De ultieme gids voor backpacken in de VS

Het plannen van een reis om te backpacken in de VS kan een beetje ontmoedigend lijken, toch?

De VS is enorm groot, er zijn enorm veel plaatsen om te bezoeken en er zijn zoveel geweldige dingen te doen dat het moeilijk kan zijn om te beslissen wat je in je reis wilt opnemen. Je kunt niet verwachten dat je zo’n enorm land in één keer kunt bezoeken, dus waar begin je?

Wij hebben deze enorme gids voor backpacken in de VS samengesteld om je te helpen de beste tijd te vinden om de VS te bezoeken, de beste plaatsen voor backpackers en nog veel meer.

Spring meteen naar:

 1. Beste tijd om de VS te bezoeken
 2. Vereisten voor een visum voor de VS
 3. Reizen door de VS
 4. Budget reizen in de VS
 5. Accommodatie in de VS
 6. Reisroute VS
 7. Eten in Amerika
 8. Amerikaanse cultuur
 9. Is Amerika veilig?
 10. Reisadviezen voor de VS

Beste tijd om de VS te bezoeken

Voordat je kunt beginnen met het plannen van die epische backpackreis, moet je eerst uitzoeken wat de beste tijd is om de VS te bezoeken voor jouw type reis.

Hier is het goede nieuws: de VS zijn enorm groot. Echt enorm. Het mag dan wel één land zijn, maar de Verenigde Staten zijn bijna even groot (10 miljoen vierkante kilometer) als het hele continent Europa!

Wacht, waarom is dat goed nieuws?

Het betekent dat de VS een enorme verscheidenheid aan klimaten heeft. Het maakt dus niet uit welke tijd van het jaar je hebt vrijgemaakt voor je USA backpackreis, je kunt een episch avontuur vinden dat bij jouw reisstijl past.

Hier zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen van de beste tijd om de VS te bezoeken:

 • De maanden mei tot oktober zijn de populairste maanden voor toerisme in de VS, hoewel het land het hele jaar door een aanzienlijke toestroom van bezoekers heeft.
 • Amerikanen nemen meestal hun eigen vakantie in de maanden juli en augustus, en opnieuw in de laatste twee weken van december. Het kan zijn dat vliegtickets en accommodatie in deze periodes duurder zijn.
 • De noordelijke helft van het land kan behoorlijk koud worden tijdens de diepe wintermaanden, dus tenzij je op zoek bent naar wintersport of echt geniet van het gevoel van een bijtende koude wind in je gezicht, kun je van november tot februari beter naar het zuiden en de westkust gaan.

Kortom, hoewel er niet één “beste tijd om de VS te bezoeken” is, zijn er wel perioden van het jaar die beter zijn dan andere, afhankelijk van het soort activiteiten dat je hebt gepland en waar je naartoe wilt gaan. Laten we dit eens uitwerken en op zoek gaan naar de tijd om de VS te bezoeken die perfect is voor de reis die je in gedachten hebt:

Beste tijd om de westkust van Amerika te bezoeken

Er zijn maar weinig ervaringen die meer typisch Amerikaans zijn dan een roadtrip langs de westkust van de VS (zie hieronder voor een aantal geweldige routes). Gelukkig betekent het milde klimaat van de westkust dat je dit het hele jaar door kunt doen en daarom is de beste tijd om de Amerikaanse westkust te bezoeken wanneer je er maar kunt komen.

Californië heeft het hele jaar door aangenaam weer, met koele tot milde temperaturen in de winter en warm tot heet in de zomer.

De zomermaanden mei tot en met augustus zijn over het algemeen de beste tijden voor strandgangers die aan hun kleurtje willen werken of voor natuurliefhebbers die het prachtige groen van het noordwesten van de Stille Oceaan willen verkennen.

De wintermaanden zijn geweldig voor surfers die op zoek zijn naar een golf voor zichzelf of om te ontsnappen aan de bijtende kou die een groot deel van de rest van het land teistert.

De lente en de herfst zijn perfect voor een roadtrip door de vele nationale parken van Californië of om te genieten van de vele muziekfestivals die de kust rijk is.

Houd er rekening mee dat de maanden november tot april regen brengen in noordelijke steden aan de westkust, zoals Seattle, Portland en San Francisco. Ondertussen zijn San Diego en Los Angeles bijna altijd een goede keuze voor wie een goede regenbui niet op prijs stelt.

Met andere woorden, geen enkel moment is een slecht moment om de Amerikaanse westkust te bezoeken!

backpacking USA - beach santa monica

Santa Monica

📷: Gerson

Beste tijd om de oostkust van Amerika te bezoeken

Hetzelfde kan eerlijk gezegd niet gezegd worden van de oostkust. Tenzij je het gevoel wilt hebben dat je in een diepvrieskist leeft, zijn de maanden december tot maart NIET de beste tijd om de oostkust van Amerika te bezoeken. Sterker nog, de noordelijke steden zijn in die maanden ronduit ellendig.

In plaats daarvan kun je de oostelijke kuststeden van Amerika het beste bezoeken in de warmere maanden april tot en met oktober. Binnen dat bereik zijn de absoluut beste maanden om de oostkust van de VS te bezoeken waarschijnlijk juni, nadat de regens zijn afgenomen maar voordat de zomerhitte begint, of september, wanneer de herfst begint en de steden verlicht met een spektakel van veranderende bladeren.

Oh, en over planten gesproken, de beste tijd om de hoofdstad van het land, Washington D.C., te bezoeken is begin april, wanneer de kersenbloesems bloeien en de National Mall eruitziet als een scène uit een sprookje.

Wat als je Amerika aan de oostkust wilt bezoeken en de winter de enige tijd is die je hebt?

Wanhoop niet; je hebt nog steeds opties. Miami is een prachtige bestemming met geweldig weer in de winter. Of je kunt naar Orlando gaan en naar Disneyworld. Je kunt ook de zuidelijke kuststeden Savannah en Charleston verkennen, die erg aangenaam zijn tijdens deze maanden. Zelfs Washington, D.C. is draaglijk in de winter, zeker als je bedenkt dat veel van de beste activiteiten binnen plaatsvinden.

backpacking usa - Washington, D.C.

Washington, D.C.

📷: Sarah Farrante Goodrich

Beste tijd om Amerika te bezoeken voor sport

Oké, sommigen van jullie denken nu waarschijnlijk: “gast, je hebt het veel over de steden gehad, maar ik wil een berg/meer/golf/trail op!”

Geen zorgen, ik heb het voor je geregeld!

Skiën

De meeste Amerikaanse pistes hebben de beste poeder van januari tot maart, maar in sommige delen van Colorado en Utah vind je de sneeuwhazen al in mei of zelfs juni!

Fietsen

Wat is de beste tijd om terug te keren naar de natuur met een wandeling of fietstocht door de bergen? Hoewel het per regio verschilt, zijn de warmere maanden juni tot en met augustus waarschijnlijk de beste periode, vooral op grotere hoogten.

Raften

Dit kun je het beste doen vlak nadat de sneeuw van de berg is gesmolten, in de late lente en vroege zomer.

Marathon lopen

Je kunt elk moment van het jaar wel een race vinden, maar het hoogseizoen is in de lente en de herfst.

Bergbeklimmen

Dit hangt echt af van de locatie, maar het klimseizoen piekt (zie je wat ik daar deed?) in de zomer, wanneer het op hoogte het warmst is.

Kajakken

Als je een serieuze kajakker bent, ga dan in mei of juni, wanneer de stroomversnellingen op hun hoogst zijn. Probeer het later in de zomer voor een meer chille ervaring.

Surfen

Je kunt het hele jaar door goed surfen in Zuid-Californië of Hawaï, maar van november tot april kun je het beste surfen op de golven.

backpacking USA - Newport Beach, California

Newport Beach, Californië

📷: Austin Neill

Ok, dus we hebben je gedekt voor buitensporten en avontuurlijke sporten. Maar wat als je meer een toeschouwer bent dan een deelnemer?

Amerika houdt van sport en er is het hele jaar door genoeg om naar te kijken. De winters zijn geweldig om naar professioneel basketbal en universiteitsbasketbal te kijken, met een crescendo als het hele land in beslag wordt genomen door het March Madness-toernooi van de universiteit (zorg ervoor dat je je bracket invult… het is een ding).

De lente en zomer zijn het honkbalseizoen. Een biertje en een zak pinda’s pakken en naar het honkbalveld gaan blijft nog steeds het favoriete tijdverdrijf van Amerika.

Kom je in september, dan hoop ik dat je klaar bent voor het ouderwetse American football, want in de herfst wordt het hele land elk weekend meegesleurd om te kijken hoe de studenten en profs met de varkenshuid gooien. College wedstrijden zijn meestal op zaterdag, terwijl de profs het op zondag overnemen.

Nu we het er toch over hebben, hier is een pro-tip voor je: kom voor de wedstrijd, neem een pak bier mee (alleen als je ouder bent dan 21, natuurlijk … de Amerikaanse drankwetten zijn een afknapper) en doe mee aan de tailgating-festiviteiten op de parkeerplaats van het stadion!

Visumvereisten voor de VS

De Verenigde Staten mogen dan een natie van immigranten zijn, maar een golf van nativistische politieke sentimenten heeft helaas onlangs het land overspoeld, wat heeft geleid tot een voortdurende aanscherping van de visumvereisten voor de VS. Toch is het voor veel backpackers die de VS bezoeken mogelijk om het land binnen te komen zonder al te veel gedoe.

Het gemak waarmee je een visum voor de VS krijgt, hangt af van twee dingen: uit welk land je komt en hoe lang je van plan bent te blijven (bekijk deze kaart voor een idee van hoe vaak visa worden geweigerd aan burgers van verschillende nationaliteiten).

Je zult zeker gedetailleerd onderzoek willen doen naar de vereisten voor jouw nationaliteit, maar om je op weg te helpen zullen we snel enkele van de meest voorkomende situaties op een rijtje zetten:

Amerikaans toeristenvisum

Tenzij je valt onder het Visa Waiver Programma dat hieronder wordt besproken (dat geldt voor burgers van veel ontwikkelde landen), heb je een toeristenvisum categorie B-2 nodig om de VS te bezoeken voor je backpackreis.

Hoewel de exacte stappen en regels per land en consulaat verschillen, moet je over het algemeen een online formulier invullen, een afspraak maken voor een gesprek op je plaatselijke ambassade of consulaat en visumkosten betalen. Zorg ervoor dat je je aanvraag op tijd indient, want je kunt te maken krijgen met wachttijden. Meestal zijn B-2 visa goed voor zes maanden, maar dat hangt ervan af. Ga voor meer informatie over jouw specifieke situatie naar de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

backpacking USA - New York

New York

📷: José Francisco Rago

Amerikaans visumontheffingsprogramma / ESTA (elektronisch systeem voor reistoestemming)

Burgers van bepaalde landen kunnen zonder visum naar de Verenigde Staten reizen als ze voor hun reis een elektronische reisvergunning aanvragen.

De lijst van 38 landen die momenteel zijn opgenomen in het ESTA Visa Waiver Programma bevat voornamelijk Europese landen (inclusief het Verenigd Koninkrijk), evenals Japan, Singapore, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Australië en een kleine lijst met andere nationaliteiten.

U kunt meer lezen en online een aanvraag indienen via de ESTA website. Met het programma kunnen mensen die in aanmerking komen een elektronische autorisatie krijgen om de VS voor zaken of toerisme te bezoeken voor maximaal 90 dagen. Het kan zijn dat je binnen die 90 dagen een bewijs van doorreis moet laten zien.

Visumvrij reizen voor Canadezen

Wacht, wat als je uit Canada komt?

Je hebt geen visum nodig om te backpacken in de VS!

Op een handvol uitzonderingen na, die meestal gelden voor overheidsfunctionarissen en mensen met een strafblad, mogen Canadezen over het algemeen zonder visum of toestemming door de VS reizen.

Reizen door de VS

Weet je nog dat ik zei dat de VS net zo groot is als het hele continent Europa?

Ja, dat betekent dat je niet zomaar van New York City naar de Grand Canyon naar Miami kunt reizen zonder een beetje vooruit te plannen. De afstanden tussen plaatsen zijn bedrieglijk groot en de topattracties van het land liggen verspreid over duizenden kilometers.

Hier zijn de beste manieren om door de VS te reizen:

Lucht

Je kunt moeilijk gaan backpacken in de VS zonder te moeten betalen voor een binnenlandse vlucht of twee. Het land is zo gigantisch groot dat vliegen bijna altijd de handigste manier is om tussen twee punten te reizen.

Maar hier is het goede nieuws: de VS heeft een topluchtvaartnetwerk, met meer dan 87.000 vliegtuigen die elke dag het luchtruim kiezen!

Het beste is nog dat budgetmaatschappijen zoals Spirit en Southwest de grote jongens hebben gedwongen om te concurreren op prijs, wat betekent dat een vlucht of twee niet duur hoeft te zijn – zelfs voor gierige backpackers zoals wij!

Voor de beste aanbiedingen voor vluchten ga ik meestal rechtstreeks naar Google Flights. Maar ik zorg er ook voor dat ik apart op de website van Southwest kijk, want dat is de enige plek waar je hun tarieven vindt.

Een beginnersfout die veel backpackers maken als ze door de VS reizen, moet je vermijden: ze vergeten hun bagage! In toenemende mate worden zelfs voor handbagage kosten van $30 USD per vlucht gerekend, dus zorg ervoor dat je daar rekening mee houdt bij het kopen van je vlucht (of boek via Southwest, waar tassen gratis meevliegen). Zorg ervoor dat je je koffers van tevoren reserveert, want wachten met betalen op het vliegveld kan leiden tot flinke toeslagen.

Hier vind je een aantal reishacks voor goedkopere vluchten!

backpacking USA - O'Hare International Airport, Chicago

Internationale luchthaven O’Hare, Chicago

📷: Paul Bienek

Rail – Amtrak

Luister, ik ga niet tegen je liegen: als je uit Europa, Japan of vrijwel elke andere plek in de wereld met betrouwbare treindiensten komt, zul je ernstig teleurgesteld zijn over het spoornetwerk in de VS.

Voor de meeste backpackers die door de VS reizen, zijn er eigenlijk maar twee situaties waarin je gebruik wilt maken van Amtrak, de nationale passagiersspoorwegmaatschappij van de VS:

Noordoostelijke corridor

Als je reist tussen Boston, New York, Philadelphia en Washington D.C., dan is er een behoorlijke lijn van Amtrak die je tussen de steden brengt. Er is ook een handvol regionale spoornetwerken die nuttig kunnen zijn, vooral in en uit New York City.

Toeristische treinen

De enige andere reden waarom ik je zou aanraden om de trein te nemen, is als je verrukt bent van het idee dat je amberkleurige golven graan aan je raam voorbij ziet trekken terwijl je langzaam door het land ploetert. Er valt iets te zeggen voor de romantische aantrekkingskracht van treinen, maar bereid je wel voor op lange reistijden!

Als je uiteindelijk Amtrak neemt in de VS, raad ik je aan om je kaartjes ruim van tevoren te kopen. De prijzen zijn veel hoger dan je zou verwachten (helaas heeft Amtrak onlangs zijn studentenkortingprogramma stopgezet), maar de beste deals gaan naar de vroege vogels.

backpacking USA - amtrak

AMTRAK uitzichten

📷: Mike Petrucci

Een auto huren

Amerikanen houden echt van hun auto. Buiten de grote stedelijke gebieden (waar ridesharingdiensten zoals Uber en Lyft hun intrede hebben gedaan), bezitten de meeste Amerikanen een auto of hebben ze er toegang toe. Het land heeft een uitgestrekt netwerk van snelwegen, waardoor roadtrips de ideale manier zijn om de VS te zien.

Hier volgt een kort overzicht van wat je moet weten over het huren van een auto in de VS:

Rijbewijzen

De verkeersregels in de VS worden per staat bepaald. Momenteel erkent elke staat de meeste internationale rijbewijzen. Zolang je rijbewijs begrijpelijk is voor een Engelstalige, zou je zonder problemen een auto moeten kunnen huren. Als dat niet het geval is, raden we je aan om een internationaal rijbewijs te halen voordat je naar huis vertrekt (merk op dat je dit niet meer kunt krijgen als je eenmaal in de VS bent).

Kosten en verzekering

Afhankelijk van het type auto dat je wilt huren, kun je vaak al voor $20 per dag een huurauto vinden. Zorg er wel voor dat je een verzekering hebt die schade aan de huurauto dekt (de zogenaamde “CDW”-verzekering), evenals een aansprakelijkheidsverzekering voor derden en dekking voor je eigen medische kosten in noodgevallen. Het is ook raadzaam om ervoor te zorgen dat je een vorm van pechhulpdekking hebt. Met zoveel voertuigen op de weg zijn ongevallen en pech een onfortuinlijke realiteit.

Leeftijdsgrenzen

Hoewel autoverhuurders overvloedig aanwezig zijn in de VS, is er één groot probleem waar veel backpackers die door de VS reizen mee te maken krijgen: leeftijdsgrenzen. Heel weinig autoverhuurbedrijven verhuren auto’s aan bestuurders jonger dan 21 jaar (de belangrijkste uitzonderingen zijn de staten Michigan en New York, waar 18-jarigen kunnen huren). Maar zelfs als je een auto kunt bemachtigen, vragen de meeste autoverhuurbedrijven een toeslag voor bestuurders jonger dan 25 jaar. Een van de weinige trucjes om deze toeslagen te omzeilen is om voor je reis lid te worden van AAA en dan te huren bij Hertz, dat de toeslag voor minder dan 25-jarigen voor AAA-leden kwijtscheldt.

Rechts rijden

Net als in het grootste deel van Europa en Latijns-Amerika wordt er in de Verenigde Staten rechts gereden.

backpacking USA - Road trippin' in Moab

Road trippen in Moab

📷: Dino Reichmuth

Alcohol

Rijden onder invloed is een ernstig probleem in de Verenigde Staten en de straffen voor rijden onder invloed kunnen streng zijn. Als je van plan bent om te gaan rijden, kun je beter niet drinken.

Al met al is autorijden een uitstekende manier om door de Verenigde Staten te reizen als je voor een betaalbare prijs een auto kunt bemachtigen.

Bus

De Verenigde Staten hebben een middelmatig busnetwerk, waarbij de landelijke service voornamelijk wordt verzorgd door Greyhound (hoewel er ook andere regionale aanbieders zijn).

Het probleem met het nemen van de bus in de Verenigde Staten?

Het duurt lang om ergens te komen en de besparingen zijn vaak niet zo groot in vergelijking met een huurauto of vliegtuig.

Er zijn uitzonderingen op deze algemene regel. In het bijzonder budgetmaatschappijen zoals MegaBus en BoltBus zijn opgedoken om de corridor Washington D.C. – New York – Boston te bedienen. Ze bieden nieuwe comfortabele bussen met voorzieningen zoals WiFi en toiletten aan boord.

Er worden steeds meer vergelijkbare diensten aangeboden tussen Los Angeles en San Francisco. Maar waarom zou je als backpacker in een bus willen zitten en een van de mooiste road trips ter wereld willen missen?

Budgetreizen in de VS

Dit is de harde realiteit van backpacken in de VS:

Het is niet goedkoop.

Buiten Australië en een paar Europese landen zijn de VS over het algemeen een van de duurste bestemmingen op aarde. Dus wat moet een backpacker doen om met een budget in de VS te reizen?

Verblijf ten eerste in hostels (meer daarover hierna). Bespaar op eten door je eigen maaltijden te koken. Maak road trips en bezoek gratis openbare plaatsen om te besparen op activiteiten!

Backpacking USA - New York road

New York

📷: Anubhav Saxena

Gemiddelde kosten van een maaltijd in de VS

Eten is zeker een gebied waar iemand die backpackt in de VS wat geld kan besparen met een paar trucjes. De sleutel is om zoveel mogelijk van je eigen eten te maken (maak gebruik van de keukens in de hostels!) en te vertrouwen op goedkope afhaalmaaltijden in plaats van echte restaurantmaaltijden.

De prijzen verschillen sterk per regio, maar hier is een ruwe schatting van wat je kunt verwachten voor de gemiddelde kosten van een maaltijd in de VS voor één persoon (zonder drank):

 • Gekookte maaltijd in de keuken van een hostel: $4 tot $8.
 • Fastfoodmaaltijd: $6 tot $11.
 • Goedkope restaurantmaaltijd/afhaalmaaltijd: $8 tot $15.
 • Restaurant met bediening: $15 tot $20 en meer.

Je kunt ook wat geld besparen door een hostel te zoeken waar ontbijt is inbegrepen.

Fooi geven: Onthoud dat het gebruikelijk is om minstens 15% fooi te geven, en vaak meer als 18-20%, voor elk restaurant met bediening aan tafel. Het geven van fooien is niet echt optioneel in de Verenigde Staten en het niet geven van fooien of het geven van fooien onder dat bedrag wordt zwaar afgekeurd.

Alcohol: Wat alcohol betreft, moet je weten dat de drinkleeftijd in de Verenigde Staten 21 jaar is en streng wordt gehandhaafd. Balen, ik weet het. Maar als je oud genoeg bent om te drinken, wees dan bereid om je portemonnee open te trekken: zelfs een happy hour biertje in een bar kost regelmatig $5 of meer.

Road Trip door Amerika kosten

Een roadtrip door Amerika is niet alleen een van de beste manieren om alles te zien wat Uncle Sam te bieden heeft: het is ook een geweldige manier om het land te zien met een klein budget!

De kosten van een roadtrip kunnen oplopen als je ze allemaal zelf moet betalen, maar dat is het leuke van roadtrips: ze worden het best gedaan met vrienden! Dus neem drie of vier vrienden mee om de rekening te delen (als je ze niet meeneemt, ontmoet ze dan in een hostel), en opeens wordt het een heel voordelige manier om het land te verkennen.

backpacking USA - miami road trip across america

Miami

📷: Andras Vas

Autoverhuur

Een huurauto voor een enkele reis van de oostkust naar de westkust kost meestal $50-100 per dag, plus verzekering, borg en jonge bestuurderskosten. Je kunt deze kosten natuurlijk drastisch verlagen als je iemand kunt vinden die een eigen auto heeft om mee te gaan (Facebookgroepen en prikborden van hostels zijn een goede plek om te zoeken). Voor lange roadtrips met een groep kan het vaak zelfs voordelig zijn om een tweedehands voertuig te kopen en het aan het einde van je reis door te verkopen.

Brandstof

De benzineprijzen schommelen enorm in de VS en variëren per regio (in het midden van het land zijn ze meestal goedkoper). Met de huidige prijzen van ongeveer $3 per gallon, en ervan uitgaande dat je auto minstens 30 mijl per gallon haalt, kost een reis van New York naar Californië je minstens $300 aan brandstofkosten.

Parkeren

Parkeren kan duur zijn in steden, maar is daarbuiten vaak gratis. Plan om hier en daar parkeergeld te betalen, maar probeer de kosten tot een minimum te beperken door een hostel te zoeken dat gratis parkeren biedt of door de auto buiten de stad te laten staan.

Tol

De Verenigde Staten hebben een heel solide netwerk van snelwegen met slechts een handvol tolwegen waar je je zorgen over moet maken. Je kunt een app als Waze gebruiken om de meeste tolwegen te vermijden.

Als je alles bij elkaar optelt, kom je al snel op vaste kosten van $125 per dag, voordat je rekening houdt met accommodatie en maaltijden. Maar deel dat met vier vrienden en $31,25 per dag lijkt veel redelijker, toch?

Een reishack om kosten te besparen tijdens een roadtrip door Amerika is om te kijken naar auto- en camperverhuizingen. Het kan lastig zijn om die te vinden, maar als het lukt, word je misschien wel betaald om een roadtrip door Amerika te maken!

Accommodatie in de VS

Het vinden van een slaapplaats is een van de duurste onderdelen van elke reis in de VS. Gelukkig is er een gemakkelijke truc om geld te besparen op accommodatie in de VS die elke backpacker die het waard is, al kent:

Verblijf in hostels!

Veel mensen lijken te vergeten dat de VS een aantal van de meest geweldige hostels ter wereld heeft. Er zijn te veel geweldige hostels in de VS om op te noemen, maar hier zijn een paar voorbeelden van geweldige hostels waar je kunt verblijven tijdens het backpacken in de VS:

Freehand – Los Angeles, Californië

Je zult dol zijn op het enorme zwembad op het dak, de ruime kamers, de bar en het fitnesscentrum. Wie zegt dat een verblijf in een hostel ten koste moet gaan van de voorzieningen?

backpacking usa - Freehand Los Angeles

Freehand Los Angeles

Harlem YMCA – New York, New York

Naast de geweldige locatie in de historische wijk Harlem, zul je dol zijn op het verwarmde zwembad, de sauna en de fitnessruimte.

Groene Schildpad – Seattle, Washington

Dit hostel ligt vlak bij de beroemde Pike Place Market en organiseert elke avond evenementen om je te helpen vrienden te maken en het beste te ontdekken dat Seattle te bieden heeft.

Internationaal hostel in Miami Beach – Miami, Florida

Miami is een stad die bekend staat om zijn nachtleven, dus je wilt een hostel met een bijpassende sfeer. Echt, dit hostel zou wel eens een van de meest sociale plekken ter wereld kunnen zijn.

Hostel Fish – Denver, Colorado

Full disclosure: ik ben bevooroordeeld omdat dit mijn geboortestad is. Maar dit hostel is echt cool! Het zit bijvoorbeeld bovenop een voormalig bordeel dat is omgetoverd tot speakeasy/muziekgelegenheid. Voeg daar georganiseerde kroegentochten, pluche bedden en een balkon aan toe en je begrijpt waarom ik het zo geweldig vind.

backpacking USA - hostel fish

Hostel Vis

USA Hostels Ocean Beach – San Diego, Californië

Dit met regenboog bedekte gebouw ligt slechts twee blokken van het strand en is de perfecte plek om te overnachten na een lange dag golven pakken of chillen in de zon.

Zoals elke backpacker je zal vertellen, is een verblijf in hostels een van de beste manieren om met een budget te reizen en vrienden te maken. Zelfs in prijzige bestemmingen zoals New York City kun je vaak een slaapzaal vinden voor slechts 45 USD per nacht.

Vergelijk meer hostels in de VS

Reisroute VS

Een van de moeilijkste onderdelen van het organiseren van een backpackreis door de VS is het uitstippelen van een reisschema. Alleen al door de grootte is er gewoon te veel om uit te kiezen!

Geen nood, we hebben een aantal voorbeeldroutes samengesteld die passen bij de lengte en stijl van je reis, zodat je niet hoeft te stressen!

Hier zijn een paar tips voor het uitzoeken van een reisplan voor de VS:

Accepteer dat je niet alles kunt zien in één reis

Probeer je te richten op een specifieke regio of een paar hoogtepunten die belangrijk voor je zijn, in plaats van te veel te willen zien. Je wilt niet je hele USA backpackreis op doorreis doorbrengen!

backpacking USA - group sunset

📷: Jed Villejo

Overweeg om een beetje flexibiliteit te behouden

Je weet nooit welke toekomstige vrienden je ontmoet bij het ontbijt in het hostel. Als je je plannen al hebt vastgelegd, kun je misschien niet met ze mee op die te gekke excursie waar ze je net voor hebben uitgenodigd.

E-mail je hostels van tevoren voor advies over activiteiten

Veel hostels organiseren groepsuitstappen naar belangrijke sites en zelfs de hostels die dat niet doen, geven je graag nuttige plaatselijke tips die je misschien niet op het internet vindt.

Road Trips VS

Met 6,6 miljoen kilometer aan wegen om uit te kiezen (de meeste ter wereld), is de VS een land dat gewoon smeekt om een roadtrip!

Hier zijn een paar voorbeeldroutes om je op weg te helpen:

Het beste van het westen

Benodigde tijd: 2-3 weken

Start: San Francisco

Einde: San Francisco

Begin je reis met het kijken naar de ochtendmist die over de Golden Gate Bridge rolt vanaf de prachtige locatie van het HI Marin Headlands hostel.

Ga vervolgens naar het westen en stop een dag of drie in Yosemite National Park of Death Valley National Park op weg naar Las Vegas. Bewaar wat extra geld voor de pokertafels door te verblijven in het Sin City Hostel, het enige hostel op de beroemde Las Vegas Strip. Onthoud, wat er gebeurt in Vegas… nou ja, je kent het wel..

Als je de stad uitrijdt, ga dan langs de enorme Hoover Dam en vervolgens rechtdoor naar het Grand Canyon National Park. Als je je geen dure accommodatie in het park kunt veroorloven en niet wilt kamperen, kun je overwegen om je net buiten de South Rim in Williams, Arizona te vestigen in het Grand Canyon Hostel.

Maak na de Grand Canyon een lus terug naar het westen om de beroemde Antelope Canyon te bekijken, waar je prachtige foto’s kunt maken voor je Instagram-profiel.

Van daaruit is het een lange rit naar Los Angeles, waar je een paar dagen kunt doorbrengen met het bekijken van de sterren op de Hollywood Walk of Fame, fietsen over het iconische Venice Beach en rondwandelen in het fascinerende J. Paul Getty Museum. Verblijf in de Banana Bungalow West Hollywood, waar je je auto gratis kunt parkeren en kunt genieten van de inbegrepen barbecue onder een bar met rieten dak.

Als je weinig tijd hebt, kun je je reis hier beëindigen. Maar als je de tijd hebt, wil je zeker terug naar San Francisco via de California Coastal Highway. Het is niet de snelste route, maar wel een van de mooiste ter wereld!

backpacking USA - grand canyon

De Grand Canyon

📷: @travellemming

Route 66

Benodigde tijd: 2 weken

Startpunt: Chicago

Eindpunt: Los Angeles

Dit was een van de eerste snelwegen in het Amerikaanse interstate systeem en is zeker de meest iconische. De oorspronkelijke snelweg is buiten gebruik gesteld, maar het is nog steeds mogelijk om de route langs de nieuwere aangrenzende interstate te rijden.

Begin in Chicago, waar je kunt uitrusten in het klassieke Freehand Chicago uit het verbodsperiode en een deep dish pizza kunt eten voordat je door de Midwest-staten Illinois en Missouri rijdt. Geniet onderweg van malt shakes bij eetgelegenheden en bekijk de beroemde Americana kitsch die de route versiert. Mis de Fantastic Caverns in Missouri niet, waar ooit een speakeasy was!

Vervolgens moet je je vastmaken voor een lang stuk open weg in Oklahoma en Texas (ik hoop dat je een epische afspeellijst hebt klaarstaan!). Als onderbreking van de reis kun je een bezoek brengen aan de reusachtige blauwe walvis in Catoosa, Oklahoma, of aan de bizarre kunstinstallatie Cadillac Ranch in Texas.

Stop onderweg door New Mexico om uit te rusten in het Mother Road Hostel in Albuquerque. Als je in de herfst op doorreis bent, probeer het dan zo te plannen dat je kunt genieten van het spektakel van de Albuquerque International Balloon Fiesta, waarbij elke ochtend meer dan 500 heteluchtballonnen het luchtruim kiezen.

De route gaat vervolgens door Arizona, waar je een kleine omweg kunt maken om Grand Canyon National Park te bekijken. Neem wat extra tijd en maak misschien een nachtwandeling in het bekken van de canyon.

Van daaruit gaat het laatste stuk naar Los Angeles, waar je je pijnlijke benen kunt ontspannen in het zwembad op het dak van een ander geweldig Freehand hostel, Freehand Los Angeles.

backpacking USA - freehand los angeles

Los Angeles

📷: Jack Finnigan

De grote lus

Benodigde tijd: 8-15 weken

Startpunt: Washington, D.C.

Eindpunt: New York

Let op: deze route is niet voor bangeriken! Je hebt veel tijd nodig om het hele land te doorkruisen en niet te vergeten wat muziek om de tijd te doden!

Begin in de hoofdstad van het land, Washington D.C., waar je meerdere dagen kunt doorbrengen met het bekijken van de ongelooflijke collectie in het Smithsonian Museum en kunt ontspannen met een picknick op de National Mall. Verblijf in het hooggewaardeerde Duo Housing DC, dat meer aanvoelt als een thuis dan als een hostel.

Rijd langs de Atlantische kust naar het zuiden en stop om de historische steden Charleston, South Carolina en Savannah, Georgia te bezoeken. Ga vervolgens naar Orlando, Florida, waar Disney’s Magic Kingdom ligt. Daarna is het tijd voor strand en feest in Miami, Florida, waar je verblijft in het geweldige SoBe Hostel & Bar in Miami’s beroemde South Beach. Of, als je meer van de natuur houdt, trek er dan op uit met een boot om het ongelofelijke Everglades National Park te verkennen (pas op voor krokodillen!).

Ga terug naar het noorden door Florida en langs de Golfkust om het French Quarter in New Orleans te bezoeken. Als je de tijd hebt en de leeftijd hebt om te drinken, plan dan een stop bij de lijn Florida-Alabama om uit te gaan in de beroemde Flora-Bama bar aan het water, de thuisbasis van enkele van de meest epische feesten in het zuiden.

Bereid je vanuit New Orleans voor op een lange rit door de enorme staat Texas (twee keer zo groot als Duitsland!). Stop in Austin, een stad met als motto “Keep Austin Weird” en een toevluchtsoord voor artistieke types. Verblijf voor een unieke ervaring in het Firehouse Hostel, dat is gevestigd in een brandweerkazerne uit 1885.

De volgende etappe van de reis voert je door het Amerikaanse zuidwesten, waar je keuze te over hebt met de verschillende nationale parken die worden aangeboden. Je zult zeker de Grand Canyon willen bezoeken en waarschijnlijk Antelope Canyon, Zion National Park of beide.

Breng de komende twee weken een paar dagen door in Las Vegas, verken de straten en stranden van Los Angeles en volg dan de California Coastal Highway in noordelijke richting naar San Francisco, waar je zeker een bezoek wilt brengen aan de dagelijkse evenementen in USA Hostels San Francisco.

Dit is ongeveer het punt in de reis waarop je misschien wat wandelschoenen wilt aantrekken, want de weg die voor je ligt heeft veel natuur. Van de reusachtige bomen in het Redwoods National Park tot het prachtige meer en de vulkaan in het Crater Lake National Park, er is onderweg veel groen om van te genieten.

Je krijgt een korte stedentrip in Seattle, waar je de beroemde Pike Place Market kunt bezoeken en de originele Starbuck’s locatie kunt bekijken. Vanuit Seattle is het tijd voor de lange rit terug naar het oosten. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om het beroemdste nationale park van het land te verkennen: Yellowstone!

Nadat je je buik vol hebt van de natuur, duik je naar het zuiden om een paar dagen door te brengen in de Mile High City, Denver, Colorado. Geniet van ambachtelijke biertjes aan de bar van het Fish Hostel, bezoek een concert in het beroemde Red Rocks Amphitheatre en kom helemaal tot rust voordat je de lange rit over de Great Plains maakt.

Stop in Kansas City voor een barbecue op weg naar je verblijf in het Freehand Chicago, een gebouw uit 1920 dat nu een eersteklas hostel is.

Als je tijd hebt, neem dan een duik in Lake Michigan voordat je de Amerikaanse Midwest doorkruist op weg naar Philadelphia, waar je alles kunt leren over het ontstaan van de VS en natuurlijk de beroemde Liberty Bell kunt zien.

Je bent bijna klaar, dus dump de auto en neem de trein naar New York City om de Big Apple te verkennen. We hebben de beste stop voor het laatst bewaard, want als we waren begonnen in wat misschien wel de beste stad ter wereld is, was je misschien nooit vertrokken!

backpacking USA - new York skyline

New York

📷: @travellemming

Nationale parken

De Verenigde Staten herbergen een aantal ongelooflijke nationale parken, met een oppervlakte van meer dan 210.000 vierkante kilometer. Om dat in perspectief te zetten: dat is maar een haartje kleiner dan het hele Verenigd Koninkrijk!

Geen enkele backpackreis in de VS is compleet zonder een bezoek aan ten minste één of twee nationale parken. Je vindt ze in bijna elke uithoek van het land, maar de hoogste concentratie vind je in het Amerikaanse westen, de beste plek om een Amerikaans reisprogramma samen te stellen als je zoveel mogelijk nationale parken wilt bezoeken.

We kunnen niet alle 60 nationale parken recht doen in één artikel, maar geloof ons als we zeggen dat ze allemaal een bezoek waard zijn als je in de buurt bent. Met een jaarpas van $80 heb je toegang tot alle parken (wat een koopje, toch?).

Hier zijn een paar voorgestelde routes waarmee je de beste nationale parken van de Verenigde Staten kunt bezoeken:

Groen en gletsjers (10 dagen)

Dag 1-2

Begin je reis in Seattle, Washington met een kopje koffie bij de originele Starbucks. Rijd dan naar het westen en maak een korte stop in North Cascades National Park, waar de ongrijpbare grijze wolf rondsluipt in de schaduwen van de prachtige naaldbomen.

Dag 3-5

Ga naar Montana om Glacier National Park te verkennen. Met meer dan 700 mijl aan wandelpaden is dit park een van de beste plekken om jezelf te verliezen in de natuur (niet letterlijk!). Zorg er wel voor dat je berenspray bij je hebt om te voorkomen dat je een grizzly tegenkomt!

Dag 5-10

Nu komt het belangrijkste evenement: Yellowstone National Park. Yellowstone, de grootvader van alle nationale parken, ligt afgelegen in Wyoming, wat betekent dat je vooruit moet plannen om hier te komen, maar het is zeker de moeite waard. Van adembenemende canyons tot intense geisers tot weelderige bossen tot ongelofelijke warmwaterbronnen: dit is een van de mooiste plekken op aarde.

backpacking USA - Yellowstone National Park

Nationaal park Yellowstone

📷: Romain De Moor

Het grote zuidwesten (10 dagen)

Dag 1-3

Begin in Los Angeles en ga naar het nabijgelegen Joshua Tree National Park, een van de populairste nationale parken voor Instagrammers (wat verwacht je anders van Zuid-Californië?). Ontspan een paar dagen in de woestijn en vertrek dan voor een lange rijdag die eindigt met een geweldige beloning op je volgende bestemming.

Dag 4-7

Van deze heb je waarschijnlijk al gehoord: Grand Canyon National Park. Ga naar de South Rim voor het beste uitzicht op de Canyon, het hele jaar door. Je wilt zeker opstaan om de zonsopgang te zien.

Dag 8-10

Sluit je reis af in een ander park dat je Instagram-profiel zal opvrolijken: Zion National Park. Zion National Park ligt in het zuidwesten van Utah en is een hit op sociale media vanwege de roodachtige zandsteenformaties. Mis het iconische uitzicht vanaf Angel’s Landing niet.

backpacking usa - Zion National Park

Nationaal park Zion

📷: Tom Gainor

Andere opties

Er zijn nog zoveel andere nationale parken waar je uit kunt kiezen, dat het niet uitmaakt in welk deel van het land je bent, je hebt een aantal ongelooflijke opties. Hier zijn enkele andere favorieten om in je USA backpackroute op te nemen:

Acadia Nationaal Park

Het Acadia National Park in Maine, het oudste nationale park in het oosten van de VS, is een van de meest toegankelijke nationale parken als je aan de oostkust van de VS gaat backpacken.

Nationaal park Mammoth Cave

Kentucky is niet alleen beroemd om zijn bourbon: het is ook de thuisbasis van de langste grot ter wereld! Hoewel er al meer dan 350 mijl van de grot is onderzocht, zijn er nog veel meer grotten over en niemand weet precies hoe lang de grot is.

Rocky Mountain Nationaal Park

Als je de kans krijgt om dit park in Colorado in de herfst te bezoeken, dan staat je een echte traktatie te wachten: de bergwanden lichten langzaam op als de bladeren van de espen van groen naar goud naar rood verkleuren.

backpacking USA - Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park

📷: @travellemming

Redwood Nationaal Park

Het park zelf is misschien niet het grootste, maar de bomen zijn dat zeker wel! In dit park in het noorden van Californië vind je de hoogste boomsoorten ter wereld.

Nationaal park Everglades

De ene helft van Florida’s zuidelijke punt behoort tot de bruisende stad Miami. Maar de andere helft is een enorme uitgestrektheid van moerassen, gevuld met ongelooflijke wilde dieren. Ga met een luchtboottocht op zoek naar alligators.

Hawai’s Vulkanen Nationaal Park

Je kunt vast wel raden wat de belangrijkste attractie is in dit park op het grote eiland van Hawaï, toch? Vulkanen natuurlijk! Nadat een enorme uitbarsting het park voor de hele zomer van 2018 sloot, is het park eindelijk weer open voor bezoekers.

Nationaal park Yosemite

Yosemite National Park staat bekend om zijn reusachtige sequoia’s en ongelooflijke vergezichten en is een favoriet zomeruitstapje voor Californiërs die de stad willen ontvluchten.

backpacking USA - Yosemite National Park

Nationaal park Yosemite

📷: Christian Vasile

Katmai Nationaal Park

Dit afgelegen park in Alaska herbergt een enorme concentratie bruine beren, die je van een veilige(re) afstand kunt zien zalm eten.

Geloof het of niet, maar deze lijst is slechts een tipje van de sluier van het ongelooflijke aanbod aan nationale parken in de Verenigde Staten! Dus koop die jaarkaart, neem wat snacks mee en maak je klaar voor het avontuur van je leven.

Westkust

Er is een reden waarom Californië de dichtstbevolkte staat van Amerika is. Tussen het milde weer het hele jaar door, de relaxte sfeer en de prachtige natuur zijn er zoveel redenen om te dromen van Californië.

Hier is een (niet zo) klein geheimpje: er is veel meer te zien aan de Amerikaanse westkust dan alleen Californië! Van de prachtige bossen in Oregon tot de hippe straten van Seattle, je zult de aangrenzende staten in het noorden zeker niet willen vergeten. En hoewel je een vliegtuig nodig hebt om er te komen, bieden Alaska en Hawaï ook een aantal buitenaardse ervaringen die je op het vasteland niet kunt opdoen.

Dus, zonder verder oponthoud, hier is een epische 21-daagse reisroute die langs een aantal topattracties aan de westkust van Amerika voert:

Dag 1-2: San Diego

Surfen maar! Pak je board en pak wat golven terwijl je geniet van een van de zonnigste steden in de Verenigde Staten tijdens je verblijf in USA Hostels Ocean Beach (bekijk de regenboog aan de buitenkant!). Of als surfen niet je ding is, geniet dan van de beste ambachtelijke brouwsels die de VS te bieden heeft.

Dag 3-5: Los Angeles

Je wist altijd al dat je voorbestemd was om een ster te worden, en in het Walk of Fame Hollywood Hostel kun je je ook zo voelen. Als je niet over je schouder kijkt om te zien of dat echt Jennifer Lawrence is die achter je staat in de rij voor koffie (hint: dat is het niet… JLaw wacht op niemand), ga dan naar Santa Monica om over de pier te wandelen of maak een dagtocht om de strandvibes in Malibu te bekijken.

Dag 6: Kanaaleilanden

Je vindt deze stop waarschijnlijk niet op je typische route langs de westkust van de VS, maar je bent hier ook niet omdat je zo typisch bent. De Kanaaleilanden, die bekend staan als de “Galapagos van Noord-Amerika”, zijn een prachtig stukje natuur vlak voor de kust van Santa Barbara. Je moet de boottocht hiernaartoe ruim van tevoren boeken, want hij is uitverkocht.

Dag 7-9: Road Trip!

Geen enkele reis langs de westkust van de VS zou compleet zijn zonder de California Coastal Highway, een schilderachtige route die je enkele van de meest ongelooflijke panorama’s biedt die je ooit zult zien. Hoewel je het technisch gezien in één dag kunt doen, kun je er het beste de tijd voor nemen en onderweg stoppen bij kleine strandstadjes en natuurwonderen zoals Big Sur State Park. Oh, en doe het in een cabriolet als je dat kunt regelen.

Dag 10-12: San Francisco

Als je maar één plaats aan de westkust van de VS kunt bezoeken, is dat San Francisco. De stad heeft een ongelooflijke ligging aan een baai die zijn weerga niet kent, behalve Rio of Hong Kong. Verblijf in het Green Tortoise Hostel, waar je drie keer per week gratis gemeenschappelijke diners vindt. Maak een paar vrienden en huur een paar fietsen om de Golden Gate Bridge te verkennen (het is er zeker toeristisch en druk, maar nog steeds geweldig). Ga naar de Marin Headlands, waar de lokale bevolking naartoe gaat voor het beste uitzicht over de stad. Verken enkele van de vele eclectische buurten van de stad (mis de Castro niet, het epicentrum van de LGBT-wereld, en het Mission District, een van oudsher Latino wijk met enkele van de beste eetgelegenheden van de stad). Oh, en als je zin hebt in iets anders, neem dan de dagtour naar het beruchte eiland Alcatraz.

backpacking USA - san francisco

San Francisco

📷: Sammy Schuckert

Dag 12-14: Yosemite National Park

De westkust bestaat niet alleen uit stranden en steden, dus ontsnap aan alles door een paar dagen te wandelen tussen de sequoia’s en granieten kliffen van Yosemite National Park. Ga zeker naar Glacier Point voor een adembenemend uitzicht.

Dag 15-17: Portland, Oregon

Neem een vlucht vanuit Sacramento of maak je vast voor de lange rit van 11 uur naar Portland, de favoriete hipsterstad van de VS. Rust uit in Travelers House, een klein huiselijk hostel midden in de beste buurten van de stad. Breng een ochtend door met een rondleiding door de Japanse tuin van Portland en een middag in de vele coffeeshops, eigenzinnige winkels en ambachtelijke brouwerijen van de stad. Omarm het vreemde van Portland en breng een bezoek aan Rose City Rollers, waar je kunt zien hoe de rolschaatsderbycompetitie van de stad het tegen elkaar opneemt.

Dag 18-21: Seattle, Washington

We begonnen deze reis in een van de zonnigste steden van de Verenigde Staten en we eindigen in een van de bewolktste. Maar laat het weer je niet afschrikken: er is zoveel te doen in Seattle, van het verkennen van de kraampjes op Pike Place Market tot het wandelen over de paden van Golden Gardens park tot een rondleiding door de verlaten ondergrondse stad die onder Seattle ligt (het is het overblijfsel van een brand in 1889). Als het een regenachtige dag is, zijn er genoeg musea om te verkennen: het Seattle Art Museum, het Museum of Pop Culture en het Museum of Flight zijn favorieten. En je zult dol zijn op City Hostel Seattle, een gerenoveerd hotel uit 1920 dat vroeger onderdak bood aan sterren als Humphrey Bogart en Mae West.

Oostkust

Het mooie van backpacken aan de oostkust van de VS is dat het mogelijk is om een route samen te stellen die je helemaal zonder auto kunt doen (dat kun je van bijna nergens anders in het land zeggen). Bovendien bevat de oostkust zo veel van de beste plaatsen om te bezoeken en bezienswaardigheden in de Verenigde Staten!

Je kunt het op verschillende manieren doen, maar met deze ongelooflijke route van 14 kun je het beste van de oostkust in slechts twee weken met de Amtrak ontdekken (en je kunt zelfs nog wat tijd aan het strand doorbrengen aan het einde, hoewel je daarvoor een vlucht moet nemen):

Dag 1-2: Boston

Onze backpackreis langs de oostkust van de VS begint in een van de meest historische steden van het land, waar je wakker zult worden in het supergezellige HI Boston. Ontmoet een paar vrienden, pak een zakje pinda’s en cracker jacks en zoek een paar goedkope kaartjes om de Red Sox een wedstrijd te zien spelen in het beroemde Fenway Park. Voor een geweldige gratis activiteit in Boston ga je naar het observatiedek bij Independence Wharf, waar je een van de beste gratis uitzichten van de stad hebt.

backpacking USA - Fenway Park, Boston

Fenway Park, Boston

Dag 3-5: New York

Je hebt waarschijnlijk al veel in gedachten voor wat je wilt doen in de Big Apple, toch? Natuurlijk kun je naar de top van het Empire State Building, de lichtjes op Times Square bekijken, chillen in Central Park en een rondleiding bij het Vrijheidsbeeld volgen, maar er is nog zoveel meer te ontdekken in deze stad buiten de belangrijkste bezienswaardigheden. Breng een uur door op de High Line, een anderhalve mijl lange verhoogde spoorweg die is omgetoverd tot stadspark. Woon een show bij in de Comedy Cellar, een beroemd gat in de muur waar A-listers nog steeds langskomen. Of wandel gewoon door de West Village en geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de grootste stad ter wereld. Verblijf in The Local NYC voor een spectaculair uitzicht op de skyline van New York vanaf het geweldige dakterras van het hostel.

Dag 6-7: Philadelphia

Het grote debat woedt verder: Pat’s of Geno’s? Deze twee iconische Philly cheesesteakwinkels liggen tegenover elkaar aan de overkant van de straat. Maar hier is een hint: veel inwoners zweren bij een minder bekende plek, Jim’s in South Street. Hoe dan ook, als je je niet volstopt met sandwiches, kun je Independence Hall bezoeken en leren over het ontstaan van de Verenigde Staten als natie, het Franklin Institute bezoeken voor een interactieve wetenschappelijke ontdekkingstocht, of de “Rocky Steps” beklimmen in het Philadelphia Museum of Art. Verblijf in het centrum van Philadelphia in Apple Hostels of Philadelphia.

Dag 8-10: Washington D.C.

Waargebeurd verhaal: Washington D.C. werd gebouwd op land dat werd afgestaan door Maryland en Virginia nadat de oorspronkelijke 13 kolonies het niet eens konden worden over wie de hoofdstad van het land mocht worden. Vandaag de dag biedt de stad tal van geweldige hostels die staan te trappelen om je te ontvangen, maar je kunt niet fout gaan bij Highroads Hostel in de trendy wijk Adams Morgan. Waar je ook verblijft, zorg ervoor dat je minstens een hele dag inplant om de enorme Smithsonian musea te bezoeken (het Air and Space Museum is mijn persoonlijke favoriet) en de vele monumenten die de stad rijk is. En ja, technisch gezien kun je het Witte Huis bezoeken, maar je moet maanden van tevoren contact opnemen met je ambassade om kans te maken op een van de beperkte plekken.

Dag 11-14: Miami

Je zult waarschijnlijk een vlucht moeten boeken om hier te komen, maar de inspanning zal de moeite waard zijn wanneer je neerstrijkt in het zand op het wereldberoemde South Beach. Miami staat vooral bekend om zijn strand en nachtleven, maar er is hier nog veel meer te doen. Verlaat het strand om de urban graffiti bij de Wynwood Walls te bekijken of snuffel in de winkels bij de Bayside Market. Voor je laatste bed op je backpackreis door de VS ga je naar Bed & Drinks (maar let op: het is misschien meer het laatste dan het eerste!).

Backpacking USA - Miami

Miami

📷: @travellemming

Eten in Amerika

De VS is een door en door multiculturele samenleving en dat is goed te zien aan de keuken.

Van Libanese kraampjes in de straten van New York tot Italiaanse pizzeria’s in Chicago en Thaise foodtrucks in San Francisco, sommige van de beste gerechten in Amerika zijn eigenlijk helemaal niet Amerikaans.

Dat gezegd hebbende, zijn er een handvol voedingsmiddelen (waarvan de meeste volstrekt ongezond zijn) die zich stevig hebben weten te verankeren in de Amerikaanse cultuur:

Burgers

Amerikanen zijn dol op een goede hamburger, die je van oudsher bij barbecues en tailgates vindt. Bijna elk traditioneel Amerikaans restaurant heeft er wel een op het menu staan en je kunt er van alles vinden, van goedkope fastfoodopties tot vijfsterrencreaties compleet met aangepaste toppings.

backpacking USA - food in america

De hemel op aarde

📷: Ashley Green

Hete honden

Deze tubes mysterieus vlees worden meestal geserveerd met ketchup, mosterd en relish. Je vindt ze traditioneel bij balspelen en barbecues.

Pizza

Oké, technisch gezien komt het misschien niet uit de VS, maar pizza komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt van een universeel geliefd gerecht in dit land. Als je in Chicago bent, probeer dan de deep-dish versie voor een speciale traktatie.

Taco’s

Nog zo’n gerecht dat we van onze zuiderburen hebben geleend. Tegenwoordig vind je bijna overal in de Verenigde Staten wel een tacokraam.

Appeltaart

Er is een reden waarom ze zeggen dat iets “zo Amerikaans als appeltaart” is Het zoete dessert heeft diepe wortels in het land en is overal in het land te vinden bij etentjes en feestjes.

Ribbetjes van de barbecue

Je vindt unieke regionale invullingen van dit klassieke Amerikaanse gerecht. Texanen hebben het liever wat zoeter, terwijl het in Kansas City wat rokeriger is. Waar je ook bent, het zal zeker in de smaak vallen.

S’mores

Als je gaat kamperen, moet je absoluut s’mores maken! Anders zou het echt on-Amerikaans zijn. Rooster gewoon wat marshmallows boven een kampvuur en sandwich ze tussen wat graham crackers met een plakje melkchocolade. Heerlijk!

backpacking USA - smores

Je zult altijd zin hebben in S’More

📷: Autumn Mott Rodeheaver

Regionale voedingsmiddelen

Van krabkoekjes in Maryland tot grutten in het zuiden en clam chowder in New England, elk deel van Amerika heeft zijn eigen favoriete regionale keuken. Vraag in het hostel waar de plaatselijke bevolking op zit te knagen.

Naast de bovenstaande gerechten die het hele jaar door worden gegeten, is er één Amerikaanse eettraditie die een speciale vermelding verdient: Thanksgiving.

Thanksgiving vindt plaats in het laatste deel van november en wordt altijd op een donderdag gevierd. Het is een feestdag waarop families samenkomen voor een groot feestmaal, vaak met een gezonde portie football erbij. Een kalkoen is het hoofdbestanddeel van elk Thanksgiving-diner, maar ook cranberrysaus, pompoentaart en aardappelpuree maken regelmatig hun opwachting.

Amerikaanse cultuur

Als je lang genoeg door de Verenigde Staten reist, besef je dat het eigenlijk een mengeling is van verschillende culturen uit de hele wereld. Natuurlijk hebben Amerikanen veel gemeen, maar het land is zo groot qua omvang en bevolking dat er een enorm verschil is tussen de cultuur in bijvoorbeeld het diepe zuiden en die aan de Californische kust.

Amerikaanse waarden

De VS beleeft op dit moment een van haar meer politiek verdeelde periodes, dus elke poging om een unieke set Amerikaanse waarden te definiëren is een beetje lastig. Toch zijn er een aantal dingen waar de meeste Amerikanen veel waarde aan hechten. Misschien wel het bekendst is dat Amerikanen vrijheid en vrijheid belangrijk vinden, zelfs als ze het niet eens zijn over wat die begrippen betekenen. Vergeet niet dat de VS is begonnen toen het in opstand kwam tegen een monarch!

Amerikanen hebben ook de neiging om religieus te zijn (vooral in het binnenland), waarbij het christendom de populairste godsdienst is. Er zijn echter veel religies vertegenwoordigd in de VS en steeds meer mensen noemen zichzelf tegenwoordig agnost of atheïst.

backpacking USA - statue of liberty

Vrijheidseiland

📷: Jenny Marvin

Amerikaanse tradities

Waar ter wereld je ook bent opgegroeid, je hebt waarschijnlijk wel iets over Amerikaanse tradities geleerd door naar Hollywoodfilms te kijken. Ooit de film Groundhog Day gezien? Die komt voort uit een bizarre traditie die elk jaar plaatsvindt in upstate Pennsylvania en waarbij een bosmarmot betrokken is die al dan niet zijn schaduw ziet, om aan te geven of de lente is aangebroken (ja, we weten hoe raar dat klinkt).

Hoe dan ook, hier zijn een paar andere tradities die je kunt verwachten tegen te komen tijdens je reis door de VS:

Fooi geven

Amerikanen geven veel fooi en hogere bedragen dan waar ook ter wereld. Voor serveersters in restaurants is minstens 15-20% gebruikelijk, maar we geven ook fooi aan barmannen, huishoudsters, taxichauffeurs, piccolo’s en zo’n beetje iedereen die een dienst verleent. Veel serveersters en zitrestaurants met bediening aan tafel zijn afhankelijk van fooien als een essentieel onderdeel van hun loon. Budgetteer dienovereenkomstig!

Halloween

Halloween is zonder twijfel de leukste Amerikaanse traditie en wordt gevierd op31 oktober. Kinderen gaan van deur tot deur om snoep te halen, terwijl volwassenen vaak verkleedpartijtjes geven. Als je op deze datum in het land bent, moet je absoluut meedoen!

Thanksgiving

Thanksgiving wordt eind november gevierd en gaat gepaard met veel kalkoen, pompoentaart en cranberrysaus.

Vier juli

De Amerikaanse onafhankelijkheidsdag wordt traditioneel gevierd met veel rood, wit en blauw vuurwerk. Het is een waar spektakel om te zien!

backpacking USA - Fireworks over NYC

Vuurwerk boven NYC

Barbecues

Of het nu in de achtertuin is, in een park, op een parkeerplaats of aan de rand van een meer, Amerikanen vinden het heerlijk om op een warme namiddag rond de grill te zitten en een biertje te drinken.

Voetbal (en tailgating!)

In een groot deel van de Verenigde Staten is football bijna een religie. Het seizoen vindt plaats in de herfst, dus als je dan gaat backpacken in de VS is het zeker de moeite waard om een plaatselijke NFL- of collegewedstrijd bij te wonen. Zorg er wel voor dat je vroeg komt en tailgate (wat eigenlijk betekent dat je een barbecue houdt op de parkeerplaats voor de wedstrijd).

Feiten over de VS

Er valt veel te leren over de Verenigde Staten, maar hier zijn een paar leuke weetjes om je te helpen de volgende trivia-ronde in de bar van het hostel te winnen:

De Verenigde Staten gebruiken het imperiale stelsel voor metingen

 • Waarom zijn er 5.280 voet in een mijl, vraag je je af? Kijk, metrieke hoofden, probeer het niet te begrijpen. Het is beter als je je er gewoon bij neerlegt.

De 13 strepen op de Amerikaanse vlag staan voor de oorspronkelijke 13 staten

 • En de 50 sterren in het blauwe kader staan voor de staten die momenteel deel uitmaken van de unie.

De VS is het op twee na grootste land qua landoppervlakte en qua bevolking

 • Dat zou kunnen verklaren waarom alles hier zo groot is!

Een derde van het land in de VS is in handen van de federale overheid

 • Maar dat is ook de reden waarom er zoveel geweldige nationale parken zijn om te bezoeken tijdens je backpackreis door de VS!

De VS herbergt het langste grottenstelsel ter wereld

 • De toepasselijke naam Mammoth Cave vind je in Brownsville, Kentucky.

Een Amerikaan, Neil Armstrong, was de eerste persoon die op de maan liep

 • En hij vereeuwigde het met de woorden: “Dat is een kleine stap voor de mens. Een reuzensprong voor de mensheid.”

Alaska heeft meer kilometers kustlijn dan de andere 49 staten bij elkaar!

 • Dat zijn heel wat (ijskoude) stranden om te bekijken.

Het land dat nu bekend staat als de VS werd meer dan 15.000 jaar geleden voor het eerst bewoond door de inheemse bevolking

 • Pas in 1492 arriveerden de Europese kolonisten (en verdreven tragisch genoeg bijna alle inheemse Amerikanen van hun thuisland).

backpacking USA - NASA launch, Kennedy Space Center

Lancering NASA, Kennedy Space Center

📷: NASA

Is Amerika veilig?

Met zoveel tragische gebeurtenissen in het wereldnieuws vraag je je misschien af:

Is het veilig om door Amerika te reizen?

Het korte antwoord is: ja, de VS is heel veilig om te reizen, mits je redelijke voorzorgsmaatregelen neemt.

Je hebt misschien de vreselijke nieuwsberichten gezien over massale schietpartijen en wapengeweld in de Verenigde Staten (de VS heeft een zeer hoog percentage wapenbezitters). Deze tragedies zijn verschrikkelijk, maar ze zijn niet noodzakelijk een weerspiegeling van de algemene veiligheidssituatie voor de gemiddelde reiziger. Bedenk dat elk jaar 75 miljoen bezoekers zonder incidenten door de Verenigde Staten reizen.

De meest waarschijnlijke criminele problemen die je tegenkomt zijn kleine diefstallen zoals zakkenrollen. Het grootste veiligheidsprobleem voor de meeste reizigers is niet criminaliteit, maar ongelukken door aanrijdingen met auto’s, dus doe altijd je gordel om en rij veilig.

Reisadviezen voor de VS

Als je tot hier bent gekomen in deze gigantische gids voor backpacken in de VS, dan ben je praktisch al een expert in het reizen door de VS!

Maar voordat je gaat, zijn hier een paar willekeurige adviezen die je zullen helpen om je reis door de VS met backpacken wat soepeler te laten verlopen:

Probeer jezelf niet te veel in te plannen

Kun je technisch gezien in twee weken New York City, de Grand Canyon, Miami, Yellowstone en San Francisco bezoeken? Nou, ja. Maar je zult niet veel tijd hebben om er echt van te genieten. De VS is zo groot dat je niet moet vergeten dat je niet alles in één keer kunt veroveren. Bovendien kun je altijd terugkomen!

Backpacking USA - blue hammock

Ontspannen in Supai

📷: Jeremy Bishop

Een reisverzekering afsluiten

De Amerikaanse gezondheidszorg is belachelijk duur. Dus als je ziek wordt of een verzwikte enkel hebt en aan je lot wordt overgelaten, kun je al snel duizenden dollars aan medische kosten betalen (of zelfs meer!) voor slechts één bezoek aan de eerste hulp.

Zorg ervoor dat je in de geweldige hostels van het land verblijft

Wat zou een backpackreis door de VS zijn zonder hostels? Of je nu in LA of NYC, Miami of Austin bent, er is altijd wel een geweldig hostel waar je welkom bent!

Conclusie

Wow, dat was een hoop informatie, toch?

Maar het zit zo: bijna 10.000 woorden later hebben we het gevoel dat we nog niet eens aan de oppervlakte zijn gekomen van de vele plaatsen die je kunt bezoeken tijdens een USA backpackreis! We hebben nauwelijks Alaska en Hawaï besproken (maar dat moet je zeker doen als je tijd hebt), om nog maar te zwijgen van Nashville, Minneapolis, Baltimore, Charlotte, Mount Rushmore, de Great Lakes, de Alamo en de hele verdomde Appalachian Trail!

We zouden een heel boek kunnen schrijven over backpacken in de VS en nog steeds een heleboel geweldige dingen moeten weglaten. Maar bekijk het van de zonnige kant: wat voor USA backpackroute je ook samenstelt, je zult zeker een epische tijd hebben. Je zult ook zeker een aantal fantastische hostels vinden die wachten om hun deuren voor je te openen.

Dus pak je koffers, boek je tickets en maak je afspeellijst voor je roadtrip, want het is tijd om te feesten in de VS.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll naar boven