Milongas, Malbec og Messi: den ultimative guide til at rejse med rygsæk i Argentina

Argentina er den ottende største nation på jorden, og den klemmer en frygtelig masse inden for sine vidtrækkende grænser. Byer, vådområder, ørkener, bjerge, jungler, strande, gletsjere, vinmarker, skisportssteder… Argentina er lige så mangfoldigt, som det er enormt, og det er netop det, der gør denne del af Sydamerika til en så fristende destination. Landets enorme størrelse gør det lidt uoverskueligt at planlægge en rejse, så vi har samlet alt, hvad du har brug for at vide om at rejse med rygsæk i Argentina.

backpacking argentina - waterfalls

Spring direkte til:

  1. Det bedste tidspunkt at besøge Argentina
  2. Visum til Argentina
  3. Hvor skal man rejse hen i Argentina?
  4. Budget i Argentina
  5. Hvor skal man bo i Argentina?
  6. Rejser rundt i Argentina
  7. Rejseplan for rygsækrejsende i Argentina
  8. Mad i Argentina
  9. Kultur i Argentina
  10. Rejseråd til Argentina

Bedste tidspunkt at besøge Argentina

Argentina dækker omkring 2,8 millioner kvadratkilometer – nogenlunde på størrelse med Frankrig, Tyrkiet, Japan og Nigeria klistret sammen – og alt det terræn er et mareridt for vejrmanden. Når den ene ende af Argentina er glohed, ryster den anden, eller det ene sted er udtørret, mens det andet øser ned. Vejret i Argentina er lige så forskelligt som landet selv, men foråret (september til november) og efteråret (marts til maj) er generelt de mest behagelige årstider at besøge, klemt inde mellem vinterdvalen og de varme og klæbrige menneskemængder om sommeren.

Det nordlige Argentina

De mægtige Iguazú-vandfald, der grænser op til Brasilien og Paraguay, er varme og våde året rundt, med vilde tordenvejr og temperaturer på over 30 grader om sommeren (januar og februar), før det bliver tørrere og køligere midt på året (maj til juli). De tårnhøje vandfald brøler højest med al den regn omkring jul, hvis du kan holde varmen ud. Det samme gælder for de store Iberá-vådområder i nærheden.

Den anden side af Argentina er en lignende historie, med brændende og regnvåde somre, der gør plads til behagelige, knastørre vintre. Ved foden af Andesbjergene, ikke langt fra grænsen til Chile og Bolivia, er fjerntliggende provinser som Salta og Jujuy bedst i juni og juli, når de tørre røde landskaber ligner noget fra det vilde vesten, og frostklare nætter tøer op til 20 graders varme om dagen.

Det centrale Argentina

Vejret i Buenos Aires er forskånet for de dramatiske toppe og dale, som andre dele af Argentina oplever, med fire milde, konventionelle og absolut behagelige årstider. Forestil dig Sydney eller et lidt vådere San Diego.

Somrene kan være hede i byen – det er derfor, så mange porteños (indfødte i Buenos Aires) flygter til strandene i Mar del Plata fem timers kørsel sydpå, eller Punta del Este over Rio de La Plata i Uruguay – men forår og efterår er perfekte, især når jacarandaerne tilføjer et stænk af lilla til Avenida Nueve de Julio, når vejret bliver varmere i november. Selv i den dybeste vinter (juni og juli) kommer temperaturen aldrig under 15 grader – perfekt vejr til at sætte sig ind på et af den argentinske hovedstads berømte steakhouses (parrillas), natklubber (boliches) eller tangosale (milongas).

Klimaet er det samme i Córdoba og Rosario – Argentinas næst- og tredjestørste byer, som ligger i midten af landet – mens Mendoza er lidt varmere i julen og rammer 30 grader de fleste dage. Sydamerikas vinmekka kommer til live i høstsæsonen hvert efterår, når Mendozas vinmarker gløder i nuancer af guld, orange og rød i skyggen af Andesbjergene.

backpacking argentina - girl by hut selling bags and blankets

📷 @flylikebutterfly

Det sydlige Argentina

Køligere himmelstrøg gør Patagonien til den mest tidsfølsomme destination i Argentina – hvis du kommer i sommerperioden, hænger der måske et “ingen ledige værelser”-skilt i hostelvinduet, og hvis du kommer tilbage et par måneder senere, er det blevet erstattet af “lukket for vinteren”. Men hvis du planlægger en lang rygsækrejse gennem Sydamerika, er den sneklædte spids af kontinentet et godt alternativ til at svede i byen om sommeren.

Vejret i denne brutalt kolde del af verden er mere uforudsigeligt end et bryllup i Game of Thrones, men hvis du planlægger din rejse mellem november og marts, har du de bedste chancer for at udforske Ildlandet under gode forhold. Dagene er varme, nætterne er milde, og solen bliver hængende langt ud på natten. Mellem påske og oktober kan du dog forvente, at masser af hostels, barer og restauranter lukker ned for sæsonen.

Forbi Atlanterhavskystens forblæste strande ligger Península Valdés, et sted, der varmer op i de køligere måneder. En flok sydlige rethvaler krydser ind i bugten hvert år i juni for at parre sig, og de bliver hængende indtil december sammen med alle de søelefanter, delfiner, søløver, pingviner og andre havfugle, der flokkes her.

Argentinas Lake District, der ligger på den østlige kant af Andesbjergene, er et andet hotspot om vinteren. Mens gletsjersøerne og de vulkanske tinder i nationalparkerne Nahuel Huapi og Lanín er bedre at besøge om sommeren, starter sæsonen i Andesbjergenes skisportssteder i juni, når sneen lægger sig omkring Bariloche. Er det for sent? Det gør ikke noget. Du har de vilde blomster, der dækker Lake District hvert forår, at se frem til i solskinnet.

Ferier i Argentina

Vejret i Argentina kan være ustabilt. Begivenhederne i Argentina kører til gengæld som et urværk. Ud over påske, jul og nytår har landet en tætpakket kalender med nationale helligdage, herunder uafhængighedsdagen den 9. juli, hvor enorme menneskemængder oversvømmer Plaza de Mayo med et hav af himmelblåt og hvidt foran Casa Rosada.

Uden for hovedstaden griber karnevalsfeberen landet hvert år i februar. Det største – og mest brasilianske – karneval finder sted i Gualeguaychu, tre timer nord for Buenos Aires. I Mendoza markerer Fiesta Nacional de la Vendimia hvert år i marts druehøstsæsonen i vinlandet, og længere sydpå i Bariloche bringer Fiesta de la Nieve festen ud i sneen.

backpacking argentina - group taking selfies covered in coloured powder

📷 @juligentx

Córdoba ligger mere end 11.000 kilometer fra ølhallerne i München, men den lille landsby Villa General Belgrano holder en mægtig Oktoberfest, som Bayern selv ville være stolt af. Og tilbage i Buenos Aires omfavner hovedstaden Argentinas nationaldans med Festival de Tango hvert år i august, før byen males i regnbuens farver til Pride-paraden i november.

Argentina sport

De mest farverige fester af alle afholdes på Argentinas canchas – eller fodboldstadioner – som er fyldt til bristepunktet med skrigende hinchas (fans) mellem begyndelsen af august og slutningen af maj, med en pause midt i sæsonen i december og januar. At overvære en kamp på Bocas La Bombonera eller Rivers El Monumental er en oplevelse, der står på bucket-listen for enhver fodboldfan med respekt for sig selv, så du skal ikke dukke op i juni eller juli og undre dig over, hvorfor disse ærværdige sportskatedraler er så stille.

Polo er en anden argentinsk sportskuriositet, der nyder sin tid i solen hvert forår, når verdens førende polospillere samles i Buenos Aires for at konkurrere i Abierto Argentino og andre store turneringer mellem oktober og december. Det nationale rugbyhold – Los Pumas – møder Australien, New Zealand og Sydafrika på hjemmebane mellem august og oktober, mens Argentina Open bringer tennis til Buenos Aires hvert år i februar.

Visum til Argentina

Visumkrav til Argentina

Argentinas visumkrav er smertefri for de fleste rejsende… puha! Indehavere af pas fra mere end 80 lande behøver ikke visum for turistophold på op til 90 dage. Det betyder, at borgere fra Den Europæiske Union (og ja, det inkluderer Storbritannien – lad os ikke åbne for Brexit-ormen endnu), Australien, Canada, Japan, New Zealand, Rusland, Sydafrika, Sydkorea, USA plus stort set alle latinamerikanske og caribiske lande bare kan dukke op med et pas, der er gyldigt i seks måneder, og få et 90-dages stempel.

Der er dog en hage ved det: Hvis du ankommer med fly, skal du muligvis fremvise bevis for videre rejse. Argentinske embedsmænd spørger sjældent, men det gør dit flyselskab måske – de har ikke lyst til at flyve dig direkte hjem, hvis Argentina afviser dig, så gør dit hjemmearbejde. Land- og søgrænser burde være ligetil, selv om toldkontrollen måske er lidt grundigere, end du er vant til andre steder.

Der er godt nyt til australiere, amerikanere og canadiere – Argentina har afskaffet de gensidighedsgebyrer, der plejede at komme som et slag i ansigtet, når man hoppede af flyet. For amerikanske statsborgere var denne ankomstskat helt oppe på 160 USD, hvilket giver en frygtelig masse flasker Quilmes i argentinske pesos.

backpacking argentina - man walking past painted wall

📷 @eduardoequis

Hvis dit land ikke findes på den visumfrie liste, men findes på denne, kan du ansøge om et elektronisk rejseautorisationsvisum (AVE) til 50 USD, så længe du har et B2-turistvisum udstedt af USA eller et kategori C-visum udstedt af EU’s Schengen-zone med tre måneders gyldighed.

Og hvis du har forelsket dig så dybt i Argentina, at du ikke kan slippe væk efter tre måneder, er der to måder at forlænge dit ophold på. Den ene er at forlade landet en dag eller to – den enkleste mulighed er at tage færgen fra Buenos Aires til Colonia i Uruguay på 75 minutter, en nation, der også tilbyder visumfri indrejse til stort set alle pasindehavere, som Argentina gør – og så få et nyt 90-dages stempel, når du vender tilbage.

Den anden mulighed er at genopfriske dit spanske ved at finde vej gennem den labyrintiske Dirección Nacional de Migraciones hjemmeside, hvor du kan ansøge om at forlænge dit besøg med 90 dage mod et mindre gebyr. Forfærdeligt bureaukrati eller en hurtig tur til et spændende nyt land… dit valg.

En aftale med Migraciones’ hjemmeside er også en god idé for besøgende, der planlægger at arbejde, studere eller bo i Argentina, og som også skal have appetit på måneders kedsommeligt papirarbejde med en berygtet besværlig offentlig myndighed. ¡Buena suerte!

Argentina visum Storbritannien

Fra Falklandsøerne (eller Islas Malvinas) til David Beckhams røde kort ved VM i 1998 har Argentina og England haft et anspændt forhold i den seneste tid. Men hvis du febrilsk googler “Argentina visa UK” for at finde ud af, om dit britiske pas vil være velkomment, når du lander i Buenos Aires, så frygt ej – britiske pasindehavere kan rejse ind i Argentina visumfrit i op til 90 dage.

Hvor kan man tage hen i Argentina?

Når du skal lave en liste over højdepunkter i Argentina, skal du spørge dig selv, hvad du er til. Vin eller dyreliv? Gletsjere eller gauchoer? At snuble ud af en boliche i Buenos Aires kl. 6 om morgenen eller sætte alarmen til det tidspunkt for at bestige Mount Fitz Roy? Argentina er et enormt land med oplevelser, der passer til enhver type backpacker, og dette er de vigtigste stop, hvor du bør booke et hostel.

Buenos Aires

Buenos Aires er det største, lyseste og mest strålende stop på denne liste over højdepunkter i Argentina. Landets hovedstad og en af Nord- og Sydamerikas mest pulserende metropoler er en berusende cocktail af kultur, kaos, farver og vanvid, som enhver backpacker er nødt til at smage selv.

Solbeskinnede parker i hver eneste barrio. Kosmopolitiske caféer på hvert et gadehjørne. Milongaer, der spiller sensuel tangomusik sent om aftenen, og natklubber i verdensklasse, der pumper til den lyse morgen. Parisisk arkitektur og en sofistikeret kunst- og teaterscene, der matcher. Nogle af Sydamerikas smarteste shoppingmuligheder og kontinentets vildeste fodboldstadioner. Attraktionerne fortsætter, og fortsætter, og fortsætter.

backpacking argentina - buenos aires coloured buildings

Undrer du dig over, hvor du skal tage hen i Buenos Aires? Den argentinske hovedstad er en summende bikube af forskellige barrios, eller kvarterer. Den tårnhøje Obelisco markerer midten af Microcentro i hjertet af byen, som afgrænses af de smalle brostensbelagte gader i det rustikke San Telmo mod syd og de gentrificerede tidligere havneområder i Puerto Madero mod øst. Trendy Palermo og eksklusive Recoleta er stedet at tage hen i Buenos Aires’ fashionable nordlige del, og du må heller ikke springe en tur over til de farverige huse i La Boca i byens sydlige del.

Tjek vores hostels i Buenos Aires

Rosario

Rosario er en anden af de største byer i Argentina, kendt for sin stil og sofistikerede italienske strejf. Byen, der ligger ved Paraná-floden tre timers kørsel nordvest for hovedstaden, har en million indbyggere og tiltrækker ikke så mange backpackere som andre af Argentinas højdepunkter. Men Rosario er et besøg værd for historieinteresserede – der er det store monument over det argentinske flag, som første gang blev hejst her i 1812, det overbevisende Museo Histórico Provincial og fødestedet for den ærede revolutionære Ernesto ‘Che’ Guevara (ja, ham på alle de T-shirts).

Tjek vores hostel i Rosario

Córdoba

Den spanske arkitektur fra kolonitiden i den historiske jesuitterblok får dig til at føle, at du står i Europa, men Córdoba er faktisk Argentinas næststørste by. Og selvom bygningerne måske er 400 år gamle, skaber hundredtusindvis af universitetsstuderende en ung feststemning, som backpackere elsker.

Córdoba blev udnævnt til Amerikas kulturhovedstad i 2006 og kan prale af en livlig film- og kunstindustri, masser af banebrydende designere og avantgarde-markeder og et pulserende natteliv, der kan konkurrere med Buenos Aires… næsten. Og stedet kommer til live hvert år i september, når Villa General Belgrano er vært for Fiesta Nacional de la Cerveza – den nationale ølfestival, eller Argentinas svar på Oktoberfest. Skål for det.

backpacking argentina - córdoba - square with statue and flag

Córdoba ligger i Argentinas geografiske centrum blandt Sierras Chicas-bjergene og er også omgivet af rislende vandløb og blide bakker som den fredfyldte Agua de Oro, sletten i den fugtige Pampa og de oprindelige malerier i Cerro Colorado.

Tjek vores vandrerhjem i Córdoba

Mendoza

Endnu en af Argentinas største byer ligger lige midt i vinlandet. Mendoza – ikke langt fra den chilenske grænse i skyggen af de sneklædte Andesbjerge – er den største vinproducerende region i Sydamerika og aftapper noget af den fineste (og billigste) Malbec, du nogensinde vil få fornøjelsen af at drikke af et plastikkrus i vandrerhjemmets fællesrum.

Hvis dine tømmermænd ikke er alt for slemme, kan du hoppe på en cykel og udforske de mange bodegaer (vingårde), der ligger rundt omkring i Mendoza og nabobyen Maipú, eller bestille en bustur, hvis du har planer om at blive så fuld, at cykling er udelukket. Og selve byen er et dejligt sted at drikke et par glas af den lokale specialitet, især på de barer og restauranter, der dukker op på de brede boulevarder, der fører til Plaza de Independencia.

backpacking argentina - mendoza - glass of wine on ledge by vineyard

📷 @kymellis

Mendoza er også en god base for at erobre Andesbjergene, herunder Mount Aconcagua, den højeste top i Amerika – tag til Confluencia base camp for at få en fantastisk udsigt, men prøv ikke at fylde for mange vinflasker i din rygsæk. Den maleriske by Lujan de Cuyo og Uco-dalen, hvor der dyrkes druer, er andre højdepunkter i Argentina.

Tjek vores hostels i Mendoza

Mar del Plata

Leder du efter strande i Argentina? Så behøver du ikke lede længere. Denne by på Atlanterhavskysten syd for Buenos Aires er landets hotteste surfspot og porteños’ foretrukne sted at tilbringe en doven strandferie. Argentinas strande vil ikke slå benene væk under dig, hvis du er vant til de glitrende sandstrande i Australien, Californien eller Middelhavet, men millioner strømmer til Mar del Plata hver sommer for at få sol, sand og cerveza. Byen bliver ekstremt travl i december og januar, men menneskemængderne skaber en atmosfære, der konkurrerer med det natteliv, du er vant til i hovedstaden.

Tjek vores hostel i Mar del Plata

Iguazú-vandfaldene

Argentinas højdepunkter bliver ikke større end Iguazú… bogstaveligt talt. Med en længde på 2,7 kilometer og en højde på mere end 60 meter udgør disse 275 brølende vandfald det største vandfaldssystem i verden og danner den naturlige grænse mellem Argentina, Brasilien og Paraguay. Det brusende vand brøler højere end noget fodboldstadion i Argentina – og det siger ikke så lidt. De kalder ikke floden Garganta del Diablo (Djævelens hals) for ingenting.

backpacking argentina -Iguazú Falls

📷 @calamar_ete

Undvig næsebjørnene (sydamerikanske vaskebjørne) på vandrestierne, der snor sig mellem Iguazús dramatiske udsigtspunkter, og tag derefter en bådtur for at blive sprøjtet af kaskaderne. Puerto Iguazú er den by, du bor i på den argentinske side af kløften, og så er der Foz do Iguaçu i Brasilien – det er værd at smutte over grænsen, hvis du ikke har brug for et brasiliansk visum.

Tjek vores hostels i Puerto Iguazu

Iberá-vådområder

På vejen til Iguazú ligger et enormt ferskvandsreservoir, der er forbundet med vandfaldene, og som er fyldt med dyreliv, jungle og gaucho-cowboy-kultur. Disse enorme sumpområder, der dækker omtrent lige så meget som Slovenien eller Fiji, huser Argentinas rigeste udvalg af dyreliv – alligatorer, jaguarer, hjorte, anakondaer, myreslugere, aber, capybara-gnavere, you name it. Og i modsætning til markerne, der vrimler med dyr, er Iberá-vådområderne endnu ikke overrendt af backpackere, så du vil føle, at du har hele stedet for dig selv.

Bariloche

Velkommen til et lille stykke Schweiz midt i Patagonien. Med sine træhuse, dybblå søer og sneklædte tinder er San Carlos de Bariloche – som regel bare kaldet Bariloche – en charmerende affyringsrampe til de alpine vidundere, der omgiver den, med udsigt over det rolige vand i Lago Nahuel Huapi i Argentinas fredelige Lake District.

Snør vandrestøvlerne om sommeren for at tackle Bariloches uberørte skove, og mens store dele af Patagonien lukker ned om vinteren, åbner regionens skisportssteder som det enorme Cerro Catedral for forretning. Den afslappede by El Bolsón er også et stop værd takket være spektakulære vandreture som den til Cabeza del Indio-klippeformationen.

Tjek vores hostels i Bariloche

Puerto Madryn

På den østlige kant af det nordlige Patagonien ligger Puerto Madryn, et vidunderland for dyrelivet, som enhver David Attenborough-wannabe bør tjekke ud. Denne lille strandby er porten til Península Valdés, et naturreservat, der beskytter tusindvis af søløver, søelefanter, guanacoer, rheaer, magellanske pingviner og andre havfugle langs 400 kilometer Atlanterhavskyst. Det er måske lidt koldt til en svømmetur, men vinteren er stadig det bedste tidspunkt at besøge stedet, når flokke af sydlige rethvaler bruger det beskyttede vand ved Puerto Madryn til at yngle og føde deres kalve.

backpacking argentina - two penguins

📷 @pazarando

Tjek vores hostel i Puerto Madryn

El Calafate

Perito Moreno-gletsjeren får en stadig strøm af backpackere til at vandre længere sydpå, hvor der er masser af kvalitetshostels i El Calafate. Denne lille turistby ved bredden af Lago Argentino er blevet forvandlet af besøgende, der strømmer til Los Glaciares National Park, som er hjemsted for et af Argentinas ikoniske højdepunkter.

Moreno er 30 kilometer lang, fem kilometer bred og 60 meter høj og er en svimlende stor flod af is. Men højdepunktet er, når enorme isklumper knækker væk fra gletsjeren og styrter ned i vandet med et tordnende plask, der føles som special effects i en Hollywood-blockbuster, der udfolder sig for øjnene og ørerne af én.

backpacking argentina -the perito moreno glacier

📷 @rjarboe

Flankeret på alle sider af fascinerende frostbidt landskab, er der mere at se omkring El Calafate end bare disse ærefrygtindgydende isblokke. Tag en kajaktur på Canal Upsala, se flere gletsjere på et krydstogt på Lago Viedma, eller tag til vandremekkaet El Chaltén, en hippielandsby, der hver sommer svulmer op med bjergbestigere, der forbereder sig på at bestige det imponerende Mount Fitz Roy samt en masse andre trekkingture i nærheden.

Tjek vores hostels i El Calafate

Ushuaia

Ushuaia – der ligger på sydkysten af Isla Grande de Tierra del Fuego – var engang en straffekoloni, fordi den var så isoleret, men nu fortjener den sin plads på enhver liste over Argentinas højdepunkter på grund af sin status som verdens sydligste by. Selve byen er ikke ligefrem en fryd for øjet, men alt omkring den er fantastisk smukt – stemningen af jordens ende er det, der gør Ushuaia så speciel.

Byen ligger klemt inde mellem bjergkæden Martial mod nord og Beagle-kanalen mod syd, og det er her, krydstogterne til Antarktis starter. Men selv hvis du ikke tager på det episke eventyr hele vejen til Antarktis, kan øgruppen Tierra del Fuego være en lille appetitvækker. Tag på vandretur til Glacier Martial og Cerro Castor, gå en tur i de iskolde skove i Tierra del Fuego National Park, se de arkæologiske ruiner af det årtusindgamle indfødte Yaghan-folk, og udlev din egen personlige efterfølger til Happy Feet på Isla Martillo, der er fyldt med pingviner.

Tjek vores hostels i Ushuaia

Salta og Jujuy

Det er nemt at glemme Argentinas barske nordvestlige hjørne, når du planlægger din backpacking-rejse. Men hvis du planlægger et besøg i Bolivias meget berømte Uyuni-saltsletter eller Chiles overjordiske Atacama-ørken, ville du være skør, hvis du sprang de argentinske provinser Salta og Jujuy over på vejen.

Denne fjerne afkrog af Argentina er en buffet af landskaber, der ser ud, som om de er taget fra en anden planet. De knastørre Valles Calchaquíes, de brusende strømfald i Río Juramento, de takkede tinder i Serranía de Hornocal i Quebrada de Humahuaca-dalen, de golde Salinas Grandes-saltsletter, den blændende Cerro de los Siete Colores (De syv farvers bakke) og de støvede byer Cafayate, Humahuaca, Purmamarca og Tilcara.

backpacking argentina - alpaca near flag

📷 @1locoxelmundo

Byen Salta – en smeltedigel af indfødte påvirkninger, gaucho-indslag og storslåede bygninger fra kolonitiden – er et godt sted at basere sig på dagsture ud i det omkringliggende terræn, mens San Salvador de Jujuy er hovedstaden i naboprovinsen, en anden dejlig by at starte dit nordvestlige eventyr fra.

Tjek hostels i Salta eller Jujuy

Argentina budget

Argentinas valuta

Den argentinske peso er omtrent lige så stabil som en trebenet stol. En amerikansk dollar kostede omkring tre pesos – repræsenteret ved symbolet $ – for 10 år siden, omkring 6 dollars for fem år siden og omkring 45 dollars i skrivende stund, selvom det kan være hvad som helst, når du læser dette.

Pesoen blev halveret i værdi alene sidste år – en USD var $20 værd i januar, men $40 ved juletid – og regeringen har udgivet en stak nye pengesedler for at holde trit med inflationen og tilføjet $200, $500 og $1000 sedler oven i de eksisterende $100, $50, $20, $10 og $5.

Hæveautomater (cajeros automáticos) findes overalt, men de er en frustrerende prøvelse. Ikke alle internationale kort virker, så hav en backup eller to med for en sikkerheds skyld. Mange hæveautomater løber tør for kontanter, især i turistområder eller småbyer i højsæsonen. Og hævegrænserne kan være forbløffende lave – omkring 100 USD – med monstergebyrer oveni. Banelco-maskiner tilbyder større beløb – se efter det rødbrune B-logo.

Kreditkort accepteres i vid udstrækning, og nogle steder tager man endda imod amerikanske dollars eller rejsechecks, men du skal bruge kontanter i kiosker og til mindre indkøb. Hav skarpe sedler på dig, hvis du vil veksle penge i et casa de cambio (vekselhus), og undersøg vandmærket på større sedler for at opsnuse eventuelle forfalskninger. Butikker kan være lidt underlige med at knække store sedler af denne grund.

Det er almindeligt at give 10-15% i drikkepenge på restauranter – bare husk, at “gracias” betyder “behold det”, mens “cambio, por favor” betyder “giv mig mine byttepenge, tak amigo”.

Rejseomkostninger i Argentina

Den voldsomme inflation betyder, at Argentina ikke er helt så billigt, som man kunne forvente, især når det at prutte ikke er en del af kulturen, som det er i andre dele af Latinamerika, men det er stadig en overkommelig backpacking-destination. En grov tommelfingerregel for dit daglige budget i Argentina? Omkring US$50 eller AR$2250 om dagen, afhængigt af hvor du befinder dig på backpacker/flashpacker-skalaen, og om du rejser i sommerperioden.

En seng på en sovesal på et højt vurderet hostel koster omkring US$10 (AR$450) – nogle gange lidt mere i Buenos Aires eller fjerntliggende områder som Patagonien i højsæsonen. Et godt måltid på en anstændig restaurant koster et lignende beløb, hvilket virker som et røverkøb – du kan spise en bøf og et glas vin og stadig få byttepenge fra en 500-peso-seddel, hvilket helt sikkert er bedre end endnu en gryde nudler i vandrerhjemmets køkken.

backpacking argentina - view of the city

📷 @andrea-leopardi

Vin er et andet godt køb – du kan købe en kvalitetsflaske Mendoza Malbec i supermarkedet for 5 USD (225 AR$) eller lidt mere i en bar, mens øl koster omkring 1 USD (45 AR$) i supermarkedet og 2-3 USD (90-130 AR$) i en bar. En 50-peso-seddel er også nok til en gadesnack som en choripan eller en empanada.

Indgangen til museer som MALBA (AR$170/US$4) og Museo Nacional de Bellas Artes (AR$200/US$5) er rimelig, og det samme gælder transport i Buenos Aires sammenlignet med andre storbyer. En tur med Subte (subway/metro) koster AR$11,40 til AR$19 (mindre end US$0,50), afhængigt af hvor mange ture du tager med dit SUBE-kort i løbet af en måned, mens en taxatur fra Palermo til centrum koster omkring AR$200-250 (US$5-6).

Udgifterne til transport mellem byerne slår dog et hul i dit daglige budget. Indenrigsflyvninger koster ofte en formue, men busser er heller ikke helt billige – en billet fra Buenos Aires til Rosario (4,5 timer) koster AR$600 (US$13), til Mendoza (18 timer) AR$1250 (US$28), eller til Iguazú (18 timer) AR$2600 (US$58).

Så hvis du planlægger at overnatte på et hostel, gå på museum og spise et par empanadas til frokost, gemme lidt plads til en bøf og et glas vin til aftensmad og så tage en taxa tilbage til dit kollegium, skal du regne med 40 USD eller 1.800 AR for en dag. Gem et par ekstra dollars til en særlig tur eller din næste bus, og 50 USD er et fornuftigt beløb for dit daglige budget i Argentina.

Det blå marked

Du har måske hørt om det “blå marked” for amerikanske dollars fra folk, der tidligere har besøgt Argentina, men det er stort set ubrugeligt nu. Restriktioner på handel med udenlandsk valuta betød, at man for nogle år siden kunne få næsten dobbelt så mange pesos for sin grønne ryg hos illegale valutavekslere kaldet arbolitos (små træer) på Calle Florida i Buenos Aires – i mange rejsendes øjne risikoen værd for at fordoble sine penge. Men efter de seneste lovændringer er kursen på det blå marked næppe bedre end det, du får ud af hæveautomaten eller på et officielt vekselkontor i dag, så du bør ikke føle dig fristet til at danse tango med disse lyssky typer.

Hvor kan man bo i Argentina?

Du kan strække din opsparing lidt længere ved at bo på nogle af de mange fantastiske hostels i Argentina. Gennemsnitsprisen for en sovesal er omkring 10 USD (45 AR$) – måske lidt mere for hostels i Buenos Aires – hvilket bare er endnu en grund til, at Argentina er sådan en fantastisk backpacking-destination. Fra Iguazú-varmen til den patagoniske frost – her er de bedste hostels i Argentina.

Hostels i Buenos Aires

Du kan ikke begynde at tale om hostels i Buenos Aires andre steder end Milhouse, et par partyhostels, hvis ry spænder over hele kloden. Vælg mellem Milhouse Hostel Hipo på Hipólito Yrigoyen og Milhouse Hostel Avenue på Avenida de Mayo – begge lige midt i centrum, og begge har livlige backpacker-barer, hvor der er gang i den til langt ud på morgenen.

Andre topbedømte hostels i Buenos Aires inkluderer det boutique HOSCAR-vindende América del Sur og det ultramoderne Circus Hostel i det charmerende San Telmo-kvarter, det venlige Benita Hostel i Recoleta og det bohemeagtige digitale nomade-hotspot Selina Palermo.

backpacking argentina - selina palermo hostel - private room with double bed

📷 Selina Palermo

Hvis du leder efter mere intime vandrerhjem i Buenos Aires, kan du booke et privat værelse på det rustikke ChillHouse eller det 140 år gamle Telmotango Hostel Suite bed and breakfast, som begge tilbyder et udvalg af private værelser med god værdi for en, to, to og tre senge.

Vandrerhjem i Mendoza

Hostel Lagares er en lille ejendom, der ligger i Mendozas historiske centrum, og tagterrassen er indrettet med en parrilla, så backpackere kan nyde en traditionel argentinsk asado med en flaske (eller tre) af Mendozas berømte Malbec.

Hostel Internacional Campo Base på Plaza Independencia, det afslappede gæstehus Hostel Lao og Hostel Alamos skyggefulde pool i baghaven er andre kvalitetsmuligheder, når man udforsker Argentinas vinland.

Vandrerhjem i Bariloche

Hostels i Bariloche kan være lidt dyre, men nogle af dem er hver en peso værd. Hospedaje Penthouse 1004 og Green House Hostel har begge udsigt over søen, Hostel Alchalay er fuld af nye venner, La Justina er en hyggelig hytte, og Periko’s Youth Hostel er et pålideligt valg i centrum.

Vandrerhjem i Puerto Iguazú

Tangoinn Club Iguazu-Party Luxury Hostel tilbyder en legendarisk pool og feststemning, mens det familiedrevne Tucan Hostel måske giver en bedre nattesøvn, før du udforsker Iguazús ærefrygtindgydende vandfald. Ambay Suites & Dorms og Casa Yaguarete B&B er andre afslappede valg.

Vandrerhjem i El Calafate

El Calafate er hjemsted for Glaciar Perito Moreno i Parque Nacional Los Glaciares og er din affyringsrampe til nogle af Patagoniens mest fascinerende landskaber. Og der er et udvalg af fantastiske hostels at vælge imellem, herunder endnu et América del Sur-hostel, Schilling Patagonia Travellers, Folk Hostel og Patagonia Republic Hostel – alle bedømt til mindst ni ud af 10 af Hostelworlds gæster.

backpacking argentina - hostel in el calafate

📷 @marcellc67

Vandrerhjem i El Calafate er dyrere i de travle sommermåneder januar og februar, så prøv at booke din seng i forvejen.

Vandrehjem i Rio Gallegos

På den anden side af Patagonien er Rio Gallegos et populært pitstop mellem El Calafate og Ushuaia. Der er ikke mange vandrehjem i Rio Gallegos, men Hysteria La Posada får gode anmeldelser for sine skinnende rene faciliteter.

Der er meget flere valgmuligheder længere sydpå i Ushuaia, hvor det komfortable La Posta Hostel and Apart, det hjemlige Galeazzi – Basily B&B og det sociale Torre al Sur er de bedste valg i byen.

Vandrerhjem i Córdoba

Argentinas næststørste by har en masse cool steder at vælge imellem. Alvear Hostel, 531 Hostel og Aldea Hostel er tre af de mest trendy backpacker-steder, mens Onas Hostel & Suites føles mere som et fancy hotel end en billig seng.

backpacking argentina -Onas Hostel & Suites

📷 Onas Hostel & Suites

Vandrerhjem i Mar del Plata

Che Lagarto og Hostel Casa Grande er behagelige hjem væk fra hjemmet på din strandferie i denne solbeskinnede sommerby.

Vandrerhjem i Rosario

Byen Rosario er kendt for sin sans for stil, og hostels er ingen undtagelse. Boutique-hostellet Bon Voyage og det hjemlige Be King har begge en Hostelworld-vurdering på ni eller derover.

Vandrehjem i Salta

Det nordvestlige hjørne af Argentina bør være på enhver backpackers Argentina-rute, og det livlige Prisamata hostel samt det hyggelige All Norte er gode steder at overnatte, hvis du planlægger at vove dig ind i disse overjordiske landskaber på vej til Bolivia.

Ud over disse store backpacking-destinationer tilbyder Hostelworld også hostels, der dækker alle dele af dette enorme land. Oplev alle vores hostels i Argentina!

Rejser rundt i Argentina

Argentinas offentlige transport er en anden grund til, at denne del af Sydamerika er sådan en fantastisk backpacking-destination. Fly, tog, busser, færger og en lille hær af taxaer udgør et omfattende netværk af offentlig transport i hele Argentina, som hjælper dig med at udforske hver en centimeter af landet.

Fly

Hvis du flyver ind fra udlandet, vil du næsten helt sikkert ankomme til Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini i Buenos Aires, altid kendt som Ezeiza. Lokale busser ind til byen tager en evighed – seriøst, to timer, og det er der ingen, der har tid til – men Manuel Tienda Leóns shuttlebusser (AR$400/US$9) eller private taxaer kaldet remises (AR$1200/US$27) er meget hurtigere.

At flyve ind og ud af Argentina kan være den eneste gang, du besøger Ezeiza – de fleste indenrigsfly bruger Aeroparque Internacional Jorge Newbery tættere på centrum af hovedstaden. Aerolíneas Argentinas, LATAM, Andes og LADE har alle indenrigsflyvninger, men med så få lufthavne og minimumspriser fastsat af regeringen falder de fleste billetter uden for en backpackers budget, især i sommerhøjsæsonen.

Bus

Busser (micros) er på den anden side backpackerens bedste ven. De er superkomfortable, kører megahyppigt og er relativt billige. Langdistancebusser har normalt kun tre sæder pr. række i stedet for de sædvanlige fire, hvilket er virkelig luksuriøst. Klasserne ejecutivo (executive) og coche cama (sovekabine) er de bedste med store, tilbagelænede sæder som på business class i et fly, efterfulgt af semi-cama (halvseng) og común (almindelig), begge også fine.

Sikkerheden er god, tasker mærkes og opbevares sikkert under flyet, og måltider er ofte inkluderet sammen med snacks og drikkevarer, der sælges om bord. Den eneste ulempe er den brutale air con – glem ikke en trøje (eller en skijakke). De behagelige forhold gør natbussen til en attraktiv mulighed for at spare et par pesos på overnatning, selvom hostels i Argentina er fremragende og billige.

Der er snesevis af pålidelige operatører, og prisen afhænger af det niveau af luksus, du har lyst til at forkæle dig selv med. For den 18 timer lange tur fra Buenos Aires til Mendoza betaler du for eksempel AR$1250 (US$28) for semi-cama, AR$2700 (US$60) for cama og AR$3000 (US$67) for ejecutivo.

Det bankende hjerte i bussystemet er Retiro-stationen i Buenos Aires – dette sted er Disneyland for offentlig transport i Argentina. Men i stedet for at navigere i labyrinten af forskellige selskaber, der dækker en galakse af ruter, kan du bruge en sammenligningsside som Omnilineas til at booke din rejse.

På trods af det omfattende bussystem er nogle steder – især i Patagonien – kun tilgængelige via private køretøjer, især uden for højsæsonen (januar og februar). Du skal være mindst 21 år gammel og have et gyldigt kørekort for at leje en bil, men vær advaret: Vejene er af svingende kvalitet, og chaufførernes standard kan være endnu værre.

backpacking argentina - girl standing by door

📷 @michaelbaronr

Tog

Argentina plejede at have et tognetværk, der kunne konkurrere med alle andre europæiske lande… men det er 70 år for sent til, at vi kan nyde godt af det. De tre hovedruter, der er tilbage, er Buenos Aires (Constitución station) til Mar del Plata (6,5 timer, AR$660/US$15 eller AR$795/US$18 for første klasse), Buenos Aires (Retiro) til Córdoba (19 timer med overnatning, AR$500/US$11 eller AR$1750/US$39 for en seng), og Buenos Aires (Retiro) til Rosario (6,5 timer, AR$300/US$7). Tjek alle ruterne her.

Tren Patagónico-ruterne fra Bariloche til Viedma og Tren a las Nubes, der svæver rundt om Salta i over 4.000 meters højde, er spektakulære, men turistede, og prisen er derefter. Og Greater Buenos Aires har også et tognetværk, der forbinder hovedstaden med resten af provinsen, hvilket du nok kun får brug for, hvis du planlægger en dagstur til Tigre fra Retiro.

Færge

Der er ikke meget bådtransport i Argentina, men masser af transport ind og ud. Færgen fra BA’s Buquebus færgeterminal nær Retiro sender regelmæssige både til Colonia del Sacramento (75 min) og Montevideo (tre timer), en nem måde at krydse endnu et stort sydamerikansk land af på. Der sejler også færger til Chile fra Lake District og til Antarktis fra Ushuaia, hvis du planlægger et episk eventyr.

Taxaer

En flåde på 40.000 sort-gule taxaer summer rundt i Buenos Aires som en bisværm – en billig og bekvem måde at komme rundt i hovedstaden på. Disse registrerede radiotaxier har alle digitale taxametre – en tur på 10 km og 30 minutter koster omkring AR$250 (US$6) i BA, og det samme er tilfældet i andre storbyer som Córdoba, Mendoza og Rosario.

Der findes også remiser (private taxier) med faste priser for bestemte ture som f.eks. turen ind til byen fra Ezeiza lufthavn. Men det er nok ikke i den almindelige backpackers prisklasse.

Offentlig transport i Buenos Aires

Hovedstaden er den eneste by i Argentina med et metrosystem, kendt som Subte. Det er den hurtigste måde at komme rundt i BA på – turen fra Palermo til Nueve de Julio lige midt i byen tager 13 minutter – men du skal bruge et SUBE-kort for at komme ind, som du kan få i enhver kiosko (hjørnebutik) med et lilla SUBE-flag. Prisen for en tur afhænger af, hvor mange du tager om måneden, AR$11,40 til AR$19 (mindre end US$0,50). Der er afgange hvert andet minut mellem kl. 5.30 og 23.30 mandag til lørdag, og mellem kl. 8.00 og 22.30 søndag.

backpacking argentina - la perla caminito

📷 @eduardoequis

Over jorden kan du ikke gå glip af flåden af lokale busser (colectivos), der brøler ned ad gaden, eller de moderne Metrobus-linjer, der kører ned ad de fem hovedfærdselsårer som Avenida Juan B Justo, Avenida Nueve de Julio og motorvejen 25 de Mayo. Colectivo-linjerne kører over hele byen, 365 dage om året med infamt sjældne intervaller. Igen skal du tilføje kredit til din SUBE på en kiosk og derefter trykke på.

Et praktisk værktøj at bogmærke er Cómo llego? (“Hvordan kommer jeg derhen?”), som kortlægger din rute fra punkt A til punkt B på tværs af BA.

Hovedstaden har også indført EcoBici-cykeldelingsordningen for at få mest muligt ud af 200 km dedikerede cykelstier. Disse lysegule hjul er helt gratis – godt for dit budget og endnu bedre for miljøet.

Et lignende system med kort, der kan trækkes på, kaldet Red Bus, findes også i Córdoba, Mendoza og Salta, mens Rosarios hedder Tarjeta sin contacto. Busser og trolleybusser er måden at komme rundt på i disse mindre byer.

Backpacking Argentina rejseplan

Argentina rejseplan 1 uge

Medmindre du har dit eget privatfly – og hvis du har, har du så et ekstra sæde på dit næste jordomrejse-eventyr? – er det simpelthen ikke muligt at se alle dele af Argentina på en uge. Og hvis du kun har syv dage i landet, ville du være skør ikke at starte i Buenos Aires.

Ud over at være en af Amerikas mest spændende byer, giver hovedstaden dig et glimt af alt, hvad Argentina har at byde på – tango, bøf, fodbold, kultur og non-stop natteliv. Du kan sagtens nyde en hel uge bare i Buenos Aires – det er et af de steder, hvor du har brug for at fordybe dig i livsstilen i stedet for at løbe rundt og krydse landemærker af – men hvis du kun har tre dage, så brug en i midten, en i nord og en i syd.

Byens centrum, Microcentro, er hjemsted for de fleste af BA’s berømte attraktioner: Obelisco, Plaza de Mayo, Casa Rosada, Teatro Colón og boghandlen El Ateneo Grand Splendid, samt den foryngede havn Puerto Madero lige rundt om hjørnet. Der er ingen mangel på charmerende barer og caféer, men midt i byen ligger også Buenos Aires’ mest ikoniske milongaer (tangoklubber) – prøv Maldita og dens liveorkester El Atronfe, den intime El Beso og La Catedral i det nærliggende Almagro.

Palermo – et stilfuldt udvalg af caféer og spisesteder – og Recoleta – med den legendariske kirkegård – er de barrios, man skal besøge i nord. Det er i denne del af hovedstaden, du finder Argentinas to bedste museer – det banebrydende MALBA og det historiske Museo Nacional de Bellas Artes – plus River Plates stadion El Monumental lidt længere nordpå, hvis du er en fodboldhooligan, der også er interesseret i kunst. Palermo kan også prale af BA’s livligste natklubber som Niceto og Kika, som ikke varmer op før langt efter midnat.

Tag sydpå for at se de brostensbelagte gyder i San Telmo og de farverige huse i La Boca stablet oven på hinanden, samt canchaen fra Argentinas anden gigantiske fodboldklub, Boca Juniors, som rocker Bombonera hver anden lørdag. El Caminito er Bocas største turiststrøg, hvor bøfhuse med tangoshows breder sig ud over gangstien – lidt tarveligt, javist, men en fantastisk one-stop shop med porteño-kultur, hvis du er nødt til at slæbe dig selv væk fra byen efter kun tre dage.

backpacking argentina - painting of a man riding an alpaca

📷 @tom-hopcraft

Så hvor skal du nu hen på din ugerejse til Argentina? Du får ikke chancen for at se alle landets fascinerende landskaber på så kort tid, og selvom Iguazú og Perito Moreno er Argentinas mest betagende trækplastre, giver det mere mening at tage mod nordøst.

Hvorfor det? Fordi terrænet er så forskelligt. Du kan se støvede byer, frodige vingårde, dramatiske bjergtoppe, overskyet regnskov og golde saltsletter på en enkel dagstur fra byen Salta, som i sig selv er en berusende blanding af indfødte påvirkninger og spansk kolonikultur med nogle af Argentinas bedste bøffer til følge.

Flyveturen fra BA tager lidt over to timer, og natbussen tager 20, men man betaler for bekvemmeligheden. Brug din første dag på at se Saltas naturskønne torv og bestige Cerro San Bernardo, før du lejer en bil eller booker en tur til tre dages udflugter – der er ingen mangel på budgetvenlige rejsearrangører, der henvender sig til rygsækrejsende.

Første dag tager dig til naboprovinsen Jujuy med gammeldags landsbyer som Purmamarca og Tilcara samt den tidskrævende Quebrada de Humahuaca-dal og den farverige Cerro de los Siete Colores. Byen Cafayate er omgivet af bodegaer, og det er værd at bruge en hel dag på at opdage det klipperøde landskab og de frugtagtige lokale Torrontés-vine. På dag tre kan du opleve andre højdepunkter i det nordøstlige Argentina – saltsletterne Salinas Grandes, de snoede veje gennem den overskyede Yungas-regnskov og de vilde kaktusser, der dækker Valles Calchaquíes – for at runde din uges rejse i Argentina af.

Argentina rejseplan 10 dage

Denne 10-dages Argentina-rute starter på samme måde som syv-dages-versionen, men tilføjer tre dage i Iguazú-vandfaldene, landets mest spændende naturvidunder. Der er direkte flyvninger på to timer fra både Buenos Aires og Salta, og det er en smart investering at undgå en evighed i bussen og give sig selv ekstra tid til at udforske det fugtige nordvestlige hjørne af landet.

Iguazú danner den naturlige grænse mellem Argentina, Brasilien og Paraguay, og hvis der ikke er visumproblemer, bør du bruge en dag på den argentinske side og en anden på at vove dig ind i Brasilien. De to lande giver to perspektiver på det vidunder, der er på UNESCO’s verdensarvsliste – du kommer helt tæt på vandfaldene i Argentina, hvor du endda kan tage en bådtur ind i vandsprøjtezonen, mens Brasilien giver en bedre panoramaudsigt over de 275 vandfald, så det er her, du skal tage dine bedste Instagram-billeder.

backpacking argentina - Iguazú falls from the top

En Argentina-rute på 10 dage giver plads til en dag i det nærliggende Iberá-vådområde eller et pitstop ved jesuitternes missionsruiner på vejen til Iguazú, men det er bedst at gøre det i egen bil eller på en organiseret tur – offentlig transport ville være et problem. Hvis ikke, kan du bruge den ekstra dag til at opleve lidt mere af Buenos Aires.

Argentina rejseplan 2 uger

Fjorten dage giver dig lidt mere tid at lege med, og du beholder alle de stop, der er nævnt ovenfor, men flytter lidt rundt på dem. Begynd i Buenos Aires, før du tager til Iguazú, flyver over til Salta og følger Andesbjergene ned til Mendoza og Bariloche i to nætter hver. Begge disse ekstra rejser – Salta til Mendoza og Mendoza til Bariloche – tager mere end 18 timer i bus, men mindre end to i fly. Så hvis flyrejser ikke passer ind i dit backpackerbudget, så husk at booke cama ejecutivo-klassen for at gøre disse maratonbusrejser lidt mere behagelige.

På din første dag i Mendoza kan du komme dig over den natlige bustur. På din anden dag i Mendoza skal du komme dig over dine tømmermænd. Med Andesbjergene som baggrund pumper denne druedyrkningsregion flere flasker vin ud end noget andet sted i Sydamerika, så det er kun rimeligt, at du nyder et glas eller seks Malbec i verdensklasse. Du kan sagtens bruge to dage på at cykle rundt mellem Mendozas mange bodegaer på bjergsiderne, men eventyrlystne vil måske sætte glasset fra sig et øjeblik for at bestige Cerro Aconcagua, den højeste top i Amerika.

Du kan ikke dykke ned i Patagoniens dybder på et to-ugers ophold i Argentina, men Bariloche er en let tilgængelig indgang til denne snedækkede region. Det maleriske Lake District har ugers udbud af betagende vandrestier, så vælg et par stykker til at udfylde de sidste to dage af denne fjorten dage lange plan. Hvis du har råd til at flyve, kan du måske få plads til antarktiske Ushuaia eller gletsjeren El Calafate i stedet for Bariloche på denne to-ugers Argentina-rute.

Argentina rejseplan 1 måned

Hvis du har råd til at bruge en måned på at udforske Argentina, kan du virkelig se hele landet… selvom du måske ender med at snuble rundt som en statist i The Walking Dead, hvis du prøver at sove i for mange natbusser i stedet for på Argentinas mange gode hostels.

Disse mikrobusser er meget mere komfortable end busser i andre dele af verden, men afstandene mellem destinationerne i Argentina er så store, at selv den mest luksuriøse cama ejecutivo begynder at føles trang efter et stykke tid. Flybilletter er ofte alt for dyre, men selv en eller to flyvninger – især til fjerntliggende steder som Iguazú eller Salta i nord eller El Calafate og Ushuaia i syd – kan drastisk reducere den tid, du bruger på at stirre på vejen. Naturligvis vil backpackere dog blive ekstremt fortrolige med det argentinske bussystem på denne travle 30-dages rejseplan.

Begynd med fem dage i Buenos Aires, brug en af de ekstra nætter til en dagstur til Tigre ved floden eller endda på færgen til Uruguay, og den anden til at hvile øjnene efter at have tilbragt en sen nat (og tidlig morgen) på boliche. Så bryd den lange tur til Iguazú op med to nætter i Rosario, en stilfuld by fyldt med historie i det centrale Argentina.

Efter tre dage i nordøst flyver du til Salta for yderligere fire dage i nordvest, før du tager to nætter i Córdoba – byens klassiske koloniale centrum krydret med et cool studentermiljø – på vej til Mendoza for Malbec, Malbec og mere Malbec. Hvis du har råd til en flyvetur til Patagonien, så er du heldig. Men hvis du er backpacker og lever af instant noodles og de tilfældige ingredienser, du finder på den fælles hylde i vandrerhjemmets køkken, så er det busser, der gælder.

backpacking argentina - 4 baby alpacas

📷 @kyllik

Start med to dage i Bariloche og derefter yderligere to i El Calafate, porten til Parque Nacional Los Glaciares og den ikoniske Perito Moreno. Det er et stort kryds på mange rejsendes ønskeseddel, og El Calafate ligger 3,5 timers flyvning fra Buenos Aires, så hvis du er desperat efter at høre den mægtige gletsjers knitren og plasken, men kun har begrænset tid i landet, er det muligt at klemme det ind i en kortere rejseplan.

Lidt længere nordpå byder El Chaltén på flere vandreture omkring Mount Fitz Roy, end dine små ben kan klare, og hvis du har lidt luft i din tidsplan, kan du også tage over grænsen og tjekke Chiles Torres del Paine National Park ud.

Busturen fra El Calafate til Ushuaia tager omkring 16 timer via Rio Gallegos og Chile, men denne lange og snoede vej bidrager kun til følelsen af, at du rejser til verdens ende – og det er præcis derfor, du skal gøre dig umage med at vandre til denne ultraisolerede by i tre nætter. Medmindre du vinder i lotteriet, vil et helt krydstogt til Antarktis ikke passe ind i dit budget, men et krydstogt på Beagle-kanalen giver en lille smagsprøve på verdens mindst besøgte kontinent. Brug de to andre dage på at vandre gennem den uberørte Tierra del Fuego National Park og hop på en pingvintur til Isla Martillo.

Der er endnu flere muligheder for at se på vilde dyr i Puerto Madryn, hvis du har mod på endnu en 20 timers tur på en mikro med et skift i Rio Gallegos. Brug to dage på at spotte hvaler og co. i Reserva Faunística Península Valdés, et uberørt naturreservat på Argentinas Atlanterhavskyst.

Og i slutningen af denne 30-dages hvirvelvind har du virkelig fortjent et par dage med fødderne oppe, så book to nætter for at nyde sandet i Mar del Plata – yderligere 16 timer nordpå – før den relativt korte femtimers tur tilbage til Buenos Aires for dit fly ud af Argentina. Hold da op, det er en travl måned.

Mad i Argentina

Som en dampende skål locro med lidt af hvert i, er det argentinske køkken en smeltedigel af smage fra alle verdenshjørner. Den oprindelige civilisation og millioner af migranter fra Middelhavet har tilsammen skabt en unik menu af retter, der dækker alt fra fisk og skaldyr og søde sager til gryderetter og pølser.

Oksekød er naturligvis kernen i Argentinas traditionelle mad, og parrillaen (grillen) bringer familier og venner (og backpackere!) sammen. Men ikke-kødædere kommer ikke til at sulte med udsøgte empanadas, velsmagende tamales og lækre desserter på tilbud. Fra high-end restauranter til elskede gadesnacks, sæt tænderne i den bedste traditionelle mad, Argentina disker op med.

backpacking argentina - argentinian food - steak being cut

📷 @joseignaciopompe

Asado

Intet måltid betyder mere for Argentina end de legendariske gauchoer (cowboys), der strejfede rundt på landet i det 18. og 19. århundrede, og de kødfulde grillretter er kendt som asados. Parrillas – grillene med åben ild, som er almindelige i argentinske hjem og boligblokke, samt ordet, der bruges til at beskrive en grillrestaurant – er midtpunktet i asado, som refererer til selve den sociale sammenkomst, hvor deltagerne skyller halvdelen af deres kropsvægt ned i oksekød og den anden halvdel i flasker med Malbec.

Argentinas nationalret består af et stort udvalg af kød. Forvent at finde chorizo (pølse), ojo de bife (ribeye), tira de asado (korte ribben), bife de chorizo (mørbrad), morcilla (blodpølse), chinchulines eller chinchus (tarme), mollejas (kråser) og endda lama-bøf, der langsomt syder på grillen, let krydret med salt og derefter smurt ind i chimichurri, når de er klar. Patagonia tager parrillaen til et nyt uhyggeligt niveau med deres asado a la estaca, hvor hele lam, geder eller grise smørsteges over flammerne.

Du vil ikke blive overvældet af vegetariske muligheder på en parrilla, men provoleta er en sjælden kødfri tilbehør. Disse skiver af provolone-ost bliver smidt i en stegepande med chiliflager, oregano og tomater, hvorefter de får lov at smelte på grillen, inden de krydres med chimichurri og olivenolie. Karamelliseret på ydersiden, klistret på indersiden og lækkert røget hele vejen igennem.

Chimichurri

Ingen asado er fuldendt uden en afgørende ingrediens: chimichurri, den grønne salsa, der hældes over

alt det grillede kød. Opkaldt efter en englænder ved navn Jimmy McCurry, som i sin tid kom for at kæmpe for Argentinas uafhængighed (hvis man skal tro den lokale legende), er chimichurri en syrlig blanding af hvidløg, persille, oregano, løg, olivenolie og rødvinseddike, som nogle gange bruges som marinade, men oftere tilsættes til buffeten af grillet oksekød fra parrillaen. Og ja, det er på grænsen til forræderi at bruge ketchup i stedet.

Dulce de leche

Køer er gode for mere end bare deres kød i det argentinske køkken, hvor mælk er landets anden store kulinariske besættelse. Dulce de leche er karamelliseret kondenseret mælk – en tyk, klæbrig pasta, der smøres på ristet brød til morgenmad, dryppes over kager og pandekager til merienda (eftermiddagste) eller slubres direkte fra skeen på en fræk tur i spisekammeret. Og hvis du har været så heldig at smage denne sygeligt søde dessert, ved du, at der ikke er nogen som helst skam i at dykke direkte ned i glasset. Chimbote og Havanna er et par af de bedste mærker, du kan finde i butikkerne overalt.

Alfajores

Argentinas mest vanedannende stof optræder også i landets yndlingssnack: alfajores, et lag dulce de leche mellem to små småkager. Du finder disse desserter overalt fra kiosker på hjørnet til smarte restauranter, ofte overtrukket med mørk chokolade, hvid chokolade eller strimlet kokosnød.

El Capitan del Espacio – med den lille rumkaptajn, der griner på den skinnende gyldne emballage – er et ikonisk mærke, der nyder kultstatus, og som tilbyder et frugtagtigt alternativ til dulce de membrillo (kvædepasta) samt en superstor ‘triple’ med tre kiks og to lag dulce de leche, lidt som en lille karamel Big Mac. Argentinske snacks bliver ikke bedre end det.

Mate

I årevis har fodboldfans set Lionel Messi og Sergio Agüero hoppe ud af holdbussen med en termokande i den ene hånd og en dampende kop i den anden. Nej, det er ikke en magisk eliksir, der giver transcendentale fodboldevner. Det er mate, Argentinas nationaldrik.

Mate – udtales ‘mah-tay’, ikke ‘mayt’ – kommer fra den indfødte yerba mate-plante, hvis blade og kviste tørres og hakkes til denne meget bitre te. Bladene pakkes i en hul kalebas og overhældes med vand, der ikke er helt kogende, suges gennem bombillaen (sugerøret) med en si i bunden, så man ikke får en klump urter i munden, og fyldes derefter op fra termokanden, mens man sender den rundt i kredsen.

Ligesom asado handler mate lige så meget om det sociale ritual som om den ting, du stikker i munden. Cebadoren har ansvaret for at tilberede mate, før den sendes rundt i cirklen med uret som en bong, bortset fra at det eneste sus er koffein. Og glem dine manerer – ordet ‘gracias’ betyder ikke ‘tak’ i denne sammenhæng, det betyder ‘jeg har fået nok, vær sød at stoppe med at sende mig denne kop varmt mudder’.

Hvis smagen er for bitter, kan du tilsætte sukker eller honning til kalebassen for at gøre den sød. Eller prøv mate cocido i stedet, hvor bladene brygges som en almindelig kop te, inden der tilsættes mælk og sukker.

Empanadas

Hver dag snacker hele Argentina på disse små halvmåneformede lommer af kød, grøntsager, frugt og hvad man ellers kan proppe i dejen og sætte i ovnen. Som en lille calzone eller en cornish pasty med et latinsk strejf, kan empanadas være salte – fyldt med kylling, oksekød, grøntsager, ost, oliven, you name it – eller søde – fyldt med rosiner, marmelade, søde kartofler, kanel eller dulce de leche, selvfølgelig.

Næsten alt kan komme i en empanada, men forskellige regioner har forskellige specialiteter. Oppe nordpå er Saltas empanadas salteñas fulde af kartoffel, æg, purløg og lama-kød, hvis man føler sig eventyrlysten. Fedt og en enkelt oliven er kendetegnende for de brændefyrede empanadas sanjuaninas i San Juan. Og Córdoba tilsætter sukker og rosiner til deres hakkede oksekød for at give empanadas cordobesas et sødt twist.

backpacking argentina - empanada

Milanesas

En milanesa er kendt som en escalope i resten af verden eller en schnitty i Australiens rige leksikon og er en tynd filet af okse-, kyllinge-, kalve- eller svinekød, der er paneret og derefter stegt i olie – altid serveret med kartoffelmos og ofte med et spejlæg eller tomatsauce og smeltet ost (a la napolitana) på toppen.

Milanesa er opkaldt efter den italienske by Milano og er en af de mange madvarer, som Argentina har importeret fra Middelhavsområdet. Her finder du pizza med tyk skorpe, tallerkener med fettuccine, tagliatelle, cannelloni og gnocchi (eller ñoquis, for at bruge den hispaniserede version) og en elsket italiensk dessert.

Is

Helado er en anden italiensk klassiker, som Argentina har snuppet og druknet i dulce de leche. Du kan ikke gå ned ad gaden i Buenos Aires uden at støde på en heladaría (isbar) om sommeren, især den gigantiske Freddo-kæde, som har 150 steder over hele landet.

Freddo er kongen af den argentinske isscene, og deres leveringsservice døgnet rundt er en livredder. Den mest populære smag er dulce de leche (duh), men gå ikke glip af den lokale favorit sambayón, som er lavet af æggeblommer, mælk, fløde, sukker, Marsala-vin og whisky.

Merienda

Når man ikke spiser aftensmad før kl. 22, har man brug for en lille opkvikker om eftermiddagen. Derfor spiser argentinerne merienda (eftermiddagste) omkring kl. 17, hvor de nipper til en mate eller en café con leche (kaffe med mælk) med en factura (wienerbrød) at gnaske på. Medialunas – ekstra smørfyldte croissanter dryppet med dulce de leche eller marmelade – og submarinos con churros – en høj varm chokolade med stegte donuts – er altid en godbid.

Choripan

Chorizo plus pan (brød) er lig med choripan. Det er den enkle ligning bag Argentinas mest elskede gademad. Endnu en gaucho-specialitet, som har fundet vej til hovedstaden, og man kan finde vejboder over hele Buenos Aires, hvor de griller smørstegte pølser, før de smækker dem ind i en sprød hvid brødrulle med en klat chimichurri.

Taxachauffører står i kø for at få en choripan ved frokosttid, og den sydamerikanske pølsesandwich er dit brændstof til enhver tur til canchaen, hvor dusinvis af interimistiske parrillas fodrer sultne fodboldfans.

Locro

Hver 25. maj fejrer argentinerne årsdagen for deres nations sagnomspundne revolution i 1810 med en dampende skål locro. Denne gryderet med kød, bønner og grøntsager begyndte som en bonderet fra Andesbjergene, hvor man bare smed det sammen, der var tilovers i køkkenet, men nu er den på enhver liste over traditionel mad i Argentina.

Carbonada er en anden gryderet fra den nordlige del af landet, der er perfekt til frostklare vinteraftener, og som kombinerer kød, kartofler, gulerødder, peberfrugter, majs, abrikoser og rosiner i et udhulet græskar, der steges over parrillaen.

Tamales

Varme tamales er mere end bare et forfærdeligt slik med kanelsmag – de er en ægte argentinsk ret. Denne Salta-specialitet er lavet af strimlet kød og majsblomster, der pakkes ind i en majsskal og derefter koges, mens Jujuy-opskriften blander hakket kød, majs og røde peberfrugter. Tamales er næsten identiske med en anden hovedret i det nordvestlige Argentina, humitas – en sød og salt blanding af majs, løg og gedeost bundet sammen som en julekiks.

backpacking argentina - tamales

Vin

Malbec er måske Argentinas mest berømte eksportvare siden Maradona. Den franske drue blev først plantet i det 19. århundrede og har drevet Argentina til at blive den femtestørste vinproducent i verden, hvor to tredjedele af landets vin flyder ud af Mendoza.

Mendoza ligger ved foden af Andesbjergene, og højdeforskellene i provinsen giver de mikroklimaer, der er nødvendige for at dyrke gode druer. Det samme gælder Salta, Córdoba og San Juan, som producerer Bordeaux-rødvine som cabernet sauvignon og merlot samt hvidvine som chardonnay og sauvignon blanc, for ikke at nævne den Malbec, som Mendoza er berømt for.

Fernet

Denne bitre urtelikør er ikke en traditionel argentinsk drik – den blev sejlet ind fra Italien i det 19. århundrede og blev først megapopulær efter en lokal tv-reklamekampagne i 1980’erne – men i dag drikker Argentina mere end tre gange så meget Fernet som det land, der opfandt den.

Fernet-Branca er en mastodont af et brand, som har bygget et destilleri i udkanten af Buenos Aires – det eneste uden for Milano. Og produktet bliver sjældent kastet ned i shots, men næsten udelukkende blandet med Coca-Cola – du passer ind blandt de lokale, når du bestiller en fernet con coca fra bartenderen på boliche.

Kultur i Argentina

Argentinas mad afspejler landets kultur – en farverig kombination af europæiske og sydamerikanske påvirkninger, der giver en unik smag, som du ikke finder andre steder på jorden.

De årtusindgamle oprindelige samfund – især quechuaerne i nordvest, guaraníerne i nordøst og mapucheerne i Pampas – blomstrer stadig, men Argentinas byområder har en udpræget europæisk stemning. Buenos Aires er stolt af sit omdømme som Sydamerikas Paris, mens det overstilige Rosario kunne være en by, der er transporteret direkte ud af Italien.

Mennesker i Argentina

Argentinas 44 millioner indbyggere betragter sig selv som en “crisol de razas” – en smeltedigel af racer – der hovedsageligt består af europæiske indvandrere (italienere, spaniere, franskmænd og tyskere) samt mere forskelligartede hjørner af kloden i de seneste årtier.

Den spanske kolonisering betyder, at det meste af landet er romersk-katolsk – den nuværende pave er argentiner, selvom det måske stærkeste bevis på Argentinas katolicisme er, at de fleste mennesker bor hjemme hos deres forældre, indtil de bliver gift, hvilket er grunden til, at der findes så mange telos (“kærlighedshoteller”). Men du kan også finde ortodokse kirker, muslimske moskeer og jødiske synagoger overalt i Buenos Aires. Her er et sjovt Argentina-fakta: Hovedstadens Abasto Mall er hjemsted for den eneste kosher McDonald’s uden for Israel.

En ting, som alle argentinere har til fælles, er dog en afslappet holdning til tid, men meget mere intensitet, når det kommer til at udtrykke sig selv – forvent, at de lokale kommer 20 minutter for sent og gestikulerer vildt, når de ankommer. PDA’er er også hverdagskost. Man kan roligt sige, at is og fernet ikke er de eneste ting, de har arvet fra italienerne.

backpacking argentina - two people on moped by museo de cera historico

Porteños har ry for at være lidt arrogante – New York, London, Paris, Buenos Aires… nævn én storby, hvor indbyggerne ikke har samme ry – og argentinerne kan være ligefremme, men der er ikke noget, der ikke kan ordnes over et glas Malbec ved en asado. Forvent at hilse på en lokal – mand eller kvinde – med et enkelt kys på højre kind, og held og lykke, hvis du er meget optaget af personlig plads.

Argentinas historie

Argentinas historie er lang, tragisk og vil sandsynligvis udløse et skænderi, så lad os gøre det kort. Spaniens brutale kolonisering begyndte i det 16. århundrede og sluttede med majrevolutionen i 1810, uafhængighedserklæringen i 1816 og den endelige føderation af republikken i 1850’erne og 60’erne.

Den kontroversielle populist Juan Perón og hans anden kone Eva Duarte – hende med Evita-berømmelsen, som døde i 1952 – ledte landet i 1940’erne og 50’erne, men Juans skæbnesvangre anden præsidentperiode i 1970’erne gik forud for det blodige diktatur mellem 1976-83, hvor regeringen førte Guerra Sucia (beskidt krig) mod sin egen befolkning og fangede mindst 30.000 desaparecidos (de forsvundne).

Las Madres de la Plaza (Pladsens Mødre) krævede modigt retfærdighed for deres kidnappede familiemedlemmer ved at demonstrere på Plaza de Mayo, og du kan stadig se deres bannere og graffiti af deres ikoniske hvide tørklæder uden for Casa Rosada-præsidentpaladset i dag, samt ugentlige torsdagsmarcher. Du kan også besøge ESMA – flådeskolen, hvor fanger i al hemmelighed blev tortureret af diktaturet – i den nordlige del af hovedstaden.

Diktaturet fremprovokerede også en krig med Storbritannien om Islas Malvinas (Falklandsøerne) i 1982, et ømtåleligt emne den dag i dag. Og det er kun ét emne, man skal undgå at diskutere med de lokale – moderne argentinsk politik er det bedst helt at undgå.

Argentina tango

Tangoen er en sammensmeltning af spansk, slavisk og latinsk indflydelse fra de snuskede barer og bordeller, hvor den opstod, og er et symbol på Argentinas brogede nationale identitet. Tangoen opstod i det 19. århundrede i Buenos Aires’ usle havne og forstæder og eksploderede i 1930’erne takket være superstjerner som Carlos Gardel, der på tragisk vis døde i et flystyrt i 1935, kun 44 år gammel.

Melodierne er hypnotiske, dansetrinene er sensuelle, og teksterne er sørgmodige – som regel sunget på lunfardo, Argentinas arbejderklasseslang. Ingen backpacker kan forlade landet uden at besøge en milonga – de dunkelt oplyste danseklubber, hvor tangodansere viser, hvad de kan – samt de legendariske boliches (natklubber), som Buenos Aires er berømt for, hvor colombiansk-inspirerede cumbia-tracks brager ud af højttalerne.

Fodbold i Argentina

Argentina fakta nr. 1: Lionel Messi er ikke nær så forgudet her, som han er i Europa. Faktisk bliver den lille nr. 10 af mange betragtet som en “pecho frío” (kold brystkasse), en skarp fornærmelse, der sætter spørgsmålstegn ved hans passion for Argentinas ærværdige blå-hvide trøje. Diego Maradona, på den anden side, bevarer sin gudelignende status.

I stedet for Messi ligger argentinernes sportslige passion hos deres klubhold. Boca Juniors og River Plate er de to giganter i Buenos Aires, mens byrivalerne San Lorenzo, Independiente og Racing udgør resten af los cinco grandes (de fem store). Atmosfæren til enhver kamp vil give dig gåsehud, især Boca’s hoppende Bombonera.

Argentina fakta nr. 2: Nationalsporten er faktisk ikke fodbold, det er pato. Pato hedder det spanske ord for and, fordi en stakkels fugl blev brugt som bold, og det er en hybrid af basketball og polo, som gauchoerne fandt på i 1600-tallet, og som stadig repræsenterer kulturen i Pampas i dag.

backpacking argentina - argentina football stadium

📷 @nidiapiza

Argentina sprog

Spansk er det sprog, Argentina taler, men ikke som du sikkert kender det. Argentinerne bruger en række spanske dialekter, herunder Rioplatense omkring Buenos Aires, som er krydret med et drys fransk og italiensk.

En stor forskel er, at argentinerne bruger vos i stedet for tú til pronomenet du. En anden er accenten på ‘ll’ og ‘y’ lyde – hvilket gør calle (gade) til ‘ca-she’ og mayor (større) til ‘ma-shor’ – samt manglen på en læspen på Z’er og bløde C’er, i modsætning til i Spanien, hvor en øl (cerveza) udtales ‘ther-ve-tha’.

Masser af ord er anderledes – en bil er en auto, ikke en coche, en telefon er en celular, ikke en móvil, avocadoer er paltas, ikke aguacates, hvilket er afgørende for os millennials – men hvis du kun kan huske ét, så gør det til verbet coger. I Spanien betyder det at tage eller at få – “jeg tager bussen” er “cojo el bus”. I Argentina betyder coger noget lidt mere vulgært – et ord på fire bogstaver, der starter med F, på engelsk – så brug tomar (som også betyder at tage), medmindre du har planer om at dele en X-rated samtale med buschaufføren.

Der er også masser af livlig slang, som ikke-indfødte er nødt til at sætte sig ind i. Det mest elskede ord i det argentinske sprog er boludo, som bogstaveligt talt betyder idiot, men som oftest bruges mellem venner. Så er der pibe (knægt), mina (kvinde), pelotudo (a***hole), cheto (fancy), quilombo (bogstaveligt betyder bordel, billedligt betyder galskab), mala leche (bogstaveligt dårlig mælk, billedligt uheld) og che – den verbale krykke, der gav den Rosario-fødte marxistiske revolutionær Ernesto Guevara sit uudslettelige kælenavn.

Apropos Che, så er han stjernen i Diarios de Motocicleta (Motorcykeldagbøger), en lokalt produceret film, som vil få dig i stemning til dit sydamerikanske eventyr. Argentinsk films guldalder sluttede i midten af det 20. århundrede, men krimiklassikerne Nueve Reinas (Ni dronninger) og El Secreto De Sus Ojos (Hemmeligheden i deres øjne) samt det anerkendte drama fra diktaturtiden La Historia Oficial (Den officielle historie) er uundværlige indblik i argentinsk kultur.

backpacking argentina - sunset over the city

📷 @sandercrombach

Argentina rejserådgivning

Er Argentina sikkert?

Argentina er et af de mest sikre steder at besøge i Latinamerika, men det er stadig fornuftigt at stille spørgsmålet: “Er Argentina sikkert? Rejsende skal bruge deres sunde fornuft for at beskytte sig mod småtyverier. Vær på vagt over for alle de gamle svindelnumre, de forsøger sig med over hele verden – at blive overhældt med ketchup, mistænkeligt venlige lokale, falske underskriftsindsamlinger til velgørenhed, yadda yadda yadda.

Hold altid øje med din rygsæk, når du er på busstationen, og hold fast i dine tasker, hvis du sidder på en restaurant på gaden eller slentrer gennem en travl feria (marked). Importrestriktioner betyder, at dyr udenlandsk elektronik som iPhones og bærbare Apple-computere er ekstra værdifulde i Argentina, så lad være med at vise dem frem.

Offentlig transport er generelt sikker, men hold dig altid til officielle taxaer – umærkede taxaer kan lokke dig ind med løfter om en billig pris, før de flår dig i den anden ende. Der er en vis risiko for overfald i de store byer, og det samme gælder kidnapninger af hæveautomater – hvis du er så uheldig at blive udsat for det, skal du bare overholde reglerne og derefter rapportere hændelsen til politiet.

Naturkatastrofer kan ramme nogle hjørner af landet, især oversvømmelser i løbet af den regnvåde sommer i nord samt vulkaner langs Andesbjergene, såsom den aktive Copahue på grænsen til Chile. Frostgrader om vinteren kan også skabe farlige forhold på vejene, og det er alligevel ikke særlig sjovt at køre – argentinske bilister har en tendens til at betragte vognbanemarkeringer, trafiklys og færdselsregler som rene forslag. Som fodgænger skal du ikke forvente, at bilerne stopper for den grønne mand.

Argentinas sundhedssystem er solidt – hospitaler, apoteker og tandlæger er gode, de sanitære standarder er høje, og postevandet er sikkert at drikke stort set alle steder. Overvej vacciner, hvis du er bekymret for denguefeber i den nordøstlige del af landet. Der er gratis sundhedspleje, men kvaliteten er svingende, så det er værd at investere i en rejseforsikring, der dækker et privathospital samt dine værdigenstande, hvis noget skulle blive stjålet.

Er Buenos Aires sikker?

Det korte svar er ja. Det lange svar er, at du bør tage de samme forholdsregler, som når du besøger en hvilken som helst anden storby, men ja. Din mor vil altid være bekymret, før du tager til Sydamerika, men hun har ikke noget at bekymre sig om.

Tasketyverier, lommetyverier og gaderøverier sker – Subte (metrosystemet) og Retiro busstationen er særligt glade jagtmarker for chorros (tyve), så lad være med at hive din iPhone eller dit spejlreflekskamera til 5.000 dollars frem midt i en menneskemængde. Hold dig til de gule og sorte radiotaxaer, og gå ikke for langt væk fra den slagne vej i La Boca, hvor gaderne hurtigt kan blive meget skumle.

Der går ikke en uge i Buenos Aires, uden at en massiv strejke eller en anden manifestación (protest) kvæler Avenida de Mayo, men hold dig væk fra politiet og demonstranterne, og du vil ikke komme i problemer.

Samme råd gælder for en tur til canchaen. Der har været næsten 100 fodboldrelaterede dødsfald i løbet af det seneste årti i Argentina, hvilket er grunden til, at regeringen forbød udebanetilhængere i fem år og stadig forbyder udebanetilhængere fra kampe, der involverer los cinco grandes, herunder Boca og River. Hinchaerne har ikke noget problem med turister – de er mere interesserede i at slås med politiet og hinanden end med en nysgerrig backpacker – så bare hold hovedet koldt.

Argentinas valuta

Argentinas valuta kan være et problem på grund af den usikre økonomi. Forfalskede 100-peso-sedler er overalt, det er nemt at svindle med byttepenge med så store sedler, og hæveautomaterne løber ofte tør for kontanter i travle områder. Forretninger i de større byer, som f.eks. dit hostel i Buenos Aires, bør acceptere kreditkort, men det bliver sværere uden for hovedstaden.

Som nævnt i afsnittet om budgettet i Argentina tidligere, betyder de seneste ændringer i reglerne for valutahandel, at det blå marked – som plejede at give næsten dobbelt så mange pesos for en dollar som den officielle kurs fra en hæveautomat eller et vekselkontor – ikke er så værdifuldt, som det var engang, og det er ikke risikoen værd for backpackere.

backpacking argentina - mountains by river

📷 @peterconlan

¡Buen viaje!

Denne guide begynder knap nok at kradse i overfladen af alle de eventyr, du har at se frem til i Argentina, fra toppen af Mount Fitz Roy til bunden af en af de flasker rødvin fra Mendoza. Nu er det tid til at pakke rygsækken, booke hostels i Argentina

Sshh!... This is a secret

Discover the "next hot backpacker destination" this 2024.

Just so you know, we will be able to see if you open our emails to help us monitor the success of our marketing campaigns. You will find further details in our data protection notice.

og springe ud i alt, hvad denne sydamerikanske perle har at byde på.

Om forfatteren:

Tom Smith er en australsk forfatter, der bor i Manchester. Tom er besat af sport og rejser og har set cricket i Cardiff, fodbold i Fortaleza, baseball i Bay Area, og der er stadig meget mere at krydse af på listen. Læs mere af hans arbejde her.

Fortsæt med at læse: ⬇️

🌟 Den ultimative guide til backpacking i Sydamerika

🌟 Guide til backpacking i Mellemamerika

🌟 De 10 bedste hostels i Buenos Aires

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top