Hvad er et hostel? Svaret vil ændre dine rejser for altid

Language Specific Image

Hvad er et hostel? Selv hvis du aldrig har boet på et hostel før, ved du sikkert, at hostels er en form for delt indkvartering, der får dit rejsebudget til at række længere. Men hvad du måske ikke ved, er, at vandrerhjemmenes unikke sociale karakter vil forvandle din rejse. Vi synes, at dette citat fra rejsebloggeren @glographics opsummerer oplevelsen af at bo på hostel ret godt:

“Med et hostel betaler du den halve pris for dobbelt så meget sjov.”

Hvis du aldrig har boet på et hostel før, så lad os aflive nogle skøre myter og besvare alle de spørgsmål, du måtte have om, hvad et hostel er. Her er alt, hvad du har brug for at vide om hostelling og livet på et hostel. Spænd selen, for din rejse bliver aldrig den samme igen…

Hvad er et hostel?

Ikke to hostels er ens, men vi kan love dig én ting: Det bliver aldrig kedeligt. Så hvad er et hostel? I en nøddeskal er et hostel en budgetvenlig form for indkvartering, der fokuserer på en fælles social oplevelse. Se videoen nedenfor for en mere dybdegående introduktion:

Det lyder lidt vagt, ikke? For at hjælpe dig med at få en bedre idé om, hvad hostelling handler om, bad vi vores rejsefællesskab om at definere et hostel med tre ord. Her er nogle af de bedste?

🌟Omfavnelse af det uventede
🌟Bogstaveligt talt legepladser for voksne
🌟Social. Venner. Eventyr.
🌟Et oplevelses-imaginarium
🌟Alt kan ske
🌟Mangfoldig social udveksling
🌟Design. Kreativitet. Interaktion.
🌟Pris. Placering. Socialt.

Hvem bor på et hostel?

En af de bedste ting ved hostels er, at man møder så mange forskellige slags mennesker fra hele verden. Man ved aldrig, hvem man møder, når man bor på et hostel, og det giver en spænding, som er svær at få, hvis man er alene på et hotelværelse.

what is a hostel, Who will you meet in hostels? (c) deniselanaiThe Farm Hostel på Bali, 📸:@deniselanai

Vores rejsebloggerven @amybakerwrites opsummerer ganske fint, hvilken type mennesker der sandsynligvis vil bo på et hostel:

“Man ved aldrig, hvem man ender med at dele en øl med – jeg har mødt folk, der cyklede fra Chile til Alaska, en fyr, der overlevede et krokodilleangreb, en professionel omrejsende klovn, en 80-årig genfødt backpacker. Jeg har hængt ud med metalbands, sportshold, politikere og tidligere soap-skuespillere. Hostelling giver dig en chance for at møde mennesker, du aldrig ville møde i dit daglige liv. Det er det, der gør det unikt, og det er derfor, det altid er mit førstevalg, når jeg rejser.”

what is a hostel / away with the fairies backpackers (c) mariekedutoitAway With The Fairies Backpackers i Sydafrika, 📸:@mariekedutoit

Så det korte svar er, at hostels er for alle. Der er ikke kun én type mennesker, der bor på et hostel, når de rejser. Størstedelen af hostelgæsterne er budgetbevidste solorejsende, backpackere, studerende, digitale nomader og sabbatårsrejsende under 35 år. Men det faktum, at mange hostels nu er lige så luksuriøse og stilfulde som boutiquehoteller, betyder, at flere og flere mennesker forelsker sig i sociale rejser.

Hvilke faciliteter kan man forvente på et hostel?

what is a hostel / once again hostel
Once Again Hostel i Thailand

Hvis du ikke har set billeder af hostels for nylig, så forbered dig på at blive forbløffet. Med hensyn til faciliteter har mange hostels alt, hvad man kan forvente af et hotel og meget mere. Du bør altid læse beskrivelsen af det enkelte hostel grundigt på vores hjemmeside, før du booker, men her er nogle af de faciliteter, du kan forvente at finde på de fleste hostels..

Luksuriøse senge

What is a hostel / Lisbon Calling HostelLissabon Calling Hostel i Portugal

Tænk private værelser med hovedgærder i fløjl, sovesale med “pod beds”, som giver privatliv på et budget, køjesenge med dobbeltmadrasser. Du kan forvente pæne lagner, puder og en dyne – og nej, du behøver ikke at medbringe en sovepose. Medmindre det er noget for dig. Mange hostels har ladestationer eller stikkontakter ved hver seng, så du ikke behøver at bekymre dig om, at din telefons batteri dør, mens du er ude at udforske.

Lisbon Calling Hostel handler det om shabby chic. Stilfulde senge og rummelige private værelser venter på dig i dette stilfulde portugisiske hjem. Pod-senge er det helt store, og Cube Hostel i Singapore vil gøre alle dine futuristiske drømme til virkelighed. Udstyret med LED-belysning, opbevaringsplads og ladestationer er du stort set i din egen selvstændige lejlighed!

Sociale fællesrum

what is a hostel, king kong hostel social common room

King Kong Hostel Rotterdam i Holland

Næsten alle hostels har et fællesrum, hvor du kan hænge ud med andre rejsende, læse en bog eller se tv. Nogle hostels har også spillelokaler, hvor du kan spille en omgang pool, Xbox eller bordfodbold. Det er gode steder at tilbringe tid, hvis du rejser alene eller bare er den sociale type!

King Kong Hostel i Rotterdam har et fællesrum med sin helt egen Netflix-biograf, behagelige loungestole og Ben and Jerry’s is-køleskab. Må vi ikke nok bo her? Hvis du er på udkig efter et lidt mere gammeldags sted at bo, udstråler Grand Hostel Berlin Classic chic retro-vibes. Med bløde stole og en kæmpe bogreol er dette et sted, hvor man godt kunne blive et stykke tid.

Tagterrasser

what is a hostel, Selina Cartagena pool in Colombia

Selina Cartagena i Colombia

Åh, hej smukke solnedgange og fantastisk udsigt. Der er nogle utrolige tagterrasser (og tagbarer) derude, og det bedste er, at du kommer til at dele øjeblikket med dine nye venner. Tænk på liggestole, der er perfekte til de dovne dage, og panoramaudsigt over nogle af de bedste skylines i verden. Tilsæt bare pizza og øl for en vindende getaway.

Selina Cartagenas tagterrasse vil opfylde dine Insta-drømme. Komplet med swimmingpool, bar, masser af liggestole og plads til daglig yoga! Kan det overhovedet være rigtigt? Hvis du har brug for at tage det til et mere luksuriøst niveau, har Rodamon Riad Marrakech Hostel det med en ultrachic tagbar og udsigt i dagevis. Er strandudsigt fra taget lige dig? Så pak din taske og tag til Mojo Hostel and Market i Cape Town, hvor det handler om øl og grill, mens du ser solnedgangen.

Brug for mere inspiration? Tjek flere hostels med fantastiske tagterrasser.

Sjove events og aktiviteter

what is a hostel / best food hostels_spin hostel philippinesSpin Designer Hostel i Filippinerne

Vandrerhjem er designet til at være sociale knudepunkter, hvor man kan have det sjovt med andre rejsende. En af måderne, de gør det på, er ved at organisere MASSER af sjove events. De er som regel gratis og kan være alt fra surfingkurser til yoga på taget, picnic på stranden eller en aften med russisk dumpling-fremstilling. Vi kan ikke komme i tanke om en bedre måde at komme over jetlag på end med en god gammeldags pubcrawl – hold øje med opslagstavlen på dit hostel.

Brix Hostel i Prag tilbyder denne backpacker-favoritaktivitet, som er et must i en festby som Prag! Avenue Hostel i Budapest tilbyder aktiviteter som sightseeing-busfester og familiemiddage hver aften. Mens Onedez Hostel i Siem Reap har filmaftener, cykelture ved solnedgang, poolparties og madture for deres gæster.

Når det kommer til aktiviteter, er alle hostels forskellige, så sørg for at gøre dit hjemmearbejde.

Fancy AF-badeværelser

what is a hostel, Jo&Joe Paris bathroom

Jo&Joe Paris i Frankrig

Hostels har rummelige fællesbadeværelser, så der er plads til mange backpackere. Hvis du ikke har lyst til at dele med mange mennesker, har nogle hostels en-suite badeværelser til sovesale. Ellers kan du opgradere til et privat værelse med egne faciliteter De mere luksuriøse hostels tilbyder ofte masser af gratis ting som toiletartikler, hårtørrer, glattejern og spejle i fuld længde, som du kan bruge under dit ophold. Fik vi nævnt, at vandrerhjemmenes badeværelser kan være virkelig stilfulde?

Hængekøjer

what is a hostel, hammock at All We Need Is Hostel in Thailand

All We Need Is Hostel i Thailand

Så… Mange. Hængekøjer. De er stort set obligatoriske på tropiske steder og kan variere fra almindelige chill-out-hængekøjer til XXL-svingende hængekøjer med udsigt over den colombianske jungle. Hvis du ikke har lyst til at stå op af din hængekøje for at gå ind på kollegiet, hvorfor så ikke bare sove der?

Casa Loma Minca kan du booke en hængekøje til en brøkdel af prisen for en køjeseng, med den bonus at du kan falde i søvn til junglelyde! Der kan gå mange år, før du er klar til at rejse… Hvorfor ikke kombinere to af vores yndlingsting? Hængekøjer og hustage. På All We Need Is Hostel i Bangkok er hængekøjen tagterrassen! Med en cocktail i hånden, hvorfor skulle vi så nogensinde stå op?

Vaskemuligheder

what is a hostel, Freehand Los Angeles in the USA

Freehand Los Angeles i USA

De fleste hostels tilbyder daglig rengøring, vaskefaciliteter og måske endda et par opmuntrende ord. Det er måske kedeligt, men du vil være taknemmelig for et sted, hvor du kan vaske dit tøj og samle kræfter, inden du begiver dig ud på den næste del af dit eventyr. Vaskeriet vil højst sandsynligt opkræve betaling, så sørg for at have lidt ekstra byttepenge i den lokale valuta med dig.

Swimmingpools

what is a hostel / freehand miami poolMiami på fri hånd i USA

Mange hostels har swimmingpools, som er det perfekte sted at slappe af og få nye venner. Nogle er endda værter for events som havfrue-poolparties. Ja, det er en ting! En fed swimmingpool kan gøre en god tur til en fantastisk tur..

Dreamer Palomino er, hvad vores drømme er lavet af. To ord: paradisiske mål. Overvåg den buede pool fra din liggestol under de tropiske stråhytter. Bare tilsæt en Pina Colada. På Funky Flashpacker Siem Reap er det ved poolen, der er fest. Med masser af hoppeborge, spil, siddeområder og en bar ved poolen, vil du være helt oppe at køre, længe før du beslutter dig for at komme ud. Hvis du har brug for mere opmuntring til at booke den tropiske rejse, så tjek nogle flere vanvittige hostelpools! Så er du klar til en kanonkugle eller to?

Fantastisk mad og drikke

what is a hostel / The Five House Sintra breakfast
De fem huse i Portugal

Den første ting, du skal vide om mad og drikke på hostels, er, at det ofte er helt GRATIS! De fleste hostels tilbyder gratis morgenmad, som kan være alt fra toast, frugt og morgenmadsprodukter til dekadente friske pandekager og vafler. Mange tilbyder også gratis eller billige ugentlige arrangementer, såsom pastaaften, hjemmelavede kager eller madlavningskurser. Du vil blive overrasket over, hvor fantastisk maden og drikkevarerne på hostels kan være, fra kaffe lavet af en barista til veganske karryretter med lokale råvarer.

Hvis du vil have gratis mad, går du ikke galt i byen med Hostel One Notting Hill i London (eller ethvert andet Hostel One), hvor der er gratis familiemiddage hver aften. Du kan glæde dig til Spin Designer Hostel i El Nido, hvor ugentlige grillfester og picnic på stranden venter på din ankomst. Hvis du har brug for det mest sunde hostelmåltid, skal du booke en seng på Giovanni’s Home pronto. Her får du en smagsprøve på lækker autentisk italiensk mad lavet af vandrerhjemmets kok og ejer Giovanni. Bellisimo!

Læs videre om nogle flere lækre ting, du kan finde på hostels!

Fælles køkkener

what is a hostel / hom hostel rooftopHom Hostel & Cooking Club i Thailand

Dette er et af de bedste steder at få venner på et hostel. Du lærer at lave billig, autentisk mad fra hele verden. Du kan opbevare din mad i de fælles køleskabe og skabe, og der vil ofte være gratis basisvarer som pasta, olivenolie, salt osv. som du kan forsyne dig med. Nogle hostels har endda deres egne haver, hvor du kan plukke friske krydderurter og grøntsager. Du har som regel plads til at opbevare din mad, men sørg for at rydde op, inden du går, eller donér den til en hostelkammerat, der bliver længere.

Gratis wi-fi

what is a hostel / Town house 373 hostel (c) teejay hughes
Town House 373 Saigon i Vietnam

Når du bor på et hostel, får du som regel gratis Wi-Fi, og ofte er der computere i fællesområderne, som du kan bruge gratis. Hvis du er afhængig af Netflix, eller hvis du er en digital nomade, er det en god idé at læse anmeldelserne på vores hjemmeside for at finde ud af, hvor godt Wi-Fi er i mere afsidesliggende dele af verden.

Vandrerhjemmets barer

what is a hostel (c) lola photography, St Christopher's Inn Gare Du Nord in France barSt Christopher’s Inn Gare Du Nord i Frankrig, 📸:@lola.photography

Leverandør af billige drinks, nye venner og sjove stunder. Nogle af vores bedste minder har fundet sted i en hostelbar. Du vil ikke finde mange hostelbarer, der ikke har beer pong eller aftenarrangementer. De er også ofte hotspots for levende musik!

Grandio Party Hostel i Budapest har en MASSIV hostelbar med priser, der er for billige til at gå glip af. Deres store gårdhave er det perfekte sted at socialisere med ligesindede backpackere. Hans Brinker Hostel i Amsterdam har sin helt egen natklub (med en stang, hvis du er i humør til ballade), så du behøver ikke engang gå på gaden for at få en vild nat.

Tjek nogle flere legendariske hostelbarer!

Lokale rejsehemmeligheder

what is a hostel, Yes! Lisbon Hostel in Portugal girl looking at map
Yes! Lissabon Hostel i Portugal, 📸: Emma Lucey

Gratis kort, vandreture og lokale insidertips fra rejsende og hostelpersonale, der ved, hvad de taler om – det hjælper dig med at undgå turistfælderne og sparer dig $$$. Vær ikke bange for at stille vandrerhjemmets personale spørgsmål, for du er sikkert ikke den første, der stiller dem.

Lysbilleder

what is a hostle / bambuda lodge in PanamaBambuda Lodge i Panama

ADVARSEL: Nogle hostels har rutsjebaner. Vi kalder dem DE BEDSTE hostels. Vores favorit er Bambuda Lodge, hvor man kan rutsje direkte ned i havet. Den smukke betonrutsjebane på Here Hostel i Bangkok er også ret mega.

Sikkerhed

what is a hostel,Unite Hostel Barcelona in Spain lockers

Unite Hostel Barcelona i Spanien

døgnåben reception, adgangskort til værelserne, store skabe til dine dyrebare ting. Det er en god idé at pakke en hængelås til skabene, men du kan leje en billigt i receptionen, hvis du glemmer det.

Boldbane til voksne

what is a hostel / adult ball pit / hub new lisbon hostelHub New Lisbon Hostel i Portugal

Okay, okay, der er i øjeblikket kun ét hostel i verden med sin egen boldbane til voksne, men det er sikkert kun et spørgsmål om tid, før det bliver en fast bestanddel af et hostel … ikke?!

Findes der forskellige typer hostels?

what is a hostel / drifter jacks hostel austinDrifter Jack’s Hostel i USA

Det er der helt sikkert, og vi glæder os til at vise dig det!

Hvis du på dette tidspunkt tænker – “Jeg er en indadvendt person, der hader fester. Vandrerhjem er min forestilling om helvede” – så må vi tale sammen. Ja, hostels kan være gode til fester. Men de kan også være gode til en mere afslappet rejseoplevelse med folk på din bølgelængde: tænk yoga på taget, private strande, vandreture, surfundervisning og vegansk mad.

Hostels findes i alle mulige former og størrelser, så det er bare et spørgsmål om altid at læse anmeldelser fra andre rejsende, før du booker, for at finde et, der passer til din rejsestil. Mange hostels tilbyder det bedste fra begge verdener: en vild bar og en indendørs wigwam med Netflix på repeat. En stor omgang mad i fælleskøkkenet og chill time i biblioteket.

Hvis du har brug for mere overbevisning, så tag et kig på de mest usædvanlige hostels, som du aldrig har lyst til at forlade.

Party-hostels

what is a hostel, Slumber Party Hostel in Thailand

Slumber Party Hostel i Thailand

Hvis du er typen, der bliver ude til den lyse morgen, så har vi en god nyhed til dig. Velkommen til partyhostels – specielt til de festglade, der ikke kan få nok af rave og gerne vil bo sammen med andre, der er vilde i hjertet. Forbered dig på drukspil og -udfordringer, pubcrawls, beer pong, happy hour og non-stop dans. De fleste partyhostels har en bar på stedet, så du kan drikke, når du vil.

Det berømte Slumber Party Hostel i Phuket kan fremkalde en måneds tømmermænd, men det er det hele værd for mems. Her kan du deltage i en af deres natlige aktiviteter som billige drinksaftener og deres berømte pubcrawl. Loki Del Mar i Mancora, Peru, vil sætte dig i gang med deres natlige temafester og happy hours. Og så har de endda deres egen signaturcocktail, Bloodbomb!

Tag et kig på flere af de mest hardcore partyhostels derude!

Vandrerhjem for solorejsende

what is a hostel, Star Hostel Taipei Main Station, in Taiwan China

Star Hostel Taipei Main Station, i Taiwan Kina

Selvom der ikke findes særlige hostels for solorejsende, er der hostels, som gør en ekstra indsats for at få solorejsende til at socialisere og skabe varige forbindelser. Det kan være steder, der afholder fede sociale arrangementer, har en hjemlig atmosfære eller bare tilbyder en smule sjælesøgning,

Adventure Q2 Hostel skaber den der hjem væk fra hjemmet-følelse for alle sine gæster. Deres hyggelige sovesale vil få dig til at føle dig hjemme i din egen seng! Der er også masser af sjove aktiviteter som vinsmagninger, filmaftener, pubcrawls, bjergbestigning og bungee jumping.

Tjek flere af de bedste hostels for solorejsende rundt om i verden.

Miljøvenlige hostels

what is a hostel, Bambu Gran Palas Cenote in Mexico

Bambu Gran Palas Cenote i Mexico

For dem, der ønsker at gøre en forskel på deres rejser, kan de kigge på nogle miljøvenlige og bæredygtige hostels rundt om i verden.

BambuGran Palas Cenote i Tulum er omgivet af jungle og sandstrand. Det er respektfuldt bygget omkring de naturlige omgivelser og drives af solenergi, så du vil føle dig i ét med naturen.

Miljøforkæmperne derude vil elske vores liste over flere miljøvenlige hostels!

Boutique-hostels

what is a hostel, Caulaincourt Montmartre by Hiphophostels in France

Caulaincourt Montmartre by Hiphophostels i Frankrig

Hvis du gerne vil føle dig lidt fin i kanten, men stadig skal holde dig til et backpackerbudget, så er boutiquehostels dit bedste bud. Vi taler om overdådige, stilfulde møbler og design, der får det til at føles, som om det er ti gange prisen værd. Boutique hostels har også en tendens til at have færre værelser, hvilket giver en mere eksklusiv oplevelse.

Caulaincourt Montmartre by Hiphophostels i Paris er et stilfuldt eventyrland med lyse rum, masser af planter og meget smarte møbler. Når du er i Paris, så lev som en parisienne!

Adrenalinfremkaldende hostels

what is a hostel,Lub D Phuket Patong in Thailand

Lub D Phuket Patong i Thailand

Kan du ikke lade være med at være aktiv på din jordomrejse? Tjek ind på et hostel, der tilbyder det ekstra adrenalinsus.

Tid til at stå på skøjter! Sant Jordi Hostel Sagrada Familia i Barcelona har en rigtig skaterrampe på vandrerhjemmet, hvor du kan imponere dine nye venner med dine bedste tricks. På Gili Castle i Indonesien kan du svømme et par omgange i poolen, før du hopper op på vandrerhjemmets klatrevæg for at få blodet til at pumpe. Vil du opbygge dine biceps? Lub D i Patong, Phuket, har en Muay Thai-boksering og et træningsområde af høj kvalitet. Hvis du aldrig har prøvet det før, handler det at bo på vandrerhjem om oplevelsen, så det er nu, du skal gøre det!

Yoga-hostels

what is a hostel, yoga at The Salty Pelican in Portugal

Den salte pelikan i Portugal

Hvorfor ikke prøve bohemelivet for en stund? Find din indre yogi frem på et af de mange yogahostels rundt om i verden. Her kan du meditere på stranden, praktisere selvomsorg og tage dig tid til at slappe af fra livets stress.

The Salty Pelican i Casais er det ultimative retreat ved stranden. Her kan du ikke bare få yogatimer ved solopgang og solnedgang hver dag, du kan også prøve at surfe. Find ud af mere om en verden af yoga-hostels!

Fjerntliggende vandrerhjem

what is a hostel,Greengo’s in Guatemala

Greengo’s i Guatemala

Har du bare lyst til at flygte fra alle, du kender? Hvorfor så ikke bo et sted, hvor ingen vil genere dig? Book et fly til Latinamerika, hvor du finder mange hostels midt i junglen.

For et autentisk jungleeventyr er Greengo’s i Guatemala et godt valg. Omgivet af skov er der farverige hytter og en stor swimmingpool, hvilket gør det til et af de fedeste hostels, der findes.

Tattoo-hostels

what is a hostel, tattoo hostel Wild Rover Cusco in Peru

Wild Rover Cusco i Peru

Har du altid ønsket at huske din særlige rejse ved at blive tatoveret? Nu er det endnu nemmere, når du kan bo på hostels med deres helt egne tatovører.

WanderThirst Hostels i Kathmandu vil hjælpe dig med at skabe dit eget personlige og indviklede design med et strejf af nepalesisk inspiration. Lad dig inspirere af den farverige vægkunst rundt omkring på vandrerhjemmet! Wild Rovers hostel i Cusco har en fast tatovør, som vil tatovere dig gratis, hvis du får deres logo tatoveret på din krop – en øldrikkende nisse!

Bliv inspireret af blæk på flere af de bedste tatoveringshostels rundt om i verden

Surf-hostels

what is a hostel, Wake Up! Bondi Beach in Australia

Vågn op!Bondi Beach i Australien

Så er der surf! Hvorfor ikke begynde på en ny hobby, mens du er ude at udforske verden? Surf dig gennem verden på de mange hostels, der tilbyder surfingkurser, beliggenhed ved stranden eller gratis surfingudstyr.

Hvis du vil surfe, må du tage til Hawaii, ikke? Aloha Surf Hostel i Maui vil få dig til at fange en bølge eller to på deres beliggenhed ved stranden. Imponer en fyr eller Sheila med dine surfingfærdigheder på Wake Up! Bondi Beach i Sydney. Snup et af vandrerhjemmets gratis surfbrætter, og tag til den berømte Bondi Beach for at blæse dem alle omkuld!

Vandrehjem under åben himmel

what is a hostel, Lucky Lake Hostel in the Netherlands

Lucky Lake Hostel i Holland

Hvad er bedre end at komme i kontakt med naturen? Der er nogle seje og finurlige hostels, hvor du kan finde din vilde side.

Tarzan venter på dig på Kadir’s Tree House i Tyrkiet, hvor du kan bo skjult i træerne i en rigtig træhytte. Slap af ved lejrbålet, eller dans natten lang på deres natklub under åben himmel. Bare glem alt om livet for en stund.

Tjek flere af de fedeste vandrerhjem i verden!

Tjek alle vores hostels her

Hvor kan du finde vandrerhjem?

what is a hostel / pal's hostel budapest / emma luceyPal’s Hostel i Ungarn, 📸: Emma Lucey

OVERALT. Det fantastiske ved hostels er, at du kan bo i hjertet af nogle af verdens mest spændende byer, i et eksotisk paradis med sin egen private strand eller endda under nordlysets majestæt – alt sammen på et backpackerbudget. Tjek placeringsvurderingerne for hvert hostel på vores side for at sikre, at du vælger det kvarter, der passer til dig.

Hvor i verden vil du gerne hen?

🌟 13 hostels på eksotiske steder, du ikke vil tro findes

🌟 Hostellernes guide til nordlyset

🌟 15 vandrehjem til at slippe dit indre naturdyr løs

Hvad er forskellen på et hostel og et hotel?

what is a hostel / ecomama amsterdamEcomama i Holland

Der er to hovedforskelle mellem hostels og hoteller: prisen og menneskene.

Hvis du bor på et hostel, kan du spare mange penge, uanset om det er en seks måneders backpacking-tur gennem Sydøstasien med dine venner eller en lang weekend i Berlin med din kæreste. Men hovedårsagen til, at folk bor på hostels, er ikke prisen, det er menneskene. Den sociale atmosfære på hostels er helt unik, og det er det, der gør hostelling så vanedannende. Det kan forvandle din rejse fra en sightseeingtur til en mere meningsfuld oplevelse. Du vil møde nye venner fra hele verden. I laver mad sammen, drikker sammen og tager på eventyr sammen. Du får tips fra vandrerhjemmets personale, hvoraf nogle måske har eksklusivt lokalkendskab, og andre er rejsende ligesom dig.

Med hensyn til faciliteter, beliggenhed og sikkerhed kan hostels sagtens give hoteller baghjul. De har pools på taget, kingsize-senge, 24/7 sikkerhed og en-suite badeværelser. For at finde ud af, hvor luksuriøse hostels er blevet, kan du læse afsnittet om hostelfaciliteter ovenfor.

Hvilke typer værelser har hostels?

Sovesale

what is a hostel / die wohngemeinschaft hostel cologneDie Wohngemeinschaft i Tyskland

De fleste ved, at hostels har sovesale, som er store værelser med plads til flere personer, der normalt ikke rejser sammen. Ved at bo på en sovesal kan du betale en brøkdel af prisen pr. nat sammenlignet med andre typer indkvartering. Generelt gælder det, at jo flere man deler sovesal med, jo billigere bliver det.

Kollegier findes i forskellige former og størrelser: fra de helt enkle og billige til de mere smarte med senge i kuvøseform og dobbeltmadrasser. Uanset hvilken type sovesal du vælger, vil stort set alle sovesale være udstyret med en læselampe, et strømstik til at oplade dine gadgets og muligvis et privatlivsgardin. Mange har endda en-suite badeværelser. Og damer, hvis I ikke har lyst til at dele jeres soveplads med fyre, har mange hostels sovesale kun for kvinder. Hvis hostellet tilbyder denne mulighed, bør det fremgå af listen over værelsestyper, når du booker.

🌟 Hostels med fancy AF-sovesale

Private

what is a hostel / fabrika tbilisi in GeorgiaFabrika Hostel & Suites i Georgien

Mange mennesker er ikke klar over, at hostels ud over sovesale også har private værelser. Så du kan have din egen plads, uden at give afkald på det sjove, som kun et hostel kan give dig. Private værelser på hostels er perfekte til ældre rejsende eller par, der ønsker lidt mere privatliv. De er dyrere end sovesale, men de plejer at være billigere end andre former for indkvartering. Med hensyn til faciliteter er private hostelværelser på niveau med hoteller – plus du får bonussen med fantastiske sociale områder, gratis arrangementer og ligesindede rejsende. Nogle gange er et privat badeværelse også inkluderet!

🌟 Newsflash: Vandrerhjemmets sovesale får rygsækrejsende til at miste deres sh*t

Er hostels kun i Europa?

what is a hostel / usa ocean san diegoUSA Hostels Ocean Beach i USA

Nej, for fanden da! Det er en udbredt myte, især blandt amerikanere, at man kun kan finde hostels i Europa. Selv om det er rigtigt, at det var her, hostelling først begyndte, kan du nu finde hostels over hele verden. Hostels i Asien, Afrika, Australien og Sydamerika har længe været en populær mulighed, og ja, der er endda hostels i USA.

🌟 De bedste amerikanske hostels: Udlev den amerikanske drøm for færre penge

Hvor meget koster det at bo på et hostel?

what is a hostel / best hostel food_noordzee hostel smoothie (c) teejay hughesNoordzee Hostel i Filippinerne, 📸:@teejayhughes

Som en generel tommelfingerregel koster hostels meget mindre end andre former for indkvartering, fordi du deler din plads med andre rejsende. Selv hvis du vælger at bo på et privat værelse, kan hostels stadig spare dig penge både på værelsets grundpris og alle de ekstra ting som events, fælleskøkken og gratis wifi.

Den nøjagtige pris på et hostel afhænger af, hvor i verden du rejser, hvor mange mennesker du deler værelse med, og hvornår du rejser. Groft sagt kan du forvente at betale alt fra £6 til £30 pr. nat for at bo på et hostel i Europa. En måde at holde prisen nede på og sikre, at du ikke går glip af et fantastisk hostel, er at booke i forvejen, især i højsæsonen, hvor mange hostels er fuldt bookede.

Er hostels sikre?

what is a hostel / ani haakien rotterdam (c) christian escobarHostel Ani & Haakien Rotterdam i Holland,📸:@ic.theworld

Vandrerhjem er lige så sikre, hvis ikke sikrere, end mange andre former for indkvartering. Det faktum, at du deler et sted med masser af andre rejsende, betyder, at der altid vil være mennesker i nærheden.

De fleste hostels har døgnåben reception, sikkerhedspersonale og kortnøgler til værelserne for at sikre, at kun gæster kan komme ind på hostellet. Næsten alle hostels er udstyret med skabe i sovesalene, så du kan låse dine værdigenstande inde, når du er ude. Så længe du tager de samme sikkerhedsforanstaltninger, som du ville gøre alle andre steder, er der ingen grund til at være nervøs for at bo på et hostel.

Er du klar til at tage springet ud i vandrerhjemmenes pool? Gør dig klar til en stor rejse – inden længe har du planlagt din drømmeferie på et budget!

Har du et spørgsmål om hostels? Skriv en kommentar nedenfor, så vil vi gøre vores bedste for at svare? Og til alle hostel-nørder derude, hvorfor ikke dele dette blogindlæg med dine hostel-jomfru-venner de vil takke dig for det!

Fortsæt med at læse:

🌟 Livet på et hostel: hvordan jeg fik venner fra hele verden, og hvordan du kan gøre det samme!

🌟 Den ultimative guide til hostelværelser – fra køjesenge til private bungalows!

🌟 10 grunde til at tage et sabbatår og rejse ud i verden

Download Hostelworld-appen, så du kan begynde at møde folk fra det øjeblik, du booker


Hvorfor ikke gemme denne artikel til senere?

what is a hostel pin

Get the App. QRGet the App.
Get the App. QR  Get the App.
Scroll to Top