Den ultimative guide til at rejse med rygsæk i USA

Language Specific Image

At planlægge en rejse med rygsæk i USA kan virke lidt uoverskueligt, ikke?

USA er enormt, der er masser af steder at besøge og så mange fantastiske ting at lave, at det kan være svært at beslutte, hvad man skal have med på sin rejse. Man kan ikke forvente at dække et så utroligt stort land på én gang, så hvor skal man starte?

Vi har sammensat denne enorme backpacking-guide til USA for at hjælpe dig med at finde det bedste tidspunkt at besøge USA på, de bedste steder at tage hen for backpackere og meget mere.

Hop direkte til:

 1. Bedste tidspunkt at besøge USA på
 2. Visumkrav i USA
 3. At rejse rundt i USA
 4. Budgetrejser i USA
 5. Indkvartering i USA
 6. Rejseplan til USA
 7. Mad i Amerika
 8. Amerikansk kultur
 9. Er Amerika sikkert?
 10. Rejseråd til USA

Bedste tidspunkt at besøge USA

Før du kan gå i gang med at planlægge den episke backpacking-rejse, skal du finde ud af, hvornår det er bedst at besøge USA i forhold til din rejseform.

Her er den gode nyhed: USA er enormt. Altså, virkelig stort. Det er måske et enkelt land, men USA er næsten præcis lige så stort (10 millioner kvadratkilometer) som hele det europæiske kontinent!

Vent, hvorfor er det en god nyhed?

Jo, det betyder, at USA har en enorm mangfoldighed af klimaer. Så uanset hvilken tid på året du har fri til din backpacking-tur i USA, kan du finde et episk eventyr, der passer til din rejsestil.

Her er et par ting, du skal huske på, når du vælger det bedste tidspunkt at besøge USA på:

 • Månederne fra maj til oktober er de mest populære måneder for turisme i USA, selvom landet har en betydelig tilstrømning af besøgende året rundt.
 • Amerikanerne holder typisk deres egen ferie i juli og august og igen i de sidste to uger af december. Du kan opleve, at flybilletter og indkvartering er dyrere i disse perioder.
 • Den nordlige halvdel af landet kan blive ret kold i de dybe vintermåneder, så medmindre du dyrker vintersport eller virkelig nyder følelsen af bidende kold vind i ansigtet, bør du måske holde dig til den sydlige del og vestkysten fra november til februar.

Kort sagt, selv om der ikke er et enkelt “bedste tidspunkt at besøge USA på”, er der tidspunkter på året, der er bedre end andre, afhængigt af den slags aktiviteter, du har planlagt, og hvor du planlægger at tage hen. Lad os bryde det lidt ned og finde det tidspunkt at besøge USA på, som er perfekt til den rejse, du har i tankerne:

Bedste tidspunkt at besøge USA’s vestkyst

Der er få oplevelser, der er mere typisk amerikanske end at tage på roadtrip langs USA’s vestkyst (se nedenfor for nogle helt fantastiske forslag til rejseruter). Heldigvis betyder vestkystens milde klima, at det er muligt at gøre året rundt, og derfor er det bedste tidspunkt at besøge USA’s vestkyst, når du kan komme dertil.

Californien har behageligt vejr året rundt, med kølige til milde temperaturer om vinteren og varme til hede om sommeren.

Sommermånederne fra maj til august er generelt det bedste tidspunkt for strandløver, der vil arbejde på deres kulør, eller for naturinteresserede, der vil udforske det fantastiske grønne område i det nordvestlige Stillehav.

Vintermånederne er gode for surfere, der ønsker at fange en bølge for sig selv, eller for at undslippe den bidende kulde, der rammer store dele af resten af landet.

Forår og efterår er perfekte til at tage på road trip gennem Californiens mange nationalparker eller til at nyde de mange musikfestivaler, der ligger spredt langs kysten.

Bemærk, at månederne fra november til april bringer regn i nordlige vestkystbyer som Seattle, Portland og San Francisco, hvilket kan lægge en dæmper på dit humør. I mellemtiden er San Diego og Los Angeles næsten altid et godt bud for dem, der ikke sætter pris på en god byge.

Med andre ord er intet tidspunkt et dårligt tidspunkt at besøge USA’s vestkyst på!

backpacking USA - beach santa monica

Santa Monica

📷: Gerson Repreza

Bedste tidspunkt at besøge USA’s østkyst

Det samme kan ikke helt siges om østkysten. Medmindre du er vild med at føle, at du bor i en kummefryser, er månederne december til marts IKKE det bedste tidspunkt at besøge USA’s østkyst. Faktisk er de nordlige byer på grænsen til det elendige i de måneder.

I stedet er det bedst at besøge USA’s østlige kystbyer i de varmere måneder fra april til oktober. Inden for det interval er de absolut bedste måneder at besøge USA’s østkyst nok enten juni, efter at regnen har lagt sig, men før sommervarmen sætter ind, eller september, når efteråret ruller ind og lyser byerne op med et skue af skiftende løv.

Og apropos planter, så er det bedste tidspunkt at besøge hovedstaden Washington D.C. i begyndelsen af april, når byens kirsebærblomster blomstrer og får National Mall til at ligne en scene fra et eventyr.

Hvad nu, hvis du gerne vil besøge den amerikanske østkyst, og vinteren er den eneste tid, du har?

Fortvivl ikke; du har stadig muligheder. Miami er en vidunderlig destination med godt vejr om vinteren. Eller du kan besøge Orlando og tage en tur i Disneyworld. Du kan også udforske de sydlige kystbyer Savannah og Charleston, som er meget behagelige i disse måneder. Selv Washington D.C. er udholdelig om vinteren, især når man tænker på, at mange af de bedste aktiviteter foregår indendørs.

backpacking usa - Washington, D.C.

Washington, D.C.

📷: Sarah Farrante Goodrich

Bedste tidspunkt at besøge Amerika for at dyrke sport

Okay, så lige nu tænker nogle af jer sikkert: “Dude, du har talt meget om byerne, men jeg vil gerne op på et bjerg/en sø/en bølge/en sti!”

Bare rolig, jeg har styr på det!

Skiløb

De fleste amerikanske pister har den bedste puddersne fra januar til marts, men i nogle dele af Colorado og Utah kan du finde snekaninerne ude at slikke sol så sent som i maj eller endda juni!

Cykling

Hvad med det bedste tidspunkt at komme tilbage til naturen med lidt vandring eller cykling gennem bjergene? Det varierer fra region til region, men de varmere måneder fra juni til august er nok det bedste tidspunkt, især i større højder.

Rafting på hvidt vand

Dette gøres bedst lige efter, at sneen er smeltet af bjergene, i det sene forår og den tidlige sommer.

Maratonløb

Du kan finde et løb når som helst på året, men højsæsonen er om foråret og efteråret.

Bjergbestigning

Det afhænger meget af stedet, men klatresæsonen topper (kan du se, hvad jeg gjorde?) om sommeren, når det er varmest i højderne.

Kajaksejlads

Hvis du er en seriøs kajakroer, skal du besøge stedet i maj eller juni, når strømfaldene er på deres højeste. Hvis du vil have en mere afslappet oplevelse, kan du prøve det senere på sommeren.

Surfing

Du kan finde solid surfing på alle tider af året i det sydlige Californien eller på Hawaii, men november til april byder på noget af den bedste tid på bølgerne.

backpacking USA - Newport Beach, California

Newport Beach, Californien

📷: Austin Neill

Okay, så vi har dækket dig ind, når det gælder udendørs- og eventyrsport. Men hvad nu, hvis du er mere tilskuer end deltager?

Amerika elsker sport, og der er masser at se på året rundt. Vintrene er gode til at se professionel basketball og college-basketball, som når et crescendo, når hele landet bliver opslugt af college-turneringen March Madness (husk at udfylde din bracket … det er en ting).

Forår og sommer er baseball-sæson. At snuppe en øl og en pose peanuts og tage på stadion er stadig USA’s yndlingsbeskæftigelse.

I september håber jeg, at du er klar til lidt god, gammel amerikansk fodbold, for om efteråret bliver hele landet revet med hver weekend, når colleges og professionelle kaster med grisehuden. College-kampene er typisk om lørdagen, mens de professionelle tager over om søndagen.

Apropos, her er et tip til dig: Kom før kampen, tag en pakke øl med (kun hvis du er over 21, selvfølgelig … USA’s alkohollove er noget møg), og deltag i tailgating-festlighederne på stadionets parkeringsplads!

Visumkrav i USA

USA er måske nok en nation af immigranter, men en bølge af nativistiske politiske følelser har desværre for nylig skyllet ind over landet, hvilket har ført til en fortsat stramning af USA’s visumkrav. Alligevel er det muligt for mange af de backpackere, der besøger USA, at komme ind i landet med meget lidt besvær.

Sagen er den, at hvor let det er at få et visum til USA, afhænger af to ting: hvilket land du kommer fra, og hvor længe du har tænkt dig at blive (se dette kort for at få en fornemmelse af, hvor ofte der gives afslag på visum til borgere af forskellige nationaliteter).

Du bør helt sikkert undersøge kravene til din nationalitet i detaljer, men vi vil hurtigt gennemgå nogle af de mest almindelige situationer, så du kan komme i gang:

Amerikansk turistvisum

Medmindre du falder ind under Visa Waiver-programmet, som diskuteres nedenfor (som gælder for borgere i mange udviklede lande), skal du have et turistvisum i kategori B-2 for at besøge USA på din backpacking-tur.

Selvom de nøjagtige trin og regler vil variere fra land til land og konsulat til konsulat, skal du generelt udfylde en onlineformular, booke et interview på din lokale ambassade eller konsulat og betale et visumgebyr. Sørg for at ansøge i god tid, da der kan være ventetid. Typisk er B-2-visa gyldige i seks måneder, men det afhænger af situationen. For mere information om din specifikke situation kan du besøge det amerikanske udenrigsministeriums hjemmeside.

backpacking USA - New York

New York

📷: José Francisco Rago

Amerikansk visumfritagelsesprogram / ESTA (elektronisk system til rejsetilladelse)

Borgere fra visse lande kan rejse til USA uden visum, så længe de får en elektronisk tilladelse inden rejsen.

Listen over 38 lande, der i øjeblikket er inkluderet i ESTA Visa Waiver Program, omfatter primært europæiske lande (herunder Storbritannien) samt Japan, Singapore, Sydkorea, New Zealand, Australien og en lille liste over andre nationaliteter.

Du kan læse mere og ansøge online via ESTA’s hjemmeside. Programmet giver de berettigede mulighed for at få elektronisk tilladelse til at besøge USA i forbindelse med forretning eller turisme i op til 90 dage. Du skal muligvis fremvise bevis for videre rejse inden for de 90 dage.

Visumfri rejser for canadiere

Vent, hvad nu hvis du er fra Canada?

Du behøver ikke et visum for at rejse rundt i USA!

Med en håndfuld undtagelser, der mest gælder for embedsmænd og personer med en kriminel fortid, er canadiere generelt velkomne til at rejse rundt i USA uden visum eller forhåndsgodkendelse.

Rejser rundt i USA

Kan du huske, at jeg nævnte, at USA er lige så stort som hele det europæiske kontinent?

Ja, det betyder, at du ikke bare kan suse fra New York City til Grand Canyon til Miami uden lidt planlægning. Afstandene mellem de forskellige steder er utroligt store, og landets største attraktioner er spredt over tusindvis af kilometer.

Her er de bedste måder at komme rundt i USA på:

Fly

Det er svært at rejse rundt i USA med rygsæk uden at skulle betale for en indenrigsflyvning eller to. Landet er bare så gigantisk, at flyrejser næsten altid er den mest bekvemme måde at komme mellem to givne punkter.

Men her er den gode nyhed: USA har et førsteklasses flynetværk med over 87.000 fly i luften hver eneste dag!

Og det bedste er, at lavprisselskaber som Spirit og Southwest har tvunget de store til at konkurrere på prisen, hvilket betyder, at en flyvetur eller to ikke behøver at sprænge banken – selv ikke for backpackere som os!

For at få de bedste tilbud på flyrejser går jeg som regel direkte til Google Flights. Men jeg sørger også for at tjekke Southwest’s hjemmeside, da det er det eneste sted, du kan finde deres priser.

Du skal undgå en begynderfejl, som mange backpackere begår, når de rejser i USA: at glemme alt om tasker! Selv håndbagage koster i stigende grad 30 USD pr. flyvning, så husk at tage højde for det, når du køber din flyrejse (eller book gennem Southwest, som lader tasker flyve gratis). Sørg for at bestille dine tasker på forhånd, da det kan medføre store ekstragebyrer at vente med at betale i lufthavnen.

Her er nogle rejsehacks til at få nogle billigere flyrejser!

backpacking USA - O'Hare International Airport, Chicago

O’Hare Internationale Lufthavn, Chicago

📷: Paul Bienek

Jernbane – Amtrak

Hør her, jeg vil ikke lyve for dig: Hvis du kommer fra Europa, Japan eller stort set alle andre steder i verden med pålidelig landsdækkende togdrift, vil du blive alvorligt skuffet over jernbanenettet i USA.

For de fleste backpackere, der rejser i USA, er der stort set kun to situationer, hvor man ønsker at bruge Amtrak, USA’s nationale passagertogselskab:

Den nordøstlige korridor

Hvis du rejser mellem Boston, New York, Philadelphia og Washington D.C., er der en rimelig respektabel Amtrak-linje, der kan få dig mellem byerne. Der er også en håndfuld regionale jernbanenetværk, der kan være nyttige, især ind og ud af New York City.

Naturskønne tog

Den eneste anden grund til, at jeg helt ærligt vil anbefale at tage et tog, er, hvis du bare er betaget af tanken om at se ravgule bølger af korn passere forbi dit vindue, mens du langsomt pløjer dig gennem landet. Der er noget romantisk ved tog, men gør dig bare klar til nogle meget lange rejsetider!

Hvis du ender med at tage Amtrak i USA, kan jeg varmt anbefale, at du køber dine billetter i god tid. Priserne er meget højere, end du måske forventer (desværre har Amtrak for nylig afskaffet sit rabatprogram for studerende), men de bedste tilbud får de, der er tidligt ude.

backpacking USA - amtrak

AMTRAK-udsigter

📷: Mike Petrucci

At leje en bil

Amerikanerne elsker virkelig deres biler. Uden for de større byområder (hvor samkørselstjenester som Uber og Lyft har vundet indpas) ejer de fleste amerikanere en bil eller har adgang til en bil. Landet har et vidtstrakt interstate-netværk, der gør bilture til en ideel måde at se USA på.

Her er en kort oversigt over, hvad du har brug for at vide om at leje en bil i USA:

Kørekort

Færdselsreglerne i USA dikteres af de enkelte delstater. I øjeblikket anerkender alle stater de fleste internationale kørekort. Så længe dit kørekort er forståeligt for en engelsktalende, bør du kunne leje en bil uden problemer. Hvis det ikke er tilfældet, foreslår vi, at du får et internationalt kørekort, inden du rejser hjemmefra (bemærk, at du ikke kan få det, når du er i USA).

Omkostninger og forsikring

Afhængigt af hvilken type bil du ønsker at leje, kan du ofte finde en så billig bil som $20/dag. Bare vær sikker på, at du har en forsikring, der dækker skader på udlejningsbilen (kaldet “CDW”-forsikring), samt en ansvarsforsikring for tredjepart og dækning af dine egne udgifter til akut lægehjælp. Det er også tilrådeligt at sørge for, at du har en form for vejhjælpsdækning. Med så mange køretøjer på vejene er sammenstød og nedbrud en uheldig del af livet.

Aldersgrænser

Der er masser af biludlejning i USA, men der er et stort problem, som påvirker mange backpackere, der rejser i USA: aldersgrænser. Meget få, hvis overhovedet nogen, biludlejningsfirmaer vil leje ud til bilister under 21 år (de primære undtagelser er staterne Michigan og New York, hvor 18-årige kan leje). Men selv hvis du kan få fat i en bil, vil de fleste biludlejningsfirmaer opkræve et tillæg for bilister under 25 år. Et af de få tricks til at omgå disse gebyrer er at melde sig ind i AAA før rejsen og så leje hos Hertz, som giver afkald på gebyret for personer under 25 år for AAA-medlemmer.

Kør til højre

I USA, ligesom i det meste af Europa og Latinamerika, kører man i højre side af vejen.

backpacking USA - Road trippin' in Moab

Road trippin’ i Moab

📷: Dino Reichmuth

Alkohol

Spirituskørsel er et alvorligt problem i USA, og straffen for at køre i påvirket tilstand kan være hård. Hvis du planlægger at køre, er det bedst ikke at drikke.

Alt i alt, hvis du kan få fat i en bil til en overkommelig pris, er kørsel en fremragende måde at rejse rundt i USA på.

Bus

USA har et middelmådigt busnetværk, hvor den landsdækkende service primært leveres af Greyhound (selvom der er andre regionale udbydere).

Problemet med at tage bussen i USA?

Det tager lang tid at komme frem, og besparelserne er ofte ikke så store sammenlignet med en lejebil eller et fly.

Der er undtagelser fra denne generelle regel. Især er lavprisselskaber som MegaBus og BoltBus dukket op for at betjene korridoren Washington D.C. – New York – Boston. De tilbyder nye, komfortable busser med faciliteter som WiFi og toiletter om bord.

Der tilbydes i stigende grad lignende tjenester mellem Los Angeles og San Francisco. Men hvorfor skulle man som backpacker have lyst til at proppe sig ind i en bus og gå glip af en af verdens bedste road trips?

Budgetrejser i USA

Her er den hårde virkelighed, når man rejser med rygsæk i USA:

Det er ikke billigt.

Bortset fra Australien og nogle få europæiske lande er USA generelt en af de dyreste destinationer på planeten. Så hvad skal en backpacker gøre for at rejse på budget i USA?

For det første skal man bo på hostels (mere om det senere). For det andet kan man spare på maden ved at lave sine egne måltider. Tage på road trips og besøge gratis offentlige steder for at skære ned på aktivitetsomkostningerne!

Backpacking USA - New York road

New York

📷: Anubhav Saxena

Gennemsnitlig pris for et måltid i USA

At spise er helt sikkert et område, hvor man kan spare nogle penge med et par tricks, når man rejser med rygsæk i USA. Nøglen er at lave så meget af din egen mad som muligt (brug vandrerhjemmenes køkkener!) og at vælge billige take-out-muligheder frem for rigtige restaurantmåltider.

Priserne varierer meget fra region til region, men her er en grov guide til, hvad man kan forvente, at et måltid i USA i gennemsnit koster for en person (uden drikkevarer):

 • Tilberedt måltid i et hostelkøkken: $4 til $8.
 • Fastfood-måltid: $6 til $11.
 • Billigt restaurantmåltid / takeaway: 8 til 15 dollars.
 • Restaurant med bordservering: $15 til $20 og opefter.

Du kan også spare lidt penge ved at finde et hostel, der tilbyder inkluderet morgenmad.

Drikkepenge: Husk, at det er kutyme at give mindst 15% i drikkepenge, og ofte mere som 18-20%, til enhver restaurant, der inkluderer bordservering. I USA er det ikke helt valgfrit at give drikkepenge, og det er meget ilde set ikke at give drikkepenge eller at give drikkepenge under dette beløb.

Alkohol: Med hensyn til alkohol skal du være opmærksom på, at aldersgrænsen i USA er 21 år, og at den håndhæves strengt. Det er surt, jeg ved det. Men hvis du er gammel nok til at drikke, skal du være forberedt på at åbne tegnebogen: Selv en happy hour-øl på en bar koster ofte 5 dollars eller mere.

Road Trip på tværs af Amerika koster

En roadtrip i USA er ikke bare en af de bedste måder at opleve alt det, som Uncle Sam har at byde på: Det er også en god måde at se landet på et budget!

Omkostningerne ved et road trip kan løbe op, hvis man skal betale det hele selv, men det er det gode ved road trips: De er bedst, når man er sammen med sine venner! Så tag tre eller fire venner med, som I kan dele regningen med (hvis du ikke har dem med, så mød dem på et hostel), og pludselig bliver det en meget økonomisk måde at udforske landet på.

backpacking USA - miami road trip across america

Miami

📷: Andras Vas

Biludlejning

En envejs lejebil fra østkysten til vestkysten koster typisk 50-100 dollars om dagen, plus forsikring, depositum og gebyrer for unge chauffører. Du kan selvfølgelig reducere disse omkostninger dramatisk, hvis du kan finde nogen, der har deres egen bil, som vil køre med dig (Facebook-grupper og opslagstavler på vandrerhjem er et godt sted at lede). Til lange bilture med en gruppe kan det endda ofte være økonomisk at købe en brugt bil og sælge den videre, når turen er slut.

Brændstof

Benzinpriserne svinger voldsomt i USA og varierer fra region til region (de er typisk billigere i midten af landet). Med de nuværende priser på omkring $3 pr. gallon, og forudsat at din bil kører mindst 30 miles pr. gallon, vil en tur fra New York til Californien koste dig mindst $300 i brændstofudgifter.

Parkering

Parkering kan være dyrt i byerne, men er ofte gratis uden for dem. Regn med at betale en parkeringsafgift her og der, men prøv at holde omkostningerne på et minimum ved at finde et hostel, der tilbyder gratis parkering, eller ved at lade bilen stå uden for byen.

Bompenge

USA har et virkelig solidt interstate-netværk med kun en håndfuld betalingsveje at bekymre sig om. Du kan bruge en app som Waze til at undgå de fleste af dem.

Lægger man det hele sammen, kommer man nemt op på faste udgifter på 125 dollars om dagen, før overnatning og måltider er regnet med. Men hvis du deler det med fire venner, virker 31,25 dollars pr. dag meget mere rimeligt, ikke?

Et rejsehack til at reducere omkostningerne på en road trip tværs over Amerika er at se på tilbud om flytning af biler og autocampere. De kan være svære at finde, men hvis du kan finde ud af det, kan du måske endda blive betalt for at køre tværs over Amerika!

Indkvartering i USA

At finde et sted at sove er en af de dyreste dele af enhver rejse i USA. Heldigvis er der et nemt trick til at spare penge på overnatning i USA, som enhver backpacker, der er sit salt værd, allerede kender:

Bo på hostels!

Mange synes at glemme, at USA har nogle af de mest fantastiske hostels i verden. Der er for mange fantastiske hostels i USA til at tælle, men her er et par eksempler på nogle af de fantastiske hostels, du kan bo på, mens du backpacker i USA:

Freehand – Los Angeles, Californien

Du vil elske den store pool på tagterrassen, de rummelige værelser og stedets bar og fitnesscenter. Hvem siger, at man skal gå på kompromis med bekvemmelighederne for at bo på et hostel?

backpacking usa - Freehand Los Angeles

Freehand Los Angeles

Harlem YMCA – New York, New York

Ud over den fantastiske beliggenhed i det historiske Harlem-kvarter, vil du elske den opvarmede swimmingpool, saunaen og vægtrummet.

Green Tortoise – Seattle, Washington

Dette hostel ligger tæt på det berømte Pike Place Market og arrangerer events hver aften, så du kan få nye venner og udforske det bedste, Seattle har at byde på.

Miami Beach International Hostel – Miami, Florida

Miami er en by, der er kendt for sit natteliv, så du skal vælge et hostel med en stemning, der passer til. Seriøst, dette hostel kan meget vel være et af de mest sociale steder i verden.

Hostel Fish – Denver, Colorado

Fuld afsløring: Jeg er forudindtaget, fordi det er min hjemby. Men dette hostel er virkelig sejt! For det første ligger det på toppen af et tidligere bordel, der er blevet til en smugkro/musiksted. Tilføj organiserede pubcrawls, bløde senge og en balkon, og du kan begynde at se, hvorfor jeg synes, det er så fantastisk.

backpacking USA - hostel fish

Vandrehjemmet Fish

USA Hostels Ocean Beach – San Diego, Californien

En regnbuebeklædt bygning kun to gader fra stranden er det perfekte sted at slå sig ned efter en lang dag med bølger eller afslapning i solen.

Som enhver backpacker vil fortælle dig, er det at bo på hostels en af de bedste måder at rejse på et budget og få venner på. Selv på dyre destinationer som New York City kan man ofte finde en seng på en sovesal for så lidt som 45 USD pr. nat.

Sammenlign flere hostels i USA

Rejseplan for USA

Noget af det sværeste ved at organisere en rejse med rygsæk i USA er at lægge en rejseplan. Størrelsen betyder, at der bare er for meget at vælge imellem!

Bare rolig, vi har sammensat nogle eksempler på rejseplaner, der passer til længden og stilen på din rejse, så du ikke behøver at stresse!

Her er et par tips til at lægge en rejseplan for USA:

Accepter, at du ikke kan se det hele på én rejse

Prøv at fokusere på en bestemt region eller nogle få højdepunkter, som er vigtige for dig, i stedet for at forsøge at nå for meget. Du har ikke lyst til at tilbringe hele din backpackingrejse i USA i transit!

backpacking USA - group sunset

📷: Jed Villejo

Overvej at bevare en smule fleksibilitet

Man ved aldrig, hvilke fremtidige venner man kan møde til morgenmaden på vandrerhjemmet. Hvis du allerede har lagt dig fast på dine planer, kan du måske ikke tage med dem på den fede udflugt, de lige har inviteret dig på.

Send en e-mail til dit hostel på forhånd for at få råd om aktiviteter

Mange arrangerer grupperejser til større steder, og selv dem, der ikke gør, er ofte glade for at give nyttige lokale råd, som du måske ikke kan finde på internettet.

Roadtrips i USA

Med 6,6 millioner kilometer veje at vælge imellem (flest i verden) er USA et land, der bare tigger om et road trip!

Her er et par eksempler på ruter, så du kan komme i gang:

Det bedste fra Vesten

Påkrævet tid: 2-3 uger

Start: San Francisco

Slut: San Francisco

Start din rejse med at se morgentågen rulle tilbage over Golden Gate Bridge lige uden for HI Marin Headlands-hostellets fantastiske beliggenhed.

Derefter kører du vestpå og stopper en dag eller tre i enten Yosemite National Park eller Death Valley National Park på din vej til Las Vegas. Gem lidt ekstra mønter til pokerbordene ved at bo på Sin City Hostel, det eneste hostel på den berømte Las Vegas-strip. Husk, hvad der sker i Vegas… ja, du kender rutinen..

På vej ud af byen kan du svinge forbi den enorme Hoover-dæmning og derefter køre lige ud til Grand Canyon National Park. Hvis du ikke har råd til en dyr overnatning i parken og ikke vil campere, kan du overveje at slå dig ned lige uden for South Rim i Williams, Arizona, på Grand Canyon Hostel.

Efter Grand Canyon kan du køre tilbage mod vest for at se den berømte Antelope Canyon, hvor du kan tage nogle fantastiske billeder til din Instagram-profil.

Derfra er der en lang køretur til Los Angeles, hvor du kan bruge et par dage på at se stjernerne på Hollywood Walk of Fame, cykle op og ned ad den ikoniske Venice Beach og vandre rundt på det fascinerende J. Paul Getty Museum. Slå dig ned på Banana Bungalow West Hollywood, hvor du kan parkere din bil gratis og nyde den medfølgende grill under en hostelbar med stråtag.

Hvis du ikke har så meget tid, kan du afslutte din tur her. Men hvis du har tid, vil du helt sikkert gerne tilbage til San Francisco ad California Coastal Highway. Det er ikke den hurtigste vej dertil, men det er en af de mest naturskønne køreture i hele verden!

backpacking USA - grand canyon

Grand Canyon

📷: @travellemming

Route 66

Påkrævet tid: 2 uger

Startpunkt: Chicago

Slutpunkt: Los Angeles

Dette var en af de første motorveje i det amerikanske interstate-system og er helt sikkert den mest ikoniske. Den oprindelige motorvej er blevet nedlagt, men det er stadig muligt at køre ruten langs den nyere tilstødende interstate.

Start i Chicago, hvor du kan hvile ud på det klassiske sted Freehand Chicago fra forbudstiden og tanke op med deep dish pizza, før du kører gennem de midtvestlige stater Illinois og Missouri. Nyd malt shakes fra diners undervejs, og se det berømte Americana-kitsch, der pryder ruten. Gå ikke glip af Fantastic Caverns i Missouri, som engang husede en smugkro!

Dernæst skal du spænde selen til en lang strækning på åben landevej i Oklahoma og Texas (jeg håber, du har en episk playliste i kø!). For at bryde turen op kan du besøge den gigantiske blåhval i Catoosa, Oklahoma, eller den bizarre kunstinstallation Cadillac Ranch i Texas.

På vej gennem New Mexico kan du overnatte og hvile dig på Mother Road Hostel i Albuquerque. Hvis du er på gennemrejse om efteråret, så prøv at time det, så du kan nyde synet af Albuquerque International Balloon Fiesta, hvor over 500 varmluftballoner stiger til vejrs hver morgen.

Ruten går derefter gennem Arizona, hvor du bør overveje at køre en lille omvej for at se Grand Canyon National Park. Sæt lidt ekstra tid af, og tag måske på en vandretur med overnatning i kløftens bassin.

Derfra går den sidste strækning til Los Angeles, hvor du kan slappe af i poolen på taget af et andet fantastisk Freehand-hostel, Freehand Los Angeles.

backpacking USA - freehand los angeles

Los Angeles

📷: Jack Finnigan

Den store løkke

Nødvendig tid: 8-15 uger

Startpunkt: Washington, D.C.

Slutpunkt: New York

Forsigtig: Denne rute er ikke for sarte sjæle! Du får brug for masser af tid til at komme rundt om hele landet, for ikke at nævne nogle seriøse melodier til at fordrive tiden med!

Start i landets hovedstad, Washington D.C., hvor du kan bruge flere dage på at gennemse den utrolige samling på Smithsonian Museum og slappe af med en picnic på National Mall. Du kan bo på det højt vurderede Duo Housing DC, som føles mere som et hjem end et hostel.

Kør sydpå langs Atlanterhavskysten, og stop for at besøge de historiske byer Charleston i South Carolina og Savannah i Georgia. Dernæst kan du opleve Mickey Mouse i Orlando, Florida, hvor Disney’s Magic Kingdom ligger. Derefter er det tid til strand og fest i Miami, Florida, hvor vi bor på det fantastiske SoBe Hostel & Bar i Miamis berømte South Beach. Hvis du er mere til natur, kan du sejle ud med en båd og udforske den utrolige Everglades National Park (pas på alligatorerne!).

Tag tilbage nordpå gennem Florida og langs Golfkysten for at tjekke det franske kvarter i New Orleans. Hvis du har tid og har alderen til at drikke, så planlæg et stop ved Florida-Alabama-linjen for at gå ud på den berømte Flora-Bama waterfront bar, som er hjemsted for nogle af de mest episke fester i Sydstaterne.

Fra New Orleans skal du gøre dig klar til en lang køretur gennem den enorme stat Texas (den er dobbelt så stor som Tyskland!). Stop i Austin, en by, hvis motto er “Keep Austin Weird”, og som er et paradis for kunstneriske typer. Hvis du vil have en unik oplevelse, kan du bo på Firehouse Hostel, som ligger i en brandstation, der blev bygget i 1885.

Den næste del af rejsen fører dig gennem det amerikanske sydvest, hvor du er forkælet med de forskellige nationalparker, der tilbydes. Du vil helt sikkert gerne besøge Grand Canyon, og sandsynligvis enten Antelope Canyon, Zion National Park eller begge.

I løbet af den næste uge eller to kan du tilbringe et par dage i Las Vegas, udforske gaderne og strandene i Los Angeles og derefter følge California Coastal Highway nordpå til San Francisco, hvor du kan tjekke de daglige arrangementer, der tilbydes på USA Hostels San Francisco.

Det er på dette tidspunkt af rejsen, at du får lyst til at tage vandrestøvlerne på, for vejen forude byder på masser af natur. Fra de gigantiske træer i Redwoods National Park til den fantastiske kombination af sø og vulkan i Crater Lake National Park – der er masser af grønt at se på undervejs.

Du får en kort byferie i Seattle, hvor du kan besøge det berømte Pike Place Market og se den oprindelige Starbuck’s-lokation. Fra Seattle er det tid til den lange tur tilbage mod øst. Sørg for at indbygge masser af tid til at udforske landets mest berømte nationalpark: Yellowstone!

Når du har fået nok af naturen, tager du sydpå for at tilbringe et par dage i Mile High City, Denver, Colorado. Nyd håndværksøl i baren på Fish Hostel, se en koncert på det berømte Red Rocks Amphitheatre, og kom helt ned i gear inden den lange køretur over de store sletter.

Stop i Kansas City for at spise barbeque på vej til Freehand Chicago, en bygning fra 1920’erne, der er blevet til et førsteklasses hostel.

Hvis du har tid, kan du tage en dukkert i Lake Michigan, inden du kører tværs gennem det amerikanske Midtvesten på vej til Philadelphia, hvor du kan lære alt om USA’s fødsel og selvfølgelig se den berømte Liberty Bell.

Du er næsten færdig, så smid bilen og hop på et tog til New York City for at udforske The Big Apple. Vi har gemt det bedste stop til sidst, for hvis vi var startet i det, der uden tvivl er verdens største by, var du måske aldrig taget af sted!

backpacking USA - new York skyline

New York

📷: @travellemming

Nationalparker

USA er hjemsted for nogle virkelig utrolige nationalparker, der dækker over 210.000 kvadratkilometer. For at sætte det i perspektiv, så er det kun en anelse mindre end hele Storbritannien!

Ingen backpacking-tur i USA ville være komplet uden et besøg i mindst en eller to nationalparker. Du kan finde dem i næsten alle hjørner af landet, men den største koncentration findes i det amerikanske vesten, som er det bedste sted at sammensætte en rejseplan for USA, hvis du vil fokusere på at besøge så mange nationalparker som muligt.

Vi kan ikke yde alle 60 nationalparker retfærdighed i én artikel, men stol på os, når vi siger, at de alle er et besøg værd, hvis du er i området. Et årskort til 80 dollars giver dig adgang til dem alle (sikke et røverkøb, ikke?).

Her er nogle forslag til ruter, der giver dig mulighed for at opleve nogle af de bedste nationalparker i USA:

Grønne områder og gletsjere (10 dage)

Dag 1-2

Start din rejse i Seattle, Washington, med en kop kaffe på den originale Starbucks. Kør derefter vestpå og gør et hurtigt stop ved North Cascades National Park, hvor den undvigende grå ulv smyger sig rundt i skyggen af fantastiske nåletræer.

Dag 3-5

Tag til Montana for at udforske Glacier National Park. Med over 700 km vandrestier er denne park et af de bedste steder at fortabe sig i naturen (ikke bogstaveligt talt!). Bare sørg for at pakke en bjørnespray, så du ikke støder på en grizzlybjørn!

Dag 5-10

Nu kommer hovedbegivenheden: Yellowstone National Park. Yellowstone er alle nationalparkers bedstefar, og dens afsides beliggenhed i Wyoming betyder, at du skal planlægge i god tid for at komme hertil, men det er alle anstrengelserne værd. Fra fantastiske kløfter til intense gejsere til frodige skove og utrolige varme kilder – dette er et af de smukkeste steder på hele planeten.

backpacking USA - Yellowstone National Park

Yellowstone Nationalpark

📷: Romain De Moor

Det store Sydvest (10 dage)

Dag 1-3

Start i Los Angeles og kør til den nærliggende Joshua Tree National Park, en af de mest populære nationalparker for instagrammere (hvad andet kan man forvente af det sydlige Californien?). Slap af et par dage i ørkenen, og begiv dig så ud på en lang dags kørsel, der ender med en fantastisk belønning på din næste destination.

Dag 4-7

Du har sikkert hørt om den her: Grand Canyon National Park. Tag til South Rim for at få den bedste udsigt over Canyon året rundt. Du får helt sikkert lyst til at stå op og se solopgangen.

Dag 8-10

Afslut din rejse i en anden park, der vil lyse op på din Instagram-profil, Zion National Park. Zion National Park ligger i det sydvestlige Utah og er et hit på de sociale medier på grund af sine rødlige sandstensformationer. Gå ikke glip af den ikoniske udsigt fra Angel’s Landing.

backpacking usa - Zion National Park

Zion Nationalpark

📷: Tom Gainor

Andre muligheder

Der er så mange andre nationalparker at vælge imellem, at uanset hvilken del af landet du befinder dig i, vil du have nogle utrolige muligheder. Her er nogle andre favoritter, som du kan drysse ind i din backpacking-rute i USA:

Acadia National Park

Acadia National Park i Maine er den ældste nationalpark i det østlige USA og er en af de mest tilgængelige nationalparker, hvis du skal backpacke langs USA’s østkyst.

Mammoth Cave National Park

Kentucky er ikke kun berømt for bourbon: Det er også hjemsted for den længste grotte i hele verden! Selv om over 350 miles af grotten er blevet udforsket, er der stadig mange flere tilbage, og ingen ved faktisk præcis, hvor lang den er.

Rocky Mountain National Park

Hvis du har mulighed for at besøge denne park i Colorado om efteråret, kan du se frem til en rigtig oplevelse: Bjergsiderne lyser langsomt op, mens aspetræernes blade skifter fra grøn til guld og rød.

backpacking USA - Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park

📷: @travellemming

Redwood National Park

Selve parken er måske ikke den største, men det er træerne til gengæld! Denne park ligger i det nordlige Californien og er hjemsted for de højeste træarter på planeten.

Everglades Nationalpark

Den ene halvdel af Floridas sydspids hører til den travle by Miami. Men den anden halvdel er et enormt sumpområde fyldt med et utroligt dyreliv. Tag på en airboat-tur, og prøv at få øje på alligatorer.

Hawai’i vulkanernes nationalpark

Du kan garanteret gætte, hvad hovedattraktionen i denne park på Hawaiis store ø er, ikke? Vulkaner, selvfølgelig! Efter et massivt vulkanudbrud, der lukkede parken hele sommeren 2018, er parken endelig åben for besøgende igen.

Yosemite nationalpark

Yosemite National Park er berømt for sine gigantiske sequoia-træer og utrolige udsigter og er et yndet sommerudflugtsmål for californiere, der ønsker at flygte fra byen.

backpacking USA - Yosemite National Park

Yosemite Nationalpark

📷: Christian Vasile

Katmai National Park

Denne afsidesliggende park i Alaska er hjemsted for en enorm koncentration af brune bjørne, som du kan se æde laks på sikker(ere) afstand.

Tro det eller ej, men denne liste kradser kun i overfladen af de utrolige nationalparker, der findes i USA! Så køb dit årskort, pak nogle snacks, og gør dig klar til dit livs eventyr.

Vestkysten

Der er en grund til, at Californien er den mest befolkede stat i USA. Mellem det milde vejr året rundt, den afslappede stemning og den fantastiske natur er der så mange grunde til at drømme om Californien.

Her er en (ikke så) lille hemmelighed: Der er masser at se på den amerikanske vestkyst ud over Californien! Fra de fantastiske skove i Oregon til de funky gader i Seattle – du må ikke glemme nabostaterne mod nord. Og selvom du skal bruge et fly for at komme dertil, byder Alaska eller Hawaii også på nogle overjordiske oplevelser, som du bare ikke kan få på fastlandet.

Så her er uden videre en episk 21-dages rejseplan, der tager dig med til nogle af de bedste steder på Amerikas vestkyst:

Dag 1-2: San Diego

Så er der surf! Grib dit bræt og fang nogle bølger, mens du nyder en af de mest solrige byer i USA under dit ophold på USA Hostels Ocean Beach (tjek regnbuen udvendigt!). Eller hvis du ikke er til surfing, kan du nyde nogle af de bedste håndværksbryg, USA har at byde på.

Dag 3-5: Los Angeles

Du har altid vidst, at du var bestemt til at blive en stjerne, og du kan føle dig som en på Walk of Fame Hollywood Hostel. Når du ikke kigger dig over skulderen for at se, om det virkelig er Jennifer Lawrence, der står bag dig i kaffekøen (hint: det er det ikke … JLaw venter ikke på nogen), kan du tage til Santa Monica for at slentre langs molen eller tage på en dagstur for at tjekke strandstemningen i Malibu.

Dag 6: Kanaløerne

Du finder nok ikke dette stop på din typiske rejseplan for USA’s vestkyst, men du er her ikke, fordi du er den typiske slags. Kanaløerne, der er kendt som “Nordamerikas Galapagos”, er fantastiske klumper af natur lige ud for Stillehavskysten fra Santa Barbara. Du skal booke bådturen hertil i god tid, da der er udsolgt.

Dag 7-9: Road Trip!

Ingen rejse på USA’s vestkyst ville være komplet uden at køre ad California Coastal Highway, en naturskøn rute, der giver dig nogle af de mest utrolige panoramaer, du nogensinde vil se. Selvom du teknisk set kan gøre det på bare en dag, er det bedst at tage dig god tid og stoppe ved små strandbyer og naturlige vidundere som Big Sur State Park undervejs. Og gør det i en cabriolet, hvis du på en eller anden måde kan komme til det.

Dag 10-12: San Francisco

Hvis du kun kan besøge ét sted på USA’s vestkyst, skal det være San Francisco. Byen har en utrolig beliggenhed ved en bugt, som ikke kan sammenlignes med noget andet sted end Rio eller Hong Kong. Bo på Green Tortoise Hostel, hvor der er gratis fællesspisning tre gange om ugen. Få et par venner og lej nogle cykler for at udforske Golden Gate Bridge (det er turistet og overfyldt, men stadig fantastisk). Tag til Marin Headlands, hvor de lokale tager hen for at få den bedste udsigt over byen. Udforsk nogle af byens mange eklektiske kvarterer (gå ikke glip af Castro, epicentret for LGBT-verdenen, og Mission District, et historisk latino-kvarter med nogle af byens bedste madsteder). Og hvis du har lyst til noget lidt anderledes, kan du tage en dagstur ud til den berygtede ø Alcatraz.

backpacking USA - san francisco

San Francisco

📷: Sammy Schuckert

Dag 12-14: Yosemite National Park

Vestkysten består ikke kun af strande og byer, så flygt fra det hele ved at bruge et par dage på at vandre gennem sequoia-træerne og granitklipperne i Yosemite National Park. Sørg for at finde vej til Glacier Point for at få en helt fantastisk udsigt.

Dag 15-17: Portland, Oregon

Hop på et fly fra Sacramento, eller spænd sikkerhedsselen til den lange 11 timers køretur til Portland, USA’s foretrukne hipsterby. Hvil dig på Travelers House, et lille hyggeligt hostel, der ligger midt i nogle af byens bedste kvarterer. Brug formiddagen på at besøge Portland Japanese Garden, og eftermiddagen på byens mange kaffebarer, skæve butikker og håndværksbryggerier. Tag imod det sære ved Portland, og besøg Rose City Rollers, hvor du kan se byens roller derby-liga dyste.

Dag 18-21: Seattle, Washington

Vi startede denne rejse i en af de mest solrige byer i USA, og vi slutter den i en af de mest skyede. Men lad ikke vejret afskrække dig: Der er så meget at lave i Seattle, lige fra at udforske boderne på Pike Place Market til at vandre på stierne i Golden Gardens Park og tage en tur i den forladte underjordiske by, der ligger under Seattle (det er resterne af en brand i 1889). Hvis det er en regnvejrsdag, har du masser af museer at udforske: Seattle Art Museum, Museum of Pop Culture og Museum of Flight er favoritter. Åh, og du vil elske City Hostel Seattle, et renoveret hotel fra 1920’erne, der tidligere var vært for stjerner som Humphrey Bogart og Mae West.

Østkysten

Det fantastiske ved at backpacke på USA’s østkyst er, at det er muligt at sammensætte en rejseplan, der kan gennemføres helt uden bil (det kan man ikke sige om de fleste andre steder i landet). Desuden rummer østkysten så mange af de bedste steder at besøge og seværdigheder at se i USA!

Der er mange måder at gøre det på, men denne utrolige rejseplan giver dig mulighed for at opleve det bedste af østkysten på bare to uger med Amtrak (og du kan endda snige lidt strandtid ind til sidst, selvom det kræver en flyvetur):

Dag 1-2: Boston

Vores backpacking-rute langs USA’s østkyst starter i en af landets mest historiske byer, hvor du vil vågne op på det supersociale HI Boston. Mød et par venner, tag en pose peanuts og kiks med, og find nogle billige billetter til at se Red Sox spille en kamp på den berømte Fenway Park. En god gratis aktivitet i Boston er observationsdækket på Independence Wharf, hvor du kan få nogle af de bedste gratis udsigter i byen.

backpacking USA - Fenway Park, Boston

Fenway Park, Boston

Dag 3-5: New York City

Du har sikkert allerede en masse i tankerne om, hvad du vil lave i The Big Apple, ikke? Selvfølgelig kan du tage til toppen af Empire State Building, se lysene på Times Square, slappe af i Central Park og tage en tur til Frihedsgudinden; men der er så meget mere at udforske i denne by end de vigtigste steder. Brug en time på at vandre langs High Line, en halvanden kilometer lang højbane, der er blevet til en bypark. Se et show i Comedy Cellar, et berømt hul i væggen, hvor A-listerne stadig kigger forbi. Eller slentre bare rundt i West Village og nyd synet og lyden af verdens bedste by. Bo på The Local NYC og nyd den spektakulære udsigt over New Yorks skyline fra vandrerhjemmets fantastiske tagterrasse.

Dag 6-7: Philadelphia

Den store debat raser videre: Pat’s eller Geno’s? Disse to ikoniske Philly cheesesteak-butikker ligger overfor hinanden på den anden side af gaden. Men her er et tip: Mange lokale sværger faktisk til et mindre kendt sted, Jim’s på South Street. Når du alligevel ikke propper dig med sandwich, kan du besøge Independence Hall og lære om USA’s fødsel som nation, tjekke Franklin Institute for interaktiv videnskabelig udforskning eller løbe op ad “Rocky Steps” på Philadelphia Museum of Art. Du kan slå dig ned i centrum på Apple Hostels of Philadelphia.

Dag 8-10: Washington D.C.

En sand historie: Washington D.C. blev bygget på land, som Maryland og Virginia gav fra sig, efter at de oprindelige 13 kolonier ikke kunne blive enige om, hvem der skulle være vært for nationens hovedstad. I dag byder byen på masser af fantastiske hostels, der kæmper om at være vært for dig, men du kan ikke gå galt i byen med Highroads Hostel i det trendy Adams Morgan-kvarter. Uanset hvor du bor, skal du sætte mindst en hel dag af til at besøge de enorme Smithsonian-museer (Air and Space Museum er min personlige favorit) og se de mange monumenter, der ligger spredt rundt omkring i byen. Og ja, du kan teknisk set besøge Det Hvide Hus, men du skal kontakte din ambassade måneder i forvejen for at have en chance for at få en af de begrænsede pladser.

Dag 11-14: Miami

Du bliver sandsynligvis nødt til at booke et fly for at komme hertil, men anstrengelserne vil være det hele værd, når du sætter dig til rette i sandet på den verdensberømte South Beach. Miami er mest kendt for sin strand og sit natteliv, men der er også meget andet at lave her. Forlad stranden for at tjekke den urbane graffiti på Wynwood Walls eller gå på opdagelse i butikkerne på Bayside Market. Hvis du vil have den sidste seng på din backpacking-rute i USA, kan du tjekke ind på Bed & Drinks (men vær opmærksom på, at det måske er mere det sidste end det første!)

Backpacking USA - Miami

Miami

📷: @travellemming

Mad i Amerika

USA er et helt igennem multikulturelt samfund, og det ses tydeligt i det amerikanske køkken.

Fra libanesiske boder på gaden i New York til italienske pizzeriaer i Chicago og thailandske food trucks i San Francisco – noget af den bedste mad i USA er faktisk slet ikke amerikansk.

Når det er sagt, er der en håndfuld madvarer (de fleste af dem aldeles usunde), der har formået at etablere sig som en fast del af den amerikanske kultur:

Burgere

Amerikanerne elsker en god burger, som man traditionelt finder ved grillfester og tailgates. Næsten alle traditionelle amerikanske restauranter har en på menuen, og du kan finde alt fra billige fastfood-muligheder til femstjernede kreationer komplet med tilpassede toppings.

backpacking USA - food in america

Himlen på jorden

📷: Ashley Green

Hot Dogs

Disse rør af mystisk kød serveres normalt med ketchup, sennep og relish. Du kan traditionelt finde dem til boldspil og grillfester.

Pizza

Okay, den er måske ikke teknisk set fra USA, men pizza er nok det tætteste, man kommer på en universelt elsket spise i landet. Hvis du er på gennemrejse i Chicago, skal du prøve den dybstegte version for at få en særlig oplevelse.

Tacos

Endnu en spise, vi har lånt fra vores naboer mod syd, og nu om dage kan man finde en tacobod næsten overalt i USA.

Æbletærte

Der er en grund til, at man siger, at noget er “så amerikansk som æbletærte” Den søde dessert har dybe rødder i landet og kan findes til middage og højtidsfester over hele landet.

Barbeque-ribben

Du kan finde unikke regionale versioner af denne klassiske amerikanske ret. Texanerne synes at foretrække den sødere, mens den i Kansas City er lidt mere røget. Uanset hvor du er, vil det helt sikkert være et hit.

S’mores

Hvis du skal på camping, må du absolut lave s’mores! Alt andet ville være helt igennem uamerikansk. Bare rist nogle skumfiduser over et bål, og læg dem mellem nogle grahamskiks med en skive mælkechokolade. Det smager skønt!

backpacking USA - smores

Du vil altid have S’More

📷: Autumn Mott Rodeheaver

Regionale fødevarer

Fra krabbekager i Maryland til majsgrød i sydstaterne og muslingesuppe i New England – hver del af Amerika har sit eget foretrukne regionale køkken. Spørg rundt på vandrerhjemmet for at finde ud af, hvad de lokale gnaver på.

Ud over ovenstående helårsmad er der en amerikansk madtradition, der fortjener særlig omtale: Thanksgiving.

Thanksgiving finder sted i den sidste del af november og fejres altid på en torsdag, og det er en højtid, hvor familier samles over et stort festmåltid, ofte med en god portion football ved siden af. En kalkun er den vigtigste bestanddel af enhver Thanksgiving-middag, og tranebærsauce, græskartærte og kartoffelmos optræder også regelmæssigt.

Amerikansk kultur

Rejser man længe nok i USA, vil man opdage, at det i virkeligheden er et sammensurium af forskellige kulturer fra hele verden, der er syet sammen. Selvfølgelig har amerikanerne mange ting til fælles, men landet er så stort og har så mange indbyggere, at der er stor forskel på kulturen i f.eks. de dybe sydstater og på den californiske kyst.

Amerikanske værdier

USA oplever i øjeblikket en af sine mere politisk splittende epoker, så ethvert forsøg på at definere et unikt sæt amerikanske værdier er en smule vanskeligt. Når det er sagt, er der nogle ting, som ligger de fleste amerikanere meget på sinde. Det mest kendte er måske, at amerikanerne har en tendens til at værdsætte frihed, selv om de ikke kan blive enige om, hvad disse begreber betyder. Husk på, at USA startede med et oprør mod en monark!

Amerikanerne har også en tendens til at være religiøse (især i det indre af landet), hvor kristendommen er den mest populære religion. Men mange religioner er repræsenteret i USA, og flere og flere kalder sig agnostikere eller ateister i disse år.

backpacking USA - statue of liberty

Frihedsøen

📷: Jenny Marvin

Amerikanske traditioner

Uanset hvor i verden du er vokset op, har du sikkert lært mindst en smule om amerikanske traditioner ved at se Hollywood-film. Har du nogensinde set filmen Groundhog Day? Den stammer fra en bizar tradition, der finder sted hvert år i staten Pennsylvania, og som involverer et murmeldyr, der måske eller måske ikke ser sin skygge, hvilket indikerer, om foråret er kommet (ja, vi ved, hvor mærkeligt det lyder).

Nå, men her er et par andre traditioner, du kan forvente at støde på, når du rejser med rygsæk i USA:

Drikkepenge

Amerikanerne giver mange og større drikkepenge end noget andet sted i verden. For tjenere på restauranter er det normalt at give mindst 15-20 % i drikkepenge, men vi giver også drikkepenge til bartendere, husholdersker, taxachauffører, piccoloer og stort set alle andre, der yder en service. Mange tjenere og restauranter med bordservering er afhængige af drikkepenge som en væsentlig del af deres løn. Budgetter derefter!

Halloween

Halloween er uden tvivl den sjoveste amerikanske tradition, og den fejres den 31. oktober, hvor alle klæder sig ud. Børn går fra dør til dør for at “trick or treat” efter slik, mens voksne ofte holder fester med kostumetema. Hvis du er i landet på denne dato, skal du absolut deltage!

Thanksgiving

Thanksgiving fejres i slutningen af november og indebærer masser af kalkun, græskartærte og tranebærsauce.

Den fjerde juli

USA’s uafhængighedsdag fejres traditionelt med masser af rødt, hvidt og blåt fyrværkeri. Det er et sandt skue at se på!

backpacking USA - Fireworks over NYC

Fyrværkeri over NYC

Grillaftener

Uanset om det er i baghaven, i en park, på en parkeringsplads eller ved bredden af en sø, så elsker amerikanerne at samles om grillen og drikke nogle øl på en varm eftermiddag.

Fodbold (og tailgating!)

I store dele af USA er fodbold praktisk talt en religion. Sæsonen finder sted om efteråret, så hvis du er på rygsækrejse i USA på det tidspunkt, er det bestemt værd at finde en lokal NFL- eller college-kamp at overvære. Bare sørg for at komme tidligt og tailgate (hvilket dybest set betyder at grille på parkeringspladsen før kampen).

Fakta om USA

Der er meget at lære om USA, men her er et par sjove fakta, som kan hjælpe dig med at vinde den næste quizrunde i vandrerhjemmets bar:

USA bruger det imperiale system til at måle

 • Hvorfor er der 5.280 fod i en mile, spørger du? Hør her, metriske hoveder, lad være med at prøve at forstå det. Det er bedre, hvis du bare ruller med det.

De 13 striber på det amerikanske flag repræsenterer de oprindelige 13 stater

 • Og de 50 stjerner i den blå boks er for de stater, der i øjeblikket er med i unionen.

USA er det tredjestørste land målt på landareal og befolkning

 • Det forklarer måske, hvorfor alt er så stort her!

En tredjedel af jorden i USA ejes af den føderale regering

 • Men det er også derfor, der er så mange fantastiske nationalparker at besøge på din rygsækrejse i USA!

USA er hjemsted for det længste grottesystem i verden

 • Den passende navngivne Mammoth Cave findes i Brownsville, Kentucky.

En amerikaner, Neil Armstrong, var den første person, der gik på månen

 • Og han udødeliggjorde det med ordene: “Det er et lille skridt for mennesket. Et kæmpespring for menneskeheden.”

Alaska har flere kilometer kystlinje end de andre 49 stater tilsammen!

 • Det er mange (iskolde) strande at tjekke ud.

Det land, der i dag er kendt som USA, blev først beboet af oprindelige folk for over 15.000 år siden

 • Det var først i 1492, at europæiske kolonister ankom (og på tragisk vis fordrev næsten alle indfødte amerikanere fra deres hjemland).

backpacking USA - NASA launch, Kennedy Space Center

NASA-opsendelse, Kennedy Space Center

📷: NASA

Er Amerika sikkert?

Med så mange tragiske begivenheder i de globale nyheder undrer du dig måske:

Er det sikkert at rejse i USA?

Det korte svar er: Ja, USA er ret sikkert at rejse i, hvis man tager rimelige forholdsregler.

Du har måske set de forfærdelige nyhedshistorier om masseskyderier og våbenvold i USA (USA har en meget høj andel af våbenejere). Disse tragedier er forfærdelige, men de afspejler ikke nødvendigvis den generelle sikkerhedssituation for den gennemsnitlige rejsende. Husk på, at 75 millioner besøgende hvert år rejser i USA uden hændelser.

De mest sandsynlige kriminelle problemer, du vil støde på, kan være småtyverier som lommetyverier. Det største sikkerhedsproblem for de fleste rejsende er ikke kriminalitet, men ulykker som følge af sammenstød med biler, så spænd altid sikkerhedsbæltet, og sørg for at køre sikkert.

Rejserådgivning til USA

Hvis du er nået til dette punkt i denne kæmpe USA backpacking guide, er du praktisk talt allerede ekspert i, hvordan man rejser i USA!

Men inden du tager af sted, får du her et par tilfældige råd, der kan hjælpe dig med at gøre din rejse med rygsæk i USA lidt nemmere:

Prøv ikke at overplanlægge dig selv

Kan man teknisk set nå New York City, Grand Canyon, Miami, Yellowstone og San Francisco på to uger? Ja, det kan man godt. Men du vil ikke have meget tid til virkelig at nyde nogen af dem. USA er så stort, at du skal huske, at du ikke kan erobre det hele på én gang. Desuden kan du altid komme tilbage!

Backpacking USA - blue hammock

Vi slapper af i Supai

📷: Jeremy Bishop

Sorter en plan for rejseforsikring

Det amerikanske sundhedssystem er latterligt dyrt. Så hvis du bliver syg eller vrider om på anklen og er overladt til dig selv, kan du hurtigt komme til at betale tusindvis af dollars i lægeregninger (eller endnu mere!) med bare et enkelt besøg på skadestuen.

Sørg for at bo på landets fantastiske hostels

Hvad ville en backpacking-tur i USA være uden hostels? Uanset om du er i LA eller NYC, Miami eller Austin, er der helt sikkert et fantastisk hostel, der bare venter på at byde dig velkommen blandt sine venner!

Konklusion

Wow, det var en masse information, ikke?

Men her er sagen: næsten 10.000 ord senere, og vi føler, at vi ikke engang har knækket overfladen af de mange steder, man kan besøge på en backpacking-tur i USA! Vi har knap nok dækket Alaska og Hawaii (men det burde du gøre, hvis du har tid), for ikke at nævne Nashville, Minneapolis, Baltimore, Charlotte, Mount Rushmore, de store søer, Alamo og hele den forbandede Appalachian Trail!

Vi kunne skrive en hel bog om, hvordan man backpacker i USA og stadig udelade en masse gode ting. Men se det fra den lyse side: Uanset hvilken slags USA-backpacking-rute du laver, er du sikker på at få en virkelig episk tid. Du er også sikker på at finde nogle utrolige hostels, der bare venter på at åbne deres døre for dig undervejs.

Så pak taskerne, book billetterne, og lav en road trip-playliste, for det er tid til at feste i USA.

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top