden op de plaatselijke tijdzone

Leon Beernink zegt:

Pak de dagelijkse routine van de nieuwe tijdzone op.

Joe Barry Rudge zegt:

Pas je zo snel mogelijk aan je nieuwe tijdzone aan: Ga slapen wanneer je dat normaal zou doen in die tijdzone. Vecht ertegen en probeer zo snel mogelijk weer in een normale routine te komen.

Gina Marie Longo zegt:

Ik probeer mijn slaapschema beetje bij beetje aan te passen nog voor ik aankom.

Andy Bettolli zegt:

Pas je in de week voor vakantie geleidelijk aan aan de tijdpatronen van je bestemming.

Avontuurlijke Andrea zegt:

Ik gun mezelf graag een “pre-jet-lag!” De paar dagen voor mijn reis verschuif ik mijn slaapschema geleidelijk naar voren of naar achteren. Om er overheen te komen: hydrateer, blijf overdag als je wakker moet blijven, houd het donker als je moet slapen (hoera voor slaapmaskers!) en eet verjongend voedsel.

Pinda’s of krakelingen zegt:

Probeer je lichaam af te stemmen op de plaatselijke tijd – wees wakker als de plaatselijke bevolking wakker is en slaap als zij slapen. Hoe eerder hoe beter. De eerste dag kan zwaar zijn, maar daarna zou het goed moeten gaan!

Ross Trower zegt:

Ik probeer mijn lichaamsklok altijd een paar dagen van tevoren aan te passen, zo niet een week van tevoren. Eet je 3 vierkante maaltijden zoals je op je eindbestemming zou doen en neem tussenstops op in je bezoek. Het gaat om de reis, niet om de bestemming!

Verander wanneer je slaapt

Claudia Romero zegt:

Ga elke avond op dezelfde tijd naar bed zodra je thuis bent om je mentale klok opnieuw in te stellen. Probeer de volgende ochtenden niet te veel uit te slapen.

Renata Boni Ruschel zegt:

Ik slaap de nacht ervoor niet als de vlucht overdag is en ik slaap ook niet tijdens de vlucht.

John Newman zegt:

Ik stel voor om twee dagen voordat je op reis gaat niet te slapen en dan te proberen je lichaamsklok te resetten door op een normale tijd te gaan slapen als je aankomt op de bestemming waar je van plan bent een paar weken of langer te blijven.

Felice Schulze zegt:

Slaap!!! En luister naar je lichaam. Sommige mensen moeten hun roes uitslapen, anderen moeten doorzetten, iedereen is anders. En drink HEEL VEEL water tijdens de vlucht – geen drank! Dan voel je je nog meer uitgedroogd als je aankomt.

Julie Jones zegt:

Als je met dubbeldekkers vliegt, zoals British Airways, pak dan de stoelen met nooduitgang op de bovenste verdieping. Er is een enorme ruimte en als je in de lucht bent, kun je gewoon een deken en kussen pakken en in de ruimte tussen de rijen gaan liggen. Het is fantastisch! En bij lange overstappen ga ik naar een redelijk afgelegen plek (of zelfs een drukke plek) en maak een kraal van bagagekarren van drie karren diep, klim erin met al mijn spullen en ga slapen! Niemand kan je vinden.

Doe een dutje

Tengku Zahasman zegt:

Wat voor mij werkte is om ‘s ochtends vroeg aan te komen op je bestemming en een “middagslaapje” te doen tot zeg 16.00 uur. Later die nacht slaap je weer op het normale slaapuurtje en vanaf dat moment word je wakker met de juiste bioklok. Het werkt echt.

Marry Klein zegt:

Na een kort powernapje begin ik met het verkennen van de nieuwe stad.

Ségolène Roche zegt:

Doe een dutje van een uur als je er bent en ga dan aan de slag.

Jinnifer Louise zegt:

Doe een dutje.

Travis Cole Marcum zegt:

Als je ‘s ochtends aankomt op een nieuwe bestemming, doe dan zodra je aankomt een power sightseeing in de omgeving en doe daarna een dutje van 2 uur voor het avondeten. Na het avondeten ben je voldoende uitgerust om een uitstekende eerste avond te hebben en niet de hele nacht op te blijven. Als je ‘s avonds aankomt (na 18.00 uur in je hotel, niet wanneer je vliegtuig landt), ploeter je er dan doorheen en eet je een goed diner, waarna je het voor gezien houdt nadat je een kaart hebt bekeken en plannen hebt gemaakt voor je volgende grote dag.

Devin Docherty zegt:

Snel uitslapen bij aankomst en dan opstaan voor de dag. Ga op een normale tijd naar bed. Dag 2 moet goed gaan.

Neem slaappillen

Licia Tait zegt:

Melatonine.

Marian Rzeszowski. zegt:

Melatonine.

Anissa Benrabah zegt:

Melatonine pillen! Helemaal natuurlijk en ze werken echt goed!

Rayne Leonard zegt:

Neem melatonine om je circadiane ritme te resetten en te slapen wanneer je hersenen zeggen dat niet te doen.

Aimee Tubnor zegt:

Een jetlag overwinnen is niet gemakkelijk, voorkomen is zeker een betere optie! Blijf gehydrateerd met veel water. Er zijn homeopathische tabletten die “Jet-ease” heten (verkrijgbaar in winkels in Kathmandu en op luchthavens in Australië en Nieuw-Zeeland) – deze hebben echt voor mij gewerkt (mijn medereizigers besloten ze niet te nemen en hadden het zwaar te verduren in New York, terwijl ik 100% in orde was). Als het een lange nachtvlucht is, probeer dan wat kruidenslaaptabletten in te nemen om ervoor te zorgen dat je fatsoenlijk slaapt, in plaats van zwaar gedrogeerd te zijn (voor het geval er een noodgeval is tijdens de vlucht).

Een beetje van alles…

Biarta Garland zegt:

Ik eet nooit eten op een lange vlucht, het geeft me altijd een vies gevoel als ik uiteindelijk uit het vliegtuig stap. Ik denk dat het door de hoogte komt of zo. Slaap de eerste helft van de vlucht als het avond/nacht is als je aankomt en slaap de tweede helft van de vlucht als het ochtend is als je aankomt. Probeer vooral nooit te denken aan hoe laat het was op je vorige bestemming, want dan denk je ‘oh het is echt 22.00 uur in bla bla bla ik moet naar bed’ en dan voel je je moe. Verwissel je horloge zodra je geland bent en denk alleen aan de tijd die het je vertelt dat het is!

Megan Elizabeth Graff zegt:

In tegenstelling tot veel mensen probeer ik voor lange vluchten (9 uur) goed uitgerust in het vliegtuig te stappen. Ik kan wel slapen in het vliegtuig, maar dat is geen vervanging voor een goede nachtrust in bed. Wat ik doe als ik aankom, hangt af van de plaatselijke tijd. Als het nog even duurt tot een redelijke bedtijd, doe ik een dutje en sta dan op en ga naar bed op een normale tijd. (Ik weet dat sommige mensen niet wakker kunnen worden na een paar uur.) Ik drink koffie tijdens de vlucht als het ochtend is in de doeltijd. Tot slot eet ik maaltijden op etenstijden in de nieuwe tijdzone, zelfs als ik geen hongergevoel heb.

Iona Rennie zegt:

Zet je horloge op de tijd van bestemming, probeer in het vliegtuig te slapen op tijden die op de bestemming nacht zijn, eet ook op de juiste etenstijden van de bestemming en ga bij aankomst niet naar bed blijf op tot vroeg in de avond/wanneer je flauwvalt en sta de volgende dag vroeg op!!!

Of blijf!3_o203

Quan Tran zegt:

Blijf permanent op vakantie zodat een jetlag nooit een probleem zal zijn!

Malcolm Echaluce zegt:

Ga nooit weg van waar je naartoe gereisd bent. Op die manier is er helemaal geen jetlag!

Dominik Trejmak zegt:

Ga niet terug naar huis!

Boek hostels

Kun je niet wachten om je avonturen te beginnen met Hostelworld? Vergeet niet onze geweldige app te downloaden op Android en iOS om je reizen gemakkelijk te maken

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven