Sunde rejsesnacks til at spise på farten

Det kan være svært at holde sig sund, når man rejser rundt i verden. Det er nogle gange fristende bare at snuppe mad på farten, men færdigpakkede snacks kan være usunde, utilfredsstillende og for nogle indeholde kostudløsende faktorer, der får dem til at føle sig utilpasse.

Det er endnu værre, når man rejser med fly, bus og tog. Flymad er ikke altid lige appetitvækkende og koster en formue på lavprisflyselskaber. Når man rejser med bus og tog, er der sjældent mulighed for at købe noget at spise, og slet ikke noget sundt. Det er derfor, det betaler sig at være forberedt og planlægge i forvejen. Heldigvis findes der masser af sunde rejsesnacks, som du kan tage med på rejsen – disse fortjener en plads i håndbagagen.

Sunde rejsesnacks, når du rejser med fly

Mange tror, at man ikke kan tage mad med på flyet, men der findes masser af snacks, som er godkendt af flyselskabet, og som smager godt og er et meget sundere alternativ til den almindelige opvarmede grød.

Selvfølgelig vil flydende fødevarer som supper, smoothies og honning få dig stoppet i sikkerhedskontrollen, men har du virkelig lyst til at slubre suppe i dig under en turbulens? De fleste andre fødevarer er fine, men du skal være forsigtig, hvis du tager frugt og grønt med, da nogle lande har strenge regler for, hvilke friske produkter du må medbringe. Her er nogle af vores anbefalede sunde rejsesnacks til flyrejsen:

 1. En hjemmelavet sandwich: Mad, der er nem at få fat i, og som ikke kræver bestik, er altid en vinder. En praktisk køletaske giver dig mulighed for at vælge fyld som kylling og mayo. Ellers er mere hårdføre alternativer, der kan klare sig uden køling i et par timer (som hård ost, salami, jordnøddesmør), det bedste valg.
 2. Granola-barer: Undgå uappetitlig morgenmad på flyet ved i stedet at fylde lageret op med müslibarer.
 3. Riskager: Individuelle poser med nøddesmør eller hummus kan hjælpe med at pifte den ydmyge riskage op. Toppings kan klassificeres som flydende, men individuelle portioner kommer under grænsen på 100 ml. #lifehack
 4. Tørret frugt: En nem måde at få dine fem om dagen på.
 5. Popcorn: Du behøver ikke en film i flyet for at nyde denne, men det hjælper! Popcorn er også overraskende rige på fibre.
 6. Bananer: De er fulde af kalium og giver dig energi i timevis. Bare sørg for, at de ikke bliver mast!

Sshh!... This is a secret

Sign up to discover the "Next 🔥 Backpacker Destination" this 2024, discount travel deals and future secret travel guides.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

healthy travel snacks - fruit sandwhich water

Sunde rejsesnacks til lange bus- og togrejser

Den gode nyhed er, at det kan være lidt lettere at holde sig sund under bus- og togrejser, da du ikke er begrænset af lufthavnsrestriktioner. Her er, hvad vi foreslår:

 1. Smoothies: Ikke en mulighed, når man flyver, men en god måde at få frugt og grønt på, når man rejser med bus og tog. Det bedste er at lave en så tæt på afgang som muligt, eller lave den på forhånd og fryse den ned, så du har lidt tid, mens den tøer op.
 2. Gryder med grød: De er gode til nem morgenmad, og havren holder dig mæt i timevis. Du skal blot tilsætte varmt vand og røre rundt! Nogle gange er der faciliteter til varmt vand om bord på finere tog, men tog-/busstationer og rastepladser bør have adgang. Hvis ikke, er hjemmelavede overnight oats opbevaret i et glas et godt alternativ, og de kan spises kolde!
 3. Tørret oksekød: Fyldt med protein, men kræver ingen nedkøling. Det har en lang holdbarhed, så det er perfekt til rejser, hvor man skal overnatte.
 4. Saltkringler og tortillachips: Hav disse snacks ved hånden for at afværge sultfornemmelser. Tortillachips er som regel også glutenfri. Føler du dig ultrasund? Skift tortillachips ud med grønkålschips i stedet.
 5. Individuelle mælkefri kartoner: Du kan nu få mælkefri mælk i praktiske kartoner til enkeltportioner. Det er ikke kun sundere, men holder også længere end komælk. Hav den med i tasken, så du kan drikke den alene eller tilsætte den til grød eller varme drikke.
 6. Rehydreringsposer: Du har større risiko for dehydrering, når du rejser til varmere himmelstrøg – og det er endnu mere udtalt på lange rejser, hvor du ikke drikker så meget, som du plejer. Rehydreringsposer (normalt i form af en elektrolytblanding) hjælper med at undgå dehydrering og er også vigtige, når man kæmper mod lokale maveproblemer. Hvis du ikke kan finde nogen, er kokosvand et godt alternativ.

healthy travel snacks - cous cous salad

Sund mad, du skal undgå på rejsen

Nogle gange kan selv de sundeste fødevarer være en katastrofe at tage med på rejsen. Her er, hvad vi anbefaler at gå glip af..

 1. Kogte æg: En god snack og sandwichfyld, men vi vil nødig være dig, når du opdager dem i bunden af din rygsæk efter en uge.
 2. Suppe: Det er bare for rodet og svært at varme op.
 3. Tun eller skaldyr: Ikke alene vil dine rejsekammerater ikke være glade for den lugt, det afgiver, men det kan også være farligt at opbevare det uden ordentlig nedkøling.
 4. Blød ost: Mens hård ost normalt kan holde til lidt af hvert, bliver blødere oste (som camembert og brie) hurtigt varme, hvilket får dem til hurtigt at blive fordærvede og afgive en ret grim lugt, mens de gør det!

Sunde rejsesnacks: Det vigtigste til opbevaring

Det er dejligt at have snacks på lager, men sørg for at have de rigtige beholdere til at opbevare dem i. Brug lufttætte beholdere eller kilnerglas for at undgå spild. Lækagesikre vandflasker i rustfrit stål kan også være en gave – de holder væsker kolde i 24 timer og varme drikke varme i 12 timer. Endelig kan det blive noget rod at spise på farten, så pak masser af servietter og affaldsposer til at smide dine sunde lækkerier ud i!

healthy travel snacks - storage lunchboxes

Så der har du det – de bedste snacks til at holde dig sund, mens du er på farten. Hvis du vil have flere tips, kan du tjekke Body Coach’s råd til at lave hurtige, sunde måltider på vandrerhjemmet!

Om forfatteren

Jenna Farmer er freelancejournalist fra Warwickshire. Efter at have arbejdet flere år i Kina og rejst rundt i Sydasien er hun nu tilbage i Storbritannien. Jenna driver også A Balanced Belly, en blog om at leve, spise og rejse med fødevareintolerancer.

Fortsæt med at læse 👇🏼

⭐️ Sådan holder du dig i form, mens du rejser

⭐️ Sådan holder du dig sund, mens du rejser

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top