Din bekymringsfri guide til at finde lækker vegansk mad, når du rejser med rygsæk

Plantebaserede foodies kan glæde sig! Verden er din at smage på! Fra burgere i Berlin til røget tofu i Thailand – det har aldrig været nemmere at rejse på langfart som veganer.

Heldigvis hører dagene med akavet mimik og uberørte tunsalater fortiden til. Veganisme er her for at blive nydt! Så spænd sikkerhedsselen, og gør dig klar til at fylde dine vandrestøvler med nogle af de mest delikate lækkerier, verden har at byde på, med vores guide til vegansk backpacking-mad.

vegan backpacking food - dinner

📷 @minimiioksanen

Vegansk mad på et fly

Hvor spændende! Du er på vej ud på et fantastisk eventyr, så du vil gerne starte på den rigtige måde – på flyet! De fleste større flyselskaber tilbyder vegansk mad uden ekstra omkostninger, så længe du angiver dine krav, når du booker din billet. Glem ikke at tage ekstra snacks med, såsom mandler, valnødder og energibarer, især hvis det er en langdistanceflyvning. Prøv så vidt muligt at undgå at rejse med frisk frugt eller grøntsager, da det kan blive konfiskeret ved grænsen (“Undskyld, frøken, men det er en farlig banan!”).

Hvis du rejser med rygsæk i længere tid, er der stor sandsynlighed for, at du ender med at tage en lang bustur fra A til B, og nogle gange kan en 2-timers rejse blive til et episk 7-timers eventyr. Jeg er blevet opholdt af protestmarcher i Bolivia og endda en stædig gris i Nicaragua (åh, ironien!)

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

Så pak altid lidt mere, end du tror, du får brug for, og spar ikke på snacks og vand. Selvom nogle busselskaber skriver, at de tager sig af veganere, kan det være en alternativ definition af veganisme, som du er vant til hjemmefra (æggesandwich anyone?).

De bedste apps til veganske backpackere

Sørg for at downloade HappyCow-appen. Denne perfekte lille lommekammerat fortæller dig, hvor den nærmeste veganske mulighed er, giver dig mulighed for at downloade destinationer på forhånd, og du kan også tjekke anmeldelserne. Den har givet mig så mange overraskende fund, som jeg ellers bare ville være gået lige forbi!

vegan backpacking food- burger and chips

📷 @hopewarren

Det andet must-have er The Vegan Passport. Det er en drøm, når det gælder om at gøre uheld til noget, der hører fortiden til. Det dækker 96% af verdens sprog, fra albansk til zulu, og tager hovedpinen ud af at bestille vegansk. Du kan også bestille en letvægtskopi af bogen, hvis du ikke vil bruge din telefon.

Endelig er Google Translate din ven. Det er altid et praktisk værktøj til oversættelse på farten, og det er en rigtig god idé at lære i det mindste et par sætninger (jeg er veganer / tak / OMG, det var lækkert!). Folk vil altid sætte pris på en lille indsats, og det er rart at være sød, ikke?

Vær ikke bange for at spørge. Hvis du virkelig føler dig låst fast, kan du altid bede kokken om at lave en vegansk version af noget på menuen. Nogle gange kan det give de bedste resultater.

Morgenmad, når du er backpacking-veganer

De fleste hostels har køkkenfaciliteter (og nogle har endda gratis mad). Du kan købe havregryn og frisk frugt i et lokalt supermarked. Og så er det en god mulighed for at prøve regionale delikatesser (hej granola med dragefrugt!). Det kan også betale sig at spørge på dit hostel eller i lokale Facebook-grupper om anbefalinger til at finde de bedste steder til en lækker vegansk morgenmad i nærheden.

vegan backpacking food - dragon fruit granola

📷 @hopewarren

Den perfekte veganske frokost, når du er på farten

Selv de mindste byer har grøntsager og pasta til rådighed, hvis du vil lave din egen frokost. Lav mættende wraps, inden du tager af sted, men husk, at du kan træde ind i et plantebaseret paradis! Berlins madmarkeder er proppet med veganske muligheder, og du kan blive mæt for blot et par euro! Prag har veganske supermarkeder, og Tel Aviv er et slaraffenland for rygsækrejsende veganere!

vegan backpacking food - curry

📷 @hopewarren

Sådan finder du den perfekte veganske middag, når du rejser

Hvis du har fået en dejlig flok nye rejsevenner på dit hostel, vil du ikke gå glip af en middag på den lokale legendariske restaurant. Det asiatiske og mellemøstlige køkken bør tilbyde et udvalg af veganske muligheder, og der vil endda være en salat på kortet på The Steakhouse! Hvis du ikke har lyst til salat, kan du i stedet vælge et par sideretter. De fleste restauranter vil med glæde lave noget til dig af de ingredienser, de har på menuen. Jeg er altid glad for at stille en million spørgsmål derhjemme, så hold dig ikke tilbage, når du er i et andet land.

Bliv indfødt og prøv de lokale specialiteter

Der er nogle retter, som du vil finde på dine rejser og tænke: “Hvordan har jeg nogensinde overlevet uden det her i mit liv?” – og en af de retter for mig er mango sticky rice. Sød, cremet og fuld af glade minder om at lave meget lidt på Koh Lanta. Morning glory på natmarkederne i Ho Chi Minh og iskolde acai-drinks på Copacabana Beach hører til nogle af mine lykkeligste rygsækminder, og hvem kan modstå et yndigt glas svensk multebærsyltetøj, som man kan tage med hjem til mor?

vegan backpacking food - mango sticky rice

📷 @hopewarren

De bedste byer til vegansk mad

Med lidt planlægning vil du klare dig helt fint, uanset hvor du tager hen, men der er nogle byer, hvor du vil blive forkælet med valgmuligheder! På vej til USA? Du vil aldrig løbe tør for muligheder i New York City, Portland og Los Angeles. Byer i Europa og andre steder inkluderer Berlin med snesevis af restauranter kun for veganere, Tel Aviv (for autentisk falafel og hummus), London, Lissabon, Melbourne, Vancouver og Ubud. Du ved aldrig, hvilke små perler der venter dig, så pak dit (veganske) pas og gå på opdagelse! God rejse!

Om forfatteren

Gemma Thompson er skribent og tv-vært med speciale i solorejser for kvinder. Du kan finde planlægningstips, byguides og inspiration på girlsthattravel.com.

Fortsæt med at læse 👇🏼

⭐️ de 14 bedste kure mod tømmermænd

⭐️ Billige romantiske rejser

⭐️ Sådan håndterer du rejsetræthed

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top